Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Schmidt'sin tehodödössä hiiltä ja magnesiumia | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Schmidt'sin tehodödössä hiiltä ja magnesiumia

Schmidt's-deo on saatu blogin kautta. *mainoslinkki


Hyviä vegaanisia ja luonnollisia deodorantteja kysytään sen verran usein, että suosikkimerkin uutuusdeo ansaitsee huomionsa. Omalla kohdallani oikeasti toimivan, vegaanisen, alumiinittoman ja muutoinkin hyviksen deodorantin etsiminen päättyi kun otin käyttöön vegaanideodoranttifirma Schmidt'sin deot. 

Schmidt'sin purkit pohjaavat muun muassa ruokasoodan ja arrowjuurijauheen kosteutta imeviin ominaisuuksiin ja kasviperäisiin vahoihin ja -tuoksuihin, eikä deodoranteissa siis ole antiperspiranttien tavoin esim. alumiinia.

Luonnonkosmetiikan deodoranttien ykkönne Schmidt's on julkaissut muutaman innovatiivisen deodorantin lisää, joista jännin on unisex-deo Charcoal & Magnesium.* Tämän luvataan olevan erityisen tehokas myös koville hikoilijoille. Jos hakusessa on luonnonkosmetiikan deodorantti jonka tuoksu on lähellä "tavallisia" deodorantteja, tässäpä on hyvä kandidaatti!
Schmidt's hiili-ja magnesiumdeodorantti - tehokkuus on huipussaan


Luonnollisen hiili-magnesium-deon jujuna on sen vielä astetta tehokkaammaksi suunniteltu koostumus. Ruokasoodan, lisätyn aktiivihiilen ja magnesiumin kombo on suunniteltu hajuja neutraloivaksi ja kainalot kuivina pitäväksi paketiksi. Nämä kaikki ainesosat ovat tuttuja kosmetiikassa nimen omaan tuoksahduksia ja kosteutta vastaan taistellessa, joten ihmekös tuo että ne on viimein ympätty myös deodoranttiin. Ainesosissa on toki myös kaikkea muutakin, kuten kookosöljyä ja arrow-jauhetta.

Ja entäs deon tehokkuus? Lyhyesti: toimii, jää ehdottomasti käyttöön! Jo aiemmat Schmidt'sin deot ovat toimineet hyvin arkikäytössä eikä tämä aktiivihiilen ja magnesiumin vahvistama versio ole poikkeus. Deo on ollut käytössä niin tavan arkipäivissä kuin hikiliikunnassa ja harvoina lämpöisinä päivinä, ja en ole kohdannut ikäviä deon pettämisiä. 

En tiedä johtuuko se tuoksusta vai mistä, mutta tätä sipaisee mielellään myös salille, sillä kainaloni pysyvät astetta kuivempana tämän hiilideodorantin kanssa. Superhellepäivänä joudun toki lisäilemään deodoranttia välillä, mutta niin olisi asian laita ihan minkä vain antiperspirantinkin kohdalla.


Hiili-magnesium-deodorantin tuoksu on tosiaan hyvin unisex-tyylinen: raikas ja vesimäinen, eikä lainkaan "luonnonkosmetiikan yrttimäinen" saati liian pistävän "axemainen". Tällaiset tuoksut ovat harvinaisia luonnondeoissa, joten uskallan arvella että tuoksunsa puolesta Schmidt'sin uutuus uppoaa myös tavanomaisen kosmetiikan käyttäjiin!

Koostumus on myös tavan schmidt'smäinen: hyvin levittyvä mutta hieman tahmea, mutta ehkä aavistuksen verran muita kokeilemiani Schmidt'sejä helpommin levittyvä.

Esimerkiksi Suomen kenties suurimmassa luonnonokosmetiikan verkkokaupassa Schmidt'sin hiili-magnesium-deodorantti on 15,5 euroa.*


PSST! 
Mainitsemisen arvoisia Schmidt's-deodoranttien uutuuksia ovat myös herkälle iholle kehitetyn Sensitive-linjan kookos-ananaksen* ja jasmiiniteen* tuoksuiset versiot. Edellä mainitut Schmidt'sin Sensitive-deodorantit ovat ruokasoodattomia sillä pienelle osalle ihmisistä ruokasooda voi aiheuttaa kainaloärsytystä. Schmidt'sillä on myös voidemaisia deodorantteja purkeissa.

Schmidt'sin koko valikoima on ainesosiltaan vegaaninen ja sarjalla on eläinkokeettoman kosmetiikan Leaping Bunny -sertifikaatti. 


Kommentit

 1. Voiskohan tää toimia mullakin... Pistän ehdottomasti harkintaan, vaikka epäluulot on aina näiden luonnonkosmetiikan dödöjen kohdalla satakertaiset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos jotain luonnonkosmen dödöä kannattaa kokeilla,niin tätä. Ja OHM Collectionia. ;)

   Poista
 2. Kiva kuulla että sensitive-sarjaan on tullut uusia tuoksuja. Oli jo korkea aikakin.
  Mielestäni sooda ei aiheuta vain pienellä osalla kainaloärsytystä. Kun lukee kokemuksia niin itselleni on tullut kuva että se on aika yleistä. Smicdtsin soodallisilla meni hyvin pari kk mutta sitten se polte ja punaiset iholäiskät iski. Ja nykyään tulee huomattavasti herkemmin kun ensimmäiset ovat olleet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen taas saanut käsityksen että nmä ruokasoodapohjaiset deot ovat sen verran suosittuja ja nousukiidossa tällä hetkellä että suurin osa niitä kuitenkin sietää. :) Mutta mitään ruokasoodan kosmeettiseen siedettävyyteen liittyvää tutkimusta en ole nähnyt joten arvailujen varassa ollaan siihen saakka. Mutta kiva, että näitä uusia tulee myös sensitive-versioina!

   Poista
 3. Tämän tuoksu oli kyllä yllättävä luonnonkosmetiikaksi. Tuli mieleen The Body Shopin valikoimassa muinoin ollut vesituoksusarja, jonka nimeä en nyt millään muista...

  Mä ostin kookos-ananaksen, mutta nyt en ole varma tykkäänkö sittenkään sen tuoksusta. Toimii kyllä hyvin, jotdn yritän käytellä. Täytyy sitten palata geraniumiin seuraavaksi, jos tuo kovin tökkii.

  Edelliseen kommentiin liittyen, mulle tuli yllättäen lime-dödöstä ihottuma, siksi ostin geraniumin tilalle. Sen sijaan Ben&Annan vastaavaa pystyin käyttämään, mutta se ei toiminut yhtään, tuntui, että haisen välillä enemmän kuin ilman dödöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihan äimistelin tämän deon "epäluonnonkosmetiikkamaista" tuoksua! :)

   Kiva että kommentoit omista käyttökokemuksista. Eli tuossa Ben&Annan deossa on myös soodaa? Aika jännä, jos jokainen ruokasoodadeo ei reagoi samalla tavalla, sitten voi arvailla onko kyseessä jokin yhdiste jolle herkistyy.

   Poista
 4. Tämä menee jossakin vaiheessa testiin, jos ei minulle niin miehekkeelle :D Myös tuota kookos-ananasta täytyy kokeilla jossakin kohtaa kun edelliset saa kulutettua pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä sopii vaikka yhteiskäyttöön. ;) Kookos-ananas kuulostaa myös tosi kivalta. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^