Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vegaaniset huulipunat listattuna | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vegaaniset huulipunat listattuna

*mainoslinkki


Mistä löytyy vegaaninen ja eläinkokeeton huulipuna? Ehkä tiesitkin, että huulimeikkien ainesosat eivät ole aina vegaanisia, saati eläinkokeettomia. Lähes aina huulipunien punainen väriaine on murskatuista hyönteisistä peräisin olevaa karmiinia, ja lisäksi huulipunissa käytetään paljon mehiläisvahaa. Joskus myös lanoliini eli lampaanrasva voi olla huulipunan ainesosa. Ei vegaanista siis, ja monelle esimerkiki karmiinin on todettu aiheuttavan allergisia reaktioita väriaineena.

Mutta ei hätää, eläinten ystävän ei tarvitse olla ilman näyttäviä huulipunia, sillä vegaanisia ja cruelty free -huulipunia on olemassa jo runsain mitoin, etenkin luonnonkosmetiikan verkkokauppojen valikoimasssa. Punaisen karmiiniväriaineen voi korvata esimerkiksi kasviperäisillä pigmenteillä tai mineraaleista saatavalla värillä, ja mehiläisvahan tilalla voi käyttää lukuisia eri kasvivahoja.

Tein listan  helpottaakseni salapoliisityötä eläinkokeettomien ja vegaanisten ja muiden huulimeikkien saralla. Pääpaino on luonnonkosmetiikan tuotteilla, ja kaikkia listalla mainittuja tuotteita voit hankkia Suomesta, joko verkosta tai kivijalasta.

Täydennän listaa, ja jos jotain jäi puuttumaan, huikkaa kommentteihin!

Päivitetty 2020. Päivitän listalle jatkossa vain luonnonkosmetiikan tuotteita.
vegaaninen huulipuna


Etsinnässä eläinkokeeton ja vegaaninen huulipuna - katso nämä brändit

Suurin osa listan tuotteista on luonnonkosmetiikkaa.

100 % Pure 
Luonnonkosmetiikan tuotesarjan valikoimassa on todella paljon erilaisia huulipunia: mattapintaista, sävyttävää, kosteuttavaa ja huulikiiltoja.  *Katso 100%Puren meikkien valikoima täältää House of Organicista.  100 % Purella on eläinkokeeton Leaping Bunny -sertifikaatti ja suurin osa meikeistä on ainesosiltaan vegaanisia.

All Tigers 
Vegaanisia, luonnollisia ja upean värikkäitä nestemäisiä mattahuulipunia, kyllä kiitos! Ja mikä parasta, All Tigers on kokonaan vegaaninen tuotesarja. Mattahuulipunat kestävät todella pitkään huulilla, joten kun etsit koko päivän hievahtamatta pysyvää huulipunaa, *katso All Tigers -huulipunien valikoima Joliesta täältä.

Lue kokemuksiani All Tigers -huulipunasta tästä postauksesta.

Axiology
Ihanan sävyisiä, kosteuttavia vegaanisia luonnonkosmetiikan huulipunia. *Katso kaikki sävyt täältä Naturellen verkkokaupasta! Axiology on Petan eläinkokeettomalla listalla. Lue täältä kokemuksiani Axiologyn huulipunista.

Beauty Without Cruelty 
Pitkän linjan vegaanimeikkisarjalla on valikoimassaan myös setti huulipunia. Tuotemerkin punia löydät Vegekaupasta.

Benecos
Superedullisen luonnonkosmetiikan brändi Benecos julkaisi syksyllä 2019 kattauksen vegaanisia mattahuulipunia. Lue arvioni alle 10 euron punista: Benecosin meikit testissä -postauksesta!

Ciaté
Kynsilakoistaan tutulla tuotesarjalla on myös vegaanille sopivia muita meikkejä! Osa huulimeikeistä  on vegaanisia, kuten Liquid Velvet, Patent Pout  ja *Lip Locked -sarjat.  Ciate on Petan eläinkokeettomalla listalla. Myynnissä verkkokaupoissa, esim. edellä linkatussa Elevenissä ja Bangerheadissa *täällä.

e.l.f. 
Elf on värikäs synteettisen (ei-luonnon-) kosmetiikan valmistaja, jonka valikoima on tosi edullinen - moni tuote on alle 10 euroa. Elfin meikkituotteita löydät joistain apteekeista ja *verkosta edullisesti Cocopandasta täältä.

Ere Perez 
Luonnonkosmetiikan vegaanisia huulipunia kosteuttavalla koostumuksella - *katso suositun green beauty -sarjan valikoima Naturellesta.

Hynt Beauty
Luonnonkosmetiikan ylellinen ja silti hinta-laatusuhteeltaan erinomainen meikkisarja, jonka valikoimassa on ihanan pigmenttisiä *huulipunia. Hynt Beauty on Petan cruelty free-listalla, ja kaikki sen tuotteet ovat ainesosiltaan vegaanisia, paitsi ripsiväri.  *Voit hankkia Hynt Beautyn meikkejä  Naturellesta.

IDUN Minerals 
Apteekeissa myytävän mineraalipohjaisen meikkisarjan laareissa on myös muutama vegaaninen huulipuna, ja voit tsekata vegaaniset IDUN Mineralsin tuotteet verkkosivuilta. Hyvän valikoiman *IDUN-meikkejä löydät myös Elevenin verkkokaupasta.

Inika Organic
Kokonaan vegaaninen ja luonnollinen meikkisarja, jolla on iso ja laadukas kattaus huulia hoitavia huulipunia ja -kiiltoja. Sertifikaateista sarjalla on eläinkokeeton Choose Cruelty Free ja Vegan-kukkalogo. *Löydät parhaan valikoiman Inika-meikkejä House of Organicista.

Jane Iredale
Mineraalimeikeistään ja ammattilaisten suosimista ehostustuotteista tunnetun sarjan huulipunista PureMoist -punat ovat kaikki vegaanisia, samoin kuin PureGloss-huulikiillot. Sarjalla on eläinkokeeton Leaping Bunny -sertifikaatti. Jane Iredalea saa keväästä 2019 eteenpäin Sokokselta ja tuotteita voit hankkia edullisemmin myös *Cocopandan verkkokaupasta.

Juice Beauty 
Luonnonkosmetiikan vegaanisia meikkejä, joissa hoitavuus ja pigmentit ovat kohdillaan. Naturellesta saatava *Phyto Pigments-meikkilinja on vegaaninen, ja sen valikoimassa on huulipunia, huulipunakyniä, nestemäisiä huulipunia ja huulikiiltoja! Juice Beautylla on eläinkokeeton Leaping Bunny -sertifikaatti.

Lily Lolo 
Mineraalimeikeistä tunnettu Lily Lolo julkaisi vuonna 2019 oman kokoelman vegaanisia huulipunia. Sävyt ovat luonnollisia, koostumus kosteuttava ja hinta todella edullinen. Katso *Lily Lolon vegaaniset huulipunat täältä House of Organicista. Lily Lololla on cruelty free Leaping Bunny -sertifikaatti.

Nui Cosmetics 
Laatua, väriä ja kestävyyttä - vegaanisen meikkisarja Nuin huulipunat ovat kaikki vegaanisia. Valikoimasta löydät kosteuttavia ja superpigmenttisiä punia, mm. sen klassisen punaisen punan. *Katso Nui Cosmetics -meikkejä löydät mm. Biodellysta.

Lavera
luonnonkosmetiikan edullisella Laveralla on valikoimassa  yksi vegaaninen huulipunasävy, Tender Taupe. Edullisimpia luonnonkosmetiikan vegaanihuulipunia. Myynnissä monissa marketeissa ja esimerkiksi maahantuojan verkkokaupassa.

OFRA
Värikkäitä, pitkäkestoisia ja hyvin mattapintaisia huulipunia löydät verkosta ainakin *Elevenin valikoimasta. Tuotesarja on synteettistä kosmetiikkaa. Koko OFRAn valikoiman on vegaanista kosmetiikkaa ja eläinkokeetonta Leaping Bunny -sertifikaatin kautta.

PHB Ethical Beauty 
PHB Ethical Beauty on vegaanista ja luonnollispainotteista kosmetiikkaa, jolla on suuri määrä meikkejä ja  huulimeikeistäkin löytyy niin perinteisiä punia, rajauskyniä kuin huulikiiltojakin. Maahantuojan verkkokauppa, klik.

Puro Bio 
Edullinen (alle 20 e) luonnonkosmetiikan tuotesarja, jolla on muutamia vaihtoehtoja huulimeikeistä vegaanillekin - *katso valikoima House of Organicin verkkokaupasta.

Silk oil of Morocco 
Arganöljyä tuotteissaan käyttävällä tuotesarjalla on useita vegaanisia ja kosteuttavia huulipunia.
Maahantuojan verkkokauppa.

ZAO
ZAOn kauniissa puisissa pakkauksissa olevat luonnonkosmetiikan huulipunat ja huulilakat ovat kaikki vegaanisia  (huulikiillot eivät ole, sillä ne sisältävät mehiläisvahaa). Sertifikaateista ZAOlla on mm Ecocert, Vegan ja Leaping Bunny. ZAOn tuotteita voit hankkia lähinnä kosmetologeilta.

Zuii Organic
Luonnonkosmetiikan parhaimpiin kuuluvalla meikkisarjalla on upea valikoima Lux-huulipunia, jotka ovat nousseet ehdottomiksi lemppareikseni! *Tsekkaa kaikki upeat sävyt House of Organicin valikoimasta. Zuiilla on sertifikaateista Choose Cruelty Free, Vegan (osalla tuotteista) ja luomusertifikaatti. Huom: vain Lux-sarjan huulipunat ovat vegaanisia Zuiin valikoimassa.

Lue myös: paras luonnonkosmetiikan vegaaninen huulipuna Etsitkö lisää vinkkejä vegaanisista meikeistä? Katso seuraavat listapostaukset

Vegaaniset luonnonkosmetiikan meikkivoiteet

Vegaaniset ripsivärit

Vegaaniset kynsilakat

Synteettiset eli vegaaniset meikkisiveltimet

Luonnonkosmetiikan vegaaniset rajauskynät ja eyelinerit 
Onko sinulla kokemuksia vegaanisista ja eläinkokeettomista huulipunista? :)

Kommentit

 1. Kiitos ihan mahtavista vinkeistä! Selvästi ovat tiukassa punat, jos tuo vegaanisuus ehtona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista. :) Punainen väri ja vegaaninen kosmetiikka eivät ole aina se runsain ja yleisin yhdistelmä. :D

   Poista
 2. Täytyy sanoa, että ihmeen vähän on vegaanipunia. Luulisi, että moni isompikin brändi ottaisi markkinoista vaarin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, valikoima ei ole superiso. Mutta tosiaan listasin tähän vain Suomesta saatavia punia ja sellaisia joiden vegaani- ja eläinkokeettomuustiedot olivat selkeästi saatavilla. Voi olla että unohdinkin jotain! :D

   Poista
 3. Mulla on nyt käytössä Jane Iredalen huulipunasävy Gwen, joka on upea punainen sävy ja todellakin myös vegaaneille sopiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan mulla myös sama... :D Se taitaa olla juurikin noita PureMoist-punia, joista mun on tarkoitus kirjoittaa taas lähiaikoina. :)

   Poista
 4. Onneksi kuitenkin joitakin vaihtoehtoja löytyy, vaikka valikoima ei nyt kovin laaja ole. Mua kiinnostaisi Juicy Beautyn punat sekä Axiologyn punat, täytyy jossain vaiheessa tutustua niihin paremmin ^_^

  VastaaPoista
 5. Niin ja veikkaisin, koska vegaanius on kuitenkin kasvava trendi, että tällekin saralle tulee lähitulevaisuudessa vaihtoehtoja lisää :) Ainakin toivotaan niin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Axiology on myös mun wish listilla! <3

   Valikoimaa on jo jonkin verran, riippuu toki millaista punaa etsii että löytyykö sopivaa vegaanisena (mulle löytyy...).

   Toivottavasti ei jäänyt kuitenkaan kuva että valittaisin näiden vähyyttä tässä postauksssa, se ei ollut tarkoitus! :D

   Ja uusia vegaanipunia on varmasti tulossa vielä maahantuontina ja voihan olla että unohdin tästä listan ekasta versiosta jonkin tosi tärkeän. :D

   Tästä valikoiman kasvusta muuten hyvänä esimerkkinä, että Zuiin uudet lip tintit lanseerattiin juuri tänään. ;)

   Poista
 6. Yäk, mä en tiennyt, että huulimeikkien punainen värisävy saadaan murskatuista hyönteisistä peräisin oleva väriaineesta :D No, tuskin kuitenkaan huulipunista silti luovun ;) Inikan meikkejä tekisi mieli jossain vaiheessa testata, Juice Beauty myös! Oot nähnyt kyllä vaivaa tämän postauksen kanssa ja palaan tänne, kun ens kerralla shoppailen vegaanisia punia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karmiinia on myös monissa karkeissa. ;D Ei ollut tarkoitus aiheuttaa yöks-reaktiota, ehkä elän vain vegaanikuplassa ja oletan että kaikki tietää karmiinit. :D Mutta punaisena värinä voi toki olla myös jotain muuta (ei-eläinperäistä) kuin karmiinia, eli huulipunat eivät kaikki vakiona sisällä hyönteisaineita.

   Tein postauksen itse asiassa hiljakseen pienissä osissa joten se ei ollut kovin vaivalloinen. Kiva jos tästä oli hyötyä!

   Poista
 7. Tosi kiva ja hyödyllinen postaus, kiitos tästä! :) Omaksi suosikkimerkiksi huulipunien kohdalla on nyt noussut ColourPop, mutta sitähän ei valitettavasti Suomesta saa. Mutta heidän huulimeikeistä valtaosa on vegaanisia, sävyvalikoima on laaja, laatu hyvä ja yhdellä punalla on hintaa vain se 5-6 dollaria :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Kata! :) Jep, monia vielä puuttuu Suomesta ja tästä jätin pois vielä pari sellaista vähän epäselvää tapausta. :)

   Poista
 8. Mua himottaisi hankkia joku Axiologyn puna, kun niissä on niin kauniit pakkaukset ja kivoja, vähän erilaisia sävyjä. En vielä oo hinnan puolesta raaskinut, kun ei noista huulimeikeistä oo kyllä nyt pulaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua himottaa tän listan punista myös erityisen paljon Axiologyt! Ne näyttää niin kivoilta ja ovat vielä luonnonkosmea. Mullakaan ei toki varsinaista pulaa ole huulipunista mutta yritän vaihtaa repertuaariani hiljakseen niidenkin kohdalla luonnonkosmetiikaksi. :)

   Poista
 9. Mahtavaa, et olet tätäkin asiaa selvittänyyt. Tämä koko vegaanikosmetiikkaviidakko on niin sekava.
  Kävin läpi tekemääsi listaa huulipunista ja jäin miettimään mitä tarkoitit tällä:
  "Jane Iredale - huulipunista PureGloss-punat ovat kaikki vegaanisia, samoin kuin PureGloss-huulikiillot"
  Kuitenkin toisessa kirjoituksessa (Jane Iredalea syksyn sävyissä) mainitset Pure Moist -sarjan myös vegaaniseksi..?
  Ovat siis molemmat tuotelinjat vegaanisia?

  Kiitos näkemästäsi vaivasta kosmetiikan kartoittamisessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ja kiitos tarkkasilmäisyydestä: tarkoitin toki huulipunista Pure _Moist_, jotka ovat kaikki vegaanisia. Jane Iredalen suomenkieliset sivut olivat kirjoituksen aikana kehityksessä ja en päässyt sieltä tarkistamaan. Korjaan tekstiin. :)

   Ja kiitos kommentista, on aina ihana kuulla että blogista tulee vinkkejä. :)

   Poista
 10. Hei, Jeffree Star Cosmetics sopisi myös listalle? Hänellä on Leaping Bunny ja huulipunissa näyttäisi löytyvän melkoinen kokoelma eri värejä vegaanisilla ainesosilla :) Jälleenmyyjinä Suomessa Sokos ja löytyy myös oletkaunis.fi -nettikaupasta.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^