Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Testailua ekohammasharjojen rintamalla | Mable & Berlin Biobrush | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Testailua ekohammasharjojen rintamalla | Mable & Berlin Biobrush

                                                                                                                                                              * mainoslinkki

Uusia ekohammasharjoja tuntuu tupsahtelevan mukavan tasaiseen tahtiin. Kirjoitin ekommista hammasharjoista ja -tahnoista blogissani aiemmin ja jatkan uusien hampiharjojen syynäyksellä.

Useimmiten mulla on käytössä bambuvartinen Humble Brush, mutta sen harjakset menevät käytössä nopeasti hapsulleen. Ostinkin viimeisen Humble B:n kulumisen jälkeen tyylikkään *Mablen bambuhammasharjan ja *Berlin Biobrushin ekomuovista tehdyn harjan.

Lue myös: vegaaniset hammastahnat ja ekohammasharjat listattunaEkohammasharjat Mable & Berlin BioBrush


Mable Brush on kaksikosta kauniimpi ulkonäöltään mutta käytettävyydeltään harja ei yllä aivan kymppiin. Harjassa on alaspäin levenevä pohja, jonka ansiosta se pysyy pystyssä itsessään - nerokasta, kyllä!

Bambuvartinen harja on kompostoituva, vedenkestävä ja luonnostaan antibakteerinen, kertoo tuotekuvaus. Tai harja on itse asiassa biohjaoava varreltaan, harjakset täytyy hävittää sekajätteen seassa (nyppimällä ne pihdeillä irti tai vääntämällä koko harjaspään poikki). Speksit ovat siis hyvinkin kunnossa. 

Mablen harjaspää on tasainen ja sopivan kokoinen, eli liian pieni tai iso. Harjasten kovuus on medium-tasoa, joka sitten onkin tässä turhan kovaa hankausta hampailleni ja ikenilleni. Tasapäinen harjasosa ei ylety pesemään aivan täydellisesti hammasvälejä, enkä uskalla viedä sitä kovin lähelle herkkiä ikeniä. Muutoin harjakset ovat ihan jämäkät, mutta omaan makuuni harja on vähän liian kova. 

En sano etteikö Mable sopisi hammasharjaksi yleensä,  se ei vain ollut se täydellisin valinta minulle (hammaslääkärinikin suosittelee vähän hellävaraisempia hammasharjoja). *Mablen hammasharjoja voit hankkia täältä. Mablen harjasta tulee mieleen taannoin Vegekaupasta ostamani bambuinen Hydro Phil-hammasharja, jonka harjasten kovuus oli myös liikaa meitsin suulle.Ja sitten se yksilö, joka ansaitsee pienen löytö-tittelin ekologisempien hammasharjojen joukossa!

Berlin Biobrushin materiaali ei olekaan sitten bambua, vaan ympäristöystävällisestä ylijäämäpuusta tehtyä muovia. Hmm, ok! Harjakset on tehty risiiniöljystä ja väritkin ovat ekologisempia.

Varsiosa on maatuvaa ainesta, mutta se hajoaa tavan biojätettä hitaammin, joten se suositellaan hävitettäväksi tavan jätteessä (saakohan laittaa muovinkeräykseen?). Berlin BioBrushin harjaa ei huomaa ekoharjaksi heti ulkonäöltä, ja tämä muistuttaakin eniten tavanomaista hammasharjaa näistä ekommista vaihtoehdoista. Harjoja on myös useissa väreissä, vaikka omani on geneerinen valkoinen.

Biobrushin varsi on ergonominen ja harjaksetkin sopivan hellävaraisia,  mutta eivät liian pehmeitä. Harjaspään muotoilu on myös tasainen, mutta hellävaraisemmin hankaavalla harjalla uskaltaa kurkotella myös ahtaampiin hammasväleihin ja lähemmäs ikeniä.

Eli toisin sanoen hampaiden harjaus sujuu ilman sen kummempaa säätämistä tai puhisemista, BioBrush tekee mitä lupaa. Jos etsit ekohammasharjojen joukosta hyvää ja edullista, suosittelen Berlin BioBrushia! Oman harjani hankin House of Organicista jossa *Berlin Biobrushit ovat täysihintaisina 4,5 euroa (nyt vielä alessa).

Kuvissa vilahtava hammastahna on muuten Urtekramin fluoritahna, harvoja vegaanisia hammastahnoja joita saa sopuhintaan marketeista. 

Oletko jo kokeillut ekohammasharjoja? Kommentit

 1. En ole kokeillut mutta pystyssä pysyvä hammasharja on kerrassaan nerokas keksintö!

  VastaaPoista
 2. En ole kokeillut, vaikkakin suunnitelmissa ollut kyllä. Oon vaan niin tottunut sähkäriin... matkaharjaksi voisi kyllä hankkia. Meidän perheessä on tuo Urtekramin tahna käytössä, peukku sille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole ikinä ollut sähkäriä joten en tiedä mistä olen jäänyt paitsi. :D Urtekram on ihan kelpo tavaraa, vaikka vaahtoamattomuus kummastutti alussa.

   Poista
 3. Oon käyttänyt Humble Brushia! Se oli ihana, pehmein hammasharja ikinä. Pitäisi hankkia uudestaan käyttöön se tai joku muu ekohammasharja kun nykyinen tulee tiensä päähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hubmle Brush on pehmeä (mutta ei niin pehmeä kuin Pearlbar) mutta jostain syystä saan aina sen harjakset liian repsottaviksi. Ehkä harjaan liian kovaa. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^