Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Patyka & ihonhoidon uudet timantit ikääntymisen ensi merkeille | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Patyka & ihonhoidon uudet timantit ikääntymisen ensi merkeille

Patykan tuotteet pr-näytteitä, *mainoslinkki

Kun puhutaan kosmetiikasta jonka ominaisuuksiin liittyy ikääntymisen ensimmäisten merkkien hoito, ei suinkaan tarkoiteta varsinaisia ryppyvoiteita. Ikääntymisen ensi merkkejä kun näkyy usein kolmenkympin molemmin puolin, ja itselläni esimerkiksi silmien ympärille kerääntyy pieniä juonteita ja iho kuivuu helpommin.

Jostain syystä useimmat anti age -tuotteet eivät aina houkuta vielä tässä iässä, joten luonnonkosmetiikan timanttisen Patykan 1st signs of ageing -tuotelinja osuu tässä kultasuoneen.

Taas kerran hehkutan että Patykan tuotteet ovat omaa luokkaansa luonnonkosmetiikan puolella: ei piiruakaan yrttisiä tuoksua,  hidasta imeytymistä tai muuta kujeilua. Jos etsit tehokasta luonnonkosmetiikkaa joka on tosi lähellä synteettisen tuntumaa mutta ilman silikonista fiilistä tai keinotekoisia tuoksuja, suosittelen Patykaa.

Päivitetty 2020

patyka luonnonkosmetiikka ikaantyva iho

Patyka 1st Signs of Aging -luonnonkosmetiikkaa ikääntymisen ensi merkkeihin


Syksy ja stressin lisääntyminen ovat minulle tosiasia ja Patykan uutuudet osuivat sopivaan aikaan. Sain testiin sarjan kasvosuihkeen, ihanan silmänympärys-roll-onin ja kevyen antioksidantti-kasvovoiteen.

Aamuherätyksissä arvostan että Patykalla on hoksattu nerokas silmänympärysalueen pikafreesaus. 

*Energising Eye Gel - silmänympärys-roll-onissa on pieniä mica-kimalteita, jotka välittömästi heleyttävät silmänympärysaluetta. Kimallefekti ei ole mikän discopallo, kimalteet näkee itse läheltä ja muutoin tulos on kevyen hohtava. Joka tapauksessa tämä on ässä aikaisiin aamuihin: roll-onin rullailu säästää pienenkin vaivan voiteen levitykseltä ja kuulauttava koostumus tasoittuu saman tien.

Kevyt geeli on hieman viilentävä (voi säilyttää myös jääkaapissa) ja sen ainesosat auttavat siloittamaan juonteita, häivyttämään tummuutta ja kirkastamaan sy-aluetta. Incistä voi bongata esim. kosteutta säilyttävän hyaluronihapon ja turvotusta poistavaa karpaloa ja gojia.

patyka silmanymparysgeeli


En ole tarttunut kovin innolla viime aikoina uusiin kasvovoiteisiin, mutta Patykalta uskalsin odottaa jotain erikoista. *Antioxidant Smoothing Cream Thin Texture -kevyt antioksidanttivoide lupaa kirkastaa, kosteuttaa ja hillitä epäpuhtauksia ja talintuotantoa. Etenkin rasvoittuvalle ja sekaiholle, sanoisin. Huomaa että  voiteen ns. kuivan ihon versio (Universal Texture) ei ole vegaaninen. 

Kasvovoiteen koostumus on heittämällä parhaita mitä luonnonkosmetiikasta tiedän: vähän seerumimainen ja ihan samantien imeytyvä, joka ei vaadi iholle hieroskelua. Arkiaamujen pelastus nro. 2! Voide ei kiristele pintakuivuuksilla ja on sopivan kevyt myös meikin alle. Tuoksu on koko linjan tavoin hieman makea ja vähän "naisellinen".

Mukavan koostumuksensa ohella Patykan Thin Texture -voide taistelee ikääntymisen merkkejä vastaan C-vitamiinirikkaan gojin avulla, joka taas tehostaa ihon omaa kollageenituotantoa.

Ihoa puhdistavana ja talintuotantoa säätelevänä kasvovoiteessa on hurtanminttua (mikä nimi <3). Passeli kombo meikäläisen ei-niin-teinille mutta vielä vähän epäpuhtauksilla oikuttelevalle iholle! Katsaus formulointiin ja ainesosiin kertoo, että tuotekehityksessä on ahkeroitu.
Näpsäkkä Hydra-Defense -suojaava kasvosuihke lupaa suojata ihoa ilmansaasteilta. Mielenkiintoista näin urbaanille eläjälle, mutta tätä väitettä on haastava arvioida näin lonkalta kun en varsinaisesti "näe" saasteita ihollani.

Joka tapauksessa misti on ihana kasvojen pikakosteuttaja - vaikkapa silloin kun esim. ilmastointi tekee kuivattavia tepposiaan. Viimeistään syksyisin alankin rohmuamaan kasvojen kosteussuihkeita pitkin päivää suihkittavaksi. Näemmä niin on tehnyt joku muukin, sillä Joliesta puteli näkyy olevan tilapäisesti loppu!

Ihoa kuulauttava suihke ei ole ihan kasvovesi, joten suihkin tätä meikin päälle viimeistelynä: mattapintainen meikki saa heti eloa pintaan. Suihkepullo kätkee sisäänsä toki myös ihoa kosteuttavia ainesosia, kuinkas muutenkaan se olisi ikääntymislinjan tuote. Pieni soraääni tulee siitä että suihkepullo suihkii aika terävästi, joten pullo kannattaa sijoittaa reilusti kädenmitan päähän kasvoista suihkiessa. Lisänä pieni luksusviba, kun kaunis puteli onkin metallia (?). *Edit: tämä tuote on ilmeisesti poistunut valikoimasta.


Katso Patykan ajankohtainen valikoima *Suomen suurimman luonnonkosmetiikatalon verkkokaupasta!


Näistä testituotteista oli vaikea  päättää suosikkia, mutta ehkäpä silmänympäysgeeli vei voiton.<3

Patykan koko linja on vegaaninen lukuunottamatta Antioxidant Smoothing Cream Universal Texture -voidetta (miten pitkä nimi!) ja Sacred  Lotus -kasvovoidetta. Patykalla on Ecocert ja Leaping Bunny -sertifikaatit. Patyka on julkaissut viime aikoina uudistettuja kasvojenpuhdistustuotteita ja aivan uusia Firmness & Wrinkles -linjan tuotteita.


Onko Patyka sinulle jo tuttu? Käytätkö ikääntyvän ihon tuotteita?
Kommentit

 1. Patyka on noussut musta todella kovaan sarjaan näiden uudistusten myötä, mun mielestä koostumukset on fiksailtu myös sellaisiksi, että ovat mielestäni täysin selektiiviseen kosmetiikkaan verrattavia, mikä ei sertifioidussa tuotteessa ole ollenkaan helppo homma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole kokemusta selektiivisestä synteettisestä kosmetiikasta (kiitos kommentista siis), mutta voin uskoa että Patyka vetää vertoja niille - ja hinnatkin ovat Patykalla sopivat moneen selektiiviseen verrattuna :)

   Poista
 2. En ole vielä ehtinyt kokeilla Patykaa, mutta sy-voide ja kasvovoide alkoivat kiinnostaa ^_^

  VastaaPoista
 3. Mäkin oon tykännyt tuosta sy-geelistä, vaikka yleensä en geelimäisistä sy-voiteista niin innostu, kun kaikki eivät kosteuta niin tehokkaasti. Mutta aamuisin tuo on tosi huippu! Ja pakkaukset on tosiaankin kauniit :)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^