Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

EKOPHARMA -kasvohoito The White Roomissa | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

EKOPHARMA -kasvohoito The White Roomissa

Olen usein sivunnut kosmetologihoitojen tärkeyttä ihonhoidossa, mutta  aiheeseen en ole blogissa tarkemmin syventynyt. Suosittelen ammattilaishoitoon satsaamista aika ajoin, sillä kosmetologi näkee ihonhoidon asiantuntijana ihon kunnon ja tarpeet selkeästi.

Kävin hiljattain Jyväskylässä The White Room -kauneushoitolan kosmetologi Annen kasvohoidossa, joka toteutettiin täysin vegaanisilla ja luonnollisilla EKOPHARMA Helsinki -tuotteilla. Ekopharma on kotimainen luonnonkosmetiikkasarja, jonka punaisena lankana on ravitsevat kotimaiset marjat.

Sain kasvohoidon blogin kautta, mutta muuten tuttuun tapaan kerron rehellisesti fiiliksiäni.

Edit 2019: Kosmetologi Anne tekee Ekopharma-hoitoja nykyään Luonnonlumo-hoitolassa Jyväskylässä, The White Roomin vieressä.

EKOPHARMA -kasvohoito kotimaisella luonnonkosmetiikalla


Liputan kosmetologikäyntejä ihonhoidon apuna: ammattilainen osaa tehdä täsmähoidon ja suositella just nyt sopivia hoitotuotteita. Itselleni tärkeää on tuntea ihotyyppini, sillä se tuntuu vaihtelevan vuodenaikojen mukaan. Ilman ammattilaisen konsultaatiota on vaarana jumahtaa tiettyyn ihonhoitorutiiniin, vaikka ihon tarpeet muuttuisivatkin.

Kasvohoidon periaatteena oli eräänlainen Ekopharman marjamatka: kosmetologi poimii eri linjoista sopivat "marjat" asiakkaan iholle. Hoitoon mennessä ei tarvitse pähkäillä, minkä linjan kasvohoidon valitsee, vaan se räätälöidään jokaiselle erikseen.

Ihana ja aurinkoinen Anne putiikkinsa ovella:


Puolitoistatuntinen Ekopharman kasvohoito oli ihanan monivaiheinen. Se alkoi alkurentoutuksesta- ja puhdistuksesta edeten kuorintaan ja syväpuhdistukseen laitevahvistuksella. Hoidon puolivälissä oli vuorossa rentouttava hartia- ja kasvoöljyhieronta, hoitoseerumien imeytykset ja vielä hoitovoiteiden levitys. Lopuksi skoolattiin kaunistavalla pipettipullosta sekoitettavalla Ekopharman kaunistavalla juomalla.

Kosmetologini Anne varmisti että ihotyyppini on sekaiho: osin rasvoittuva, osin pintakuiva. Ihossa on joitakin hormonaalisia aknen oireita, muutamia ns. ihonalaisia näppyjä ja vanhoja kirkastusta kaipaavia näppyjen jälkiä. On sanomattakin selvää, että tällaiselle "moninaiselle" iholle on hyvä tsekata täsmätuotteet luovasti eri linjoista.


Kasvohoito aloitettiin meikin poistolla, joka onnistui tasapainottavan Karpalo-sarjan puhdistuöljyllä ja -geelillä. Varsinainen hoito käynnistyi kirkastavalla,  kaksivaikutteisella AHA-Tyrni Duo-kuorinnalla. Kuorintavoiteen bambujauhe poisti kuollutta ihosolukkoa mekaanisesti, ja kemiallisena kuorijana toimivat AHA-hedelmähapot. Joskus todella "pitoiset" hedelmähapot aiheuttavat kihelmöintiä, mutta tämä aihe oli hyvin hellävarainen.

Sain vielä paikallisesti nenänpielten sitkeisiin tukkeumiin vain kosmetologikäyttöön suunnattuja AHA-BHA-kuorintatippoja, jotka jo sitten pienesti kihelmöivät. AHA on siis toisin sanoen alfahydroksi-hedelmähappoa ja BHA, betahydroksihappo,  tunnetaan salisyylihappona.

Ihohuokosten syväpuhdistukseen sekä viimeistenkin kuolleiden ihosolujen  ja talien irrottamisessa käytettiin ultraäänipuhdistusta. Metallisen spaattelin näköinen laite tuntui iholla lähinnä surisevana kosketuksena. Lopuksi otettiin mekaanisesti vielä pari mustapäätä pois komedoraudalla (joo, tämä sattui pikkuisen). Tällainen ihon "superpuhdistus" on  avain sille, että ihon saa vastaanottavammaksi eri hoitotuotteille.Seuraava vaihe oli ultimaattisen rentouttava: kasvoöljyjen hieronta ja vaikutusaika hoitolan rauhallisessa tunnelmassa..! Tässä käytettiin rauhoittavaa Herukka-linjan siemenöljyä ja tilkka Tyrni Q10 -kasvoöljyä. Anne hieroi ja "manipuloi" hoitotuotteet iholle sen verran tarkasti, että ero kotona kasvojen rasvaamiseen oli  kirjaimellisesti käsinkosketeltava.

Öljyhoidon jälkeen oli kasvojen hoitavan "multimaskingin" vuoro. Anne valitsi rauhoittavan ja kirkastavan Herukka C-Max-kasvonaamion punoittaville ihoalueille ja uudistavan Tyrni-naamion loppukasvoille. Iho oli komedoraudan jäljiltä punoittava ja Herukka-naamio laski punoituksen pois. Naamioita oli kasvoilla reilusti ja osa niistä imeytyikin kasvoille. 

Yksi helposti unohtuva syy kosmetologikäyntiin on muuten rentoutuminen. Kun lätkin kotona naamioita kasvoille, selaan samalla somea tai pesen hampaita, ja siitä on rentoutuminen kaukana (aina on kiire ;)). Nyt kevyt kasvo- ja hartiahieronta ja hoitotuotteiden vaikutusaika saivat aikaan sen, että autuaasti lähes nukahdin hoitoon, sillä sain keskittyä ihan vain olemiseen. 
Lopuksi sain kasvoille kosteuttavan ja heleyttävän Vadelma-seerumin ja -päivävoiteen, ja silmänympäryksille sipaistiin vielä Tyrni-silmänympärysvoidetta. Heti samana päivänä syynäsin selkeästi pienentyneitä huokosia ja tasaisempaa ihoa hoitolakäynnin jäljiltä.

Sain mukaan ohjeita siitä, mitä tuotteita voisin jatkossa valita Ekopharmalta: Karpalo-puhdistusgeeliä (jonka ostin mukaani), kirkastavaa Tyrni-seerumia, -naamiota ja -kuorintaa. Yllärinä tuli se että Tyrni-linjassa on alle kolmikymppiselle sopivia ja kirkastavia tuotteita, olin skipannut sarjan liian "anti-agena".

On totta, että en vaihda kertaheitolla purkkejani Ekopharmaan ja testailen myös uusia sarjoja, mutta etenkin ihonhoidon konsultointi oli itselleni hyödyllistä. Hoito vahvisti ajatustani siitä, että ei ole  hedelmällistä perustaa ihonhoitoa vain yhden ihotyyppilinjan varaan, eli toisin sanoen valita kaikkia purnukoita esim. "siitä sekaihon sarjasta". ^_^

 


The White Room sijaitsee Jyväskylässä aivan keskustan tuntumassa osoitteessa Kilpisenkatu 9. Samassa osoitteessa palvelee myös ekokampaaja.  Lisätietoa näet suoraan The White Roomin nettisivuilta. Ekopharma -kasvohoidon hinta on 75 euroa ja se kestää noin puolitoista tuntia.

Viimeisessä kuvassa on kaikki ne tuotteet, joita kasvohoidossa käytettiin, yhteensä 16 eri purnukkaa. <3Ekopharman kaikki kasvotuotteet ovat vegaanisia. Sarjalla on eläinkokeettoman kosmetiikan Leaping Bunny -tunnus sekä suomalainen luonnonkosmetiikan Fi-Natura-sertifikaatti. Tuotteet valmistetaan Suomessa Naviterin tiloissa.

Kommentit

 1. EkoPharman tyrnisarja on niin ihana! Eli en sitten ole hakuteillä käyttäessäni tavallaan myös ihotyypilleni sopimattomia tuotteita toisinaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyrni sopii monelle ihotyypille, näemmä - ja onneksi! <3 :)

   Poista
 2. Ekopharman tuotteet ovat kyllä aivan loistavia ^_^

  VastaaPoista
 3. Kasvohoito on aina ihana juttu varsinkin, jos se tuntuu myös rentouttavalta. EkoPharman tuotteet ovat ihan huippuja, sen vähän mitä olen itse kokeillut, ja kasvohoito olisi myös kiva kokea merkin tuotteilla. Eikä kasvohoidon hintakaan näemmä ollut ihan sfääreissä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, kasvohoidossa pitäisi käydä kyllä ihan enemmänkin! Hinta oli oikein kohtuullinen kun ottaa huomioon hoidon sisällön, laadun ja keston. :)

   Poista
 4. Mun pitäisi tutustua lisää Ekopharmaan, koska tuotteet vaikuttaa niin hyville. Karpalo-sarjan aknegeeli on ihan luottotuotteeni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Mä oon tykännyt tosi paljon Karpalo -kasvovedestä. :)

   Poista
 5. Voi vitsit miten ihanalle kuulostaa! Kiitos kun kerroit tuotteista ja kasvohoidosta näin kattavasti :) Munkin iho on juuri tuollainen "moninainen" kuten kuvailit, joten ammattilaisen tekemä hoito ja tuotesuositukset tulisivat kyllä tarpeeseen! Eko Pharmalta olen aiemmin testaillut vain hiustenhoitotuotteita ja tykännyt niistä kyllä kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Tähän postaukseen menikin aikaa näpytellä, mutta kerran kun on käyty niin en osannut kertoa vain "kävin kasvohoidossa ja oli kivaa" -tyylisesti. ;) Ekopharman hiustuotteet ovat jääneet multa käyttämättä (vielä). :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^