Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Epäpuhtauksien kimppuun! | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Epäpuhtauksien kimppuun!

28. tammikuuta 2018

 Ongelmainen iho vaatii osakseen usein tarkempaa huomiota ja hoituriineita, mutta kivahan se on löytää sopivia tuotteita ilman suurempia etsimisiä - ja kohtuubudjetilla.

Valitsin tähän postaukseen viime aikoina hyväksi havaitsemiani tuotteita, joiden sisällöstä löytyy paljon perinteisesti epäpuhtaan ihon hoitoon tarkoitettuja  ainesosia. Lavera ja Mossa ovat luonnonkosmetiikan merkkejä joita saa kohtuuhinnalla ympäri Suomea. 

*Tuotteet on saatu blogin kautta pr-näytteenä, sis. mainoslinkkejä*

Ihon säännöllinen kuorinta on tärkeää ihon sileyttämisen, uudistumisen ja kuolleen ihosoluken heivaamisen kanssa. Ihan herkkä- ja kuivaihoisten täytyy toki miettiä, onko mekaaninen kuorinta sopiva omalle iholle ja missä määrin. Mutta myös pintakuivuus voi tukkia ihoa, joten pyrin kuorimaan sekaihoani viikottain. 

Laveran 3-in-1-mask on samalla voidemainen raepuhdistusaine, kuorinta ja naamio. Parhaimmillaan tämä on stydinä kuorintana ja meikkien puhdistuksessa, mutta toimii myös naamiona. Kuorinnan rakeet ovat melko isoja, eli tämä todella "tekee jotain".  Efekti on hyvin viilentävä ja naamiona tuote kuivuu hiljakseen kasvoille. Ainesosista löytyy mm. antibakteerista piparminttu-uutetta ja syväpuhdistavaa, epäpuhtauksia ehkäisevää salisyylihappoa. Hinta on 10,95 euroa  (voi vaihdella vähän eri kaupoissa).


Mossan aivan uusi, tänä vuonna lanseerattu Skin Solutions -linja sisältää kaksi tuotetta epäpuhtaalle iholle. 

Pore Clarifying Charcoal Scrub on aktiivihiilellä ja mustaherukkauutteella ryyditetty lähes mustanvärinen kuorinta. Hiili imee itseensä epäpuhtauksia tukkeutuneista huokosista, ja tätä kautta edesauttaa ihon uudistumista ja kirkastumista. Kuorinta on miedon tuoksuinen, hyvin hienojakoinen kuorinta. Ja myös tehokas: pienet rakeet siloittavat ihoa siten, että eron voi "kosketella käsin" jo heti kuorinnan jälkeen. Hiilikuorinnan hinta on myös 12 e ja risat.


Naamiot auttavat osaltaan ihon syväpuhdistuksessa, epäpuhtauksien nostamisessa ja ihon valmistelussa vastaanottavaisemmaksi hoitotuotteille.

Laveralla on myös pienempiä naamiopakkauksia, joista olen testannut hyvin minttuisaa ja raikasta epäpuhtaan ihon Purifying -versiota. Savea, syväpuhdistavaa merisuolaa ja minttua sisältävä naamio on rakeeton, mutta se viilentää ihoa voimakkaasti (minttu!) ja kuivuu hiljalleen kasvoille. Osa naamiosta myös imeytyy ihoon, mutta suosittelisin tätä kuitenkin enemmän rasvaiselle iholle. Pieni pakkaus (3,95 euroa) on myös hyvä napata reissulle mukaan.

Mossan toinen epäpuhtaan ihon uutuus, Blemish Control  -kasvovesi on ehdottomasti postauksen suosikki ja muutoinkin kiinnostavimpia löytöjä aikoihin. Kasvovedessä on niin ikään mm. salisyylihappoa eli BHA-happoa sekä kirkastavaa AHA-hedelmähappoa, joka tekee tästä kevyesti kuorivan kasvoveden. Kuorivia kasvovesiä ei olekaan paljoa vegaanikosmetiikassa, vink vink! 

Kasvoveden "hapot" estävät yhdessä huokosten tukkeutumista ja tasapainottavat ihon öljyyntymistä. Mustaherukan uutteen kerrotaan toimivan kosteuttajana. Iholla kasvovesi on miellyttävä, ei kipristelevä (eli happopitoisuus on kohtuullinen) ja vieläpä hyväntuoksuinen. Kasvoveden hinta on noin 12 - 13 euron tietämissä.Laveran täsmätuote Sos Blemish Control ("finnistick") viimeistelee vielä yksittäiset näpyt pois päiviltä. Vaikuttavana aineena on mm. sinkkiä ja pajun salisyylihappoa.

Geeliä levitetään yksittäisten epäpuhtauksien päälle, ja terveellä iholla se vähän kipristeleekin. Mutta muutoin tässä on sellainen tuote, jota säilytän aina peilikaapissa pienten kriisien varalle. Ei syö finnejä yhdessä yössä, mutta nopeuttaa niiden paranemista. Hintaesimerkkinä 11,95 euroa - ja ihan minimäärä riittää!
Kommentit

 1. Nuo Mossat olis tulossa mullekin, ei malta odottaa! Laveran 3in1 naamio on tuttu ja erittäin hyväksi havaittu :) kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mä olen niin innoissani tuosta kasvovedestä. :'D

   Poista
 2. Toi Lavera on kiva, itse "uskallan" sitä ehkä kerran kuussa käyttää tai silloin, kun tuntuu, että iho kaipaa oikein superpuhdistuksen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä tuote nimenomaan "superpuhdistukseen". :D Jos iho ei kestä paljoa mekaanista kuorintaa niin ehkä kerran kuussa on sopiva määrä!

   Poista
 3. Olenkin bongannut Mossan uutuudet, ja ne vaikuttaa oikein mielenkiintoisilta. Kaikki kuorivat happotuotteet vaan kiinnostaa aina :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kiinnostaa kuorivat hapot myös aina, mutta kasvovesiä ei ole kovin paljoa vielä saatavilla. :)

   Poista
 4. Laveran 3in1 naamio on todella huippu varsinkin hintaansa nähden. Muut postauksen tuotteet rupesivat kiinnostamaan ihan kauheasti ja laitankin ne kaikki ostoslistalle. Varsinkin tuo Mossan uusi kasvovesi houkuttelisi kovin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mossa on ihan huippu! Lavera on tosiaan yksi mun suosikeista kohtuuhintaisista sarjoista. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^