Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Fresh Therapies: luonnollinen ja vegaaninen kynsilakanpoistoaine | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Fresh Therapies: luonnollinen ja vegaaninen kynsilakanpoistoaine

 En  ole hetkeen ollut kiinnostunut yksittäisestä kosmetiikkatuotteesta yhtä paljon kuin uudesta vegaanisesta kynsilakanpoistoaineesta. Brittiläinen Fresh Therapies on Suomessa uusi tulokas, joka  valmistaa vegaanisia ja luonnollisia kynsilakanpoistoaineita ja paria muuta kynsienhoitotuotetta. Olen testannut sarjan kynsilakanpoistoainetta ja sen speksit ovat eittämättä mielenkiintoiset: asetoniton, biohajoava ja tuoksuton. 

Sarjan tuotteet ovat kaikki vegaanisia ja sarjalla on Leaping Bunny -sertifikaatti. Animalian listalla tämä merkki ei vielä näy mutta vinkkasin sen listalle lisättäväksi (Animalian listaa ei ehditä päivittää reaaliajassa Suomeen tulevien uusien Leaping Bunny -merkkien kohdalla).

Edit 2020: Fresh Therapiesin tuotteita ei myydä enää Suomessa. Lue lisää vegaanisista kynsilakoista: vegaaniset kynsilakat listattuna.

Kuten tiedätte, käytän ahkerasti kynsilakkoja ja valikoin niistä mieluiten vähemmän myrkyllisiä vaihtoehtoja, ja sama homma koskee myös lakanpoistoaineita. Luonnolliset poistoaineet tuppaavat välillä jättämään toivomisen varaa tehokkuudessaan, joten uusi ja harvinainen tulokas on tervetullut.  

Ilokseni voinkin sanoa että Fresh Therapiesin kynsilakanpoistoaine on oikeasti hyvä ja tehokas. Ok, tämä ei poista asetoniputsarin nopeudella, mutta lakat lähtevät kyllä kohtuuajassa sutjakasti. Sanoisin, että esimerkiksi Santen poistoaineeseen verrattuna Fresh Therapies poistaa kynsilakat hieman nopeammin, mutta ei aivan yhtä nopeasti kuin asetonia sisältävät aineet. Ainetta on tarkoitus sipaista ensin vanulapulla kynnelle pehmentämään kynsilakkaa ja sitten vain työstää kynsilakat hellästi pois. Yliannostelulle ei ole tarvetta, joskin tälle on vaara, koska korkin suu on aika iso.


Kokeilin poistoainetta niin tavanomaiseen kynsilakkaan, pariin astetta luonnollisempaan lakkaan ja ihan myös tuhtiin glittermanikyyriin. Kaiken sai poistettua ihan suosiolla. Tavalliset lakat lähtevät tällä helpommin kuin sitkeämmin istuvat glitterit, jotka nekin kyllä saa kokonaan poistettua huolellisesti hieromalla. Ainoastaan rakennekynsille lakkaa ei saa käyttää.

Poistoaine ei kuivata kynsiä kuten asetonia sisältävät aineet ja kynsillle jääkin pieni öljyisyys, eli kädet täytyy pesaista jos lakkaa kynnet heti uudelleen. Meitsiä tämä ei haittaa, jollekulle öljyinen fiilis voi olla totuttelemisen paikka. 

Fresh Therapies on myös oikeasti ei-minkään tuoksuinen kynsilakanpoistoaine. Tai ok, tuoksu on kuin jollain miedosti limentuoksuisella vedellä, mutta pelkän tuoksun perusteella tätä ei arvaisi millään kynsilakanpoistoaineeksi, ehkä hassuksi kasvovedeksi korkeintaan. Ja vaikka sisältö on tärkein, tässä on myös hitsin hieno lasinen puteli, joka muistuttaa pikemmin hajuvesiputelia... ^_^Fresh Therapies menee kyllä meitsin löytö -kategoriaan, sillä pupumerkillä varustettuja tehokkaita ja luonnollisempia kynsilakanpoistoaineita ei ole ainakaan liikaa markkinoilla. Hinta ei ole sieltä halvimmasta päästä, kuten arvata saattaa pienen firman sertifioidun ja innovatiivisen tuotteen kohdalla.  

Sain tuotteen pr-näytteenä Hyvinvoinnin Tavaratalosta, jossa kynsilakanpoistoaineen hinta on 15,90 euroa. Onneksi pitkulainen purkki vaikuttaa myös ihan riittoisalta. Sarjalla on myös lasiviila (psst hyvät lasiviilat ovat tehokkata ja ekoja, kestävät käytännössä ikuisuuden), kosteuttava kynsiöljy ja matkalle mukaan otettavia kynsilakanpoistoliinoja.


Kommentit

 1. En kyllä lähtisi pullon perusteella veikkaamaan tätä kynsilakanpoistoaineeksi, jotenkin huikea pakkaus. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en minäkään, ehdottomasti tyylikkäin kynsilakkapullo mitä tiedän. :D

   Poista
 2. Katselin tätä mielenkiinnolla mutta kun kynsilakanpoistoainetta menisi tässä pullokoossa vähintään 2-3/kk, ei voi ostaa valitettavasti. Viimeksi ostin kynsilakanpoistoainetta 750ml:n pullon, ettei tarvitse hetkeen miettiä ostamista. Se on asetooniton ja rasvatonta poistoainetta tarvitsee mm. leimaamisessa. Kynsille sen voi tuunata hellävaraisemnaksi lisäämällä mukaan hieman glyseriiniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On totta, että jos lakanpoistoainetta kuluu paljon niin pienet pullot myös loppuvat ensimmäisenä. Ajattelin itse käyttää tätä ensinnä muiden poistoaineiden rinnalla kun niitäkin löytyy jo pari. Mulla on pääsääntöisesti myös Santen ja Bottega Verden poistoaineita nyt. :) Samoin kaikkien kynsikoristelujen kanssa ei sovi ihan öljyinen poistoaine kuten kerroitkin.

   Poista
 3. Mie antaisin plussaa vielä tuosta lasisesta putelista, jonka saa niin näppärästi ja kestävästi kierrätettyä muoviputeliin verrattuna :) Innostuiskohan sitä lakkailemaan kynsiään enemmän, jos tuollaisen ostaisi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasipullo on myös mun mielestä tosi kiva ja laadukas, mutta voihan muoviakin kierrättää nykyään jo aika monessa paikassa. Tai ainakin itse vien omat muovipulloroskani ihan muovinkeräykseen. :)

   Poista
  2. Pakko mainita, että kosmetiikan lasipullot eivät sovi kierrätykseen. Valitettavasti. :( t. Mulan

   Poista
  3. Mulan: joo, ilmeisesti suurin osa kosmetiikan lasipurkeista kuuluu sekajätteeseen josta se sitten taas kulkeutuu poltettavaksi ja energiaksi (ainakin useilla paikkakunnilla on näin).

   Poista
 4. Mielenkiintoinen! Mä käytän ihan X-tran kynsilakanpoistoainetta mutta on mulla tuo Treatin pullokin. Sillä jää kanssa kädet öljyiksiksi mutta pyyhin vauvan peppupyyhkeillä lähmäisyyden pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä mielenkiintoinen! Ja mielenkiintoinen vinkki sulla, mä voisin kokeilla kasvojenpuhdistusliinoja lähmän pyyhkimiseen kynsiltä, kun niitä sattuu olemaan jo valmiiksi kaapissa. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^