Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Syynissä IDUN Minerals -meikit | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Syynissä IDUN Minerals -meikit

22. marraskuuta 2017

IDUN Minerals -tuotteet pr-näytteitä

Ruotsalainen IDUN Minerals on monelle tuttu sarja kauppojen hyllyiltä, mutta itse havahduin sarjan vegaanisiin tuotteisiin yhteydenoton myötä. Sarjan nimi viittaa mineraalimeikkeihin, mutta moni tuote on mineraalipohjainen, ts. ei pelkästään jauhemainen "aito" mineraalimeikki. Esimerkiksi puristeiset puuterit ja luomivärit ovat astetta luonnollisempia ainesosiltaan mutta sarjalla ei ole luonnonkosmen sertifikaatteja. IDUN Mineralsilla on useita vegaanisia meikkejä ja IDUN ei myy tuotteitaan Kiinaan eläinkoevaatimusten vuoksi.

Testasin IDUN Mineralsin vegaanisista meikeistä mineraalimeikkipuuterin, nestemäisen meikkivoiteen, ripsivärin, Brunkulla-luomiväripaletin, kabukin ja highlighter-kivipuuterin. Ja hei, kyllähän nämä pakkaukset ovat aika nättejä, kuin pieniä "taideteoksia" maalauksineen. ^_^

Testissä vegaaniset IDUN Minerals -meikit


Aloitetaan meikkipohjasta. Norrsken-meikkivoiteessa on mineraalipigmenttejä ja esimerkiksi E-vitamiinia, mutta ainesosiltaan tämä liippaa enemmän synteettistä meikkivoidetta. Sävy Saga on hyvin vaalea ja keltapohjainen. 

Norrsken-meikkivoide taikoo lasisesta pumppupullosta helposti levittyvän, puolipeittävästä peittävään olevan lopputuloksen. Voide ei ole mattainen, vaan vähän kuultava, mutta sekaiholleni ei ole tullut liian kiiltävää efektiä. Meikkipohja levittyy hyvin, parhaiten saan työstettyä tämän sormilla. Plussaa etenkin hyvästä peittävyydestä ja helposta leivttyvyydestä! Vaikka tämä ei ole luonnonkosmea, tällainen vähän "kosteamman" jäljen jättävä voide on silloin tällöin hyvä talvella, kun ihon rasvaisuus on vähemmällä.


IDUN Mineralsin mineraalimeikkipuuteri on luonnollisen mattainen, puolipeittävä meikkipohja. Mun on vaikea keksiä tästä mitään "erikoista" sanottavaa, sillä kyseessä on tasalaatuinen, hyvin kasvoille istuva meikkipohja. Neutraali sävy Freja on yksi vaaleimmista, mutta silti astetta liian tumma talvi-iholleni. Noin muutoin sarjalla on hyvin valikoimaa myös kalpealle. 

Varrekas kabuki-sivellin on ihanan pehmeäkarvainen ja sopivan kokoinen niin käteen kuin kasvoille. Muistaakseni Karkkipäivän Sanni on tätä kehunut, ja onhan kunnon varrella varustettu kabuki kätevä. Tässä on enemmän taipuisuutta kuin  esim. Ecotoolsin hylsykabukissa, jolla saa nopeammin peittävämmän lopputuloksen. Kaikki sarjan siveltimet ovat vegaanisia eli synteettistä karvaa.


IDUN Mineralsin luomiväripaletti Brunkulla on saanut suitsutusta monissa blogeissa. Neljän luomivärin paletissa on kyllä miellyttäviä arkisävyjä, ja tässä on vahvasti matkalle mukaan-fiilistä, sillä neutraalit mutta  vähän hohtavat (ei-glitteriset) sävyt ovat just mun juttu.

Paletin vaaleanpunertava sävy sopii hyvin myös kulmaluulla, ja metallisen kultainen sävy on taas mun laiskan arkimeikin pelastus. Pigmentti on myös näpsäkkää, sävyjä ei tarvitse nyhtää! Sävyt pölisevät pienesti, eli siveltimeen ei kannata ottaa suurta määrää kerralla.


IDUN Mineralsin vegaaninen Magna -ripsiväri on ihan uusi tuote IDUNin repertuaarissa. Maskaraa tituleerataan volymisoivaksi, ja joo, sitä se onkin. Omilla ripsillä tämä onkin tosi näyttävä, erotteleva ja myös pikkuisen pidentävä ja kaareuttava. Kokonaisuudessaan Magna-ripsari tekee hyvää jälkeä, mutta hieman kaareva harja on pyyhkäistävä esim. talospaperiin ennen käyttöä, sillä harja annostelee väriä vähän liikaa kerralla. IDUN Mineralsin ripsiväri ei ole vedenkestävä, mutta ei myöskään lähde pois pienellä vedenripsauksella.
Viileän vaalea, ensisilmäykseltä valkoinen, Tilda -highlighter on puuterimainen ja hieman pölisevä koostumukseltaan. Aika jännästi tämä on joissain kaupoissa merkattu "kivipuuteriksi", mutta aika hohtava tämä olisi kyllä sellaiseen tarkoitukseen.

Tildan lopputulos ei ole överi tai silmällä (tai kameran kuvasta) suoraan erottuvan glitterinen, mikä onkin hyvä asia. Highlighteria ei olekaan välttämätön erottaa kasvoilta aina joka kulmassa ja "metrin päästä", vaan se tuo luonnollista kuulautta kasvoille. Epätasaiselle iholle korostustuotteet eivät ole päivittäinen juttu, mutta Tildan sävy on sen verran nätti, että olenpa sipaissut tätä aina hyvänä ihopäivänä. Tätähän voi toki käyttää myös kulmaluulle.Esim. Yliopiston verkkoapteekissa IDUNin tuotteiden hinnat ovat seuraavat: Brunkulla 19,9 euroa,  meikkivoide 27,6 euroa, mineraalimeikkipuuteri 32, 10 euroa, sivellin 21,5 euroa,  highlight-puuteri 25,2 euroa.  IDUNin kaikki vegaaniset meikit näet englanninkieliseltä sivustolta.

IDUN Mineralsin meikkejä löydät useista apteekeista ympäri maan.

Highlighter Tilda, meikkivoide Saga ja meikkipuuteri Freja: 


Kommentit

 1. Mä rakastan Idunin luomivärejä, poskipunia ja sitä 38-ripsaria, joka on ihan paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idunilla on kyllä vaikka mitä, luomivärit ehkä mun suosikit näistä. Ja ripsari. ;)

   Poista
 2. Ihania tuotteita ja kiva esittely :) harmikseni huomasin Idunin poistuvan omasta apteekista, joku nevöhööd sarja tuli tilalle. Harmi kun tuo Brunkulla oli myyty loppuun, kaikki oli alessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Brunkulla taitaa olla jo pienessä kulttimaineessa. :D

   Poista
 3. Yllätys yllätys, ihastuin tuohon palettiin, olen niin nudemeikkaaja että :D. Luulin jopa, että hinta olisi korkeampi mutta parikymppiä tuntuu ihan edulliselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä toinen nudemeikkaaja, tää palettihan on aivan huippu. :)

   Poista
 4. Hei, pieni korjaus. Saga on neutraali ja hyvin vaalea. Freja on lämmin ja keltapohjainen, sopii vaalealle ja keskivaalealle iholle ;) Mä olen ihan rakastunut Iduniin. Monella mineraalisarjalla ei ole tarpeeksi keltaista pohjaa mutta tästä tärppäsi. Hohtavuudesta en kauheasti välitä mutta se on pieni miinus^_^. -Jenni-

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^