Mistä vegaaninen ripsiväri?

*Postaus sisältää mainoslinkkejä ja osa mainituista tuotteista on alun perin saatu blogin kautta.* 


Varmasti kysytyin asia vegaanimeikeissä noin niinkun ikinä on oman kokemukseni mukaan juuri tuo otsikon pohdinta. Eikä ihme, sillä vegaanisia ripsareita ei pitkään aikaan ollut kuin parilla merkillä saatavilla. Sen sijaan viime aikoina olen harva se viikko tutustunut uusiin vegaanisiin ripsiväreihin! Niinpä löysin itseni taas näpyttelemästä listaa vegaanille sopivista maskaroista.

Kun ripsareita tarkastelee eläinkokeettomuuden ohella, ainesosien puolesta maskarasta tekee epävegaanisen 99% tapauksessa mehiläisvaha, joskus sellakka ja joskus jopa lanoliini.

Vedenkestäviä vegaaniripsareita on aika vähän, mutta muutoin valikoimaa kyllä jo on. Kaikkia en ole testannut mutta toivottavasti lista auttaa sen oikean löytämisessä oikeille jäljille.

Listalla on jälleen Suomessa myytäviä vegaanisia ripsivärejä joiden valmistajat ovat kertoneet eläinkokeettomuudesta selvästi. Päivitän  listaa.Vegaaniset ja eläinkokeettomat ripsivärit Suomesta: 100 % Pure -  luonnonkosmetiikan supersarjan Maracuja -maskarat ovat vegaanisia. Tällä hetkellä Suomen suurin (!) valikoima 100% Puren meikkejä ja muuta kosmetiikkaa löytyy täältä.

Beauty Without Cruelty  - vanhalla tutulla BWC:lla on muutama vegaaninen ripsari. Nämä ärsyttävät omia silmiäni, vaikka jäljestä muutoin tykkäisinkin. Leaping Bunny -sertifioitu vegaanisarja jota löytyy Vegekaupasta ja Heluna Shopista.

Benecos - luonnonkosmetiikan edullisella meikkisarjalla on myös muutama vegaanille sopiva ripsari,  jotka on merkattu erikseen tuotetietoihin (huom. kaikki Benecosin ripsivärit eivät siis ole automaattisesti ainesosiltaan vegaanisia). Benecos löytyy Petan cruelty free -kosmetiikan listalta.

Blinc - merkin maskaroista "Blinc Mascara" on vegaaninen. Sarja on Petan listalla ja tehtailee synteettistä, kehuttua kulttikosmetiikkaa. Myynnissä verkossa, ainakin täällä.

The Body Shop - vuonna 2018 julkaistu Lash Sport -ripsiväri on vegaaninen ja vedenkestävä. Katso vegaanisen vedenkestävän ripsivärin arvioni täältä.

Bottega Verde - osa italialaisen kosmetiikkalafkan ripsareista on vegaanisia. Pitkälti synteettistä kosmetiikkaa, sarjalla on Leaping Bunny -sertifikaatti.

Ciaté - ripsareista vedenkestävä Lash Locked ja Wonderwand sopivat myös vegaanille. Ciaté on Petan sertifioima sarja.

Eco Minerals - vegaanisen mineraalimeikkisarjan ripsari on verrattavissa luonnonkosmetiikkaan, myynnissä Eco Mineralsin Suomen verkkokaupassa ja Helsingin myymälässä.

elf - Petan listalta löytyvä halpa meikkisarja, tavanomaista kosmetiikkaa jolta löytyy muutama vegaaninen ripsari. Myynnissä ainakin joissain apteekeissa ja Hehku-myymälöissä.

Emani - hoitolakäytössä olevan vegaanisen meikkisarjan valikoimassa on pari ripsiväriäkin. Maahantuojan sivut. Emani on mineraalipohjainen sarja, joka on Petan sertifioimalla listalla.

Gosh - ripsiväreistä Rebel Eyes ja Volume Serum ovat vegaanisia. Aiempi arvioni kahdesta Goshin ripsiväristä löytyy täältä. Sarja on Petan listalla.

IDUN Minerals - ruotsalainen mineraalipohjainen meikkilinja, myytävänä apteekeissa. Ripsareista vegaanisia ovat uusi Magna ja Gull.

ILIA - luonnollisen meikkilinjan ripsiväri on vegaaninen ja sarjalla on myös Leaping Bunny -sertifikaatti. Myynnissä Liinun-hoitolassa Helsingissä.

Inika - tällä luonnollisella meikkisarjalla on huikean iso (ja kokonaan vegaaninen!) valikoima  meikkejä, ja myös ripsareista löytyy muutamaa eri sorttia. House of Organic myy laajalti Inikan meikkejä. Australialaisen sarjan on sertifionut Choose Cruelty Free, Vegan Society ja luonnonkosmetiikan tahot.

Jane Iredale - ammattikosmetiikan meikkisarjalla on myös yksi vegaaniripsiväri, Pure Lash. Leaping Bunny -sertifioitu sarja (eli Animalian listalla), myynnissä hoitoloissa, Hehku-myymälöissä ja verkkokaupassa.

Juice Beauty - Phyto Pigments -maskara on toinen *suosikkini* luonnonkosmetiikan ripsiväreistä!  Juice Beauty on Animalian listalla (eli Leaping Bunnyssa). Suomessa tätä huippusarjaa myy Naturelle ja arvioni maskarasta kuvien kera löytyy blogista.

Lavera  - luonnonkosmetiikan ripsareista vegaanisia ovat Volume, Front Row Curl, Deep Darkness ja Butterfly Effect. Tsekkaa ripsariarvioni Laverasta klik ja klik. Sertifikaateista irtoaa NaTrue ja Vegan.

Lily Lolo  -  mineraalisarjalla on valikoimassaan kaksi aivan loistavaa ripsaria, molempien hinta on  hinta alle 20 euroa. Kuva ripsillä löytyy vaikkapa tästä postauksesta.    Lily Lolo on Leaping Bunny -sertifioitu meikkisarja. 

Lush - saippuakaupan meikeissä on myös luonnollisen jäljen jättävä vegaaniripsari. Lushin ripsarin olen myös syynännyt aiemmin täällä postauksessa. 

Neal's Yard Remedies - Huikean suositun pidentävän ripsivärin arvioni löytyy tästä. Sertifikaateista Neal'silla on luonnonkosmetiikan Soil Association ja eläinkokeettoman kosmetiikan Leaping Bunny.

OFRA  - värikkäällä meikkisarjalla on  pidentävä ripsari repertuaarissaan. Synteettistä kosmetiikkaa, koko valikoima on vegaaninen ja sarja on Leaping Bunny -sertifioitu.

PHB Ethical Beauty - brittiläinen, täysin vegaaninen ja eettinen kosmetiikkasarja rantautui Suomeen vuonna 2018, ja valikoimasta löytyy myös tietenkin myös maskara.

Pür  -astetta luonnollisemmalla meikkisarjalla on kauniit ripset loihtivat Big Look-ripsari, jonka löydät täältä verkkokaupasta. Katso arvioni tuotteesta täältä!

Puro Bio - edullisella luonnollisella meikkisarjalla on pari vegaanille sopivaa luonnonkosmetiikan ripsiväriä.  

Smashbox - vegaanille sopivia ripsareita ovat Full Exposure & Waterproof ja X-Rated. Myynnissä vain Kicksissa (myös verkkokaupassa). Smashbox on Petan cruelty free-listalla.

Studio 78 - ranskalainen meikkisarja, jonka lähes kaikki tuotteet ovat  vegaanisia, kuten ripsarikin. kirjoitin mineraaleihin ja luonnollisempiin ainesosiin pohjaavan sarjan meikeistä aiemmin täällä näin.

Urban Decay - Troublemaker -ripsiväri on vegaanille sopiva, tämä on vuoden 2018 uutuus.

ZAO - bambupakkauksia tehtailevalla luonnonkosmetiikan brändillä on myös pari vegaanille sopivaa luonnonkosmetiikan ripsiväriä. Leimoista löytyy Vegan Society, Ecocert ja Leaping Bunny. ZAOn jälleenmyyjät.

Zuii - firmalta löytyy muuten vegaaniripsari myös sinisenä! ;) Ja myös ihan mustana ja ruskeana. Sertifikaateista voi bongata Vegan -logon, Choose Cruelty Freen ja luonnonkosmetiikan todennukset. Jälleenmyyjätl löydät täältä.


Silmämeikin poistoaineista suosittelen tujummankin meikin poistavaa Neal's Yard Remediesin silmämeikinpoistajaa tai öljyä (suosikkini on Patyka mutta myös moni perusöljy käy).


5 kommenttia

 1. Kiitos näistä. :) Mun suosikki Honeybee Gardensin Truly Natural Mascara (saa iHerbistä), en ole tutkinut ainesosaluetteloa suurennuslasilla, mutta sen ainakin sanotaan olevan vegaani, vaikka valmistajan nimi voi johtaa vähän harhaan. :D Musta on hauskaa, että ripsivärissä on hyaluronihappoakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo maskara on näköjään ainesosiltaan vegaaninen, mutta myönnän kyllä että olen kiertänyt merkin kaukaa ihan juuri tuon nimen takia. :D

   Poista
 2. Mitä mieltä Essencestä? Heillä ilmeisesti on yksi vegaaninen ripsiväri, lash princess sculpted volume mascara, mutta asia erikseen pidetäänkö Essenceä vegaanisena? :|
  -Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa että en ole oikein päättänyt mitä mieltä olen sarjasta, enkä ole muutenkaan kokenut suurta kiinnostusta testata jotain tiettyä tuotetta Essenceltä. He kirjoittavat kyllä nettisivuillaan pitkästi eläinkokeettomuudesta ja ihan asiallisesti, mutta toivoisin että Essence liittyisi vaikka edes Petan listalle, sillä käsittääkseni sarja myy myös EU:n ulkopuolella (Kanadassa) tuotteitaan.

   Poista
 3. Sitä minäkin toivoisin, meinaan ainakin se lash princess volume mascara on hurjan hyvä ja tuuheuttava, erittäin edullinenkin. Pidän myös Zuiin ripsiväristä, mutta päivän mittaa alaluomet tummuvat, vaikka ei varsinaisesti varise :o monien muidenkin ripsarien kanssa sama ongelma :(
  -Sari

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^