Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

IDUN Minerals -meikit ripsiväristä meikkivoiteeseen | kokemuksia | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

IDUN Minerals -meikit ripsiväristä meikkivoiteeseen | kokemuksia

IDUN Minerals -tuotteet pr-näytteitä
*mainoslinkki

Ruotsalainen IDUN Minerals on tunnettu mineraalipohjaisten meikkien valmistaja, joka on monellekin suomalaiselle tuttu apteekkimeikkisarja. Brändin nimi viittaa mineraalimeikkeihin, mutta tuotemerkillä on valikoimassaan myös perinteisen koostumuksen meikkejä jauhemaisten mineraalien ohella. Esimerkiksi puristeiset puuterit ja luomivärit ovat astetta luonnollisempia ainesosiltaan, vaikka eivät ole virallista luonnonkosmetiikkaa.

Eläineettisten meikkien ystävänä ilahduttaa tieto siitä, että IDUN Mineralsilla on useita vegaanisia meikkejä, eikä IDUN myy tuotteitaan Kiinaan eläinkoevaatimusten vuoksi.

Testasin IDUN Mineralsin vegaanisista meikeistä mineraalimeikkipuuterin, superhyvän nestemäisen meikkivoiteen, upeasti tuuheuttavan ripsivärin, kauniisti hohtavan Brunkulla-luomiväripaletin, pehmeän kabukisiveltimen ja highlighter-kivipuuterin. Suosittelen kokemuksieni perusteella tutustumaan sarjaan lisää - verkosta löydät ajantasaisen *IDUN Minerals -valikoiman esimerkiksi täältä Elevenistä.

Päivitetty 2020
IDUN Minerals meikit

Kokemuksia: vegaaniset IDUN Minerals -meikit 


Aloitetaan meikkipohjasta. Norrsken-meikkivoiteessa on mineraalipigmenttejä ja esimerkiksi E-vitamiinia, mutta ainesosiltaan tämä liippaa enemmän synteettistä meikkivoidetta. Sävy Saga on hyvin vaalea ja keltapohjainen. 

Norrsken-meikkivoide taikoo lasisesta pumppupullosta helposti levittyvän, puolipeittävästä peittävään olevan lopputuloksen. Voide ei ole mattainen, vaan vähän kuultava, mutta sekaiholleni ei ole tullut liian kiiltävää efektiä.

Meikkipohja levittyy hyvin, parhaiten saan työstettyä tämän sormilla. Plussaa etenkin hyvästä peittävyydestä ja helposta leivttyvyydestä! Vaikka tämä ei ole luonnonkosmea, tällainen vähän "kosteamman" jäljen jättävä voide on silloin tällöin hyvä talvella, kun ihon rasvaisuus on vähemmällä.


IDUN Mineralsin mineraalimeikkipuuteri on luonnollisen mattainen, puolipeittävä meikkipohja. Mun on vaikea keksiä tästä mitään moitetta, sillä kyseessä on tasalaatuinen, hyvin luonnollisen näköisesti ja mattapintaisesti kasvoille istuva mineraalimeikki.

Neutraali sävy Freja on yksi vaaleimmista mineraalimeikkipuuterin sävyistä, mutta silti astetta liian tumma talvi-iholleni. Noin muutoin sarjalla on hyvin valikoimaa meikkipohjista myös todella vaalealle iholle, sillä esimerkiksi meikkivoide on vaaleampi

Varrekas kabuki-sivellin on ihanan pehmeäkarvainen sivellin, joka sopii nimen omaan jauhemaisen mineraalimeikin levitykseen. Sivellin on erittäin hyvä: se sopii aloittelijankin käteen, se on helppo puhdistaa ja sillä loihtii helposti pölisemättömän meikkipohjan.

Muistaakseni myös Karkkipäivän Sanni on tätä sivellintä kehunut, ja onhan kunnon varrella varustettu kabuki kätevä. IDUN-kabukissa on enemmän taipuisuutta kuin  esim. Ecotoolsin hylsykabukissa, jolla saa nopeammin peittävämmän lopputuloksen. Kaikki IDUNin siveltimet ovat  muuten vegaanisia eli synteettistä karvaa.


IDUN Mineralsin luomiväripaletti Brunkulla on huomionsa ansainnnut, ja paletti onkin saanut suitsutusta monissa blogeissa. Neljän luomivärin paletissa on upeita, tavallisista sävyistä upgreidattuja arkisävyjä: pieni hohde ja kimallus tekee vaaleanruskeasta ja kullanhohtoisesta meikistä nopean arkiaamujen piristäjän. Kelpaa ottaa myös matkalle mukaan! Neutraalit mutta  vähän hohtavat (ei-glitteriset) sävyt ovat just mun juttu.

Paletin vaaleanpunertava sävy sopii hyvin myös kulmaluulla, ja metallisen kultainen sävy on taas mun laiskan arkimeikin pelastus. Pigmentti on myös erottuvaa ja sitä on paljon, sävyjä ei tarvitse nyhtää! Sävyt pölisevät pienesti, eli siveltimeen ei kannata ottaa liian suurta määrää kerralla.


IDUN Mineralsin vegaaninen Magna -ripsiväri onkin porukan suosikkini, vaikka etenkin edellä mainittu luomiväripaletti on jäänyt vakiokäyttööni.

Maskaraa tituleerataan volymisoivaksi, ja allekirjoitan väitteen täyäsin. Omilla ripsillä Magna-ripsiväri onkin tosi näyttävä, erotteleva ja myös pikkuisen pidentävä ja kaareuttava. Kokonaisuudessaan Magna-ripsari tekee hyvää jälkeä, mutta hieman kaareva harja on pyyhkäistävä esim. talospaperiin ennen käyttöä, sillä harja annostelee väriä vähän liikaa kerralla. Mutta tämä on pieni juttu, sillä muutoin maskara on ten points.

IDUN Mineralsin ripsiväri ei ole vedenkestävä, mutta ei myöskään lähde pois pienellä vedenripsauksella, vaan vasta huolellisesti puhdistusaineella.
Viileän vaalea, ensisilmäykseltä valkoinen, Tilda -highlighter on puuterimainen, kuultavan vaalea korostustuote. Joissain tuotekuvauksissa Tilda on nimetty kivipuuteriksi, mutta tuote on sen verran hohtava, että käyttäisin (ja käytän) tätä korostustuotteena.

Tildan lopputulos ei ole superhehkuva, vaan IDUNin tyyliin sopiva hillityn hehkuva ja valoa kauniisti heijastava. Highlighteria ei olekaan välttämätön erottaa kasvoilta aina joka kulmassa ja "metrin päästä", vaan se tuo luonnollista kuulautta kasvoille. Epätasaiselle iholle korostustuotteet eivät ole päivittäinen juttu, mutta Tildan sävy on sen verran nätti, että olenpa sipaissut tätä aina hyvänä ihopäivänä. Highlighter-tuote on siitä monipuolinen, että sitä voi käyttää myös kulmaluulle kirkastamaan katsetta.

IDUN MINERALS OSTOPAIKAT 

Edit: IDUN Minerals -meikkejä voit hankkia myös *Eleven-verkkokaupasta! 

Esim. Yliopiston verkkoapteekissa IDUNin tuotteiden hinnat ovat seuraavat: Brunkulla 19,9 euroa,  meikkivoide 27,6 euroa, mineraalimeikkipuuteri 32, 10 euroa, sivellin 21,5 euroa,  highlight-puuteri 25,2 euroa.  IDUNin kaikki vegaaniset meikit näet englanninkieliseltä sivustolta.

IDUN Mineralsin meikkejä löydät useista apteekeista ympäri maan.Highlighter Tilda, meikkivoide Saga ja meikkipuuteri Freja: 


Kommentit

 1. Mä rakastan Idunin luomivärejä, poskipunia ja sitä 38-ripsaria, joka on ihan paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idunilla on kyllä vaikka mitä, luomivärit ehkä mun suosikit näistä. Ja ripsari. ;)

   Poista
 2. Ihania tuotteita ja kiva esittely :) harmikseni huomasin Idunin poistuvan omasta apteekista, joku nevöhööd sarja tuli tilalle. Harmi kun tuo Brunkulla oli myyty loppuun, kaikki oli alessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Brunkulla taitaa olla jo pienessä kulttimaineessa. :D

   Poista
 3. Yllätys yllätys, ihastuin tuohon palettiin, olen niin nudemeikkaaja että :D. Luulin jopa, että hinta olisi korkeampi mutta parikymppiä tuntuu ihan edulliselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä toinen nudemeikkaaja, tää palettihan on aivan huippu. :)

   Poista
 4. Hei, pieni korjaus. Saga on neutraali ja hyvin vaalea. Freja on lämmin ja keltapohjainen, sopii vaalealle ja keskivaalealle iholle ;) Mä olen ihan rakastunut Iduniin. Monella mineraalisarjalla ei ole tarpeeksi keltaista pohjaa mutta tästä tärppäsi. Hohtavuudesta en kauheasti välitä mutta se on pieni miinus^_^. -Jenni-

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^