Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vedenkestävä ja vegaaninen Ciaté-ripsiväri | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vedenkestävä ja vegaaninen Ciaté-ripsiväri

                                                                                                                                                               
Sää tuntuu olevan nykyään lähes vuodenajasta riippumatta sateisen epämääräistä, ja moni tykkää valkata meikeistä ne säänkestävät versiot. Kuten olen itse monesti blogissa kertonut, vedenkestävä ripsiväri ei ole itselleni pakollinen juttu: silmät eivät juuri vuoda ja usea ripsari pysyy nysäripsissä aika hyvin varisematta. 

Kuitenkin silloin tällöin ihan kunnolla sadetta ja hassuttelevaa säätä vastaan on varautua vedenkestävällä vahvistuksella. Ciatén Lash Locked on yksi niistä kourallisista vegaanisista ja vedenkestävistä ripsiväreistä joita saa Suomestakin helposti. Toki tämän hidden gemin testaus houkutti, sillä tiedän myös että moni kaipailee runsaampaa valikoimaa vegaanillekin sopivista ripsareista.

Tuote on saatu. 

Edit: tuote on poistunut ainakin suomalaisten verkkokauppojen valikoimasta. Lue vegaanisten ripsvärien vinkkejä listapostauksestani täältä!

Lash Locked lupaa erotella, pidentää ja sävyttää ripsiä. Tämän se tekeekin kiitettävästi. Ripsiväri erottelee ripsiä siististi muutamalla kerroksella, pidentää niitä hitusen ja musta väri tuo näpsäkästi lisää näyttävyyttä ripsiin. Hyvä arkimaskara, sanoisin. Tuotekuvauksissa puhutaan myös taivuttavuudesta, mutta sitä en huomannut, kuten en usein muidenkaan maskaroiden kanssa.

Harjan malli on jännä tiimalasi, joka on "ihan helppo" käyttää, tai en ainakaan itse huomannut sotkuja tai muuta. Harja ei myöskään kerää ylimääräistä väriä syövereihinsä.Vedenkestävät ripsarit tuppaavat usein olemaan aika kosteita, ja tämä taas asettaa rajat ripsarin volyymille. Yksi ripsari ei välttämättä pysty olemaan se vedenkestävin, volymisoivin ja mitä kaikkea, ja Ciatén ripsari jättää myös enemmän sellaisen luonnollisen efektin kuin isot volyymiripset. On totta että tykkään vähän näyttävämmästä jäljestä, mutta sadesäällä täytynee tehdä kompromisseja joidenkin asioiden suhteen.

Ja entäs itse vedenkestävyys? Sitä kyllä riittää, sillä tämä väri istuu räpsyissä todella topakasti. Maskara ei hievahda pelkällä vesipesulla tai kevyellä silmämeikinpoistajalla. Sen sijaan öljyn avulla (vanulapun kautta tai ilman) maskara irtoaa hitusina silmien alle ja lopulta kärsivällisesti pois. Voin suositella, jos etsit maskaraa jossa on kestävyyttä. Väsyneenä iltaisin tosin arvostan myös maskaroita, jotka peseytyvät ihan vain vedellä pois.


 Jos kaipaat vedenkestoa päiviisi, Ciatén ripsari on esim. elevenin verkkokaupassa hinnaltaan 24,50 euroa. Osa kyseisen nettikaupan vegaanikosmetiikasta on koottu yhteen.

Ciaté on Petan eläinkokeettomalla listalla ja osa sarjan tuotteista on vegaanisia (muita  Ciatén vegaaniripsareita ei ole Suomessa myynnissä tällä hetkellä). Ciatén tuotteet, kuten tämä ripsari, eivät ole siis luonnonkosmetiikkaa, eikä ainakaan vielä täysin luonnollisia ripsareita ei ole mahdollista valmistaa vedenkestävänä.

Käytätkö vedenkestäviä ripsivärejä?Kommentit

 1. Tuli yhtäkkiä mieleen tätä lukiessani, että mulla on alkanut nykyään ripsarin laittamisen jälkeen silmät kutista! :O En tiedä, voisiko se johtua siitä, että ripsarit ovat synteettistä kosmetiikkaa (ainakin toistaiseksi) vai siitä, että voivat olla vanhentuneita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ripsari aiheuttaa kutinaa suosittelen sen käytön lopettamista ja vaihtamista toiseen tai uuteen. Myös luonnonkosmetiikan ripsivärit voivat aiheuttaa kutinaa synteettisten tavoin, jos on vaikka herkistynyt jollekin ainesosalle. Ripsarin käyttöikä on yleensä noin 3 kk avaamisen jälkeen, ja sekin voi toki olla aiheuttaja. Vaikea sanoa mikä aiheuttaa ikäviä silmäoireita näin suorilta. :)

   Poista
 2. Mä en käytä vedenkestäviä ripsivärejä, koska silmäni ei oikein kestä vedenkestävien meikkien poistoaineita. Ciatesta olen merkkinä lukenut paljon kehuja, joten se on tutustumislistallani, kunhan ehdin vaan tutkia lähemmin valikoimaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On totta kyllä että vedenkestävät ripsarit täytyy poistaa usein tujuimmilla aineilla. Mulla onneksi tehosi öljy. :) Ciatella on kyllä paljon "karkkeja". :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^