Benecos & vegaanimeikit

Luonnonkosmetiikkamerkki Benecosin edulliset meikit ovat jääneet itseltäni melko lailla pimentoon. Olen käyttänyt joitain sarjan meikkejä ahkerammin muutama vuosi sitten, ja palasin uudistuneen sarjan pariin uusien meikkitestailujen myötä. Nostin viime kuun suosikkeihin sarjan uuden kynsilakan, ja sen ohella olen syynäillyt Benecosin luomivärejä ja kiinnityspuuteria.

Benecos on sarjassaan harvinaisen edullinen merkki, kaikki sen tuotteet taitavat pyöriä kymmenen euron molemmin puolin. Benecos on Petan ja BDIH:n sertifioima ja osalla tuotteista on myös Vegan-sertifikaatti. Kaikki Benecosin meikit eivät ole ainesosiltaan vegaanisia (esim. huulipunat), mutta vegaaniset vaihtoehdot on merkattu sarjan omille sivuille ja monen jälleenmyyjän nettikauppaan. Benecosin suomalaiset jälleenmyyjät näkee täältä. Benecosin meikeistä kuulee välillä vaihtelevia arvioita, mutta jokaisen testaamani luomivärin pigmentti on kohdillaan. Luomivärit eivät ole kaikista pigmenttisimpiä joita tiedän, mutta ei sitä väriä tarvitse erikseen juuri nyhtääkään. Shimmer-sävyjen kimalteet ovat myös enemmän hillittyjä, eivät isoja glitterhippuja.

Yksittäisistä luomiväreistä persikkainen Apricot Glow ja vaaleanpunertava Rose Quartz ovat helmiäisiä, heleitä sävyjä (talk about kesämeikki!). Koostumukset ovat puuterisia, mutta luomivärit levittyvät ja häivyttyvät oikein hyvin. Pieni miinus tulee siitä, että helmiäiset myös päivän aikana varisivat hieman pohjustetuilla luomilla, pyyhkäisin pari kertaa hippusia pois silmänalusilta. Kun taas levitin luomivärejä kostealla siveltimellä, ne pysyivätkin jo paremmin luomilla. Kosteana sävyt myös erottuvat kirkkaammin kuten yleensäkin luomiväreissä. Yksittäiset luomivärit ovat hinnaltaan 6 euroa esim. täällä.*
Benecosin quattro-paleteista sain testiin tummanpuhuvan Smokey Eyesin. Paletissa on kaksi shimmer-sävyä ja kaksi mattaista. Talkkipohjaisissa luomiväreissä on myös puuterinen koostumus, mutta himpun parempi yksittäisiin verrattuna, sillä varisemista en juuri huomannut. Mattasävyt ovat aina himpun haastavampia levittää, mutta kokonaisuutena paletti on hyvä myös kevyempään smoky-meikkiin. Tummin sävy on tummanharmaa, mutta kosteana siitäkin saa voimakkaamman.  Quattro-paletti on 9,70 euroa esim. täällä verkossa.
Sokerina pohjalla on kasvomeikkiin tarkoitettu väritön viimeistelypuuteri Translucent. Puuteri lupaa kiinnittää meikin ja jelpata myös meikin korjailussa päivän mittaan. Pannussa väri on lähes valkoinen, mutta vaalealle iholle se asettuu oikeastaan huomaamattomaksi. Tuotteen kerrotaan sopivan kaikille ihonsävyille, mutta en sitten tiedä, miten se asettuisi paljon tummemmalle iholle. 

Puuteri jättää selkeän mattapinnan ja mielestäni puuteri on paras rasvoittuvalla iholla. Pieni kerros riittää meikin asettamiseen, liian iso annostelu korosti kuivia kohtia sekaihollani. Esimerkiksi mineraalipuuteriin verraten tämä asettuu paljon mattaisemmaksi kasvoillani. Hinta on tasan kymmenen euroa.* 

Summaus? Benecosin testimeikit ovat ihan kelpoja arkikäyttöön (eivät luksusta, mutta perushyviä), oma suosikkini näistä on neljän sävyn paletti. :)  Tuotteet on saatu testiin. *Affiliate-linkki.

2 kommenttia

  1. Ostin tuon vaaleanpunaisen luomivärin jostakin alennuksesta vähän aikaa sitten ja siitä on tullut suosikkini kevyeen arkimeikkiin :) Aiemmin vuosia takaperin ostin toisen sävyisen quattron ja todennut senkin ihan kivaksi, vaikkakin käytän siitä vain kahta sävyä nirsona ihmisenä. Benecos taitaakin muuten olla ensimmäinen luonnonkosmetiikan sarja, johon olen tutustunut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Benecos oli myös mulle ekoja luonnonkosmetiikan sarjoja joihin joskus 6 vuotta sitten tutustuin! Ainakin se ruskeasävyinen quattro näyttää myös kivalta. :)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^