Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vegaaniset aurinkovoiteet ja itseruskettavat -opas | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vegaaniset aurinkovoiteet ja itseruskettavat -opas

*mainoslinkki


Kesä ja kosmetiikka, eli puhetta aurinkosuojista! Viime vuosina on ollut ilo huomata, että vegaaninen ja luonnonkosmetiikan aurinkovoidevalikoima on kasvanut mukavasti. Enää ei tarvitse turvautua niihin paksuihin, vaaleita viiruja jättäviin jankkeihin (jotka jäävät ominaisuuksiensa vuoksi myös helposti käyttämättä).

Vegaanin aurinkovoiteista kysytään kesän korvilla tasaiseen tahtiin, joten tein listan Suomessa myytävistä vegaanisista aurinkosuojista ja itseruskettavista, joiden pääpaino on luonnonkosmetiikassa. 

Vegaanisia aurinkovoiteita löytyy jo jonkin verran tavarataloista, marketeista ja etenkin ekokaupoista ja kosmetologeilta, mutta jälleen kerran nettikaupoissa on erityisen hyvät apajat.

Päivitetty 2020.Vielä pari pakollista sanaa aurinkosuojista. Kaikki ovat varmasti kuulleet auringon haittavaikutuksilta iholle (vanhentaa, vaurioittaa, edesauttaa pigmenttimuutoksia...). 

Vaikka aurinko ei aina paistaisi pilvettömältä taivaalta, aurinkosuojaa suositellaan käytettävän läpi kesän ja mieluiten vähintään syyskuulle saakka - korkeampi UV-säteily läpäisee myös pilvet. Yleisesti suositellaan vähintään SPF 15 -kertoimia vaalealle iholle, mutta mielellään rutkasti enemmän.

Vloggaajaguru Wayne Goss on tehnyt  hyvin havainnollistavan videon tarvittavasta aurinkosuojan määrästä kasvoille, joka on vähintään yhden teelusikallisen verran. Kropalle suositellaan nyrkkisääntönä  parin ruokalusikallisen verran aurinkovoidetta.

Vegaaniset aurinkovoiteet ja itseruskettavat:


Algamaris   suosikki
Ehkäpä markkinoiden paras valikoima ilman valkoisuutta levittyviä ja vedenkestäviä Ecocert-aurinkotuotteita koko vartalolle, aina SPF 50 -kertoimeen saakka.  Aurinkostickiä lukuunottamatta Suomen valikoima on vegaanikosmetiikkaa.

Algamariksen kosmetiikkaa löydät ekokaupoista ja netistä mm. *House Of Organicista,  ja *Hyvinvoinnin Tavaratalosta.

Aiempi kirjoitukseni Algamaris-kokemuksista löytyy täältä.

Atopik
Kotimaisella herkän ihon tuotesarjalla on vuodesta 2018 alkaen myös vegaanisia aurinkovoiteita, itseruskettavia ja after sun-geeli. Atopikia voit ostaa monista apteekeista. Lue kokemuksiani Atopikin aurinkosuojista tästä postauksesta.

Biosolis  suosikki
Ensimmäinen luomusertifioitu koko perheen ja koko kropan luonnonkosmetiikan aurinkovoidesarja. Osa tuotteista on vedenkestäviä. Etenkin palkitussa Melt-in -voiteessa on huippuhyvä koostumus, joka tasoittuu iholle huomaamattomasti. Sertifikaateista Biosoliksella on luonnonkosmetiikan  Cosmebio ja Ecocert.

Biosoliksen tuotteet ovat vegaanikosmetiikkaa paitsi Face Cream, itseruskettava ja After Sun.

Myynnissä usessa luonnonkosmetiikan verkkokaupassa ja tavarataloissa - *Biosoliksen tuotteita hyvä kattaus löytyy mm. House of Organicista.

Chocolate Sun
Vegaanisia luonnonkosmetiikan itseruskettavia, joista voit valita ihonsävyllesi sopivan vahvuuden eri tuotteista. Suklaantuoksu ei ole pahitteeksi! *Katso Chocolate Sunin valikoima Naturellesta täältä. Mielestäni tässä on parhaimpia luonnollisia itseruskettavia - lue arvioni täältä.

Eco By Sonya 
Kokonaan vegaaninen ja luonnollinen itseruskettavien valmistaja, jolla on todella kattava valikoima nopeasti mutta luonnollisesti ruskettavia tuotteita.

Kulttimaineensa ansainnut asteittain itseruskettava kasvovesi on helppo tapa päivettää kasvoja luonnollisesti ja tasaisella lopputuloksella (=ei vahingossakaan liian tumma lopputulos yhdellä kerralla).

Eco By Sonyalla on sertifikaateista Vegan ja australialainen Choose Cruelty Free sertifikaatti kertomassa eläinkokeettomuudesta. Löydät suositun itseruskettavan kasvoveden ainakin *TwistBen valikoimasta täältä.

Evolve Organic Beauty
Brittiläisellä vegaanisen luonnonkosmetiikan valmistajalla on valikoimassaan asteittain ruskettava  vartalovoide, joka on sekä edullinen että asteittain ruskettava, eli se ei tee missään nimessä liian tummaa lopputulosta. Sopii hyvin aloittelijoillekin! Katso *Evolven itseruskettavan tiedot maahantuojan verkkokaupasta House of Organicista.

Ey! 
Luonnonkosmetiikan vegaanisia aurinkosuojia, joiden suojakertoimet yltävät jopa SPF 50-tasolle. *Katso Ey! -valikoima TwistBestä täältä ja lue kokemuksiani Ey-! -aurinkotuotteista tästä.

EKOPHARMA Helsinki
Kotimaisella luonnonkosmetiikan sarjalla on muutamia vegaanisia aurinkosuojia etenkin kasvoille.  Sarjaa on myynnissä kosmetologeilla ja esim. Ihokeskus-verkkokaupassa.  Ekopharmalla on sekä luonnonkosmetiikan sertifikaatti että eläinkokeeton Leaping Bunny.

Lue kokemuksiani Ekopharman itseruskettavasta hoitonesteestä ja SPF-tuotteista tästä postauksesta (2020).

Hynt Beauty  suosikki
Hynt Beautyn kasvojen aurinkosuoja on paras, minkä tiedän, ja  aivan syystä. SPF 25 -suojakerroin, muutamassa sekunnissa iholle asettuva koostumus ja täysin näkymätön lopputulos - luonnonkosmetiikan huippulaadukkaan  luonnonkosmetiikan kasvojen aurinkosuojan löydät *Naturellen luonnonkosmetiikan verkkokaupasta. Hynt Beautylla on Petan eläinkokeeton sertifikaatti.

Lue kokemuksiani Hyntin timanttisesta kasvojen aurinkosuojasta tästä.

Jane Iredale
Mineraalimeikkisarjalla on vegaaninen itseruskettava (postaus), suojakertoimellinen käsivoide ja suojakertoimet osassa meikkipohjissa. Brändi on Leaping Bunny -sertifioitu ja vegaaniset tuotteet merkattu nettisivuille hyvin. Jane Iredalen kosmetiikkaa myydään kosmetologeilla ja mm. *Cocopandassa netissä.

Juice Beauty
Juice Beautylla on nopeasti imeytyviä, oikeasti miellyttäviä ja korkeakertoimisia luonnonkosmetiikan aurinko- ja CC-voiteita kasvoille. Myös öljytön kasvovoide rasvoittuvalle iholle! Luonnonkosmetiikan ihonhoitosarjalla on Leaping Bunny -sertifikaatti ja iso osa tuotteista on vegaanisia. Juice Beautyn tuotteiden paras valikoima on *täällä Naturellessa.

Lavera
Lavera loihtii  edullisimpia vegaanisia ja luonnollisia aurinkosuojia sekä itseruskettavia, joista löytyy valikoimaa niin kasvoille kuin kropalle. Laveran kosmetiikkaa voit hankkia laajasti päivittäistavarakaupoista ympäri maan.  Vegaaniset tuotteet on merkattu tuotetietoihin selkeästi Vegan-logolla.

Lush
Valikoimassa on pari aurinkotuotetta Lushille ominaiseen tapaan pakattuna, eli ilman pakkausta. Lushin aurinkosuojissa on kemiallinen aurinkosuoja ja selkeät vegan-merkinnät. Laveran tavoin edullisimpia aurinkosuojia.

Naturativ
Naturativ on aivan liian vähän tunnettu merkki, mutta tuotteet ovat huippuhyviä. Tuotesarja valmistaa luonnonkosmetiikan kevyen suojakertoimen päivävoiteita, joita olen suitsuttanut jo aiemmin niiden superhyvän levittyvyyden ansiosta. Naturativin SPF-voiteet sopivat hyvin aurinkosuojan ja meikin alle lisäsuojaksi. *Katso valikoima Biodellystä. 

Pai Skincare
Herkälle iholle sopiva luonnonkosmetiikan kasvojen aurinkosuoja Hello Sunshine sisältää SPF 30-kertoimen. Pai Skincaren kaikki tuotteet ovat vegaanisia ja tuotemerkillä on eläinkokeeton Leaping Bunny -sertifikaatti. *Pai Skincaren tuotteita on saatavilla vain Joliesta.

The Body Shop
Valikoimassa on muutama kemiallisen suojan SPF-päivävoide kasvoille, vegaaniset tuotteet on mainittu  verkkokaupan tuotetiedoissa. The Body Shop on eläinkokeetonta kosmetiikkaa Leaping Bunny -sertifikaatilla todennettuna.

Vita Liberata
Astetta luonnollisempia itseruskettavia kropalle ja kasvoille - Vita Liberatan tuotteet ovat muutamaa ainesosaa lukuunottamatta luonnonkosmetiikaksi kelpoisia.  Sarja on vegaaninen lukuunottamatta Self Tanning Night Moisture Maskia. Myynnissä mm. *Elevenin verkkokaupassa.

Zuii Organic suosikki
Ehdottomasti parhaita itseruskettavien valmistajia: vaahtomaiset kropan itseruskettavat putsaavat pöydän koostumuksellaan ja ruskettava kasvovesi päivettää ihoa asteittain, joten liian tummaa lopputulosta ei tarvitse pelätä. *Uusimman valikoiman löydät House of Organicista.


Lue lisää vinkkejä vegaanisista ja luonnollisista aurinkotuotteista:

Parhaat luonnolliset itseruskettavat 

Luonnonkosmetiikan aurinkosuojat kasvoille - täsmävinkit

Kommentit

 1. Mun ehdoton lemppari on tuo Algamarisin suihkutettava SPF30, se tuoksuukin ihanalle ja imeytyy heti. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosi hyvä, ei tarvitse venailla imeytymistä. :)

   Poista
 2. Eli mitä aurinkosuojaa käytät itse kasvoilla? Ennen kesäähän ei muuta juuri tarvitse kuin kasvotuotteen. Mulla on käytössä Flow mineraalimeikki, ja oon ajatellut, että se riittää. Laitan sitä kuitenkin ihan reilusti, en mitään pikkusipaisua. Jauhetta menee naamaan kerralla ehkä vajaa 1 tl, mutta en tiedä päteekö tuo sitten näihin puuterimaisiin. Mulla on myös Juice beautyn öljytön päivävoide, josta tykkään, mutta just hinnan takia en oikein viitsisi käyttää kuin oikeasti aurinkoisina päivinä, kun tulee oltua enemmän ulkona. Jos käyn pilvisessä säässä tunnin kävelyllä, niin tuntuisi hölmöltä laittaa kunnon suojakertoimet. Yleensä aina ulos mennessä laitankin sit sen mineraalimeikkipohjan aurinkosuojan takia, vaikka en muuten jonnekin lenkille tai kauppaan meikkaisikaan. Onkohan tää nyt siis riittävää vai ei?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi ja kiitos kommentista! Noudatan tosiaan kosmetologini neuvoja ja suosittelen konsultoimaan myös omaa kosmetologia, joka on ihonhoidon ammattilainen. Itse en uskalla kommentoida suorilta aurinkosuojasi riittävyyttä, etten kommentoi liikaa suuntaan tai toiseen. :) Noin nyrkkisääntönä Flown puuterin SPF 15 on keskitason suoja joka sopii iholle joka ei pala helposti. On yksilöllistä miten iho kestää aurinkoa, ja esim. SPF 15 meinaa että ihon palamiseen tai punoittamiseen menee 15 kertaa pidempi aika mitä menisi ilman mitään suojaa. Mulla iho palaa helpommin, jollakulla toisella iho voi kestää aurinkoa vaikka tunnin pidempään. UV-kertoimet näkee myös Ilmatieteen laitoksen sivuilta, joka kertoo että vain hyvin paksut pilvet vähentävät UV-säteilyä merkittävästi.
   Mutta, käytän itse mieluiten joko Algamariksen SPF 50 tai Algamariksen tai Biosoliksen SPF 30 -tuotteita kasvoilla tällä hetkellä. Mutta kuten tekstissä sanoin, minullakin olisi petrattavaa suojakertoimien ja oikean annostelun kanssa! Käytän välillä myös esim. Naturativin SPF 10-suojaa ja suojakertoimellista meikkivoidetta sen päällä.:)


   Poista
  2. Ekopharman SPF15 suojaava päivävoide vois olla nappivalinta tähän, itse käytän ympäri vuoden ja lisään tarvittaessa jotain muuta päälle aurinkoisempana päivänä. Toimii itsellä ainakin erittäin hyvin, ja on vegaanisuuden lisäksi suomalainen. Taitavat kyllä myydä aika selektiivisesti, eli esim. kosmetologeilta voi kysellä.

   Poista
  3. Nonnis: kiitos kommentista! Tuo Ekopharma oli mulla mielessä aiemmin jo tätä postausta tehdessä, mutta en löytänyt ko. voiteen olemassaolosta tietoa valmistajan sivuilta eikä mun aikaisempiin kyselyihin SPF-tuotteen olemassaolosta vastattu valmistajan puolelta mitään. Löysin SPF-voiteen nyt kuitenkin googlaamalla ainakin yhdestä verkkokaupasta ja lisäsin sen tuonne listaan. Kiitos siis vinkistä!

   Poista
  4. Kiitos vastauksesta! Kai mä vaan toivoin, että sanoisit Flown riittävän. xD Vaikka ihan oikeassa olet.

   Ostin viime kesää varten juurikin tuon EkoPharman voiteen, mutta siitä jäi tukala kalvomainen tunne kasvoille - esim lenkillä tuntui, etten hikoillut kasvoista normaalisti, vaan tunsin voiteen kasvoillani jotenkin tosi oudosti. Pitänee kokeilla sitä vielä uudestaan, koska ulkomaanmatkalla se oli ihan toimiva, joskaan siellä en meikannut ollenkaan. Suomen kesästä jäi se fiilis, että voide oli inhottava. Purkista kun on vielä kolmasosa jäljellä, niin täytynee antaa vielä uusi mahdollisuus kautta muistella, kuinka kamala se nyt sitten olikaan. :D Kosmetologini neuvoi laittamaan sitä noin 5 pumppausta kasvoille, joten sitä piti kyllä laittaa ihan kunnon kerros. Toistaiseksi olen siis ollut Juice beautyyn tyytyväisempi.

   Mainittakoon, että muuten tykkään EkoPharmasta, ja lähes kaikki kasvojenhoitotuotteeni ovat kyseistä merkkiä tällä hetkellä.

   Poista
  5. Haha, kiitos vielä kun kommentoit! Onhan se toki inhottavaa, jos voiteen koostumus ei toimi niin hyvin kuten EkoPharman kohdalla kerroit. Pystyisitköhän sekoittamaan vaikka Juice Beautyn ja EkoPharman voiteita keskenään ja parantamaan siten voiteen koostumusta. :D Muutoinhan nuo kaksi voidetta ovat about samanhintaisia, joten jos JB on se parempi sulle niin suosittelen jatkamaan sen parissa jatkossa. Ja tsekkailemaan alennuksia Naturellen sivuilta. ;)

   Poista
 3. Kivasti koottu postaus ja varmasti monelle hyödyllinen! :) Mä taidan korkata tänään tuon Evolven asteittan itseruskettavan vartalovoiteen. Mä en normaalisti niin itseruskettavista innostu (just niiden hajun takia), mutta jospa tuosta ei tulisi niin voimakkaita jälkituoksahduksia ja saisin kevyttä väriä pintaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) Evolven itseruskettava on ehkäpä mun suosikki itseruskettajista, kun se tuo väriä pintaan näkyvästi mutta ei liian näkyvästi. :D

   Poista
 4. Tosi hyvä postaus! Mua kiinnostaa tuo Eco by Sonyan kehuttu Face Tan Water, olitko siis itse testannut sitä? Millainen rusketus siitä tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, kiitos. :) Ja hyvä kun kysyit, mun on nimittäin pitänyt hehkuttaa lisääkin tuota Eco By Sonyan kasvovettä. Mutta seuraavaksi tiivistetty arvio:
   - rusketus on luonnollinen, ei oranssi, mutta erottuva
   - oma ihoni on mallia vaalein tai toiseksi vaalein meikkivoidesävy (esim. Lily Lolon China Doll talvella), ja näkyvät tulokset ovat heti seuraavana aamuna. Oikeastaan en tarvitse tätä kuin kerran tai max viikossa ettei raja ole liian iso!
   - kasvovettä vaan laitetaan mieluiten iltaisin kasvopesun jälkeen kuten tavan kasvovettä, ja siihen sitten halutessa omat voiteet ym. päälle. En suosittele yliannostelemaan ekalla kerralla ja myös kaulalle ja decolteelle on hyvä sipaista tätä.
   - ei "tunnu" juuri miltään kasvoilla, kuten basic kasvovesi yleensäkin. Tuoksu on erottuva mutta itseäni se ei jää häiritsemään. Hmm, tässäpä nopeat ajatukset Eco By Sonyan kasvovedestä. Minulle iso plussa on juuri se, että se ei jätä voiteen tuntua tai rasvaisuutta kasvoille yhtään. :)

   Poista
 5. Kiitos paljon arviosta! Nyt pitäisi vielä punnita, että tahdonko sijoittaa tuonkin verran rusketukseen ja osaanko edes olla ruskettuneena :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietysti jos haluat edullisemman, niin Laveralla on myös kasvoille tarkoitettu itseruskettaja. :) Mä pelkäsin myös ennen itseruskettajan käyttöä että muutun liian ruskettuneeksi, mutta pieni päivetys on vain ollut ihan jees. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^