Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Nailberryn free-kynsilakat ovat täällä | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Nailberryn free-kynsilakat ovat täällä

Nailberry-kynsilakat saatu blogin kautta

Jo toinen kynsilakkapostaus tälle viikolle, mutta minkäs sille mahtaa, että en malta olla kertomatta uusista lakkalöydöistä. Huomasin viime kesänä somesta että vegaaninen kynsilakkamerkki Nailberry on tulossa myös Suomeen ja pienesti jo innostuin, kun sain lakkoja pr-testiin.

Nailberry on kokonaan vegaaninen kynsilakkavalmistaja, jonka lakat ovat sekä tyylikkäitä, värikkäitä että astetta luonnollisempia ainesosiltaan. Firma on Petan eläinkokeettomalla listalla ja se on palkittu muutamalla green beauty -palkinnoilla. Valikoima on kokonaan vegaaninen lukuunottamatta kynsibalmia.

Postaus päivitetty 2019

Nailberryn vegaaniset free-kynsilakat testissä


Nailberry on vähentänyt kemikaaleja kynsilakoistaan, ja ainakin seuraavat aineet puuttuvat Nailberryn lakoista: DBP, tolueeni, formaldehydi, formaldehydiresiini,kamferi, xyleeni, ethyl tosylamide (suomeksi?), trifenyylifosfaatti, alkoholi, parabeenit ja vieläpä eläinperäiset aineet loistavat poissaolollaan.

Nailberryn erityiset L’Oxygéné -lakat ovat valmistettu nettisivujen mukaan vieläpä vähän enemmän kynsiystävällisemmällä tekniikalla, vaikka itse tekniikkaan en niin perehtynyt. Nämäkään kynsilakat eivät ole toki luomutuotteita, mutta vähän luonnollisempia kuin normilakat.

Erityisen kiinnostavaa on että valikoimassa on kynsilakkojen ohella erilaisia kynsienhoitotuotteita, kuten päällys- ja aluslakkoja, pikakuivattajia ja kynnenkovettaja. Olen testannut sarjalta kynsilakkoja ja pipettimäistä pikakuivattajaa.

Lue myös: vegaaniset kynsilakat listattuna

Nailberryn Rouge on klassinen punainen kynsilakka. Tässä on sopiva lakka niin joulun alle kuin ihan milloin vain, punan sävy on  ajaton. Mulla on aika vähän tällaisia klassisen punaisia lakkoja, mutta näissä laatu korvaakin määrän. 

Tässä punaisessa lakassa on ihan älyttömän hyvä pigmentti ja hyvä kiiltopinta. Free-lakka ei tarkoita heikkoa pigmenttiä, ja tällä saa todella voimakkaan, kokonaan peittävän sävyn jo viimeistään kahdella kerroksella. Koostumus on ohuehkoa, ei crememäisen paksua, mutta hyvin levittyvää ja peittävää. Kynsillä lakka kestää hyvänä saman ajan kuin muutkin lakat kynsilläni, noin pari päivää ennen lohkeilua.


Vaaleanpunainen sävy Elegance on vähän läpikuultava, ihan tarkoituksella siis. Tämäkin on nätti sävy, vähän nudemainen vaaleanpunertava. Tätä voi kerrostaa kolmekin kerrosta, jolloin saa peittävämmän mutta silti vähän kuultavan tuloksen. Koostumus on myös vähän paksumpi kuin Rougessa. Osassa vaaleissa lakoissa levittyvyys on vähän raidoittuva, ja Elegancessa myös, mutta kaksi ohutta kerrosta on jo tasainen lopputulos.

Nailberryn lakkoja ja kynsienhoitotuotteita myy Eco Beauty Wellness Helsingissä ja nettikaupassaan. Kynsilakat ovat kappalehinnaltaan 19,90 euroa, ja hyvän laadun ja myrkyttömämmän koostumuksen ohella myös putelit ovat tyylikkäitä. Valikoimassa on sekä perussävyjä ja muutama murrettu ja glitterlakka.
Sain testiin myös kärsimättömän kynsilakkaajan ystävän eli pikakuivattajan. Dry and Dash on kynnelle aivan manikyyrin viimeiseksi tipautettava aine, joka nopeuttaa kynsilakan kuivumista. Tämä jättää kynnet vähän öljyisen tuntuiseksi, mutta Nailberryn valikoimassa on myös siveltimellä annosteltava versio.

Pikakuivattaja kyllä auttaa kynsilakkaa kuivumaan nopeammin ja lisää vähän kiiltoa. Esimerkiksi vaatteet voi vaihtaa nopeammin varomatta kynsiä, kun on käyttänyt kuivattajaa. Tulos on paras silloin kun olet myös malttanut kuivatella lakkakerroksia lakatessa. Pikakuivattaja auttaa jättämään kynnelle nopeammin pieniä "naarmuja" kestävämmän pinnan, mutta en silti suosittele heti iskemään sormia vaikka multaan tai tiskiveteen lakkauksen jälkeen. 

Kuivattaja on itselleni must have -apuri, ja onkin hienoa, että nyt löytyy taas vegaaninen ja astetta luonnollisempi vaihtoehto Suomesta. Nailberryn Dry and Dash -pikakuivattaja on 21,50 euroa. Ihan yksi tippa per kynsi riittää, eli tämä kestää normikäytössä reippaasti yli vuoden.Joko Nailberry on sinulle tuttu? Käytätkö free-kynsilakkoja?


Kommentit

 1. Olipa ihastuttavia pulloja ja kauniin värisiä lakkoja :) näille on ehdottomasti sijansa suomen valikoimassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, näissä on enemmän klassisia sävyjä verrattuna esim. NCLA:n lakkoihin. Ja koostumus on hyvin "free". :)

   Poista
 2. Onpa tyylikkäät pullot! Ja ihanat sävyt 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä on kyllä panostettu myös ulkonäköön, kuten tällaisissa vähän ylellisimmissä pitääkin olla. Ja sisältö on myös oikein jees. :)

   Poista
 3. En kestä miten ihanat pullot näissä on, ehdin ihaileen näitä jo instassakin! <3

  VastaaPoista
 4. Wau, kuulostaa hyvältä! Ja myös näyttää, etenkin tuo punainen vaikuttaa kyllä tosi lupaavalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen oli kyllä ylläri, peittää hyvin jo yhdellä kerroksella. :)

   Poista
 5. Kiinnostava tuo pikakuivattaja! En ole koskaan käyttänyt tuollaista, mitä tiputetaan kynnelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on musta ihan helppoja käyttää. :) Toisenlaisia en ole itse käyttänytkään.

   Poista
 6. Täysin uusi merkki minulle jälleen kerran, mutta voi miten hyvältä lakat näyttävät kynsillä! Ihan mieletön pigmentti ja kiilto kuten tekstissäkin jo sanoit. Ja miten tyylikäs pullo, nämä jättivät nyt kynsilakkapullon kokoisen reiän sydämeeni, pakko saada jossakin vaiheessa ainakin toinen näistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää pullot onkin tosi kauniita. :) Puhumattakaan lakkajäljestä!

   Poista
 7. Oi, nämä kiinnostaa mua niin paljon! Mä oon käyttänyt NCLA:n lakkoja, joista oon tykännyt :) Treatin lakat tuli kans joskus kokeiltua ja Bohoakin oon testannut, toimii myös ihan hyvin. Mutta nää kynsilakkapullot on kyllä kauneimpia!

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^