Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Hiustenhoitoa helpottava pyyhe: Aquis -käyttökokemuksia | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Hiustenhoitoa helpottava pyyhe: Aquis -käyttökokemuksia

Aquis-hiuspyyhe on saatu blogin kautta
*mainoslinkki


Miten hiustenpesun rutiinia voisi helpottaa, nopeuttaa ja tehdä huolettomammaksi? Ilman, että aikaa täytyisi käyttää ainaiseen föönaukseen? Löysin hiljattain yllättävän tuotteen, jonka tehoon en olisi mainoksen perusteella uskonut - mutta täytyy myöntää, että ajatukseni hiustenhoidon mullistavsta pyyhkeestä ovat kääntyneet viime aikoina. Seuraavaksi kerron, mikä supertuote onkaan kyseessä!

Ensin hieman taustaa hiustenhoidon vaivattomuuden etsimiselle. Olen laiska hiustenlaittja, mutta haluan toki hiusteni näyttävän siisteiltä. Hiukseni ovat ennen olleet melkoisen kuivat latvoista, ja hamppuhiusten paluu kummittelee usein hiustenhoidossa. Hiusten pätkäiseminen  pysyvästi noin hartiamittaan on helpottanut asiaa eniten, mutta varon niiden turhaa "ylikäsittelyä", kuten hiuksia erityisesti kuluttavaa kuumaa lämpökäsittelyä.

Hiustenpesun jälkeisen kosteuden vähemmäksi kuivaaminen on kuitenkin must, sillä hiukset märkänä nukkumaan meno tarkoittaa aamulla sotkuista pehkoa. Kuitenkin hiusten lämpökäsittely kuluttaa hiuksia, aikaani ja sähköä, joten ajatus tavallista imukykyisemmän *Aquis -hiuspyyhkeen testaamisesta kuulosti hyvältä.

Aquis -pyyhe onkin hyviä uutisia kaikille, jotka haluavat päästä vähän nopeammalla hiustenkuivauksella pelkän pyyhkeen avulla.

Päivitetty 2020.
aquis hiuspyyhe

Aquis -hiuspyyhe / hiusturbaani - nopeuttaa hiustenkuivatusta huomattavasti


Aquisilla on hiusturbaaneja ja pyyhkeitä eripituisille hiuksille ja myös kasvojenpuhdistusliinoja. Sain testiin noin 50 x 100 -kokoisen pyyhkeen valkoisena.

Aquisin ihmepyyhkeen idea on aika simppeli: pyyhe tehdään hyvin imukykyisestä  patentoidusta Aquitex-kankaasta, jonka kuivaustehot ovat huomattavasti paremmat, jopa kahdeksankertaiset kuin ns. normifroteepyyhkeillä.

Imukykyisemmän pyyhkeen idea onkin vähentää hiusten kuivaamiseen menevää aikaa, föönin käyttöä ja tätä kautta hiusten katkeilua ja hiuslaadun kuivumista. Hiukset ovat erityisen hauraat märkänä, jolloin niiden keratiini on alttiimpi esim. katkeamisille ja kaksihaaraisille.

 Kuivaamisen kanssa olisi hyvä olla myös tarkkana (terveisiä itselleni 10 vuotta sitten), sillä hiusten harjaaminen märkänä, turha hankaaminen ja superkuuma hiustenkuivaus eivät myöskään tee hyvää hiusten kunnolle.
aquis hiusturbaani
Aquisin hiuspyyhe on toden totta vähentänyt hiusten kuivaamiseen käyttämääni aikaa ja hiustenkuivaajan käyttöä. Hiusten kuntoon se ei ole lyhyellä aikavälillä vaikuttanut radikaalisti, mutta saan napsaistua tällä aikaa hiustenkuivaajan käytöstä ja muotoilutuotteiden käytöstä sen yhteydessä, joten pitemmän päälle ratkaisu toimii hiusten hyväksi.

En kuivaa hiuksia föönillä ikinä täysin kuiviksi iltaa vasten, vaan menen hiukset aavistuksen kosteana nukkumaan. Mutta ennen tätä kuivaan enimmät kosteudet normaalisti pyyhkellä ja hiustenkuivaajalla.

Aquis-hiuspyyhkeen kanssa olen jättänyt jo monena iltana föönin käytön: pesun jälkeen pyyhe päähän turbaaniksi ja hiukset kuivuvat nopeammin kuin mitä normaalin pyyhkeen kanssa. Eivät toki aivan rutikuiviksi, mutta sen verran ilmaviksi, että fööniä ei ole joka ilta tarvinnut, tai jos on, niin lyhyemmän aikaa.

Aquis-hiuspyyhe menee ehdottomasti jatkoon, ja annan tästä suosituksen kaikille, jotka haluavat napsaista aikaa pois hiusten kuivaamiselta ja samalla kuivata niitä hellävaraisemmin.


Noin 50 x 100 -mittainen pyyhe on tosi kevyt ja se sopii kiepautettua noin hartiamittaisten hiusten "turbaaniksi". Kepeys on bonus myös silloin kun tiedossa on hotellin kehnoinen hiustenkuivaaja, pyyhkeen voi ottaa matkalle helposti.

Pyyhkeen voi pestä koneessa ja se on pestävä ennen käyttöä 40 asteessa. Laitoin valkoisen pyyhkeen tietenkin tavallisten pyykkien kanssa sekaan ja se valitettavasti imaisi vähän  väriä tummista vaatteista, mutta tämä oli vähän oma moka...

Mistä ostaa Aquis-hiuspyyhe?

Löydät tuotteita hyvinvarustelluista luonnonkosmetiikan erikoisliikkeistä.

*Aquis-hiuspyyhkeet Biodellyssa 

*Aquis -hiuspyyhkeet Joliessa Kommentit

 1. Mä en föönää hiuksiani, ja annan tukan kuivua ennen pehkuihin painumista, mutta tälläinen tuote voisi olla kiva, jos se nopeuttaa hiusten kuivumista eikä märkä tukka roikkuisi harteilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämä on juurikin hiusten kuivumista nopeuttava pyyhe joka säästää hermoja iltasaikaan. ^_^

   Poista
 2. Mäkin vannon nykyään Aquisin nimeen ;) En uskonut, että mun paksuissa hiuksissa voisi toimia, mutta toimiipa vaan :D Lyhentää kuivumisaikaa aivan järjettömän paljon!

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^