Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Epäpuhtauksien kimppuun! Laveran ja Mossan tuotevinkit | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Epäpuhtauksien kimppuun! Laveran ja Mossan tuotevinkit

Tuotteet on saatu pr-näytteenä, sis. mainoslinkkejä*


Ongelmainen iho vaatii osakseen huolellisempaa hoitoa, tarkasti valittuja ja tuotteita sekä selkeää hoitorutiinia. Koska epäpuhtaan ihon hoitaminen voi itsessään olla stressaavaa, on mukava löytää simppeleitä tuotteita kohtuullisella hinnalla.

Valitsin tähän postaukseen viime aikoina hyväksi havaitsemiani tuotteita, joiden sisällöstä löytyy paljon perinteisesti epäpuhtaan ihon hoitoon tarkoitettuja  ainesosia. Lavera ja Mossa ovat luonnonkosmetiikan merkkejä, joita saat hankittua kohtuuhinnalla ympäri Suomea.

Kaikki postauksessa mainitut tuotteet ovat vegaanisia.

Lue ajankohtainen postaus epäpuhtaan ihon luonnonkosmetiikasta: Luonnonkosmetiikkaa epäpuhtaalle iholle - pihistä ja panosta

 Päivitetty 2020
luonnonkosmetiikka mossa lavera

Epäpuhtaan ihon hoito - vinkkinä Laveran ja Mossan tuotteet


Ihon säännöllinen kuorinta on tärkeää ihon sileyttämisen, uudistumisen ja kuolleen ihosoluken heivaamisen kanssa. Aivan herkkä- ja kuivaihoisten täytyy toki miettiä, onko mekaaninen kuorinta sopiva omalle iholle ja missä määrin. Mutta myös pintakuivuus voi tukkia ihoa, joten itse pyrin kuorimaan sekaihoani viikottain. 

*Laveran 3-in-1-mask -monitoiminaamio on samalla voidemainen raepuhdistusaine, kuorinta ja naamio epäpuhtaalle ja tukkeutuneelle iholle. Parhaimmillaan tämä on stydinä kuorintana ja meikkien puhdistuksessa, mutta toimii myös naamiona.

Kuorinnan rakeet ovat melko isoja, eli tämä todella "tekee jotain".  Efekti on hyvin viilentävä ja naamiona tuote kuivuu hiljakseen kasvoille. Naamion ainesosista löytyy mm. antibakteerista piparminttu-uutetta ja syväpuhdistavaa, epäpuhtauksia ehkäisevää salisyylihappoa.  Hintakin vain hieman yli 10 euroa!


Mossan aivan uusi, tänä vuonna lanseerattu Skin Solutions -linja sisältää kaksi tuotetta epäpuhtaalle iholle. 

*Mossa Pore Clarifying Charcoal Scrub -kuorinta on aktiivihiilellä ja mustaherukkauutteella ryyditetty lähes mustanvärinen kuorinta. Hiili imee itseensä epäpuhtauksia tukkeutuneista huokosista, ja tätä kautta edesauttaa ihon uudistumista ja kirkastumista. Tuote on edullinen tehotuote, jolla on monitoimivaikutus: voit käyttää tätä myös naamion tapaan, jolloin aktiivihiili pääsee syväpuhdistamaan ihohuokosia vaikutusaikanaan.

Kuorinta on miedon tuoksuinen, hyvin hienojakoinen kuorinta. Ja myös tehokas: pienet rakeet siloittavat ihoa siten, että eron voi "kosketella käsin" jo heti kuorinnan jälkeen. 

mossa hiilinaamio

Kasvonaamiot auttavat osaltaan ihon syväpuhdistuksessa, epäpuhtauksien nostamisessa ja ihon valmistelussa vastaanottavaisemmaksi hoitotuotteille.

Laveralla on myös pienempiä naamiopakkauksia, joista olen testannut hyvin minttuisaa ja raikasta epäpuhtaan ihon *Purifying -kasvonaamiota Hintakin on edullinen, vain hieman yli 3 euroa.

Savea, syväpuhdistavaa merisuolaa ja minttua sisältävä Laveran Purifying -naamio on rakeeton, mutta se viilentää ihoa voimakkaasti (minttu!) ja kuivuu hiljalleen kasvoille. Osa naamiosta myös imeytyy ihoon, mutta suosittelisin tätä kuitenkin enemmän rasvaiselle iholle. Pieni pakkaus on myös hyvä napata reissulle mukaan.

lavera naamio

Mossan toinen epäpuhtaan ihon tehotuote, Blemish Control  -kasvovesi on ehdottomasti postauksen suosikki ja muutoinkin kiinnostavimpia löytöjä aikoihin. Kasvovedessä on niin ikään mm. salisyylihappoa eli BHA-happoa sekä kirkastavaa AHA-hedelmähappoa, joka tekee tästä kevyesti kuorivan kasvoveden. Kuorivia kasvovesiä ei olekaan paljoa vegaanikosmetiikassa, vink vink! 

Mossan kasvoveden hedelmähapot estävät yhdessä huokosten tukkeutumista ja tasapainottavat ihon öljyyntymistä. Mustaherukan uutteen kerrotaan toimivan kosteuttajana. Iholla kasvovesi on miellyttävä, ei kipristelevä (eli happopitoisuus on kohtuullinen) ja vieläpä hyväntuoksuinen.

Mossan epäpuhtaan kasvoveden löydät *edullisesti esim. täältä verkkokaupasta.


Kasvovesi Mossa

Laveran täsmätuote Sos Blemish Control ("finnistick") viimeistelee vielä yksittäiset näpyt pois päiviltä. Vaikuttavana aineena on mm. sinkkiä ja pajun salisyylihappoa, jotka ovat molemmat tutkitusti tehokkaita epäpuhtauksien parantamisen nopeuttajina. Salisyylihappo pystyy ikään kuin pureutumaan ihon rasvaan ja tuhoamaan sitä mm. finneistä.

Finnientappaja-geeliä levitetään yksittäisten epäpuhtauksien päälle, ei koko kasvoille, ja terveellä iholla se tuote voi vähän kipristelläkin. Mutta muutoin tässä on sellainen tuote, jota säilytän aina peilikaapissa pienten kriisien varalle. Finnistick auttaa nopeuttamaan finnien arpeutumista, mikä on todella tärkeää ihokriisin iskiessä.

*Laveran finneille tarkoitettu täsmätuote on myös tosi edullinen, alle 12 euroa. lavera sos blemish gelKommentit

 1. Nuo Mossat olis tulossa mullekin, ei malta odottaa! Laveran 3in1 naamio on tuttu ja erittäin hyväksi havaittu :) kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mä olen niin innoissani tuosta kasvovedestä. :'D

   Poista
 2. Toi Lavera on kiva, itse "uskallan" sitä ehkä kerran kuussa käyttää tai silloin, kun tuntuu, että iho kaipaa oikein superpuhdistuksen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä tuote nimenomaan "superpuhdistukseen". :D Jos iho ei kestä paljoa mekaanista kuorintaa niin ehkä kerran kuussa on sopiva määrä!

   Poista
 3. Olenkin bongannut Mossan uutuudet, ja ne vaikuttaa oikein mielenkiintoisilta. Kaikki kuorivat happotuotteet vaan kiinnostaa aina :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kiinnostaa kuorivat hapot myös aina, mutta kasvovesiä ei ole kovin paljoa vielä saatavilla. :)

   Poista
 4. Laveran 3in1 naamio on todella huippu varsinkin hintaansa nähden. Muut postauksen tuotteet rupesivat kiinnostamaan ihan kauheasti ja laitankin ne kaikki ostoslistalle. Varsinkin tuo Mossan uusi kasvovesi houkuttelisi kovin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mossa on ihan huippu! Lavera on tosiaan yksi mun suosikeista kohtuuhintaisista sarjoista. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^