Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Tärppejä Logonan meikeistä | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Tärppejä Logonan meikeistä

                                                                                                             Logonan meikit saatu, sis mainoslinkkejä.


Saksalainen Logona on varmasti monelle luonnonkosmetiikan käyttäjälle vanha tuttu, mutta jostain syystä sarjan meikkeihin ei tule juuri törmättyä. Vai tuleeko ja ne ovat menneet minulta vain ohi? No, joka tapauksessa Logonalla on aika mukava kattaus meikkejä aina luomiväreistä meikkivoiteisiin ihan Suomestakin saatavilla.

Testaamieni tuotteiden perusteella en kirjoita Logonan meikkien yhteyteen "hyvää luonnonkosmetiikaksi", vaan pelkästään hyviä meikkejä, jotka passaavat myös vegaanille ja luonnonkosmetiikan käyttäjälle. Minulla oli *Logonan luonnonkosmetiikan valikoimasta syynissä kaksi todella mukavan koostumuksen peiteainetta ja kaksi pigmenttistä kulmakynää.

Edit: postausta päivitetty 2019, meikkien saatavuus vaihtelee.

Logona luonnonkosmetiikan meikit testissä


Logona on ylläriksi niitä harvoja luonnonkosmen sarjoja, joilla on valikoimassaan nestemäisiä peiteaineita ja jopa vihreä neutralointi-peiteaine. Vihreä on punaisen vastaväri ja se vihreät peiteaineet onkin suunnattu punaisuuden häivyttämiseen, esimerkiksi näppyjen ja  verisuonien täsmäpeittoksi.

Logonan vihreä peiteaine taittaa ihon punaisuutta pois. Sävy on vaalea mintunvihreä, joka sopinee parhaiten porcelain-keskivaalea-ihonsävyjen asteikolle. Peittävyys on keskitasoa, yksittäiset tavan näpyt se on peittänyt oikein hyvin viimeistelypuuterin kanssa. Ja näiden molempien peiteaineiden koostumukset ovat todella super: vähän liukuvia, tarvittaessa kerrostettavia, sormella häivytettävissä ja juonteisiin kerääntymättömiä. Tästä iso peukku, sillä vihreän peiteaineen kohdalla on erityisen fiksua häivyttää väriä peittoalueen ulkopuolelta. On myös hyvä muistaa että vihreä peiteaine on parhaimmillaan täsmäkohdissa punaisilla ihoalueilla, kuten pigmenttien ja näppyjen päällä, sillä se sulautuu parhaiten punaiseen ihonsävyyn.


Mutta seuraava peiteaine ansaitsee kohdallani vielä enemmän rumpujen pärinää ja tähtisadetta! Hyvän vegaanisen ja luonnonkosmetiikan peiteaineen löytyminen ei ole aina niin helppoa, jos etsii mineraalimeikkien ulkopuolelta ja haluaa että pigmentti tehoaa myös erityisen tummiin silmänalusiin. 

Mutta Logonan Pearl-peiteaine on just eikä melkein luonnollisena mutta tarpeeksi peittävänä ja ei-juonteisiin kerääntyvänä peiteaineena. Luonnonkosmetiikan nestemäisten tuotteiden ongelma on joskus takkuava levittyvyys, mutta Logonan kohdalla sellaisesta ei tarvitse murehtia. Etenkin silmänalusilla tämä peitevoide toimii, ja tarkasti tuputeltuna myös yksittäisillä näpyillä. Vaikka etenkin silmänaluseni ovat aika tummat, peiteaineen ei mielestäni tarvitse olla ihan pakkelista maalia (liika pakkeli voi usein vain korostaa "ongelmakohtia"), ja peiteaineen päälle voi vielä sipaista hyvin kevyesti vaikkapa mineraalipuuteria.

Testisävyni oli neutraalinsävyinen vaalea (ei aivan porcelain -vaalea) Pearl 01, ja peiteaineita on olemassa myös astetta tummempi, 02 Light Beige-sävy. Logonan peitevoide muistuttaa vähän 100 % Puren applikaattorilla annosteltavaa peiteainetta, ja Logona kiilaakin sen rinnalle suosikiksi nestemäisistä vegaanisista peiteaineista.

 Hinta-laatusuhde on Logonan meikeissä superhyvä. Tuotteet ovat myös riittoisia, applikaattorit ei tuhraa väriä. Hintaa tulee alle 20 euroa  17, 95 euroa niin tavanomaisesta kuin vihreänsävyisestä peiteaineesta. Kuvissa Pearl -peiteaine näyttääkin jo kuluneen kiitettävästi... :)Myös Logonan kulmakynistä löytyy pigmenttiä, hyvän jämäkkää koostumusta ja kestävyyttä - kelpuutan meikkipussiin siis hyvillä mielin! Sain testiin kulmakynäsävyistä vaaleamman Blonden ja tummemman Brunetten, joista ensimmäinen oli parempi sävy keskivaalealle tyypille. Kynät ovat aavistuksen vahamaisia, mutta hyvin liukuvia ja helppokäyttöisiä. Nämä eivät ole pehmeimpiä kulmakyniä mutta eivät vaadi kovaa painamista jotta väriä saa irti, eli juuri sopivia toisin sanoen.

Logonan kulmakynät muistuttavat ulkoasultaan hämmästyttävästi muuten äsken arvioimani  Benecosin kulmakyniä. Ehkä ne tehdään samassa tehtaassa? Myös Logonan kulmakynät ovat aika pitkiä ja harjasosa on hyvin topakka ja sillä saa kulmahaivenet hyvin ojennukseen. Vaaleamman Blonde-kulmakynän sävy on kädelle swatchattuna yllättävän punertava, mutta kulmilla se ei jostain syystä näytä enää "punaiselta". Brunette-kulmakynä on taas auttamatta liian tumma itselleni. Mutta ei ehkä henkilölle, jolla on tummanruskeat tai lähes mustat hiukset. :) 

Kulmat saa värjättyä Logonalla markettihintaan, sekä Brunette että Blonde -sävyiset kulmakynät ovat 13,90 euroa.

Ja jep, kuvassa ei ole ripsareita, luomivärejä tai liion muitakaan meikkejä. Mutta siitä erottuu peiteaineen levittyvyys. :) 


Logona on samaa lafkaa Santen kanssa ja sarjalla on Petan, Natruen ja BDIH:n sertifikaatit. Logonan vegaanille sopivat tuotteet on merkattu hyvin esim. Natural Goods Companyn verkkokauppaan ja *Hyvinvoinnin Tavarataloon.Onko sinulla kokemuksia Logonan meikeistä?


Tuotteet paitsi peiteaine Pearl on saatu blogin kautta.

Kommentit

 1. En ole kokeillut mutta Logona on jäänyt mieleen ainoana luonnonkosmetiikkaa valmistavana kynsilakkamerkkinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no niinpäs on! Harmi ettei itse kynsilakat ole vegaanisia, vaan ainoastaan se poistoaine.

   Poista
 2. En ole kokeillut, mutta ihonhoidossa Logonan ruusu kasvovesi on yksi lemppareitani, samoin naamio, yleensäkin koko ruususarja silkkaa rakkautta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on siitä ruususarjasta puhdistusmaito ja oon kyllä tykännyt. :)

   Poista
 3. Logonan kaksipäinen huulipunakynä on mahtava! Matta väri joka ei kuitenkaan kuivata. Tykkään, pitää tutustua muuhunkin merkin kosmetiikkaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein jo innostuin näistä mutta eivät sovikaan vegaanille... Höh, täydellisen huulipunan etsintä jatkuu meitsillä. :)

   Poista
 4. En ole kokeillut sarjan meikkejä, mutta voisin hyvinkin miettiä tuon vaalean peiteaineen hankkimista, kun sellaiselle tuotteelle tulee tilausta :)

  VastaaPoista
 5. Katselin aiemmin tuota peiteainetta ja joitakin muita meikkijuttuja, mm. meikkivoidetta. Valitettavasti kaikki sisältävät linaloolia ja limonenea, joten en voi käyttää allergian vuoksi sarjan meikkejä. Harmittaa että meikkeihin täytyy laittaa hajusteita eteerisistä öljyistä, jotka sitten aiheuttavat allergiaa juuri kasvoilla. No, onneksi olen tottunut tähän että saa selvittää jokaisen incin tarkkaan ennen kuin ostaa, mutta välillä harmittaa kun mielenkintoiset tuotteet rajautuvat pois tästä syystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni ei ole allergioita mutta ymmärrän harmituksen, sillä moni muutoin hyvältä kuulostava meikki on epävegaaninen ja incejä saakin lukea tarkasti!

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^