Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Mistä vegaaninen ripsiväri? | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Mistä vegaaninen ripsiväri?

*mainoslinkki


Kysytyin asia vegaanimeikeissä noin niinkun ikinä on oman kokemukseni mukaan juuri tuo otsikon pohdinta: mistä löytää vegaanisen ripsivärin? Monta vuotta elettiin aikaa, kun vegaanisia ja eläinkokeettomia ripsivärejä oli vaikea löytää, mutta nykyään tilanne on muuttunut. Hyviä tuotteita löytyy, kun tietää mistä etsiä. 

Kokosin teille listan helpottamaan vegaanisten ripsivärien etsintää - valikoimaa löytyy jo kivasti, ja päivitän postausta lisää.

Listalla on jälleen Suomessa myytäviä vegaanisia ripsivärejä, joiden valmistajat ovat kertoneet eläinkokeettomuudesta selvästi.

Ja mikä tekee ripsiväristä epävegaanisen? Kun ripsareita tarkastelee eläinkokeettomuuden ohella, ainesosien puolesta maskarasta tekee epävegaanisen 99% tapauksessa mehiläisvaha, joskus sellakka ja joskus jopa lanoliini.

Päivitetty 2020. *Linkit vievät tuotteiden ostopaikkoihin.vegaaninen ripsivariVegaaniset ja eläinkokeettomat ripsivärit Suomesta100 % Pure -  luonnonkosmetiikan meikkejä ja ihonhoitotuotteita valmistavan 100 % Puren Maracuja-maskarat ovat vegaanisia.

Tuotteet verkossa: 100 % Pure meikit (linkin takana House of Organicissa on Suomen laajin 100% Pure valikoima)

Beauty Without Cruelty  - vanhalla tutulla BWC:lla on muutama vegaaninen ripsari. Nämä ärsyttävät omia silmiäni, vaikka jäljestä muutoin tykkäisinkin. Leaping Bunny -sertifioitu vegaanisarja jota löytyy Vegekaupasta.

Benecos - luonnonkosmetiikan edullisella meikkisarjalla on useampi vegaanille sopiva ripsari,  jotka on merkattu erikseen tuotetietoihin. Ripsarit ovat alle 10 euroa kappaple! Benecosilla on Petan eläinkokeeton sertifikaatti ja luonnonkosmetiikan sertifikaatti. Suurin osa Benecosin tuotteista sopii vegaanille.
Blinc - kauneusbloggaajien suosiossa olevan tuotemerkin maskaroista "Blinc Mascara" on vegaaninen. Blinc valmistaa synteettistä kosmetiikkaa (ei-luonnonkosmetiikkaa) ja on Petan cruelty free -listalla.

Tuotteet verkossa: Blincin paljon kehuja keränneitä löydät lähinnä vain *Elevenin verkkokaupasta.

The Body Shop - vuonna 2018 julkaistu Lash Sport -ripsiväri on vegaaninen ja vedenkestävä, joten tämä ei lähde pienellä vedenripsauksella pois, vaan vaatii mieluummin puhdistusaineen. Täydellinen Suomen säähän sii! Katso  vedenkestävän ripsivärin arvioni aiemmasta postauksestani.

Tuote verkossa: *Lash Sport -ripsiväri

Bottega Verde - osa italialaisen kosmetiikkalafkan ripsareista on vegaanisia. Pitkälti synteettistä kosmetiikkaa, sarjalla on Leaping Bunny -sertifikaatti.

elf - noin kymmenen euron keskihinnoissa pyörivällä vegaanisella meikkisarjalla on useita vegaanisia ripsivärejä. Myynnissä ainakin joissain apteekeissa.

Ere Perez - luonnonkosmetiikan kulttisarjalla on sekä *pidentävä että *vedenkestävä vegaaninen ripsiväri.  Ere Perez tunnetaan laadukkaista, värikkäistä ja ihoa hoitavista meikeistä, joita löydät valikoiduista verkkokaupoista Suomesta. Mikä parasta, suurin osa tuotesarjan meikeistä  sopii vegaanille!

Tuotteet verkossa: *Ere Perez meikit Naturelle-verkkokaupasssa 

GOSH - kohtuuhintaiasen GOSH Copenhagenin suuren valikoiman ripsiväreistä ainakin Rebel Eyes ja Volume Serum ovat vegaanisia. Lue aiempi kuvallinen arvioni tuotesarjan ripsareista aiemmasta postauksestani.. (etenkin Rebel Eyes on ihan huippu ripsari!). Sarja on Petan eläinkokeettomalla listalla. GOSHin tuotteita löydät ainakin Sokokselta.

IDUN Minerals - ruotsalainen IDUN Minerals on mineraalipohjaisia meikkeä tekevä tuotesarja, jonka vegaanisista ripsiväreistä en ole kehnoa yksilöä löytänyt! Esimerkiksi pidemmät, kaarevat ja tuuheammat ripset on helppo loihtia IDUNin valikoimalla.  IDUN Mineralsin ripsareista vegaanisia ovat Magna ja Gull.

Tuotteet verkkokaupassa: *IDUN Minerals meikit Elevenin verkkokaupassa. Myös moni apteekki jälleeenmyy IDUN Mineralsia.

Inika Organic -  tällä brändillä on huikean iso ja kokonaan vegaaninen valikoima luonnonkosmetiikan meikkejä, ja myös ripsareista löytyy muutamaa eri sorttia. Sekä Long Lash että Bold Lash ovat luonnollisten ripsariden parhaimmistoa, sillä niiden tuomaa tuuheuttavaa ja isontavaa lopputulosta ei erota ei-luonnonkosmetiikan ripsareista.

Inika Organic on ammattilaistasoinen, todella laadukas meikkibrändi, jonka sertifikaateista löytyy eläinkokeeton Choose Cruelty Free, Vegan Society ja luonnonkosmetiikan sertifikaatti.
Jane Iredale - ammattikosmetiikan meikkisarjalla on laadukkaiden meikkipohjien ohella yksi  oikein hyvä vegaaniripsiväri, Pure Lash. Jane Iredalea myydään ammattiliasten kauneushoitoloissa ja  verkossa mm.*Cocopandassa.

Juice Beauty - Phyto Pigments -maskara on yksi *suosikkini* luonnonkosmetiikan ripsiväreistä!  Ripsiväri  volymisoi, tuuheuttaa ja levittyy hyvin - ja musta väri on todella intensiivinen. Huippuhyvän sarjan kaikki meikit ovat vegaanisia ja Leaping Bunny -sertifioituja. Voit lukea arvioni Juice Beautyn ripsiväristä aiemmasta kirjoituksestani.

Tuote netissä: *Phyto Pigments -ripsiväri Naturellessa 

Lavera  - tällä luonnokosmetiikan tuotesarjalla on kenties se laajin vegaanisten ripsivärien valikoima, jonka Suomesta löydät. Luonnonkosmetiikan ripsareista vegaanisia ovat Volume, Front Row Curl, Deep Darkness, Butterfly Effect, suosikkini *Powerful Lashes sekä Natural Definition. Lavera on eettistä ja kohtuuhintaista kosmetiikkaa, ja tuotesarjalla on sekä Vegan että NaTrue-sertifikaatit.

Laveran kaikki tuotteet netissä: *Laveran silmämeikit Hyvinvoinnin Tavaratalossa

Lily Lolo  -  mineraameikkisarjalla on valikoimassaan kaksi aivan loistavaa ripsaria: arkikäyttöön sopiva Natural Mascara sekä huippuhyvin tuuheuttava *Big Lash -ripsiväri. Mikä parasta, molempien Lily Lolon ripsarien hinta on vieläpä noin 20 euroa. Kuva Lily Lolon Big Lash -maskarasta ripsilläni löytyy tästä suosikkipostauksesta.

Lily Lolo on Leaping Bunny -sertifioitu mineraalimeikkisarja, jonka suurin osa tuotteista on vegaanisia.

Katso Lily Lolon meikkien suurin valikoima täältä: *Lily Lolo meikit House of Organicissa

Lush - Lushin meikeissä on myös luonnollisen jäljen jättävä vegaaniripsari. Lushin ripsarin olen testannut aiemmin blogissani.

Nui Cosmetics - erotteleva, tuuheuttava ja luonnollinen ripsiväri on yksi Nui-tuotesarjan suosituimpia meikkejä. Nui tunnetaan myös huippuhyvästä luonnonkosmetiikan meikkivoiteestaan!

Tuote netissä*Nui Cosmetics ripsiväri Biodellyssa

OFRA  - värikkäällä meikkisarjalla on vegaaninen, 38-asteisella vedellä poispestävä  pidentävä ripsari. Koko OFRA-meikkien valikoima on vegaaninen ja sarja on Leaping Bunny -sertifioitu.

Tuote netissä: *Ofra Cosmetics ripsiväri Koreinassa

PHB Ethical Beauty - brittiläinen, täysin vegaaninen ja eettinen kosmetiikkasarja rantautui Suomeen vuonna 2018, ja valikoimasta löytyy myös tietenkin myös maskara. Lue kokemuksiani PHB Ethical Beautysta omasta postauksesta!

Pür  -astetta luonnollisemmalla meikkisarjalla on kauniit ripset loihtivat Big Look-ripsari, jonka harjaspää on ihanan helppo  käyttää. Katso arvioni tuotteesta täältä!

Tuote netissä: Pür maskara Elevenissä

Puro Bio - edullisella luonnollisella meikkisarjalla on pari vegaanille sopivaa luonnonkosmetiikan ripsiväriä.

Tuotesarjan meikkejä löydät mm. *Hyvinvoinnin Tavaratalosta.

Smashbox - vegaanille sopivia ripsareita ovat *Full Exposure & *Waterproof ja X-Rated. Smashbox on Petan cruelty free-listalla.

Tuotteet netissä: Smashboxin meikkejä löydät vain *Kicksistä

Urban Decay - Troublemaker -ripsiväri on vegaanille sopiva, tuuheuttava ja pidentävä ripsiväri, jolla loihdit enemmän kuin luonnolliset ripset.

ZAO - bambupakkauksia tehtailevalla luonnonkosmetiikan brändillä on myös pari vegaanille sopivaa luonnonkosmetiikan ripsiväriä. Leimoista löytyy Vegan Society, Ecocert ja Leaping Bunny. ZAOn kosmetiikkaa myydään kauneushoitoloissa.


Miltä kuulostaa vegaaniset meikit? Lue täältä listapostaukseni vegaanisista huulipunista!

Kommentit

 1. Kiitos näistä. :) Mun suosikki Honeybee Gardensin Truly Natural Mascara (saa iHerbistä), en ole tutkinut ainesosaluetteloa suurennuslasilla, mutta sen ainakin sanotaan olevan vegaani, vaikka valmistajan nimi voi johtaa vähän harhaan. :D Musta on hauskaa, että ripsivärissä on hyaluronihappoakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo maskara on näköjään ainesosiltaan vegaaninen, mutta myönnän kyllä että olen kiertänyt merkin kaukaa ihan juuri tuon nimen takia. :D

   Poista
 2. Mitä mieltä Essencestä? Heillä ilmeisesti on yksi vegaaninen ripsiväri, lash princess sculpted volume mascara, mutta asia erikseen pidetäänkö Essenceä vegaanisena? :|
  -Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa että en ole oikein päättänyt mitä mieltä olen sarjasta, enkä ole muutenkaan kokenut suurta kiinnostusta testata jotain tiettyä tuotetta Essenceltä. He kirjoittavat kyllä nettisivuillaan pitkästi eläinkokeettomuudesta ja ihan asiallisesti, mutta toivoisin että Essence liittyisi vaikka edes Petan listalle, sillä käsittääkseni sarja myy myös EU:n ulkopuolella (Kanadassa) tuotteitaan.

   Poista
 3. Sitä minäkin toivoisin, meinaan ainakin se lash princess volume mascara on hurjan hyvä ja tuuheuttava, erittäin edullinenkin. Pidän myös Zuiin ripsiväristä, mutta päivän mittaa alaluomet tummuvat, vaikka ei varsinaisesti varise :o monien muidenkin ripsarien kanssa sama ongelma :(
  -Sari

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^