Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

The Ohm Collection: uusi vegaanideodorantti testissä | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

The Ohm Collection: uusi vegaanideodorantti testissä

22. kesäkuuta 2017

                                                                                                                                                Postaus sisältää affiliate-linkkejä.

The Ohm Collection -merkin Deo Dorant on viimeisin kohutulokas vegaanisten, luonnollisten ja alumiinittomien deodoranttien rintamalla. Hyvän vegaanisen deodorantin etsiminen on joskus heinää neulasuovasta -meininkiä ja ymmärrettävän turhauttavaa, koska deo on usein arjen tärkeimpiä kosmetiikkapurkkeja. Itse olen tykännyt paljon Schmidt'sin deodoranteista ja myös Neal's Yardin roll-oneista, mutta The Ohm Collectionin deodorantti yltää myös kärkisijoille luonnollisten deodoranttisuosikkieni top 3 -listalle. 


The Ohm Collectionin deodorantti on luonnollisista ainesosista koottu, joskin uudella ja pienellä sarjalla ei ole luonnonkosmen sertifikaatteja. Tuote on ruokasoodapohjainen eikä se ole hien virtausta hillitsevä antiperspirantti, mutta soodan tarkoituksena on myös imeä kostetta. Kainaloni pysyvät  hyvin kuivana Ohmin kanssa, liekö syynä myös se että olen tottunut jo deodorantteihin.

Deodorantin erikoisuus on sen jauhemaisuus: tuotetta sirotellaan ensin kädelle ja siitä sitten vaan kainaloon. Jep, alussa vähän outoa, mutta ihmeen hyvin käyttöliittymään tottuu. Koostumus on myös ihan mukava, joka ei pölise tai varise alkuharjoitusten jälkeen. Kannessa on eri sirotteluvaihtoehtoja annosteluun kuten maustepurkissa konsanaan. Hienojakoinen jauhe ei tahmaa tai värjää vaatteita kainaloiden kohdalta. Deodorantissa on aika mieto tuoksu: kookosdeodorantin makeahko aromi ei ole edes yhtä voimakas kuin tavan kookosöljyssä.


Entäs "ohmi" tositoimissa?  Olen aika nirso luonnonkosmetiikan deodoranttien suhteen (lue: harvassa on tarpeeksi pitävyyttä itselleni) ja olen jumittunut pitkälti Schmidt'sin deodoranttiin. Blogissakin on aika vähän deodoranttiarvioita, sillä harvoin vaihtelen dödöjä uusiin merkkeihin. 

The Ohmin deodorantti on kuitenkin postauksen arvoinen yllättäjä, sillä se toimii todella hyvin normaalissa arjessa. Tällä tarkoitan pientä puuhastelua, koneella istumista, kevyttä liikuntaa kuten kaupunkipyöräilyä ja kävelyä. Sen sijaan hiostavalla säällä lenkkeilyä ja hikiliikuntaa deodorantti ei kokonaan pysty varmistamaan ja silloin hiki alkaakin valua herkemmin ja deon lisäykselle on tarvetta. Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin tyytyväinen deodoranttiin ja se toimiikin paremmin kuin valtaosa testaamistani alumiinittomista deodoranteista.

Deodoranttia voi muuten käyttää myös ns. lukitsemaan nestemäisen tai voidemaisen dödön tehoja kun sitä levittää toisen dedorantin päälle imemään kosteutta. Ainakin Schmidt'sin ja tämän yhdistelmä oli jo todella varma. Tätä(kään) deodoranttia en suosittele rikkoutuneelle iholle, se voi kirvellä.

 The Ohmin deon käyttöikä avaamisen jälkeen on 6 kk, joka tuntuu äkkiseltään aika pitkältä yhdelle henkilölle. Jos tuote vaikuttaisi olevan vielä kunnossa tämän ajan jälkeen, rehellisesti arvioiden myös käyttäisin sitä (jokainen tekee sitten omalla vastuulla, tämä on meitsin mielipide :)). Mutta tässä on myös hygieeninen deo jonka voi jakaa toisen henkilön kanssa! Tämä onkin hyvä huomata myös normaalia korkeamman hinnan kohdalla.The Ohm Collectionin Deo Doranteja (kyllä, kirjoitusasu voisi olla selkeämpi) on yhteensä seitsemää eri unisex-tuoksua aina seetristä laventeliin ja purkin hintana on 22,55 euroa. Kaikki jälleenmyyjät näet tästä. Dödöjauhepurkkini loppumisessa menee vielä varmasti useita kuukausia, mutta harkitsen uuden hankkimista jatkossa, sillä toimiva ja tahmaamaton on aika pätevä yhdistelmä. Kaikki The Ohm Collectionin deodorantit ovat  vegaanisia, mutta sarjan aurinkovoiteet eivät ole vegaanikosmetiikkaa mehiläistuotteiden vuoksi.

Tuote on pr-näyte.

Kommentit

 1. Mullekin tää on sellainen kotiolojen arki-dödö. Toimii siinä hyvin, mutta isompaa hikeä tai hellepäivänä en tähän tukeutuisi, jos pitäisi ulos lähteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle moni luonnollinen alumiiniton deo ei ole tarpeeksi tehokas edes kotikäyttöön, mutta Ohm on jo aika hyvä ja sellainen että kehtaa ihmisten ilmoillakin liikkua. :)

   Poista
 2. Eikö sinulle tule Smicdtsin normiversion dödöstä kainaloärsytystä? Ekat kuukaudet meni hyvin mutta sitten se alkoi. Siksi en voi ostaa tätäkään, koska ruokasoodasta tulee kamalat punaiset läntit kainaloihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tule ollenkaan ärsytyksiä ruokasoodasta eli ei myöskään Schmidt'sin dödöistä! Ymmärtääkseni pieni osa ihmisistä reagoi ruokasoodaan iholla mutta myös näille soodallisille versioille löytyy paljon käyttäjiä. :) Olet varmasti huomannut että Schmidt'sillä on myös soodaton sensitive-deodorantti?

   Poista
  2. Kerron lyhyesti omasta kokemuksestani. Oma ihoni ärsyyntyi juuri mainitsemallasi tavalla Schmitdsin deodorantista (se normaali versio), mutta The Ohm Collectionin deodorantista ei ole tullut mitään vastaavanlaista reaktiota pidemmänkään käyttökokemuksen jälkeen. Eli ne koostumukset ovat kuitenkin erilaisia, eli ei pois sulje tämän käyttöä vaikka Schmidtsille on herkistänyt.

   Poista
  3. Moi Anonyymi, ja kiitos paljon kokemuksesi jakamisesta! Itse tiedän tosiaan sen verran että ruokasooda tosiaan aiheuttaa joillekin ärsytystä mutta kuten sanoit, myös koostumuksilla ja aineyhdistelmillä on väliä. Elli parhaiten selviää vain kokeilemalla sillä myös ihot ovat erilaisia. En ole perehtynyt aiheeseen tieteellisesti niin en tee enempää väittämiä. :D

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^