Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Urtekramin pohjoisen marjoja hiuksille | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Urtekramin pohjoisen marjoja hiuksille

Urtekeram Nordic Berries -tuotteet pr-näytteitä
sis mainoslinkin*


Urtekramin Nordic Berries on tanskalaisen luomujätin viimeisimpiä kosmetiikkalanseerauksia. Linjan shampoota ja hoitoaineita on kehuttu esimerkiksi muissa blogeissa, ja uskaltauduin myös itse kokeilemaan näitä. Nordic Berriesin ainesosien punaisena lankana on pohjoisen luonnon antioksidanttirikkaat marjat, kuten tyrni, mustikka ja karpalo.

 Mielikuvani on että Urtekramin hiustuotteet eivät ole niitä kaikista suosituimpia merkin puteleita, ja itselläni on ollut viime vuosina käytössä vain sarjan hoitosuihkeita. Kirjoitin aiemmin Nordic Berries -vartalotuotteista täällä.Koko linjaa vartalotuotteista hiustenhoitoon yhdistää sama marjainen tuoksu.

Urtekramilla on vastuullisista sertifikaateista Leaping Bunny, Ecocert ja Vegan (kaikilla paitsi parilla hassulla huulirasvalla).


Urtekram Nordic Berries -shampoo ja hoitoaineet testissä


Nordic Berries -shampoo on koostumukseltaan aika juoksevaa, mutta se  vaahtoaa superisti, aivan tavanomaisen shampoon tavoin. Shampoo myös pesee normaalisti kahdessa päivässä rasvoittuvan kuontalon puhtaaksi. Pesu vaatii itselläni ehdottomasti myös hoitoaineen, sillä se pesee sen verran tehokkaasti että hiukset takkuuntuvat hieman. Minua ei pieni takkuefekti shampoissa toisaalta haittaa, sillä se tulee usein hyvin pesevien shampoiden kylkiäisenä. 

En ole pidentänyt pesuväliä shampoon kanssa, huomannut erityisiä muutoksia hiusten kunnossa tai päänahan satunnaisen ärtymisen poistumista. Urtekramin Nordic Berriesien shampoo on kuitenkin aika pesevä ja en itse käyttäisi sitä luvattuun repairing -tarkoitukseen sillä hiukset jäävät itselläni enemmän pörrölle kuin hoidetun oloiseksi

.Plussaa kuitenkin siitä, että hiukset puhdistuvat ihan kiitettävästi. Voisin hankkia shampoon vaikka reissuissa silloin jos oma luottoshampoo olisi unohtunut.

Urtekram on tosiaan luonnonkosmetiikkaa edullisemmasta päästä ja esimerkiksi Hyvinvoinnin Tavaratalossa *shampoon hinta on 6,95 euroa.


Shampoon jälkeen tarvitaankin hoitoainetta, jota löytyy Nordic Berriesilta myös perinteisessä poispestävässä muodossa. Nordic Berries -hoitoaine lupaa hoitaa ja siloittaa marjojen ohella kosteuttavan aloen, glyseriinin ja hyaluronihapon kanssa. Kuten shampoon kohdalla, tässäkin on mainittu  korjaava repairing -lupaus. 

Urtekramin hoitoaine on ohuehkoa, ei-silikonimaista ja hiusten sekaan humpsahtavaa. Vaikutusajaksi on merkattu 2-3 minuuttia ennen poispesua, mutta varmasti parempi tulos tulee jos pitää ainetta vielä pidempään. Lopputulos on kuitenkin ihan ok: hiukset ovat hieman selvitetymmän oloiset ja hiukan helpommin harjattavat. 

Kuitenkin hoitis jää vähän jälkeen Santen ja Rahuan superhoitavista hoitoaineista, eikä sormia saa vedettyä niin sutjakasti kuontalon läpi Urtekramin hoitoaineen jälkeen. Olisi ihanaa kirjoittaa että edullinen Urtekram on ultimaattinen suosikkini hiustenhoidossa, mutta siihen on vielä matkaa. Tämä tulee kuitenkin käytettyä loppuun, sillä normaalikuntoiset hiukseni eivät vaadi tällä hetkellä "hamppukuntoisen" haivenen tehohoitoa. Ja hoitosuihkeella voi vielä viimeistellä hiustenhoidon.  Hiuksiin jätettävä hoitosuihke ansaitseekin sitten vähän fanfaareja, ja on ehdottomasti setin suosikki. Olen tykännyt aiemmin Urtekramin kookos-selvityssuihkeesta ja tämä marjaisa puteli on samanlainen keeper. Oikeastaan en osaa raportoida tästä muuta kuin että hoitoaine levittyy hiuksiin ei minkään tuntuiseksi, kuivuu nopeasti, selvittää sekä pikakosteuttaa hiuksia kiitettävästi. 

Myös tässä on muun muassa aloeta, glyseriiniä ja vielä kasviöljyjä, jotka toimivat myös mietona kuumasuojana. Olen ostanut monesti sarjan spray-suihkeita ja lisään tämän listaan. Hinta-laatusuhde on myös hyvin kohdallaan, Urtekramin *hoitosuihkeen hinta 7,95 euroa.

Onko sinulla Urtekram -suosikkeja?
Kommentit

 1. Tykkään ihan hirveästi Urtekramin suihkusaippuasta! Käytän Urtekramilta myös käsivoidetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urtekramin käsivoiteet on mun vakiotuotteita. :)

   Poista
 2. Mä olen ostanut tuota shampoota jo lisää, joten se kertoo että tykkäsin siitä tosi paljon. Musta se on pesevä, muttei liian, hiuksista tulee puhtaan raikkaat ilman kuivattamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää shampoo on kyllä tosi pesevä eikä tietoakaan liruiksi tai rasvaisiksi jäävistä hiuksista. :)

   Poista
 3. Urtekramilla on paljon vaikka mitä kivaa, mutta voisin mainita merkin käsivoiteet melkeinpä kymppituotteiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on aina vähintään yksi Urtekramin käsivoide kotona, ne on superhyviä ja halpoja. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^