Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kevyttä aurinkosuojaa EkoPharman porkkanavoiteesta | SPF15 | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kevyttä aurinkosuojaa EkoPharman porkkanavoiteesta | SPF15

Perjantain pikavinkkinä on vegaaninen luonnonkosmetiikan SPF-päivävoide. Sain lukijalta vinkin aurinkovoiteiden koontipostaukseen EkoPharman suojakertoimellisesta kasvovoiteesta, jonka hankin kun aiempi SPF-päivävoiteeni loppui (kyllä, ehdin myös käyttää  kosmetiikkaa ihan loppuun saakka). 

Suojakertoimelliset kasvovoiteet ovat aika harvinaista herkkuja vegaanisina ja luonnollisina joten EkoPharman Kesä-voide onkin kiva lisäys.

Kaikki kotimaisen EkoPharman kasvotuotteet ovat tällä  vegaanisia ja yrityksellä on eläinkokeettoman kosmetiikan Leaping Bunny -sertifikaatti.


ekopharma spf 15 voide


EkoPharma Kesä SPF 15 -kosteusvoide - kotimainen vinkki monelle iholleEkoPharman Kesä-niminen voide sopii kosmetologini mukaan kaikille ihotyypeille. Koostumus ei olekaan liiemmin rasvoittava saati kuivattava sekaiholle. Toimii myös meikin alla hyvin: kaiken kaikkiaan voide käyttäytyy ns. tavallisen päivävoiteen tavoin, mutta on ehkä aavistuksen tahmeampi ennen kunnon imeytymistä. Voide imeytyy pienellä hieromisella kuitenkin hyvin eikä jätä valkoista muumi-ihoa, mutta toisaalta suojakerroin on myös keskitasoa.

Aurinkosuoja on fysikaalinen, titaanidioksidista peräisin oleva. Ainesosissa on antioksidanttirikkaan ja ilmeisesti rusketusta tehostavan porkkanauutteen ohella muun muassa mustaherukan siemenöljyä ja appelsiiniöljyä.

Tuoksussa ei sitten ole porkkanaa, vaan mustaherukka-linjoista tuttua appelsiinin tuoksua. Hämmentävästi purkin kyljessä onkin appelsiinin ja mustaherukan kuva. :)Voiteen SPF 15 on keskitason suoja. Varsinaisissa kasvoille jätettävissä aurinkovoiteissa on usein tästä korkeampia kertoimia, mutta kertoimien kasvaessa usein myös iholle jäävä voiteen valkoisuus kasvaa, kun kyseessä on fysikaalinen suoja. Eli vähän täytyy tehdä kompromisseja, jos haluaa käyttää fysikaalisia aurinkosuojia.

Itse lätkäisen Kesä-voiteen kanssa myös meikkiä (lisää suojakertoimia) enkä oleile suoraan auringossa kovin pitkiä aikoja kerrallaan, joten uskon pärjääväni tällä voiteella kaupunkioloissa. Jos tiedossa olisi rannalla köllöttelyä, siirtyisin suosiolla taas SPF 30 tai 50 -voiteeseen.

Keskitason suojakerroin ei myöskään tunnu liioittelulta sitten kun sää alkaa viiletä, mutta aurinko yhä paistaa.


EkoPharman tuotteita on myynnissä vain kosmetologi-hoitoloissa ja niiden verkkokaupoissa eli kyseessä on ammattikosmetiikan sarja. Kaikki EkoPharman jälleenmyyjät näet tästä. Porkkanavoiteen hinta on noin 34 euroa

Kommentit

 1. Kuulostaa lupaavalta! Aina yhtä kiva lukea sun blogista näitä vinkkejä, kun itsekin suosii luonnonkosmetiikkaa :) Mä taisin itse asiassa tätä voidetta hypistellä Luonnonkaunis-messuilla, mutta silloin se jäi hyllyyn, kun ajattelin, että voiteita on jo kaapissa aivan liikaa. Mutta muuten kyllä Ekopharma kiinnostaa tosi paljon. Tähän mennessä mulla on kokemusta ainoastaan Herukka-linjan naamiosta, mutta siitä jo kirjoittelinkin blogissa, että osoittautui aivan huipputuotteeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kivaa jos mun kirjoitteluista on jotain vinkkejä! :) Olen kyllä samaa mieltä että sarja on kyllä mielenkiintoinen ja itsekin varmaan tutustun siihen vielä lisää, mutta noita purkkeja kun on jo valmiiksi muutamia kotona (paitsi näitä SPF-voiteita!). :)

   Poista
 2. Mulla on tästä edeltävä versio erilaisessa purkissa siis, en tiedä onko koostumus muuttunut. Ihan kelpo tuote, sain käydessäni Naviterilla tutustumassa. Mä oon vähän huono ostamaan näitä suojakertoimellisia päivävoiteita, joten olisi varmaan mennyt ohi muuten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole mitään kokemusta siitä edellisestä versiosta tosiaan, mutta tän "tuntuma" on mun mielestä hyvin ekopharmamainen. Mä oon samoin huono bongaamaan suojakertoimen päivävoiteita, mutta onneksi nyt löytyi Naturativin ohelle myös toinen pätevä SPF-päivävoide. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^