100 % Puren meikkipohja kertaa kaksi

100 % Puren eli satapuren meikit ovat  saavuttaneet jo ansaittua kohinaa luonnonkosmetiikan piireissä. Viimein tämäkin huippusarja on kattavalla valikoimalla Suomessa! Olen käyttänyt 100 % Puren tuotteita silloin  tällöin jo parin vuoden ajan ja olikin oikein kutkuttavaa vinkkailla mielenkiintoisia vaihtoehtoja House of Organicille, kun valikoimaa mietittiin. Kiinnostuin etenkin vegaanisista meikeistä, joita sarjalla onkin kymmeniä.

 Tällä kertaa fokuksessa on kaksi erilaista meikkipohjatuotetta: seerumityylinen Second Skin -meikkivoide (tai 2nd Skin) ja puuterimainen Foundation Powder.  Iso osa 100 % Puren meikeistä on vegaanisia ja cruelty free-tunnuksena on Leaping Bunny.

*Tuotteet on saatu blogin kautta testiin, postaus sisältää affiliate-linkkejä.*

Molemmat meikkipohjat ovat sävyä Creme, eli sävykartan toisiksi vaaleinta, keltapohjaista sävyä.  2nd Skin -meikkivoiteen joitakin sävyjä on merkattu myös numeroilla. 

2nd Skin -meikkipohja on luonnonkosmetiikassa pieni harvinaisuus, ja trendikäs sellainen: pipettipullosta tipoittain annosteltava meikkivoide on seerumimainen, iholle kevyesti istuva ja peittävyyttä voi  säädellä kerrostamalla. Yksi tai kaksi kerrosta on kevyen kuultava lopputulos, tästä eteenpäin ollaan jo medium -peittävyydellä.


Tämä "pipettimeikkivoide" on kyllä aika ihastuttava. Oma ihoni on paikoin rasvoittuva, kuiva, epäpuhdas ja "puhdas", ja tämä pikku sankari toimii kasvojen joka kohdassa. Yksi tai kaksi kerrosta on ihoa tasoittava ja luonnollinen, isommat pigmenttierot peitän peiteaineella ja viimeistelen puuterilla. Voiteen ensimmäinen ainesosa on oliivi-skvalaani (squalane), ei siis vesi. 100 % Puren meikeissä koostumukset on muutoinkin mietitty ihoa hoitaviksi useiden kasviraaka-aineiden voimalla. 


Koostumus on juoksevaa ja levitys on kerrankin luonnonkosmetiikan voiteella helppoa. Ero esim. Zuiin meikkivoiteeseen on kirjaimellisesti käsinkosketeltava. Lopputulos ei ole aivan mattapintainen, enemmänkin satiinimainen. 2nd Skin toimii monella iholla, mutta veikkaan että tämä ei ole parhaimmillaan iholla jonka kuivuus on näkyvää ja "riekaleista". Liiallinen kerrostaminen voi ainakin itselläni korostaa pintakuivuuden näkymistä, mikä onkin ihan normaalia monella meikkivoiteella. Tykkään joka tapauksessa: kevyt mutta tarvittaessa peittävä, ei tunnu miltään iholla ja sävy on tarpeeksi vaalea. 

2nd skin -meikkivoiteen hinta on 49,9 euroa.  Hinnat  eivät ole halpista, mutta toisaalta kyseessä on iho- ja vegaaniystävällinen ja melkoisen innovatiivinen tulokas.100 % Puren Foundation Powder on puolestaan enemmän rehellinen meikkipuuteri, joka on omiaan mattapintaista lopputulosta ja kevyttä koostumusta etsiville. Peittävyys on medium-luokkaa. Jos taas etsit kerralla full coverage -meikkivoidetta 100 % Purelta, Healthy Foundation on nappivalinta.

Myös puuterimaiseen meikkipohjaan on ympätty kaikkea ihoa hellivää, kuten ihoa puhdistavaa eukalyptusta, rauhoittavaa kamomillaa ja öljyisyyttä imevää riisijauhetta. Sanomattakin on selvää että 100% Puren meikkipohjassa ei ole talkkia. 

Foundation Powder on ihanan simppeli meikkipuuteri, jota voi käyttää myös meikin viimeistelyyn kevyesti, kuten itse teen. Tällä sutii nopeasti koko meikkipohjan, joskin tummat silmänaluset ja näppyjen jäljet peitän peiteaineella. Lopputulos on alussa hyvin mattapintainen mutta tasoittuu päivän myötä. Vinkkaisin tästä etenkin rasvoittuvalle ja sekaiholle, kuivaihoiselle tämä lienee liian mattainen. Foundation Powderin hinta on 46,90 euroa.

Vasemmalla Foundation Powder Creme, oikealla 2nd skin creme:


Kuvassa yksi kerros 2nd skin -meikkivoidetta ja sen päällä Foundation Powderia. Kulmakarvan yläpuolelta en näemmä malttanut levittää voidetta rauhassa (ihan oma syy, ei meikkivoiteen syy ;)), mutta luonnollinen ja mattainen lopputulos tulee ainakin esille. Tarvittaessa lopputuloksesta saa myös peittävämmän.
6 kommenttia

 1. On kyllä tosi matta mutta silti luonnollinen lopputulos. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuo second skin ei ole yksinään matta mutta puuteri tekee matan lopputuloksen. :)

   Poista
 2. Millä levitit kasvoille tota 2nd skiniä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan nestemäisen meikkivoiteen 99 % tapauksista sormilla, ja niin tein tässäkin. Ensin pipetistä sormille tai kämmenselälle ja siitä vaan kasvoille. :)

   Poista
 3. Kokeilin näitä käden iholle messuilla ja voi mikä koostumus, vielä kun lompakosta löytyisi vähän ylimääräistä, sillä ovathan nämä aika arvokkaita. Kuitenkin ihan eri luokkaa mitä olen ennen kokeillut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etenkin tämä pipettimeikkivoide on koostumukseltaan ihana <3. Jep, mullakin on himotus(ostos)listalla pari 100%Puren purnukkaa.:)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^