Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Biohajoava glitter on täällä - vinkit käyttöön | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Biohajoava glitter on täällä - vinkit käyttöön

Glittereistä on kohkattu kauneusblogeissa pitkin kevättä, kesää, pikkujouluja ja halloweenejä, ja somefeedeissä koreilee tuon tuosta nätimpiä glittermeikkejä. Eli jospa minäkin vahingossa vähän glitteriä...

Löysin viimein biohajoavan ekoglitterin, jota en vain voinut ohittaa. Kesän festarit ja aivan kaikki muutkin syyt juhlia - apuun tulee tietenkin muoviton ja ekologinen glittermeikki, vinkki vinkkinen!

Postaus päivitetty 2020.
ekoglitter testissa


Biohajoava ekoglitter sopii moneen meikkiin 

Miksi biohajoava glitter on hyvä juttu - ei tarvinne arvailla, sillä yleensähän kosmetiikan irtoglitter on mikromuovia. Pienet glitterhiput eivät kuulu veden mukana viemäriin ja vesistöihin, eivätkä ole muutenkaan kertakäyttömuovituotteena mikään ekologinen ratkaisu. Monista kasvokuorinnoista mikromuovi on jo poistettu, mutta glitterbuumi on jatkanut kasvuaan.

Eco Sparklesin glittereitä rantautui vähän aikaa sitten Glitternistin verkkokauppaan, joista ostin ruusukultaisen monivivahteisen Eco Burlesque -glitterpläjäyksen.

Glitternistin vegaaninen  glitter on valmistettu FSC-sertifioidusta geenimanipuloimattomasta puulaadusta ja glitter on myös sertifioidusti biohajoavaa. Vaikka esimerkiksi mineraalimeikkien kimallus on luonnollisista mineraaleista lähtöisin, tällaisia isompia irtoglittereitä ei ole juurikaan ekompina saatavilla.

Hintaa Glitternistin ekoglitterillä on alkaen 6,9 euroa ja purkki on aika pieni mutta riittoisa: aika ahkerasti pitäisi tehdä bilemeikkejä että tämän saisi esim. vuodessa kulutettua. Toki jos glitteriä käyttää vartalollekin niin, asia on eri.

Miten hävittää biohajoava glitter käytön jälkeen?

Turvallisin tapa poistaa hyvin palvellut irtoglitter on pyyhkäistä se vanulapulla roskiin, oli se biohajoavaa tai ei. Vaikka biohajoava glitter hajoaa luonnossa tietyllä aikavälillä, se ei maadu välittömästi, joten sitä ei kannata huolettomasti "laskea luontoon" tahallisesti. Sen sijaan jos käytät muovia sisältävää glitteriä, se tulee aina, aina, pyyhkäistä kokonaisudessaan vanulapulla roskiin. Näin ollen irtomuovia ei päädy viemäreihin.

Lukuvinkki: 5 matalan kynnyksen keinoa vähentää kosmetiikkajätettä


Miten glitterin saa pysymään iholla?


Glitterin kiinnittämiseen iholle suositellaan esimerkiksi vaseliinia tai muuta vedetöntä, hieman tahmeaa voidetta.

Kiinnittäjän tulee joka tapauksessa olla jokseenkin tahmeaa tai primer-tyylistä ja läpinäkyvää, ja minulle luonnonkosmetiikan monitoimivoide Pain Head to Toe -balm osoittautui täydelliseksi glitterin kiinnittäjäksi. Kirjoitin kyseisestä multituotteesta aiemmin täällä.Voide sulautuu ihonsävyyn hyvin ja ei ole liian raskan silmäkulmassakaan. Pinta on hieman tahmea, joten glitter nappaa siihen hyvin ja pysyvästi. Moni luonnonkosmetiikan monitoimivoide sopii kiinnittäjäksi: esim. Murumurun biohajoavassa purkissa oleva voide toiminee myös!

Kun hyvän glitterprimerin eli pohjustajan löytää, siihen voi luottaa huoletta. Silmäkulman glitterit eivät ole rapisseet mihinkään, ellen ole niitä itse epähuomiossa näprännyt pois. Ensimmäinen pelko minulla olikin että glitterit ropisevat poskille mutta Pain voide pitää ne yllättävän hyvin ojennuksessa.

Levitysvaiheessa on hyvä käyttää pientä sivellintä ja annostella glitteriä vähän kerrallaan, ettei se ropise poskille. Isokokoisempi glitter ei välttämättä pysy niin hyvin liikkuvalla luomella kuin silmäkulmalla ja muilla tasaisemmilla alueilla. Mutta kokeilemalla selviää parhaiten. :)

Tein aika kesyn testivedoksen, mutta glitteriä voi mielensä mukaan toki lisäillä silmämeikkiin myös vaikka liikkuvalle luomelle. Suosittelen myös tsekkaamaan Glitternistin omat somekanavat upeiden meikkivinkkien varalta!


Ensimmäinen koemeikki biohajoavalla glitterillä

Biohajoava glitter kynsilakan tuunauksessa


Glitterin kanssa ei oikeastaan ole sääntöjä: se sopii silmämeikkiin, vartalolle, hiuksiin ja jopa kynsilakan tuunaukseen. Elävöitin glitterillä vielä yhden kirkkaan päällyslakkkani tiputtelemalla varovasti pinseteillä glitteriä suoraan lakkapulloon.

Kynsilakassa glitter painuu pohjaan kasaan, mutta ravistamalla glitter sekoittuu taas lakkaan. Tämä voi johtua lakasta tai  glitteristä tai ihan vain siitä että DIY-glitterlakka ei aina ole samanlainen kuin ammattilaisten tekemä. Mutta lopputulos on kynsillä kuitenkin nätti ja lakka sai uuden elämän bling bling -päivityksellä. 

Mistä voi ostaa ekoglitteriä?

Ekoglittereitä saa nykyään jo monesta kaupasta. Katso ainakin seuraavat verkkokaupat!

Glitternisti - netissä myös mm. *Oletkaunis-verkkokaupassa

*Cocopanda - Glitter Eco Lover

Joko sinä olet hurahtanut ekoglitteriin? :)

Kommentit

 1. Näillä saisi kyllä makeita festarimeikkejä ja voisi vaikka korvata poskipunan kimalluksella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, glitter ja festarit olis kyllä hyvä mätsi! Tai vaikka glitteriä highlighterina... Itsehän menin toki testiglitterit naamalla vain lähikauppaan. :D

   Poista
 2. Aivan ihanan värinen tuo glitteri! Pitää varmaan itsekin tilata tuolta nuita ekoglittereitä ja suunnitella joku kiva Qstock-meikki:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Burlesque oli heittämällä kivoimman sävyinen glitteri. :) Tee ihmeessä glittermeikki, teet niin taidokkaita meikkejä että mielelläni katson niitä blogistasi!

   Poista
 3. Olen vissiin liian vanha kun en ymmärrä glittermeikkibuumia tai hiusglittereitä.Jos glitteriä pitää johonkin laittaa niin kynnet on mulle ainoa paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki meikkitrendit eivät vain kolahda kaikille samalla tavalla. :) Itse tykkään tällaisesta hillitymmästä glitteristä kyllä. :)

   Poista
 4. Ihanan sävyinen! Multa löytyy niitä muoviglittereitä, mutta olisihan biohajoava oikeasti satakertaa parempi hankinta. Näitä siis sitten kun alkaa nuo entiset glitterit loppua tai kyllästyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muoviglitterin suurin ongelma on tosiaan se, että niitä glitterhippusia joutuu viemäriin. Mutta muoviglitterit kannattaa pyyhkäistä tarkasti meikinpoistossa pois (roskiin) ennen peseytymistä. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^