Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Ekopharman hiustärppi x 2 | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Ekopharman hiustärppi x 2

26. tammikuuta 2018

Ei mene paria viikkoa edellisestä Ekopharman postauksesta, mutta kun kaapeista löytyy pari ajankohtaista nappivalintaa,  ansaitsevat ne valokeilansa. Kotimaisella luonnonkosmetiikan sarjalla on hurjan paljon valikoimaa myös hiustenpesun tuotteissa.

Kun mietin säännöllistä hiustenhoitoa, syväpuhdistava shampoo on aika must muotoilutuotteiden käyttäjälle, ja samoin hiuspohjan ärtymistä helpottava hiusseerumi on lunastanut paikkansa peilikaapista.

Tuotteet on saatu blogin kautta.


Syväpuhdistavan shampoon tarkoituksena on puhdistaa hiukset muotoilutuotteiden jäämistä, kuten hiuslakoista, kuivashampoista ja ylipäänsä hiuksiin jätettävistä tuotteista. Ekopharman syväpuhdistava shampoo on Hilla-linjaa, ja se lupaa myös kirkastaa hiusväriä.
Hilla-syväpuhdistava pesee hiuksget melko hellävaraisesti, runsaan vaahdon kera. Koostumus on geelimäistä ja hiuksiin jäävä tuntuma on vähän takkuinen. Syväpuhdistavien sivutuotteena onkin vähän ns. takuttaa hiusta, ja tämän voi aina siloittaa hoitoaineella. Ekopharmalta neuvottiin vaahdottamaan hiukset kahteen kertaan jos hiuksissa on käytetty viime aikoina synteettistä kosmetiikkaa.

Itse en järin paljaalla silmällä huomaa että aineet kerrostuvat hiuksiin, mutta sitä ne tuppaavat tekemään, yleensä vielä synteettiset muotoilutuotteet etunenässä. Siksipä vähän ekompi vaihtoehto syväpuhdistavalle shampoolle on hyvä löytö. Shampoota suositellaan käyttämään max kerran viikossa, ja tämä menee luonnonkosmetiikan hyvin pesevät shampoot -kategoriaan. Syväpuhdistavan shampoon hinta on 19,5 euroa 250 millistä.


Olen kertonut jokusen kerran että kärsin toisinaan epämääräisestä hiuspohjan ärtymisestä tai kutinasta, jota tasapainottavat pesu- ja hoitotuotteet ovat aina plakkarissa. Hiuspohjani on useimmiten enemmän rasvoittuva kuin kuiva, joten odotukseni Herukka-hiuspohjaseerumia kohtaan olivat vähän epämääräiset. Mustaherukka-hiustenhoitolinja on erityisesti rauhoittava ja hellävarainen,  ja seerumin kerrotaan olevan täsmäapu kuivaan ja kutisevaan hiuspohjaan. Onneksi tuli testattua, sillä seerumi toimii omassa vähemmän kuivassa hiuspohjassa just eikä melkein.

Herukka-seerumi on nimittäin vähentänyt satunnaiset hiuspohjan kutinat ja ärtymisen ihan minimiin. Ja sekös on jo jotain: mikään toinen yksittäinen tuote ei ole tuonut tähän vaivaan näin nopeaa ja selkeää helpotusta, ja aika montaa on tullut testattua. 


Seerumia levitetään kätevästi jakauksittain puhtaaseen hiuspohjaan ja hierotaan hellästi tarvittaessa. Kuitenkin hiuspohjan vaivojen selkeä helpotus tekee tästä jo holy grail -tärpin. Vaikuttavina ainesosina on mm. mustaherukkauutetta, allantoiinia ja paju-uutetta. Tuotetta suositellaan kuurikäyttöön. Näin alkuvaiheessa olen huomannut parhaan avun kuitenkin silloin kun käytän seerumia säännöllisesti. Hinta on hyvin kohtuullinen 12,5 euroa 75 millin purkista.

Ekopharma on ammattilaissarja ja siksi sitä löytää kampaamo-hoitoloista nettikauppojen tai markettien sijaan. Sarjalla on sertifikaateista Fi-Natura ja Leaping Bunny ja suuri osa tuotteista on vegaanisia.

Onko sinulla Ekopharma-suosikkeja?
 Kommentit

 1. En tiennytkään, että Ekopharmalla on syväpesevä shampoo. Ennen luulinkin, ettei luonnonmerkeillä oli sellaisia lainkaan, mutta eka testaamani oli Unique josta tykkäsin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on näitä syväpeseviä joitakin myös luonnonkosmetiikassa. :)

   Poista
 2. En yleensä käytä mitään hiuspohjan seerumeita tai hirveästi noita syväpuhdistavia tuotteitakaan, mutta täytyy myöntää, että sun kuvauksen perusteella innostuin näistä :) Taidanpa siis jossain vaiheessa testata nämä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on itse asiassa mun ainoa hiuspohjan seerumi mitä mulla on ollut. :D

   Poista
 3. Oi, tuo hiuspohjaseerumi! Kuulostaa todella hyvältä, mulla on taas tänä talvena tuntunut välillä päänahka kuivuvan, tuosta voisi olla iso apu. Kiitos vinkistä siis, tämä pitää kotiuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä suosittelen tätä! :) Toivottavasti toimii sullakin. :)

   Poista
 4. Tuo seerumi on kyllä huippu! En ole ehtinyt testata kuin viikon ajan, mutta päänahka rauhoittui muutaman käyttökerran jälkeen jo huomattavasti. En ole kyllä muulla näin nopeaa apua saanut, eikä tuotetta todella ole hinnalla pilattu. Ekopharman shampoita voisi testata kyllä seuraavaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli ihan sama tulos seerumista ja tosi nopeasti. Ihan mahtava, en tiedä mitä taikaa siihen on laitettu. :D

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^