Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Uusi mineraalituttavuus Core Cosmetics | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Uusi mineraalituttavuus Core Cosmetics

                                                                                                                                    
Yksi pitkään testilistallani ollut merkki on mineraalimeikkisarja Core Cosmetics. Hyviä mineraaleja ei voi koskaan olla liikaa, joten päädyinpä klikkaamaan elevenin verkkokaupan koriin sarjan jauhemaisen meikkipuuterin. Sävykin sattui ihmeen hyvin kohdalleen ja onneksi mineraalimeikit tasoittuvat iholle myös nätisti.

Core Cosmetics on Leaping Bunny -sertifioitu ja vegaanitiedot löytyvät tuoteinfoista esim. sarjan omalta corecosmetic.com -sivulta. Esimerkiksi kaikki mineraalipuuterit, poskipunat ja useat luomivärit ovat vegaanisia ainesosiltaan.

Edit: Tuotesarjaa ei myydä enää Suomessa. Lue sen sijaan mineraalimeikkien vertailupostaus tästä!

Core Cosmeticsin mineraalimeikkipuuteri kuuluu hyvin peittävät mineraalimeikit -osastoon. Mineraalimeikkien kohdalla peittävyyttä voi säädellä kerrostamisen mukaan, mutta Corella voi loihtia nopeasti full coverage -pohjan. Peittävyys on about Barefaced Beautyn mineraalien luokkaa, mutta Core Cosmeticsin mineraalit ovat muita testaamiani mineraaleja paljon vähemmän mattapintaisia.

Mineraalipuuteri jättää nimittäin selkeästi kuultavan ja valoa heijastavan lopputuloksen. Tämä onkin aika jännä kombo, yleensä näin hyvin peittävät mineraalipohjat ovat kuitenkin astetta mattaisempia. Mutta ihan kivaa vaihtelua, nimittäin usein kuulen mineraalipohjien olevan monelle liian mattapintainen vaihtoehto. Core onkin kohdallaan silloin, jos etsii peittävää mutta ei supermattaista lopputulosta.
Valoa heijastava mineraalimeikki saa kasvot näyttämään eloisammalta, mutta toisaalta ei-mattainen lopputulos ei välttämättä ilahduta mikäli kasvoilla on suuria ihohuokosia tai isoja epätasaisuuksia. Näitä molempia on minullakin välillä,  mutta lopputulos on vielä luonnollinen ja no, jotenkin kesäinen. Mineraalimeikkipuuterit sopivat hyvin myös meikkivoiteen kiinnittäjäksi ja tässä käytössä se onkin minulle osuvin, siis kevyesti sävyttävän nestemäisen meikin parina. Meikin kesto pintakuivalla sekaihollani on ollut kiitettävä.Valitsemani sävy Fairest on hyvin keltapohjainen sävy joka sopii vaalealle tai keskivaalealle ihonsävylle (eli ei aivan valkoisimmalle). Keltainen sulautuu ihoon onneksi aika neutraalisti ja peittää hyvin myös punakkuutta. Tästä vaaleampi sävy on punapohjainen Porcelain ja Asian on myös hyvin vaalea. Mineraalimeikkipuuterissa on sarjan poskipunien tavoin SPF 15 -suojakerroin.

Mineraalimeikkipuuterin hinta on 19,7 euroa - mielestäni hyvin kohtuullinen 9 gramman purkista.


Ostaisinko puuterin uudelleen? Voisinpa, vaikka myönnän että hiukan enemmän mattaiset mineraalimeikit ovat enemmän juttuni. Mutta kuultava meikkipohja voisi toimia etenkin silloin kun iho on astetta kuivemmalla päällä (eli syksymmällä usein...).
Kommentit

 1. Jäi hieman epäselväksi itselläni onko tämä puuteri vai mineraalimeikkipohja? Mineraalimeikkipohja on kiinnostanut pitkään ja tilasin juuri EDM:n testerit. Peiteaine silmien alla toi kaikki rypyt supertehokkaasti esiin ja myös meikkipohjan laitettua huomasin ryppyjä leuassa, missä en ennen tiennyt niitä edes olevankaan! Puhuin Ruohonjuuressa myyjän kanssa ja sanoi että mun pitäisi löytää eri merkkinen pohja, kun kaikki ei tee samaa. Millainen tämä sitten on ryppyjen suhteen, joita ei muuten ole paljoa, jos ei korosta niitä EDM:llä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan kyseessä on mineraalimeikkipuuteri, kuten jo postauksen alussa mainitsin. Mineraalipuutereista ja mineraalimeikkipuutereista puhutaan jo jonkin verran synonyymeina nykyään mineraalimeikkibuumin ansiosta (en tosin kiellä etteikö tämä olisi välillä kummastusta herättävää) ja itse käytin tekstissä myös puuteri-sanaa ihan vain mineraalimeikkipuuterin synonyymina, kun kerran alussa kerroin hankkineeni ihan "jauhemaisen meikkivoiteen" eli mineraalimeikkipuuterin. Myös linkeistä selviää että kyseessä on foundation eli meikkipohja. Pelkällä viimeistelypuuterilla harvoin saakaan tosi peittävää tulosta kuten tällä meikkipohjalla. :)

   EDM:llä on yksistään kolmea erilaista meikkipohjaa ja on vaikea sanoa suorilta käsin juuta tai jaata niistä tarkemmin tietämättä. :) Coren meikkipuuteri jättää joka tapauksessa eniten valoa heijastavan ja vähiten "kuivan" lopputuloksen mitä olen testannut. Mulla ei ole itselläni varsinaisia ryppyjä kuin sy-juonteet, ja niiden lähellä käytän nestemäistä peiteainetta. Ja toki se on omasta ihotyypistä myös paljon kiinni, miten tietty meikki iholle asettuu. :)

   Poista
 2. Kokeilin EDM:n jojobapohjaa Eli kuivalle iholle. Itselleni mineraalimeikkipohja on selvä käsite mutta puuteri-sana hämää. En itsekään ajatellut että on tuollai ryppyjä, kunnes kokeilin mainittua mineraalimeikkipohjaa. Linkkejä en klikkaillut. Muutenkin kuin silmät ristissä blogeja kun lukupäivänä tuli 19h matkustamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut myös joskus tuo jojoba-pohja ja mielestäni tämä on silti vähän kuultavampi kuin EDM:n meikkipuuteri. Mutta mitään jojobaa tms. "kosteuttavaa" ei ole tässä kuitenkaan ainesosissa, joten kuulto on varmaan ihan mineraaleista peräisin. :)

   Poista
 3. Mä oon viime päivinä käyttänyt melkeinpä vain ja ainoastaan EDM:n puolimattaista mineraalimeikkipuuteria, josta tykkään tosi paljon :) Tää merkki on mulle uusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mineraalimeikki on kyllä tosi hyvä, hengittävä ja luonnollinen etenkin kesällä. :) Core on kyllä aika vähän ollut missään esillä mutta on ihan lupaava. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^