Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Hakusessa vegaaninen deodorantti? | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Hakusessa vegaaninen deodorantti?

*mainoslinkki


Kun puhutaan vegaanikosmetiikasta, juuri vegaanideodorantti on ehkä se kysytyin tuote. Mistä löytää vegaanisen, eläinkokeettoman deodorantin helposti? Usein toiveeksi lisätään myös alumiiniton tai luonnonkosmetiikan vaihtoehto, mikä rajaa valikoimaa entisestään.

Pelko deodorantin loputtomasta metsästämisestä kannattaa kuitenkin pikku hiljaa unohtaa, sillä eettisiä deodorantteja on jo niin runsaasti, että monelle riittää valinnanvaraa vegaanisista deodoranteista. 

Tässä postauksessa on vuorossa lista Suomessa saatavista vegaanille sopivista deodoranteista. Vegaaniseksi lasken tuotteen, joka ei sisällä eläinperäisiä ainesosia, eikä sitä ole testattu eläimillä.

Listalla on enemmän luonnonkosmetiikan vaihtoehtoja, eli deodorantteja, jotka eivät sisällä alumiinia tai varsinaisesti estä hikoilua. Vegaanisten deodoranttien valikoima onkin kasvanut hurjasti juuri luonnonkosmetiikan suosion myötä. Muutama perinteinen antiperspirantti löytyy myös listalta.


Päivitän listaa (päivitetty viimeksi 2020).
vegaaninen deodoranttiMistä löytyy vegaaninen deodorantti? Katso ainakin seuraavat!


Acorelle - luonnonkosmetiikan tuotemerkillä on useita erilaisia alumiinittomia deodorantteja eri tuoksuvaihtoehdoilla. Acorellen deodoranttien vegaaniset valinnat on merkattu hyvin esim. *House of Organic -verkkokauppaan tänne.

Aurelia -*voidemainen alumiiniton deodorantti  on myynnissä Kicksissä. Muut Aurelian vegaaniset tuotteet ovat Cell Repair Night Oil ja Firm & Revitalise Dry Body Oil. Aurelialla on eläinkokeeton Leaping Bunny -sertifikaatti.

Avril - edullisen, noin viiden euron keskihinnoissa pyörivän luonnonkosmetiikan tuotemerkin deodorantit ovat vegaanille sopivia. Avrililla on sekä Ecocert että Petan cruelty free-sertifikaatit. *Katso Avrilin valikoima maahantuojan House of Organicin verkkokaupasta.

Ben & Anna -  voidemaisia, alumiinittomia ja vegaanisia deodorantteja todella monessa vaihtoehdossa. Pakkaus on muoviton zero waste-ratkaisu, eli pahvia! Valittavana on myös hellävaraisia, soodattomia deodorantteja. *Katso koko valikoima maahantuojan verkkokaupasta eli House of Organicista. Lue arvioni Ben & Annan deodorantista tästä.

Benecos - edullisia, luonnollisia, alumiinittomia ja vegaanisia deodorantteja löytyy saksalaiselta tuotesarjalta useampaa sorttia. Benecos on eläinkokeetonta kosmetiikka Petan sertifikaatin kautta. Benecosin tuotteita löydät monesta päivittäistavarakaupasta sekä *esimerkiksi netistä Hyvinvoinnin Tavaratalosta. Vegaaniset tuotteet erotat pakkausten merkinnöistä.

The Body Shop - The Body Shopilla on harvoja vegaanisia antiperspirantteja, jotka ovatkin monen suosikkeja!  *Katso koko TBS:n deodoranttien valikoima tästä. The Body Shop ei ole enää L'Orealin omistama ja sarjalla on yhä Leaping Bunny -eläinkokeeton kosmetiikkasertifikaatti.

Bottega Verde - muutama alumiiniton vegaanideodorantti löytyy tältä italialaiselta ja tuoksuvalta sarjalta, jonka tuotteet ovat lähinnä synteettistä kosmetiikkaa. Leaping Bunny -sertifikaatti.

Bulldog - kokonaan vegaanisella miesten kosmetiikkasarjalla on kaksi erilaista alumiinitonta deodoranttia. Bulldog-tuotteita on myynnissä esim. *Elevenin verkkokaupassa edullisesti ja Sokoksella. Bulldogilla on Leaping Bunny -sertifikaatti, eli sarja on Animalian eläinkokeettomalla listalla.

Carita Cosmetiikka / Catteco - Kotimainen Catteco valmistaa ekologisia, alumiinittomia ja voidemaisia deodorantteja. Koko valikoima on vegaaninen, ja näet *Cattecon tuotevalikoiman esim. täältä House of Organicista. Pakkaukset ovat muuten kierrätyskelpoista metallia, eivät muovia.

Evolve -  luonnollinen deodoranttivoide on alumiiniton ja pakattu purkkimuotoon. Evolve on kokonaan vegaaninen luonnonkosmetiikan tuotesarja, jonka tuotteissa on älyttömän hyvä hinta-laatusuhde. *Tutustu Evolven deodoranttivoiteeseen täällä maahantuojan verkkokaupassa, eli jälleen House of Organicissa.

FINE - voidemainen luonnonkosmetiikan deodorantti,  jossa on hyvä pito ja rohkea unisex-tuoksu. *Myynnissä verkossa TwistBessa.

Flow Cosmetics - kotimaisella luonnonkosmetiikan tuotesarjalla on vegaanille sopivia voidemaisia deodorantteja myös vuonna 2019 uudistetussa valikoimassaan, kuten alumiiniton Marigold -deo. Uudistuneen *Flow Cosmeticsin tuotevalikoiman löydät esim. TwistBestä.

Helemaal Shea - luonnonmukainen deodorantti on uuden sukupolven zero waste -deo. Pahviin pakatun kiinteän deodorantin löydät Beautiikki-verkkokaupasta.

Hello Simple - valmista itse deodoranttisi! Pakkauksesta löydät kaiken tarvittavan luonnonkosmetiikan vegaanisen deon valmistamiseen. Tuote on myynnissä *vain täällä House of Organicissa.

Hetkinen - kotimaisella luonnonkosmetiikan sarjalla on pari raikkaalta suomalaiselta metsältä tuoksuvaa deodoranttia. Hetkinen-kosmetiikka pakataan kauniisiin puupakkauksiin, jotka on tehty kotimaisesta männystä. Katso koko *Hetkinen-kosmetiikan valikoima Hyvinvoinnin Tavaratalossa täällä.

i+m Naturkosmetik -  saksalaisella, herkän ihon luonnonkosmetiikan brändillä on valikoimassa hajusteeton, herkän ihon voidemainen deodorantti. Lue arvioni tuotesarjasta täältä. Kaikki tuotteet ovat vegaanisia, sertifikaateista löytyy vegaanikukka ja eläinkokeettomuudesta kertova Leaping Bunny.

Lavera - luonnonkosmetiikan tasaisen laadukkaalla tuotesarjalla on useita erilaisia vegaanisia deodorantteja, joiden hinnat ovat luonnonkosmetiikan huokeimpia.Vegaaniset vaihtoehdot tunnistat Vegan-kukkalogosta. Laveraa on myynnissä laajasti päivittäistavarakaupoissa ympäri maan.

Lush - tuoretta ja tuoksuvaa kosmetiikkaa valmistavan Lushin valikoimassa on kiinteitä ja jauhemaisia deodorantteja.

Madara - monen mielestä Madaran vegaaniset ja alumiinittomat deodorantit ovat luonnonkosmetiikan deojen parhaimmistoa. Ajantasaisen deodorantti valikoiman näet *Madaran verkkokaupasta.

Man Cave - miehille suunnatun vegaanisen ihonhoitosarjan repertuaarissa on myös yksi stick-deo, ja näitä tuotteita löydät Sokokselta.

Neal's Yard Remedies -  luonnonkosmetiikan roll-on deo on yksi suosikeistani: tehokas, hellävarainen ja miellyttävä käyttää (ei tahmaa vaatteita). NYR on pitkän linjan luonnonkosmetiikkalinja kaikilla ihanilla eettissertfikaateilla varustettuna. Valittavana on kaksi eri tuoksua, ruusuinen ja piparminttuinen - *katso tuotetiedot täältä House of Organicista. 

The OHM Collection *suosikki*  alumiiniton, luonnonkosmetiikan jauhemainen The OHM-deodorantti on oikeasti todella tehokas. Tsekkaa *The OHM-deodoranttien ajankohtainen valikoima maahantuojan verkkokaupasta, ja lue kokemuksiani The OHM -deodorantista linkin takaa!

Rimita Green *suosikki*  - kotimaisella luonnonkosmetiikan sarjalla on pieni löytö: alumiiniton, tahmaamaton ja koko päivän pitävä luonnonkosmetiikan roll-on-deodorantti. Tuoksu on raikas, enemmän unisex-tyylinen. *Nappaa hittideo omaksesi esim. TwistBen verkkokaupasta!

Sante - luonnonkosmetiikan edullisella tuotesarjalla on muutama *vegaaninen deo, kuten erityisen herkille kainaloille suunnattu versio ja miehille kehitelty deo. Sante on Petan eläinkokeettomalla listalla.

Schmidt's *suosikki* - jos et vielä tiennyt mikä on se kehutuin luonnonkosmetitikan deodorantti, se on Schmidt'sin deodorantti. Valikoimassa on ruokasoodapohjaisia deoja,  herkkäihoisille suunnattuja soodattomia deodorantteja, monessa eri tuoksussa  ja pakkausmuodossa! Schmidt'sin deodorantteja löydät useista ekokaupoista ja netistä mm. *Hyvinvoinnin Tavaratalosta ja *House of Organicista täältä.. Tuotesarjan kaikki deot ovat vegaanisia ja eläinkokeettomia Leaping Bunny -sertifikaatin kautta.

Urtekram - edullinen Urtekram on valinta silloin, kun etsit edullista ja helposti saatavilla olevaa luonnollista vegaanikosmetiikkaa. Urtekramilla on useita erilaisia alumiinittomia deodorantteja roll-on-muodossa. Tuotemerkillä on kosmetiikan sertifikaateista Ecocert, Vegan ja Leaping Bunny. Urtekramin vegaanisia deodorantteja löydät mm. Prismoista ja useista ekokaupoista netistä ja kivijalasta.


Lue lisää vinkkejä vegaanisesta kosmetiikasta: Vegaaninen luonnonkosmetiikka miehille

Kommentit

 1. The Ohmista on tullut mun lempidödö kotioloissa, Mádaraa pitäisi varmaan kokeilla, jos moni niistä pitää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohmi on ollut yllättävän hyvä vaikka käyttöliittymä aiheutti aluksi kummastusta. :D Madarasta on mulla vaan heikkoja muistikuvia, jaksaisikohan sitä vielä testata uusia...

   Poista
 2. Kaurilan saunan dödöt ovat myös pidettyjä ja tykkään itsekin. Laveran appelsiini ei toiminut mulla edes bussipysäkille asti mutta toiset tykkäävät. Nää luonnonkosmedödöt on niin henkimaailman juttuja mikä kenellekin sopii :) Toinen on ripsiväri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasinkin kirjoittaa että riippuu myös vähän tähtien asennosta että miten luonnonkosmen dödöt toimii kullakin. ;) :D Moni on tykännyt myös Urtekramin deoista jotka ei valitettavasti ole mulle tarpeeksi tehokkaita.

   Poista
 3. Weledalla on myös suihkedödö. En tosin tiedä että onko vegaaninen. Itse olen käyttänyt Lovefreshiä ja Schmidt'sin dödöä. Tekisi mieli kokeilla charcoal ja magnesium heiltä. Toinen mitä haluaisin kokeilla, mikä ei siis ole vegaaninen mehiläisvahan takia on We love The planet. Pidän ajatuksesta dödöstä metallipurkissa. Niitä voisi olla enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ehdin myös innostua siitä We Love the Planetin deosta mutta harmi ettei vegaaninen. Lasipurkeissa sitten taas dödöjä löytyy (mm. Schmdit'sin purnukat ja FINE) ja muovinkin voi nykyään onneksi jo kierrätää omassa astiassa. :) En ole oikein saanut selkeää tietoa Weledan vegaanitiedoista joten jätin nyt aluksi pois.

   Poista
 4. Käsitinkö oikein, että sun suosikki on tuo Schmidt's? Sotkeeko se sulla vaatteita? Itse tykkäsin siitä muuten, mutta vaatteet meni niin dödöön, että oli pakko vaihtaa toiseen merkkiin. Nyt on käytössä Lavera ja olen tykännyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsitit, samoin kuin OHM ja Neal's Yardin deo ovat suosikkeja. :) Mulla tahmaa vähän jo jonkin aikaa käytössä ollut ruokasoodaton sensitive-schmidt's mutta tuo uusin charcoal-versio ei, tiedä sitten syytä. OHMin deossa on takuuvarmasti tahmaton koostumus ja sen ehkä ostan kun tulee seuraavan kerran tarve deolle. :)

   Poista
 5. Huh mikä listaus, upeaa työtä olet tehnyt jälleen kerran! Ostin muuten vähän aikaa sitten miehelle tuon chrcoal schmidt's dödön ja on tykännyt, pitää todella hyvin ja minä tykkään myös sen miedosta tuoksusta. OHMit vieläkin testaamatta, mutta ehkä yritän päästä ensin noista vanhoista eroon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Tämäkin on naputeltu parissa osassa niin ei ollut kerralla niin työläs. :) Ja kivaa että Schmidt's on toiminut!

   Poista
 6. Huh mikä lista!
  Muutama kokemus listan ulkopuolelta: Kiss my Facen stick on ihan ok, hikiliikunnassa ei pidä mulla. Miehelle ostin Heluna Shopista Jasonin stickin, on kuulemma tahmea ja sottaa vaatteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai Helunassa on kuin onkin vielä Jasonia. :) Kiitos kokemuksista ja toivottavasti listasta on hyötyä. :D

   Poista
 7. Näistä kokemusta on vain Schmidt'sistä ja OHM:ista. Molemmissa on valitettavasti sama ongelma eli ärsyttävät mun kainaloiden ihoa. Sensitive-versio Schmidt'sistä taas ei pidä tarpeeksi hyvin. Montaa noistä voisin kuitenkin vielä kokeilla, esim. Avrilin dödö kiinnostaisi kun muut merkin tuotteet ovat olleet hyviä. :)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^