Mistä vegaaninen ripsiväri?

Siältää mainoslinkkejä 


Kysytyin asia vegaanimeikeissä noin niinkun ikinä on oman kokemukseni mukaan juuri tuo otsikon pohdinta: mistä löytää vegaanisen ripsivärin? Monta vuotta elettiin aikaa, kun vegaanisia ja eläinkokeettomia ripsivärejä oli vaikea löytää, mutta nykyään tilanne on muuttunut. Hyviä tuotteita löytyy, kun tietää mistä etsiä. 

Kokosin teille listan helpottamaan vegaanisten ripsivärien etsintää - valikoimaa löytyy jo kivasti, ja päivitän postausta lisää.

Listalla on jälleen Suomessa myytäviä vegaanisia ripsivärejä, joiden valmistajat ovat kertoneet eläinkokeettomuudesta selvästi.


Ja mikä tekee ripsiväristä epävegaanisen? Kun ripsareita tarkastelee eläinkokeettomuuden ohella, ainesosien puolesta maskarasta tekee epävegaanisen 99% tapauksessa mehiläisvaha, joskus sellakka ja joskus jopa lanoliini.


Vegaaniset ja eläinkokeettomat ripsivärit Suomesta: 100 % Pure -  luonnonkosmetiikan supersarjan Maracuja -maskarat ovat vegaanisia. Tällä hetkellä Suomen suurin (!) valikoima 100% Puren meikkejä ja muuta kosmetiikkaa löytyy täältä.

Beauty Without Cruelty  - vanhalla tutulla BWC:lla on muutama vegaaninen ripsari. Nämä ärsyttävät omia silmiäni, vaikka jäljestä muutoin tykkäisinkin. Leaping Bunny -sertifioitu vegaanisarja jota löytyy Vegekaupasta ja Heluna Shopista.

Benecos - luonnonkosmetiikan edullisella meikkisarjalla on myös muutama vegaanille sopiva ripsari,  jotka on merkattu erikseen tuotetietoihin. Benecos löytyy Petan cruelty free -kosmetiikan listalta.

Blinc - merkin maskaroista "Blinc Mascara" on vegaaninen. Sarja on Petan listalla ja tehtailee synteettistä, kehuttua kulttikosmetiikkaa. Myynnissä verkossa, ainakin täällä.

The Body Shop - vuonna 2018 julkaistu Lash Sport -ripsiväri on vegaaninen ja vedenkestävä. Katso  vedenkestävän ripsivärin arvioni täältä.

Bottega Verde - osa italialaisen kosmetiikkalafkan ripsareista on vegaanisia. Pitkälti synteettistä kosmetiikkaa, sarjalla on Leaping Bunny -sertifikaatti.

Ciaté - ripsareista vedenkestävä Lash Locked ja Wonderwand sopivat myös vegaanille. Ciaté on Petan eläinkokeettomaksi sertifioima sarja.

elf - noin kymmenen euron keskihinnoissa pyörivällä vegaanisella meikkisarjalla on useita vegaanisia ripsivärejä. Myynnissä ainakin joissain apteekeissa.

Ere Perez - luonnonkosmetiikan kulttisarjalla on sekä pidentävä että vedenkestävä vegaaninen ripsiväri. 

GOSH - ripsiväreistä Rebel Eyes ja Volume Serum ovat vegaanisia. Aiempi arvioni kahdesta Goshin ripsiväristä löytyy täältä. Sarja on Petan eläinkokeettomalla listalla. GOSHin tuotteita löydät ainakin Sokokselta.

IDUN Minerals - mineraalipohjainen meikkisarja, jonka valikoimassa on paljon vegaanimeikkejä.  Ripsareista vegaanisia ovat uusi Magna ja Gull. sarjaa myydään apteekeissa.

ILIA - luonnollisen meikkilinjan ripsiväri on vegaaninen ja sarjalla on myös Leaping Bunny -sertifikaatti. Myynnissä Liinun-hoitolassa Helsingissä.

Inika -  huikean iso ja kokonaan vegaaninen valikoima luonnonkosmetiikan meikkejä, ja myös ripsareista löytyy muutamaa eri sorttia. Täältä löydät ison kattauksen Inikan meikkejä. Australialaisen sarjan on sertifionut Choose Cruelty Free, Vegan Society ja luonnonkosmetiikan tahot.

Jane Iredale - ammattikosmetiikan meikkisarjalla on myös yksi vegaaniripsiväri, Pure Lash. Jane Iredalea myydään hoitoloissa.

Juice Beauty - Phyto Pigments -maskara on yksi *suosikkini* luonnonkosmetiikan ripsiväreistä!  Huippuhyvän sarjan kaikki meikit ovat vegaanisia ja Leaping Bunny -sertifioituja.
Arvioni maskarasta kuvien kera löytyy blogista.

Lavera  - laajin vegaanisten ripsivärien valikoima. Luonnonkosmetiikan ripsareista vegaanisia ovat Volume, Front Row Curl, Deep Darkness, Butterfly Effect, Powerful Lashes sekä Natural Definition. Laveralla on sekä Vegan että NaTrue-sertifikaatit.

Lily Lolo  -  mineraalisarjalla on valikoimassaan kaksi aivan loistavaa ripsaria: perinteinen versio sekä Big Lash-ripsiväri, molempien hinta on  hinta alle 20 euroa. Kuva ripsillä löytyy vaikkapa tästä postauksesta.    Lily Lolo on Leaping Bunny -sertifioitu mineraalimeikkisarja. 

Lush - saippuakaupan meikeissä on myös luonnollisen jäljen jättävä vegaaniripsari. Lushin ripsarin olen testannut aiemmin täällä postauksessa. 

Neal's Yard Remedies - Huikean suositun pidentävän ripsivärin arvioni löytyy tästä. Sertifikaateista Neal'silla on luonnonkosmetiikan Soil Association ja eläinkokeettoman kosmetiikan Leaping Bunny.

OFRA  - värikkäällä meikkisarjalla on vegaaninen, 38-asteisella vedellä poispestävä  pidentävä ripsari. Koko valikoima on vegaaninen ja sarja on Leaping Bunny -sertifioitu.

PHB Ethical Beauty - brittiläinen, täysin vegaaninen ja eettinen kosmetiikkasarja rantautui Suomeen vuonna 2018, ja valikoimasta löytyy myös tietenkin myös maskara.

Pür  -astetta luonnollisemmalla meikkisarjalla on kauniit ripset loihtivat Big Look-ripsari, jonka löydät täältä verkkokaupasta. Katso arvioni tuotteesta täältä!

Puro Bio - edullisella luonnollisella meikkisarjalla on pari vegaanille sopivaa luonnonkosmetiikan ripsiväriä.  

Smashbox - vegaanille sopivia ripsareita ovat Full Exposure & Waterproof ja X-Rated. Myynnissä vain Kicksissa (myös verkkokaupassa). Smashbox on Petan cruelty free-listalla.

Urban Decay - Troublemaker -ripsiväri on vegaanille sopiva, tämä on vuoden 2018 uutuus.

ZAO - bambupakkauksia tehtailevalla luonnonkosmetiikan brändillä on myös pari vegaanille sopivaa luonnonkosmetiikan ripsiväriä. Leimoista löytyy Vegan Society, Ecocert ja Leaping Bunny. ZAOn kosmetiikkaa myydään kauneushoitoloissa.


Miltä kuulostaa vegaaniset meikit? Lue täältä listapostaukseni vegaanin huulipunista!

5 kommenttia

 1. Kiitos näistä. :) Mun suosikki Honeybee Gardensin Truly Natural Mascara (saa iHerbistä), en ole tutkinut ainesosaluetteloa suurennuslasilla, mutta sen ainakin sanotaan olevan vegaani, vaikka valmistajan nimi voi johtaa vähän harhaan. :D Musta on hauskaa, että ripsivärissä on hyaluronihappoakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo maskara on näköjään ainesosiltaan vegaaninen, mutta myönnän kyllä että olen kiertänyt merkin kaukaa ihan juuri tuon nimen takia. :D

   Poista
 2. Mitä mieltä Essencestä? Heillä ilmeisesti on yksi vegaaninen ripsiväri, lash princess sculpted volume mascara, mutta asia erikseen pidetäänkö Essenceä vegaanisena? :|
  -Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa että en ole oikein päättänyt mitä mieltä olen sarjasta, enkä ole muutenkaan kokenut suurta kiinnostusta testata jotain tiettyä tuotetta Essenceltä. He kirjoittavat kyllä nettisivuillaan pitkästi eläinkokeettomuudesta ja ihan asiallisesti, mutta toivoisin että Essence liittyisi vaikka edes Petan listalle, sillä käsittääkseni sarja myy myös EU:n ulkopuolella (Kanadassa) tuotteitaan.

   Poista
 3. Sitä minäkin toivoisin, meinaan ainakin se lash princess volume mascara on hurjan hyvä ja tuuheuttava, erittäin edullinenkin. Pidän myös Zuiin ripsiväristä, mutta päivän mittaa alaluomet tummuvat, vaikka ei varsinaisesti varise :o monien muidenkin ripsarien kanssa sama ongelma :(
  -Sari

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^