Vegaaniset hiustenmuotoilutuotteet

*Mainoslinkkejä postauksessa*

Miten hoitaa hiuksia vegaanisilla tuotteilla? Vegaanille on jo runsaasti hiusmuotoilun tuotteita, joita löytyy Suomen markkinoilta.

Listasin jä merkkejä joilta löytyy selkeät tiedot tuotteiden vegaanisuudesta ja eläinkokeettomuudesta niin synteettisistä kuin luonnonkosmetiikan tuotteista. 

 Niputin tässä hiustenmuotoilutuotteiksi kaikki "hiusten laittoon" tarvittavat kosmetiikat, oli kyseessä sitten tekstuurin boostaus tai viimeistelytuotteet. Eli tässä listassa on niin geelit kuin hiuslakat ja kaikki sellaiset tuotteet jotka ovat jotain muuta kuin hiustenpesun tavanomaisia perustuotteita eli shampoita tai hoitoaineita.
Vegaanin hiuslakat, kuivashampoot, lämpösuojat sun muutAmika - Synteettisiä kampaamotason tuotteita aina kuivashampoista hiuslakkoihin ja geeleihin. Myynnissä esimerkiksi elevenin nettikaupassa ja Sokoksella.  Melkein kaikki tuotteet sopivat vegaanille paitsi Haute Mess, Triple Rx shampoo & hoitis  ja Bust Your Brass -shampoo. Amikalla on sertifikaateista Leaping Bunny.

Am Natur - kotimaisen pienehkön luonnonkosmetiikkasarjan osa tuotteista on vegaanisia (ainesosalistat lukaistava) ja hiustenmuotoilusta löytyy mm. hiuslakka.  Myynnissä esim. joissain Ruohonjuurissa. Leaping Bunny -sertifikaatti.

Beauty By Earth - Suomessa uusi luonnonkosmetiikan sarja, jolla on kahta eri vegaanista kuivashampoota. Yksinoikeudella myynnissä Eco Beauty Wellnesissa. Sertifikaateista USDA ja Leaping Bunny.

The Body Shop - hiustenmuotoilutuotteista geeli ja kiiltoseerumi ovat vegaanisia. Sertifikaateista on Leaping Bunny (ja L'Oreal ei enää omista firmaa).

Bottega Verde - Synteettisiä hiustuotteita, osa on vegaanisia (merkattu tuotetietoihin). Sertifikaateista  on Leaping Bunny. Myymälä Helsingissä ja verkkokauppa.

Dabba - vegaanisella sarjalla on myös täysin luonnollinen suolasuihke, jossa on mm. mäntyä! Myynnissä esimerkiksi täällä.

DermOrganic - luonnollisia ainesosia (mm. arganöljyä) painottavalla sarjalla on monenlaisia hiustenhoidon tuotteita, kuten muotovaahtoa ja muotoilugeeliä. Kokonaan vegaaninen sarja on Petan cruelty free-sertifioima. Myynnissä täällä verkkokaupassa.

Ekopharma Helsinki - kotimaisen ammattikosmetiikan sarjan hiustenmuotoilutuotteista vegaanisia ovat suolasuihke, hiusgeeli, hiusvaha, vegaaninen hiuslakka, hiuspuuteri, kampausneste sekä hiustenhoitosuihke. Sertifikaateista voi bongata Leaping Bunnyn ja luonnonkosmetiikan FiNaturan, myynnissä kosmetologeilla ja kampaamoissa eri puolilla Suomea.

Giovanni - Lähempänä synteettistä kosmetiikkaa olevan hiussarjan tuotteista voi bongata pari vegaanista hiustenmuotoilutuotetta. Leimoista on Leaping Bunny ja Suomessa jälleenmyyjänä on ainakin Heluna Shop.

Inecto - esimerkiksi kookosen ja arganin tehoihin luottava semi-luonnollinen sarja valmistaa paria kohtuuhintaista hiusten viimeistelytuotetta. Saatavilla vaikkapa täältä verkosta.

John Masters Organics -luonnollinen ammattikosmetiikan hiussarja pitää sisällään mm. kehutun muotovaahdon ja aerosolittoman hiuslakan. Jälleenmyyjät.

Kevin Murphy - Ammattilaisten käyttämiä ns. painottomia hiustuotteita aina kuivashampoista hiuslakkoihin. Katso vegaaniset tuotteet tämän postauksen lopusta. Myynnissä kampaamoissa eri puolilla Suomea. Sarjalla on Petan eläinkokeettomuusleima.

Less is More - yksi harvoista kampaamoiden käytössä olevista hiustenmuotoilusarjoista. Tuotteista löytyy mm. kiilto- ja suolasuihke. Vegaaniset tuotteet on merkattu selkeästi esim. Greenlipsin kauppaan. Katso jälleenmyyjät tästä. Less is More on Petan listalla.

Lush -täältä löytyy vegaanille esimerkiksi suolasuihketta ja hiuspuuteria. Vegan-sertifikaatti.

Logona - luonnonkosmetiikan sarjalta ainakin hiusgeeli ja lämpösuojasuihke ovat vegaanisia. Sarja on Petan cruelty free-listalla. 

Man Cave - miesten kohtuuhintaisella ihonhoitosarjalla on myös yksi vegaanille passeli Hair Paste.  Leimoista löytyy hyppivä pupu eli Leaping Bunny.

Maria Nila - kokonaan vegaaninen hiussarja, hurja määrä hiustenmuotoilutuotteita geeleistä kuivashampooseen ja värishampoisiin. Myynnissä esim. Sokoksella ja elevenin verkossa. Sertifikaatit: Leaping Bunny, Vegan, Peta.

Rahua - luonnonkosmetiikan luksusmerkin hiustuotteet ovat jo pienessä kulttimaineessa, ja hiusten muotoiluun löytyy esimerkiksi kuivashampoo. Vegaanituotteet on merkattu hyvin jälleen esim. Greenlipsin verkkokauppaan.

REF -  laaja valikoima synteettisiä hiustenmuotoilun tuotteita, aina kuivashampoista hiuslakkoihin ja lämpösuojiin. Saatavilla esim. Hehku-myymälöistä!


Reverie - Uudehko tulokas: pienehköstä valikoimasta löytyy stailaukseen mm. balmia ja suolasuihketta.  Myynnissä täällä verkossa. Repertuaari on kokonaan vegaaninen ja sertifikaateista löytyy  Leaping Bunny.

Sante - muotoilutuotteista biohajoava hiusgeeli sopii vegaanille. Luonnonkosmetiikan sertifikaatti ja Petan leimat löytyy.

Yarok - kokonaan vegaaninen ja luonnollinen hiustenmuotoilusarja, tämäkin on ammattilaisten suosima. Tuotteista löytyy mm. seerumeita, hiuslakkaa ja muotovaahtoa. Myynnissä Suomessa vain Naturellessa. Sertifikaateista Leaping Bunny.


7 kommenttia

 1. Amikalla on loistavia muotoilutuotteita, mutta shampoissa ja hoitoaineissa Rahua on ehdoton lemppari vegaanisista myös kevin murphysta tykkään. Maria Nila on sellainen, mitä aion ehdottomasti seuraavaksi testata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on myös lempparihoitoaine Rahualta. :) Maria Nila on vähintään yhtä hyvä kuin Amika mutta tykkään Nilan tuoksumaailmasta vielä enemmän. :)

   Poista
 2. Tämä olikin hyödyllinen lista, kiitokset siitä! Less Is Morelta olen käyttänyt yhtä sampoota, joka pääsi loppumaan. Pitääkin ostaa uusi, kun pääsen käymään kaupungissa, joka sarjaa myy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että oli hyödyllinen! Less is Morea saa onneksi myös nettikaupoista. :)

   Poista
 3. Maria Nila pitää testata kyllä seuraavaksi! Amikalta on käyttänyt nyt hiuslakkaa ja kuivashampoota, mutta en oikein pitänyt kummastakaan. Ja molemmissa on makuuni liian voimakkaat tuoksut.

  Hei, osaatko kertoa shellac-ainesosasta (vissiin sellakka)? Kun olen ollut siinä uskossa, että se on tehty jostain kovakuoriaisten erittämästä aineesta tms., mutta sitä on esim. suurimmassa osassa noista aerosolittomista hiuslakoista, mitä mainostetaan vegaanisina. Tehdäänkö sitä siis nykyään pääasiassa synteettisesti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sellakka on varmasti 90% tapauksissa eläinperäistä ellei sitä joku imitoi kasveista. Kerrotko vielä mitkä merkit mainostavat vegaanisena tällaisia hiuslakkoja? :) Huomaathan että esim. Santella, Logonalla, Less is Morella ja Ekopharmalla on epävegaanisia lakkoja mutta niitä ei siis tässä listalla ole. :) Sen sijaan esim. Yarokilla, JMO:lla ym. on tosiaan aerosolittomia lakkoja myös ilman sellakkaa (eli ihan turha ainesosa mun mielestä :)).

   Poista
  2. Tilasin pari viikkoa sitten Natural Goods Companylta ja meinasin tilata hiuslakan. Logonan hiuslakan kohdalla lukee "vegaani", mutta se sisältää sellakkaa. En ole tiedustellut asiaa itse yritykseltä, heitin vain kysymyksen sulle tähän kun tuli mieleen taas silloin lukiessa postaustasi. Varmaankin siis virhe heidän nettisivuillaan.

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^