Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Mistä vegaaninen ripsiväri? | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Mistä vegaaninen ripsiväri?

10. syyskuuta 2017

*mainoslinkki


Kysytyin asia vegaanimeikeissä noin niinkun ikinä on oman kokemukseni mukaan juuri tuo otsikon pohdinta: mistä löytää vegaanisen ripsivärin? Monta vuotta elettiin aikaa, kun vegaanisia ja eläinkokeettomia ripsivärejä oli vaikea löytää, mutta nykyään tilanne on muuttunut. Hyviä tuotteita löytyy, kun tietää mistä etsiä. 

Kokosin teille listan helpottamaan vegaanisten ripsivärien etsintää - valikoimaa löytyy jo kivasti, ja päivitän postausta lisää.

Listalla on jälleen Suomessa myytäviä vegaanisia ripsivärejä, joiden valmistajat ovat kertoneet eläinkokeettomuudesta selvästi.


Ja mikä tekee ripsiväristä epävegaanisen? Kun ripsareita tarkastelee eläinkokeettomuuden ohella, ainesosien puolesta maskarasta tekee epävegaanisen 99% tapauksessa mehiläisvaha, joskus sellakka ja joskus jopa lanoliini.

Päivitetty 2019.vegaaninen ripsivariVegaaniset ja eläinkokeettomat ripsivärit Suomesta: 100 % Pure -  luonnonkosmetiikan meikkejä ja ihonhoitotuotteita valmistavan 100 % Puren Maracuja-maskarat ovat vegaanisia. Tällä hetkellä Suomen suurin valikoima 100% Puren meikkejä ja muuta kosmetiikkaa löytyy*House of Organicista.

Beauty Without Cruelty  - vanhalla tutulla BWC:lla on muutama vegaaninen ripsari. Nämä ärsyttävät omia silmiäni, vaikka jäljestä muutoin tykkäisinkin. Leaping Bunny -sertifioitu vegaanisarja jota löytyy Vegekaupasta ja Heluna Shopista.

Benecos - luonnonkosmetiikan edullisella meikkisarjalla on myös muutama vegaanille sopiva ripsari,  jotka on merkattu erikseen tuotetietoihin. Benecos löytyy Petan cruelty free -kosmetiikan listalta. Benecosin meikkejä löydät mm. *Hyvinvoinnin Tavaratalosta.

Blinc - tuotemerkin maskaroista "Blinc Mascara" on vegaaninen. Blinc valmistaa synteettistä kosmetiikkaa (ei-luonnonkosmetiikkaa) ja on Petan cruelty free -listalla. Myynnissä *Elevenin verkkokaupassa.

The Body Shop - vuonna 2018 julkaistu *Lash Sport -ripsiväri on vegaaninen ja vedenkestävä. Katso  vedenkestävän ripsivärin arvioni täältä.

Bottega Verde - osa italialaisen kosmetiikkalafkan ripsareista on vegaanisia. Pitkälti synteettistä kosmetiikkaa, sarjalla on Leaping Bunny -sertifikaatti.

elf - noin kymmenen euron keskihinnoissa pyörivällä vegaanisella meikkisarjalla on useita vegaanisia ripsivärejä. Myynnissä ainakin joissain apteekeissa.

Ere Perez - luonnonkosmetiikan kulttisarjalla on sekä *pidentävä että *vedenkestävä vegaaninen ripsiväri. 

GOSH - ripsiväreistä Rebel Eyes ja Volume Serum ovat vegaanisia. Aiempi arvioni kahdesta Goshin ripsiväristä löytyy täältä. Sarja on Petan eläinkokeettomalla listalla. GOSHin tuotteita löydät ainakin Sokokselta.

IDUN Minerals - mineraalipohjainen meikkisarja, jonka valikoimassa on paljon vegaanimeikkejä.  Ripsareista vegaanisia ovat uusi Magna ja Gull. sarjaa myydään apteekeissa.

Inika Organic -  huikean iso ja kokonaan vegaaninen valikoima luonnonkosmetiikan meikkejä, ja myös ripsareista löytyy muutamaa eri sorttia. *House of organicista löydät ison kattauksen Inikan meikkejä. Australialaisen sarjan on sertifionut Choose Cruelty Free, Vegan Society ja luonnonkosmetiikan tahot.

Jane Iredale - ammattikosmetiikan meikkisarjalla on myös yksi vegaaniripsiväri, Pure Lash. Jane Iredalea myydään hoitoloissa ja *Cocopandassa.

Juice Beauty - *Phyto Pigments -maskara on yksi *suosikkini* luonnonkosmetiikan ripsiväreistä!  Huippuhyvän sarjan kaikki meikit ovat vegaanisia ja Leaping Bunny -sertifioituja.
Arvioni maskarasta kuvien kera löytyy blogista.

Lavera  - laajin vegaanisten ripsivärien valikoima. Luonnonkosmetiikan ripsareista vegaanisia ovat Volume, Front Row Curl, Deep Darkness, Butterfly Effect, suosikkini *Powerful Lashes sekä Natural Definition. Laveralla on sekä Vegan että NaTrue-sertifikaatit.

Lily Lolo  -  mineraameikkilisarjalla on valikoimassaan kaksi aivan loistavaa ripsaria: Natural Mascara sekä huippuhyvä Big Lash-ripsiväri, molempien hinta on vieläpä noin 20 euroa. Kuva ripsillä löytyy vaikkapa tästä postauksesta. Lily Lolo on Leaping Bunny -sertifioitu mineraalimeikkisarja. *Katso Lily Lolon ajantasainen meikkien valikoima House of Organicin verkkokaupasta.

Lush - Lushin meikeissä on myös luonnollisen jäljen jättävä vegaaniripsari. Lushin ripsarin olen testannut aiemmin täällä postauksessa. 

Nui Cosmetics - erotteleva, tuuheuttava ja luonnollinen ripsiväri on yksi Nui-tuotesarjan suosituimpia meikkejä Nui tunnetaan myös huippuhyvästä luonnonkosmetiikan meikkivoiteestaan! *Lue lisää Nuin vegaanisesta ripsarista täältä.

OFRA  - värikkäällä meikkisarjalla on vegaaninen, 38-asteisella vedellä poispestävä  *pidentävä ripsari. Koko valikoima on vegaaninen ja sarja on Leaping Bunny -sertifioitu.

PHB Ethical Beauty - brittiläinen, täysin vegaaninen ja eettinen kosmetiikkasarja rantautui Suomeen vuonna 2018, ja valikoimasta löytyy myös tietenkin myös maskara. Lue kokemuksiani PHB Ethical Beautysta täältä!

Pür  -astetta luonnollisemmalla meikkisarjalla on kauniit ripset loihtivat *Big Look-ripsari, jonka löydät täältä verkkokaupasta. Katso arvioni tuotteesta täältä!

Puro Bio - edullisella luonnollisella meikkisarjalla on pari vegaanille sopivaa luonnonkosmetiikan ripsiväriä. Meikkejä löydät mm. *Hyvinvoinnin Tavaratalosta.

Smashbox - vegaanille sopivia ripsareita ovat *Full Exposure & *Waterproof ja X-Rated. Myynnissä vain *Kicksissa (myös verkkokaupassa). Smashbox on Petan cruelty free-listalla.

Urban Decay - *Troublemaker -ripsiväri on vegaanille sopiva, tuuheuttava ja pidentävä ripsiväri-

ZAO - bambupakkauksia tehtailevalla luonnonkosmetiikan brändillä on myös pari vegaanille sopivaa luonnonkosmetiikan ripsiväriä. Leimoista löytyy Vegan Society, Ecocert ja Leaping Bunny. ZAOn kosmetiikkaa myydään kauneushoitoloissa.


Miltä kuulostaa vegaaniset meikit? Lue täältä listapostaukseni vegaanin huulipunista!

Kommentit

 1. Kiitos näistä. :) Mun suosikki Honeybee Gardensin Truly Natural Mascara (saa iHerbistä), en ole tutkinut ainesosaluetteloa suurennuslasilla, mutta sen ainakin sanotaan olevan vegaani, vaikka valmistajan nimi voi johtaa vähän harhaan. :D Musta on hauskaa, että ripsivärissä on hyaluronihappoakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo maskara on näköjään ainesosiltaan vegaaninen, mutta myönnän kyllä että olen kiertänyt merkin kaukaa ihan juuri tuon nimen takia. :D

   Poista
 2. Mitä mieltä Essencestä? Heillä ilmeisesti on yksi vegaaninen ripsiväri, lash princess sculpted volume mascara, mutta asia erikseen pidetäänkö Essenceä vegaanisena? :|
  -Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa että en ole oikein päättänyt mitä mieltä olen sarjasta, enkä ole muutenkaan kokenut suurta kiinnostusta testata jotain tiettyä tuotetta Essenceltä. He kirjoittavat kyllä nettisivuillaan pitkästi eläinkokeettomuudesta ja ihan asiallisesti, mutta toivoisin että Essence liittyisi vaikka edes Petan listalle, sillä käsittääkseni sarja myy myös EU:n ulkopuolella (Kanadassa) tuotteitaan.

   Poista
 3. Sitä minäkin toivoisin, meinaan ainakin se lash princess volume mascara on hurjan hyvä ja tuuheuttava, erittäin edullinenkin. Pidän myös Zuiin ripsiväristä, mutta päivän mittaa alaluomet tummuvat, vaikka ei varsinaisesti varise :o monien muidenkin ripsarien kanssa sama ongelma :(
  -Sari

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^