Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Ekopharma Minttu -hiusmuotoilutuotteet testissä | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Ekopharma Minttu -hiusmuotoilutuotteet testissä

Pipokausi, kuiva sisäilma ja lähes päivittän vaihtuva talvisää tuovat pientä haastetta vähäiseenkin hiustenlaittoon. Pyrin pitämään hiustenmuotoilun tuotteet minimissä, hellävaraisina ja mieluiten vain kevyesti hajustettuina. Kotimaisella luonnonkosmetiikan tuotesarja Ekopharma Helsingilllä on muutama ihonhoitoni luottotuote, joten hiustenmuotoilun Minttu-linjan tuotteet herättivät luonnollisesti kiinnostukseni.s

Sain Ekopharman päämajalta testiin Minttu-sarjan vegaanisen hiuslakan, hiuspuuterin ja suolasuihkeen. Tuotteet sopivat monelle hiuslaadulle ja  herkän ihon tarpeisiin.

Ekopharma valmistaa kotimaista luonnonkosmetiikkaa, ja tuotteista suurin osa sopii vegaanille, kuten tämän postauksen tuotteet. Ekopharmalla on eläinkokeeton Leaping Bunny -sertifikaatti.  Lisäksi sarjalla on kotimainen luonnonkosmetiikan sertifikaatti Fi-Natura.

Tuotteet saatu pr-näytteenä. Päivitetty 2020.
ekopharma minttu hiustuotteet

Ekopharma Minttu: kotimaista luonnonkosmetiikkaa hiusten muotoiluun


Jokainen Minttu -sarjan tuote on erottuvan mintun tuoksuinen, mutta freesillä ja ei synteettisellä "ponnekaasumaisella" tavalla. Tästä plussaa, sillä kyllästyn helposti vahvoihin synteettisiin hiusmuotoilun tuotteiden parfyymeihin. Minttu -tuotelinja on myös heittämällä yksi parhaimman tuoksuisista hiustenmuotoilusarjoista jonka tiedän.

Etsitkö lisää vinkkejä kotimaisesta luonnonkosmetiikasta? Lue listapostaus kotimaisen kosmetiikan vegaaniystävällisistä brändeistä!


Ekopharma Minttu hiuspuuteri / kuivashampoo


Milloinhan olisin viimeksi käyttänyt hiuspuuteria enkä  kuivashampoota? Ekopharman nokkapullo sisältää tosiaan hiuspuuteria, jota olen käyttänyt ihan kuivashampoon tavoin. Hiuspuuterin pohjana  on riisipohjainen jauhe ja kaoliinisavi.  Puuterijauhe on kepeän hienojakoista ja ehdan valkoista, joten se kannattaa harjata läpi hiusten tarkasti. 

Hiuspuuteria voi käyttää luonnollisena hiusten tyvikohottajana tai tuuheuttajana, tai ihan vain kuiviksen tavoin imemään rasvoittuvuutta ja pidentämään pesuväliä. Mulla on aika paksut hiukset joiden reippaaseen tuuheuttamiseen tarvitsisi etenkin talvella paljon muotoilutuotteita, mutta nokkapullosta annosteltava puuteri on ässä etenkin kepeänä kuivashampoona. Plussaa etenkin kätevästä annostelutavasta ja pienestä purkista. 

Hiusten kuivashampoon suositushinta on 14,80 €, eli oikein kohtuullinen laadukkaalle kotimaiselle tuotteelle. Purkki voi näyttää pieneltä, mutta todellisuudessa se on to-della riittoisa.


Ekopharma vegaaninen Minttu -hiuslakka


Vegaaninen Minttu -hiuslakka on puuterin tavoin raikas ja keskitason pitoa tuova. Just sopiva silloin, kun haluan ankkuroida simppelin ponnari/nutturakampauksen paikoilleen.

Luonnonkosmetiikan hiuslakkojen kanssa pitää muistaa sopiva, 20-30 cm suihkutusväli, sillä tämäkin on ns. märkälakka, joka kuivuu hitaammin kuin aerosolilakat. Ja jos tästä pinnaa, tuloksena voi olla vähän turhan koppurainen lopputulos.

Mutta kun suihkutusvälin oppii ja pitää malttia kuivumisajan kanssa, tässä on oikein pätevä arjen hiuslakka. Pullossa on onneksi onnistunut spray-suutin, joka suihkii lakan tasaisesti. Pitoaineena tässä on luonnollinen arabikumi ja ainesosissa on myös aitoa minttu-uutetta. 

Hiuslakan koko on 150 ml, suositushinta 18,00 €. Ekopharmalla on myös kaksi muuta hiuslakkaa jotka eivät ole vegaanisia - tämän vegaanisen tunnistaa jo etiketin tekstistä.Ekopharma Minttu suolasuihke 

Suolasuihke on se hiusmuotoilutuote, jota ilman "en osaa elää". Se kun tarpeen tullen myös korvaa hiuslakan, ja tuo tarvittavaa käsiteltävyyttä ja karheutta hiuksiin. Ekopharman suolasuihke on ihanan tuoksuinen ja sopivasti karheutta tuova suolasuihke, joka ei jätä hiuksia koppuraksi tai tahmeaksi.

Pesueen pohjimmaisena on suolasuihke, joka on säännöllinen apuri hiustenlaitossa. Ekopharman lakassa on mukavan tuoksun lisäksi luonnollista ja ei-tahmaista pitoa, jonka karheus helpottaa liukkaiden hiuksien kampauskäsittelyä.

Samoin etenkin talvella turhan liukkaaseen ponnarihäntään saa vähän lisää luonnollista tuuheutta  minttuisan suolasuihkeen kanssa. Luulen, että tuuheusefeketi näkyy vielä enemmän edukseen ohuemmissa hiuksissa. Käytän suolasuihketta aina kuiviin hiuksiin ennen kampausta ja viimeistelen pidon hiuslakalla.

Suolasuihkeen 150 millin sprayn suositushinta on 18,00 €.

Koska Ekopharma on suunattu ammattilaiskäyttöön, sarjaa on myynnissä vain kampaamoissa ja kosmetologeilla ja alan verkkokaupoissa. Kaikki jälleenmyyjät näet täältä.

Käytätkö luonnollisia hiusmuotoilun tuotteita?

Kommentit

 1. Märkälakat on mun mielestä paljon kivempia kuin aerosolilakat. Käytin aiemmin monta pulloa XZ:n märkälakkaa, mutta sitä ei kaiketi enää valmisteta. Kiva tietää, että löytyy toinenkin kotimainen märkälakka. Laitan tämänkin korvan taa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä monet tykkää just niistä ponnelakoista mutta kiva että märkälakkojenkin faneja on. :)

   Poista
 2. Olen kokeillut tuota minttu hiuslakkaa ja pakko sanoa, että minun makuuni tuoksu oli liian voimakas. Varmaan johtuu siitä kuinka tottunut on käyttämään normaaleja hiuslakkoja ja niiden hajuja, mutta tässä minttu oli makuuni todella kova :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksu on kyllä voimakas mutta mä tykkään. Mä olen myös käyttänyt viime aikoina lähinnä synteettisiä hiuslakkoja (ei mitään hajustamattomia,koska sellaisia ei taida vegaanisena olla) ja makuasiahan se on kumman tuoksusta tykkää. :)

   Poista
 3. En ole kokeillut EkoPharman hiustuotteita, mutta suolasuihke alkoi kiinnostamaan, sillä se on yksi eniten käyttämiäni tuotteita, sillä saa kivasti volyymia, vaikka pidän hiuksia usein ponnarilla, tuntuu ponnari tuuheammalta ja tukevammalta sen kanssa ja lisäksi hiukset eivät ole niin liukkaat, niin hiuslenkki pysyy paremmin paikoillaan. ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan juuri samoista syistä käytän suolasuihketta,pysyy ponnarikin paremmin paikoillaan. :)

   Poista
 4. Mä luulen et toi vegaaninen hiuslakka on aika uus juttu! Mä nimittäin käytin just loppuun Minttu-lakan, mut siinä on sitä sellakkaa. Silloin en ainakaan huomannut vegaanista versiota. Mut hei huippujuttu, et sitä löytyy nyt myös ilman :)

  VastaaPoista
 5. Käytän aina välillä ja ne on yllättävän hyviä! Kuivashampoon oon vaihtanut kokonaan nimenomaan luonnolliseen hiuspuuteriin. Ja itseasiassa shampookin on luomua. Oon huomannut selvän eron hiuspohjan hyvinvoinnissa siirryttyäni luomuun :) Se ei enää samalla tavalla ärsyynny, kutise tai rasvoitu.

  Ekopharma on ihana sarja <3

  x Charlotta Eve

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^