Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Ekopharman hiustärppi x 2: syväpuhdistava shampoo ja hiuspohjaseerumi | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Ekopharman hiustärppi x 2: syväpuhdistava shampoo ja hiuspohjaseerumi

Ei ole kauaa, kun viimeksi mainitsin kotimaisen luonnonkosmetiikkatuotemerkki Ekopharman tuotteista, mutta kun tuotemerkiltä löytyy ässätuotteita myös hiustenhoitoon,  ansaitsevat ne valokeilansa. Kotimaisella luonnonkosmetiikan sarjalla on hurjan paljon valikoimaa myös hiustenpesun tuotteissa.

Kun mietin säännöllistä hiustenhoitoa, syväpuhdistava shampoo on must muotoilutuotteiden käyttäjälle, jotta muotoilutuotteiden jäämät saa pois hiuksista, ja samoin hiuspohjan ärtymistä helpottava hiusseerumi on lunastanut paikkansa silloin, kun hiuspohja kuivuu ja kutisee. 

Tuotteet on saatu blogin kautta. Päivitetty 2020.
ekopharma shampoo

Ekopharma syväpuhdistava shampoo - luonnonkosmetiikan tehokas löytö


Syväpuhdistavan shampoon tarkoituksena on puhdistaa hiukset muotoilutuotteiden jäämistä, kuten hiuslakoista, kuivashampoista ja ylipäänsä hiuksiin jätettävistä tuotteista. Ekopharman syväpuhdistava shampoo on Hilla-linjaa, ja se lupaa myös kirkastaa hiusväriä.

Hilla-syväpuhdistava shampoo pesee hiuksget melko hellävaraisesti, runsaan vaahdon kera.  Mutta älä anna tämän hämätä, sillä hiukset ovat todella puhtoiset ja ilmavat hiusten pesun jälkeen! Koostumus on geelimäistä ja hiuksiin jäävä tuntuma on vähän narskuva. Syväpuhdistavien sivutuotteena onkin vähän ns. takuttaa hiusta, joten tämän vuoksi tulee aina käyttää myös hoitoainetta siloittamaan ja selvittämään hiuksia. Ekopharmalta neuvottiin vaahdottamaan hiukset kahteen kertaan jos hiuksissa on käytetty viime aikoina synteettistä kosmetiikkaa.

Itse en järin paljaalla silmällä huomaa että aineet kerrostuvat hiuksiin, mutta sitä ne tuppaavat tekemään, yleensä vielä synteettiset muotoilutuotteet etunenässä. Siksipä vähän ekompi vaihtoehto syväpuhdistavalle shampoolle on hyvä löytö.

Syväpuhdistavaa shampoota suositellaan käyttämään max kerran viikossa, ja tämä menee luonnonkosmetiikan hyvin pesevät shampoot -kategoriaan. Syväpuhdistavan shampoon suositushinta on noin 20 euroa Ekopharman jälleenmyyjillä (kosmetologit ja kampaajat).

luonnollinen syvapuhdistava shampoo

Ekopharma Herukka hiuspohjaseerumi: nopea apu kuivaan, kutisevaan ja ärtyvään päänahkaan


Olen kertonut jokusen kerran että kärsin toisinaan epämääräisestä hiuspohjan ärtymisestä tai kutinasta, jota tasapainottavat pesu- ja hoitotuotteet ovat aina kiinostuksen kohteena.

Hiuspohjani on useimmiten enemmän rasvoittuva kuin kuiva, mutta odotukseni Herukka-hiuspohjaseerumia kohtaan olivat toiveikkaat, siitä huolimatta, että seerumista puhutaan erityisesti vain kuivan hiuspohjan tuotteena.

Ekopharman herukka-hiustenhoitolinja on erityisesti rauhoittava ja hellävarainen,  ja seerumin kerrotaan olevan täsmäapu kuivaan ja kutisevaan hiuspohjaan. Onneksi hiuspohjaseerumia tuli testattua, sillä seerumi toimii omassa vähemmän kuivassa hiuspohjassa just eikä melkein.

Herukka-hiuspohjaseerumi on nimittäin vähentänyt satunnaiset hiuspohjan kutinat ja ärtymisen ihan minimiin. Ja sekös on jo jotain: mikään toinen yksittäinen tuote ei ole tuonut hiuspohjani ärtymiseen ja kutinaan nopeaa ja selkeää helpotusta, ja aika montaa on tullut testattua. 

Hiuspohjaseerumia levitetään kätevästi jakauksittain puhtaaseen hiuspohjaan ja hierotaan hellästi levittämällä.

Hiustenhoidon "ihmeaineen" eli hiuspohjaseerumin ainesosina on luonnosta peräisin olevia tehoaineita, kuten mm. mustaherukkauutetta, allantoiinia ja paju-uutetta. Tuotetta suositellaan kuuriluontoiseen käyttöön (sillä jos hiuspohjan kutinat sun muut eivät helpota ajan kuluessa, kannattaa käydä lääkärin pakeilla). Olen itse käyttänyt seerumia päivittäin alkuvaiheessa, jonka jälkeen käyttökertoja on voinut vähentää.

Hinta on hyvin kohtuullinen, noin 13 euroa 75 millin purkista. Tuote on todella riittoisaa, sillä hiuspohja ei kuitenkaan kohtuuttomia määriä ime nestemäistä seerumia!

Ekopharma on ammattilaisten käytössä oleva kosmetiikkasarja, ja siksi sitä löytää kampaamoista ja kauneushoitoloista nettikauppojen tai markettien sijaan.


Ekopharma Helsinki valmistaa tuotteensa Suomessa, ja tuotesarjalla on eläinkokeeton Leaping Bunny -sertifikaatti sekä kotimaisen luonnonkosmetiikan Fi-natura-sertifikaatti.

hiuspohjaseerumiOnko sinulla Ekopharma-suosikkeja tai kokemuksia?Kommentit

 1. En tiennytkään, että Ekopharmalla on syväpesevä shampoo. Ennen luulinkin, ettei luonnonmerkeillä oli sellaisia lainkaan, mutta eka testaamani oli Unique josta tykkäsin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on näitä syväpeseviä joitakin myös luonnonkosmetiikassa. :)

   Poista
 2. En yleensä käytä mitään hiuspohjan seerumeita tai hirveästi noita syväpuhdistavia tuotteitakaan, mutta täytyy myöntää, että sun kuvauksen perusteella innostuin näistä :) Taidanpa siis jossain vaiheessa testata nämä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on itse asiassa mun ainoa hiuspohjan seerumi mitä mulla on ollut. :D

   Poista
 3. Oi, tuo hiuspohjaseerumi! Kuulostaa todella hyvältä, mulla on taas tänä talvena tuntunut välillä päänahka kuivuvan, tuosta voisi olla iso apu. Kiitos vinkistä siis, tämä pitää kotiuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä suosittelen tätä! :) Toivottavasti toimii sullakin. :)

   Poista
 4. Tuo seerumi on kyllä huippu! En ole ehtinyt testata kuin viikon ajan, mutta päänahka rauhoittui muutaman käyttökerran jälkeen jo huomattavasti. En ole kyllä muulla näin nopeaa apua saanut, eikä tuotetta todella ole hinnalla pilattu. Ekopharman shampoita voisi testata kyllä seuraavaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli ihan sama tulos seerumista ja tosi nopeasti. Ihan mahtava, en tiedä mitä taikaa siihen on laitettu. :D

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^