Lauren Brooken vegaaniset meikkitärpit: eyeliner ja meikkipuuteri

Lauren Brooke on mielenkiintoinen luonnollinen meikkisarja, jonka tuotteet ovat jääneet aivan liian vähälle huomiolle. Tätä sarjaa on saanut Suomesta jo pian parisen vuotta, ja viime kuukausina valikoimaan on tullut lisää meikkipussin olennaisia tuotteita. Sain testiin sarjalta pressatun mineraalipohjaisen meikkipuuterin ja hyvin sopuhintaisen nestemäisen eyelinerin. Etenkin jälkimmäisiä on aika vähän tarjolla vegaanisessa luonnonkosmetiikassa!

Lauren Brooken tuotteet ovat herkkää ihoa ajatellen tehtyä luonnonkosmetiikkaa ja osin aivan luomuperäisistä ainesosista koottuja. Sarjalla on Leaping Bunny -sertifikaatti ja usea tuote on vegaaninen. Yhdysvaltalaista sarjaa myy ihana kolmen naisen yritys TwistBe, joka tarkastaa jokaisen valikoimansa sarjan luonnollisuuden perusteellisesti. Tuotteiden vegaanitiedot on helppo klikata myös TwistBen verkkokaupasta esille, tai sitten ihan vain kysymällä Helsingin kivijalkaliikkeessä vieraillessa.Peilirasiaan vipan kanssa pakattu meikkipuuteri on mineraalipohjainen, mutta siinä on mineraalien ohella myös muita ainesosia. Ihoa hoitavat esimerkiksi jojobaöljy, kookos ja raunioyrtistä peräisin oleva allantoiini. Tuotteessa on myös mineraalien luontainen aurinkosuoja. Meikkipuuterin kerrotaan sopivan kaikille ihotyypeille ja hajusteallergisille, eivätkä ainesosat ole ihoa tukkivia.

Meikkipuuteri jättää ihon luonnollisen mattapintaiseksi mutta ei talkkimaisen kuivakaksi. Puuteri vaikuttaa kuitenkin astetta enemmän rasvoittuvan ja sekaihon tuotteelta kuin aivan todella kuivan ihon meikkipuuterilta. Peittävyys on kevyttä tai keskitasoa. Paljon riippuu myös levitystavasta: nukkapintaisella meikkisienellä peittojälki on vahvempaa kuin aivan kevyellää puuterivipalla sudittuna. Puuterin pinta on kova, mutta pigmenttiä siitä irtoaa helposti (ja kannattaa muistaa käyttää joka kerta puhdasta sivellintä!). Lauren Brooken peittävyys on mineraaleihin verrattuna noin Lily Lolon luokkaa, mutta ei aivan yhtä peittävää kuin Barefaced Beautylla. Meikkipuuteri toimii toki itsestäänkin meikkipohjana, mutta on itselläni usein käytössä nestemäisen meikkivoiteen kiinnittäjänä ja viimeistelijänä. 

Lauren Brooken puuterien sävyvalikoima on laaja: tästä voi valita omansa pohjasävynsä mukaan joko neutral, cool tai warm -kategoriasta. Vaaleimmat sävyt sopivat hyvin myös lähes porcelain-vaalealle iholle. Oma valintani Neutral 00 on oikein hyvä vaalea iholle, joka ei ole ruskettunut ja vaatii yleensä sen vaaleimman meikkivoidesävyn. Valikoimassa on myös testerisävyjä alle kahdella eurolla helpottamaan valintaa. Itse osasin arvata kerralla nappiin. :) Täysikokoisena puuterin hinta on 29,90 euroa (ihan kohtuullinen, kun kyseessä on meikkipuuteri) ja näytekokojen 1,50 euroa.  Entäs sitten eyeliner? Muistattekin ehkä että nestemäiset eyelinerit ovat aika harvinaista herkkua minulle, mutta kyllähän selkeä silmänrajaus on kiva lisä meikissä toisinaan. Lauren Brookella on valikoimassa sekä perinteinen musta että mustanruskea sävy, joista valitsin jälkimmäisen. Jostain syystä olen aina jumittunut valitsemaan mustan, vaikka ruskeakin sopii hyvin eikä ole niin kontrastinen. 

Lauren Brooken eyeliner on tussimainen, ohut ja ns. kovapäinen. Linerilla saa sopivan ohutta jälkeä, pigmenttiä riittää ja väri pysyy luomilla "lohkeilematta". En ole itse tosiaan cat eye -lookin ekspertti eikä minulla ole maailman vakain käsi, mutta levitys onnistuu kätevästi ja siististi. Rajauskynän päästä on hyvä pyyhkäistä ylimääräinen väri ennen levitystä. Eyelinerin koostumus on aloe vera -pohjainen ja iholle mukavia kasviperäisiä aineita sisältävä. Luonnonkosmetiikan silmämeikki ei ole vedenkestävää, mutta sävy pysyy luomilla päivän "liuskoittumatta". Olen myös siitä onnekas, että silmäni eivät juuri ikinä vuoda ja vie meikkejä mennessään. Lauren Brooken nestemäinen eyeliner on hinnaltaan 11,90 euroa ja tämän tuotteen hinta-laatusuhde onkin super. Ei heti tule mieleen vegaanista luonnonkosmetiikan eyelineria näin reilusti alle kahdellakympillä! :) Kuvassa linerin parilla luomilla on Laurenin Tanzi/Moondust -luomivärin parina, joka on sekin pienoinen hidden gem. Kirjoitin sarjan meikeistä aiemmin viime kesänä. Ripsivärinä on puolestaan Lily Lolon vegaaninen maskara.


Onko Lauren Brooke sinulle tuttu? :)


Tuotteet pr-näytteitä.

6 kommenttia

 1. Eipä ole tuttu brändi, mutta vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta! Täytyykin tutustua tähän vielä paremmin :)

  http://diaryofatrueshopaholic.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauren Brooke on kyllä tosi mielenkiintoinen ja suosittelenkin tutustumaan. :-)

   Poista
 2. Eyeliner ei ole kyllä kallis, vaikka helposti luulisi että hinta olisi vähintään parikymppiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, hinta on hyvin kohtuu. :) Eyelinerin pakkaus onkin sitten aika riisuttu tarroineen, mutta tuohon hintaan se saa ollakin. :D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä, Laurenilla on aika kivankokoinen valikoima. :) Ja kiitos <3

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^