Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Viikonloppukarkkina vegaaninen Veggie Peggy | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Viikonloppukarkkina vegaaninen Veggie Peggy

Mietin joskus ennen blogin perustamista leikilläni, laittaisinko pystyyn mieluummin vegaanisen karkkiblogin... No en kuitenkaan, mutta kyllähän kosmetiikkanamien sekaan mahtuu hyvin myös syötäviä herkkuja! Olenkin ajatellut nostaa silloin tällöin esille herkkulöytöjä kosmetiikan ohelle satunnaisesti vierailevina tähtinä. Esimerkiksi insta-seuraajilleni tuskin tulee yllärinä arvostukseni uusia vegaanisia jäätelöitä, karkkeja tai jopa niitä terveellisempiä mutta hyvänmakuisia herkkuja kohtaan. ;) Koska herkkupäiväni ajoittuu usein viikonlopulle, kesäsunnuntai tuntuikin olevan sopiva hetki vinkata uusista vegaanisista nameista.

Veggie Peggy -karkit saatu blogin kautta, *mainoslinkki


Veggie Peggy on ruotsalainen vegaaninen karkkifirma. Nameissa painotetaan luonnollisempia ainesosia kuten hedelmämehuja, eikä karkeissa ole keinotekoisia väri- tai makuaineita. Ja vaikka näissä on luomua ja mitä kaikkea kivaa kasviperäistä, ne eivät ole mitään "korvikkeita" tai terveysruokaa, vaan ihan vain maistuvia karkkeja.

Veggie Peggy kertoo olevansa sikavapaa. Vegaanin näkökulmasta termi eläinvapaa olisi helpompi, sillä itse aloin automaattisesti syynäämään muita ainesosia eläinperäisten aineiden varalta. Tarkkasilmäiset huomaavat toki heti pussin kyljestä myös vegaani-kukkalogon. ;) 


Sikavapaudella viitataan toki liivatteettomuuteen, mutta eipä ainesosissa ole muitakaan eläinperäisiä juttuja kuten punaista hyönteisperäistä karmiinia tai mehiläisvahaa. Liivatteen sijasta hyytelöimisaineena on pektiiniä tai agar agaria. Toivottavasti karmiinin vaihtoehdot leviäisivät laajemminkin, sillä karmiini tuppaa pilaamaan muutoin monen hyvän tuotteen niin karkeista kosmetiikkaan. Siinä olisikin jollekulle tuhannen taalan paikka tuotteistaa hyvä karmiinin korvike elintarvike- ja kosmetiikkafirmoille. ;)

Mutta mites ne namit, tykkäsinkö? Maistelin 80 gramman karkkipusseista Kirpeät käärmeet ja Lempeät Sydämet -versiot (nämä nimet ovat jotenkin ihania..!). Karkkien valikoimassa on myös Huurteiset marjat, Riehakas sekoitus, Pehmeät marmeladiunelmat ja Kiltit nallet (aww...). Vielä olisi tilaa salmiakille. ;) 


Kirpeät käärmeet ovat ihania kirpsakoita hedelmäkarkkisuikeroita. Makuina on appelsiinia, omenaa, kirsikkaa ja ananasta. En hirveästi havainnut makueroja eri hedelmien välillä, kaikki hävisivät nopeasti parempiin suihin. Maistuvat siltänään viikonlopun mässypussina, maku muistuttaa vähän missä äxiä.Sydänkarkit ovat enemmän viinikumimaisia, mutta parempia ja ilman sitkeän sitkeää koostumusta. Näissäkin on makuina hedelmiä ja marjoja: greippiä, kirsikkaa (lemppari!), mustaherukkaa, omenaa, sitruunaa ja appelsiinia. Eri maut tunnistaa aika hyvin, erityinen plussa siis "aidoista" makuelämyksistä. Jos malttaa olla syömättä pussia siltänään tai salmiakin parina, kirpeitä miedomman makuiset namit toimivat myös kakkujen tai jäätelön koristelussa.


Sain Veggie Peggyt Hyvinvoinnin Tavaratalosta blogitestiin (ilman vaatimuksia postaamisesta, kuten aina blogissani), ja siellä Veggie Peggyn -pussin hintana on 2,95 euroa.*

Vegaanisia karkkeja voi bongata kootusti myös Vegaanituotteet-sivulta.


Kommentit

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^