Vegaaniset kynsilakat listattuna

*Sis. mainoslinkkejä ja blogin kautta saatua kosmetiikkaa*

Vegaanisten ja eläinkokeettomien kynsilakkojen kokoelmapostaus, kas tässä. Mukana on myös muutama vinkki kynsilakkojen poistoaineista, joita täytyy etsiä vegaanisena vähän tarkemmin.

Kynsilakoista käytetään nimitystä "free" mikäli niistä on poistettu tietty määrä tavanomaisesti käytettyjä kovia kemikaaleja ("myrkkyjä") tai herkistäviä aineita. Moni lakkamerkki on poistanut esim. jo tolueenin, formaldehydin ja kamferin. 

Kynsilakka ei voi olla luonnonkosmetiikkaa, mutta moni luonnonkosmetiikkaan erikoistunut kauppa on ottanut valikoimiinsa näitä vähän kynsille lempeämpiä vaihtoehtoja. Käytän itse mieluiten free-lakkoja ja fokusoin listassa tällaisiin lakkoihin.

Vegaaniset kynsilakat listattuna100  % Pure - astetta luonnollisempia  alus- ja päällyslakkoja on ainakin House of Organicissa, nämä lakat ovat ainakin 5-free.

Avril - ranskalaisella kosmetiikkasarjalla on  ihania ja hyvin kohtuuhintaisia 7-free-kynsilakkoja vegaanisena ja useassa perussävyssä, myös pari kynsilakanpoistoainetta löytyy. Avril on Petan eläinkokeettomalla listalla.

Beauty Without Cruelty - perusssävyjen kauniita vegaanisia kynsilakkoja ja lakanpoistoaine on myynnissä ainakin Vegekaupassa. BWC on kokonaan vegaaninen ja Leaping Bunny -leimattu lafka.

Benecos - edullinen ja uskomattoman hyvän hinta-laatusuhteen luonnonkosmetiikan merkki tehtailee myös vähintään 4-free-koostumuksen kynsilakkoja! Benecos on Petan cruelty free -listalla.

Boho - kukkaroystävällisiä ja vähäkemikaalisempia kynsilakkoja, kas tässä! Bohon kynsilakkasävyt voit kurkata vaikkapa täältä näin.

Ciaté - suositun kynsilakkafirman kaikki ihanan värikkäät kynsilakat ovat  vegaanille sopivia ja sarja on Petan eläinkokeettomalla listalla. Myynnissä  ainakin täällä verkossa.

elf - halpoja meikkejä myyvällä vegaanikosmetiikan brändilllä on myös muutama vegaaninen kynsilakka, myynnissä ainakin  joissain apteekeissa.

Fresh Therapies - ei kynsilakkaa, vaan uusi luonnollinen ja oikeasti tuoksuton lakanpoistoaine! Aiempi arvioni tuotteesta löytyy täältä. 

F.U.N Lacquer - indiefirman upeita glitter- ja hologrammilakkoja on myynnissä Suomessa Cesar's Shopissa. Kaikki lakat ovat vegaanisia, 5-free ja Leaping Bunny-merkattuja.

GOSH - brändin meikkien joukosta löytyy useita vegaanisia kynsilakkoja edlliseen hintaan (ilman formaldehydiä). Vegaaniset vaihtoehdot voit katsoa täältä.

IDUN Minerals - kaikki apteekeissa myytävän meikkisarjan kynsilakat ovat vegaanisia ja 5-free-koostumuksella varustettuja.

Intensae - premium-sarjan tyylikkäät kynsilakat ovat "free", joko 5- tai 7-free lakasta riippuen. Koko valikoima on vegaaninen. Myynnissä ainakin Naturellessa.

Kia-Charlotta - kokonaan vegaanisella ja Petan hyväksymällä sarjalla on herkullisen sävyisiä, jopa  14-free-lakkoja sekä alus- ja päällyslakat. Sarjaa myy Suomessa Beautiikki-verkkokauppa.

Kiara Sky - 3-free lakkoja etenkin hologrammisävyissä,  ja Kiaralla on myös dip powder-systeemi joka on eräänlainen vaihtoehto geelikynsille. Kiara Skyn cruelty free -sertifoituja lakkoja on myynnissä Cesar's Shopissa.

Kure Bazaar - yksi ensimmäisiä Suomeen saapuneita oikeasti laadukkaita free-lakkamerkkejä, koko repertuaari on myös vegaaninen. Myös kynsilakanpoistoaineita. Saatavilla esimerkiksi täältä ja täältä.

Nailberry - jopa osin 12-free-koostumuksella varustettuja kynsilakkoja, jotka ovat kaikki vegaanisia ja aivan upean sävyisiä!. Myös hoitotuotteita löytyy (kynsibalmi ei ole vegaaninen). Sarja on Petan listalla. Myynnissä Eco Beauty Wellnesilla sekä Raw beauty-kaupassa .

Lily Lolo - mitä Lily Lololla ei olisi? Kynsilakoista löytyy muutama perussävy 8-free-koostumuksella, kaikki lakat ovat vegaanisia ja pupumerkittyjä. 

NCLA - tyylikkäällä 8-free-sarja NCLA:lla on myös poistoaineliinoja sekä käsienhoitotuotteita. Myös geelikynsituotteita löytyy! Myynnissä Cesar's Shopissa ja osa lakoista on saatavilla myös Sokoksella. NCLA on Petan listalla.

Treat Collection - vegaaninen 5-free-lakkasarja Berliinistä, upeat putelit ja useita nättejä sävyjä!  Myös kynsilakanpoistoaineita.  

ZAO - luonnonkosmetiikan meikkifirmalla on muutama perussävyinen kynsilakka ja juuri äsken on ilmestynyt uusi kynsilakanpoistoaine. 


Kynsilakkojen poistoaineita on listan merkkien ohella ainakin luonnonkosmetiikan sarjoilla Santella ja Logonalla (huomaa että Logonan kynsilakat eivät ole vegaanisia).
10 kommenttia

 1. Idunin ja Zoyan lakat ovat ihania ja tietenkin treat, niitä löytyy itseltäkin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idun on mulle merkkinä vielä testaamatta. :)

   Poista
 2. Hei, tiedätkö myydäänkö enää Sparitualsia Suomessa? Aloin haluamaan joitain hoitotuotteita, mutta tuntuu ettei mistään saa..
  Haluaisin myös kiittää ihanasta blogistasi. Kuvat ja ulkoasu on ihania, pidän näistä listauksista mistä saa mitäkin, tuotearvostelut on hyviä olematta joteki sellaisia yliampuvia , jossain vaiheessa tuli vähän ähky kosmetiikkablogeihin. Joten kiiitos ihanasta blogista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi ja kiitos ihanasta kommentista aivan todella paljon! Ihana kuulla että blogi miellyttää. :)

   Mutta, kirjoitin jo tuohon blogipostauksen ihan loppuun että SpaRitualia ei minun tietojen mukaan enää maahantuoda Suomeen eli ei myydä Suomessa - arvelin, että joku sitä sarjaa kuitenkin kysyy. ;) Millaisia hoitotuotteita etsit? Perus päällys- ja aluslakkoja löytyy monelta listan merkiltä, Ciatelta ja NCLA:lta vielä joitain erilaisia hoitotuotteita ja Fresh Therapiesilta kynsiöljyjä näin muutaman mainitakseni. :)

   Poista
  2. Haha, nyt olin ihan liian innokkaana kommentoimassa ku kerranki asialle ryhdyin :D sori! Tosiaan tarvisin pian uude kynsiöljyn, ehkä myös kynsiä vahvistava aluslakka oisi mukava. Pitääpä selata sivuja vähän tässä!

   Poista
  3. No näin ensiksi tulee mieleen ZAOn kynnenkovettaja (aluslakka),tai sitten uutuus Nailberry. :) Kynsiöljyjä on vaikka millä mitalla ja käytän itse ihan jojobaa tms. välillä kynsinauhoillekin.

   Poista
 3. Avrilia, Ciatea ja Zoyaa löytyy :) Tuolle Avrilille erityispeukku, kun pysyi niin hyvin kynsillä! NCLA on himotuslistalla, mut vielä en ole saanut oikeutettua itselleni 20 € maksavan kynsilakan hankkimista. Kynsilakkalaatikko pursuilee vähän liikaa jo valmiiksi. Vielä joskus jollain alennuksilla vähintään sen päällyslakan kyllä silti hankin.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avril on kyllä tosi kiva sarja, mutta mulla ne eivät kestä sen pidempään kynsillä kuin muutkaan lakat, mutta johtuu mun kynsien kunnosta.

   Mä olen oikeuttanut etenkin alennuksesta NCLA:n lakkojen ostamista kun niissä on niin upeita sävyjä. :D

   Poista
 4. Todella hyvä listaus ja vitsi mikä määrä täysin uusia merkkejä! Mikä on muuten Bohon kynsilakkojen laita, osassa lukee ainakin että olisivat vegaanisia? Benecos on oma suosikkini hintansa vuoksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luokattoman myöhään vastaan tähän, mutta Bohon kynsilakat ovat myös vegaanisia ja ovat päivitetty sittemmin listalle. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^