Biohajoava glitter!

Glittereistä on kohkattu kauneusblogeissa pitkin kevättä ja kesää ja somefeedeissä koreilee tuon tuosta nätimpiä glittermeikkejä. Eli jospa minäkin vahingossa vähän glitteriä... Bongasin  nimittäin biohajoavan ekoglitterin, jota en vain voinut ohittaa. Kesän festarit ja glittermeikki, vinkki vinkkinen!Eco Sparklesin glittereitä rantautui vähän aikaa sitten Glitternistin verkkokauppaan, joista ostin ruusukultaisen monivivahteisen Eco Burlesque -glitterpläjäyksen. Glitternistin gmail -sähköpostiosoitteen ei kannata antaa hämätä, sillä kyseessä on ihan oikea yritys (vaikka oman domainin mailiosoite olisi selkeämpi, t. tarkkasilmä :)). Itse asiassa kyseessä on osa titiMadam-yritystä, joka tunnetaan ihanista eläinaiheisista koruistaan. Ekoglittereitä kaupassa on tällä hetkellä puolisenkymmentä vaihtoehtoa.

Eco Sparklesin vegaaninen  glitter on valmistettu FSC-sertifioidusta geenimanipuloimattomasta puulaadusta ja glitter on myös sertifioidusti biohajoavaa. Vaikka esimerkiksi mineraalimeikkien kimallus on luonnollisista mineraaleista lähtöisin, tällaisia isompia irtoglittereitä ei ole juurikaan ekompina saatavilla. Yleensähän kosmetiikan irtoglitter on muovia.


Glitterin kiinnittämiseen iholle suositellaan esimerkiksi vaseliinia, jota minulla ei kuitenkaan ikinä ole  (enkä tiedä, onko sitä jossain eläinkokeettomana vaihtoehtona). Kiinnittäjän  tulee joka tapauksessa olla jokseenkin tahmeaa tai primer-tyylistä ja läpinäkyvää, ja minulle Pain Head to Toe -balm osoittautui täydelliseksi. Kirjoitin kyseisestä multituotteesta aiemmin täällä. Voide sulautuu ihonsävyyn hyvin ja ei ole liian raskan silmäkulmassakaan. Pinta on hieman tahmea, joten glitter nappaa siihen hyvin ja pysyvästi. Silmäkulman glitterit eivät ole rapisseet mihinkään ellen ole niitä itse epähuomiossa näprännyt pois. Ensimmäinen pelko minulla olikin että glitterit ropisevat poskille mutta Pain voide pitää ne yllättävän hyvin ojennuksessa.


Levitysvaiheessa on hyvä käyttää pientä sivellintä ja annostella glitteriä vähän kerrallaan ettei se ropise poskille. Isokokoisempi glitter ei välttämättä pysy niin hyvin liikkuvalla luomella kuin silmäkulmalla ja muilla tasaisemmilla alueilla. Mutta kokeilemalla selviää parhaiten. :)

Tein aika kesyn testivedoksen, mutta glitteriä voi mielensä mukaan toki lisäillä silmämeikkiin myös vaikka liikkuvalle luomelle. Suosittelen myös tsekkaamaan Glitternistin omat somekanavat meikkivinkkien varalta!Glitterin kanssa ei oikeastaan ole sääntöjä: se sopii silmämeikkiin, vartalolle, hiuksiin ja jopa kynsilakan tuunaukseen. Elävöitin glitterillä vielä yhden kirkkaan Black Dahlia -merkin päällyslakan tiputtelemalla varovasti pinseteillä glitteriä suoraan lakkapulloon.

Kynsilakassa glitter painuu pohjaan kasaan, mutta ravistamalla glitter sekoittuu taas lakkaan. Tämä voi johtua lakasta tai  glitteristä tai ihan vain siitä että DIY-glitterlakka ei aina ole samanlainen kuin ammattilaisten tekemä. Mutta lopputulos on kynsillä kuitenkin nätti ja lakka sai uuden elämän bling bling -päivityksellä. :)
Hintaa ekoglitterillä on 6,9 euroa ja purkki on aika pieni mutta riittoisa: aika ahkerasti pitäisi tehdä bilemeikkejä että tämän saisi esim. vuodessa kulutettua. Toki jos glitteriä käyttää vartalollekin niin asia on eri.

Joko sinä olet hurahtanut glitteriin? :)

8 kommenttia

 1. Näillä saisi kyllä makeita festarimeikkejä ja voisi vaikka korvata poskipunan kimalluksella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, glitter ja festarit olis kyllä hyvä mätsi! Tai vaikka glitteriä highlighterina... Itsehän menin toki testiglitterit naamalla vain lähikauppaan. :D

   Poista
 2. Aivan ihanan värinen tuo glitteri! Pitää varmaan itsekin tilata tuolta nuita ekoglittereitä ja suunnitella joku kiva Qstock-meikki:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Burlesque oli heittämällä kivoimman sävyinen glitteri. :) Tee ihmeessä glittermeikki, teet niin taidokkaita meikkejä että mielelläni katson niitä blogistasi!

   Poista
 3. Olen vissiin liian vanha kun en ymmärrä glittermeikkibuumia tai hiusglittereitä.Jos glitteriä pitää johonkin laittaa niin kynnet on mulle ainoa paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki meikkitrendit eivät vain kolahda kaikille samalla tavalla. :) Itse tykkään tällaisesta hillitymmästä glitteristä kyllä. :)

   Poista
 4. Ihanan sävyinen! Multa löytyy niitä muoviglittereitä, mutta olisihan biohajoava oikeasti satakertaa parempi hankinta. Näitä siis sitten kun alkaa nuo entiset glitterit loppua tai kyllästyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muoviglitterin suurin ongelma on tosiaan se, että niitä glitterhippusia joutuu viemäriin. Mutta muoviglitterit kannattaa pyyhkäistä tarkasti meikinpoistossa pois (roskiin) ennen peseytymistä. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^