Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kasvovedet Nurmelta: virolaista luonnonkosmetiikkaa | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kasvovedet Nurmelta: virolaista luonnonkosmetiikkaa

Suihkepullossa olevat kasvovedet kuluvat käytössä vuoden ympäri, mutta etenkin kuivan sisäilman aikana suihkittavat kasvo- ja kosteusvedet ovat must. Tämän talven ensi pakkasissa olen varautunut asiaan laventeli- ja ruusukasvovedellä.

Virolaisen pienen luonnonkosmetiikkafirma Nurmen uudistuneet kasvovedet ovat sekä ilo silmälle, lompakolle että iholle. Suihkepullojen ulkoasu on uudistumassa, ja vanhan mallin kasvovesiä on vielä myynnissä. Ainakin ruusu- ja laventelikasvovesi ovat vielä samaa tavaraa, mutta toki tuplasti nätimmässä purkissa. Kasvovedet pohjaavat kukkaisveteen ja ovat ihanan simppeleitä arkikäytössä.


Tuotteet ovat pr-näytteitä,  mainoslinkki*, päivitetty 2020
nurme kasvovedet

Nurmen luonnolliset kasvovedet testissä


Itse asiassa termi kasvovesi voi olla vähän suppea ilmaisu, sillä riisuttujen ainesosien "kauneusvedet" sopivat toki myös kosteussuihkeiksi, meikin kiinnitykseen ja miksipä ei kevyiksi vartalosuihkeiksi. 

Käytän kasvovesiä sekä puhdistuksen viimeistelyssä, ihon kosteuttajana ja hoitajana, sekä virkistyssuihkeena pitkin päivää. Jos iho on kuiva, ja sisäilma kuivattaa sitä lisää, suihkemainen kasvovesi tuo iholle välitöntä kosteutta.

Nurmen kasvovedet ovat myös alkoholittomia, ja vaikka en välttele ko. ainetta varsinaisesti kosmetiikassa, tämä on tarpeellinen tieto erityisen kuiva- tai herkkäihoiselle. Nurmen kasvovesissä on myös vähemmän yrttistä tuoksua kuin normaalisti kukkaisvesissä, ja itse ruusun tai laventelinkin tuoksu on aika taka-alalla.


Nurme Laventelikasvovesi


Laventeli on perinteisesti tasapainottava ja puhdistava ainesosa rasvoittuvan ja sekaihon kosmetiikassa. Alkoholiton laventeli"vesi" onkin ässä joskus räjähtelevän sekaihon hoidossa, ja käytän tätä kasvovetenä yleensä iltaisin puhdistuksen jälkeen.

 Iholla tuntuma on melko "mieto" mutta ei kiristelevä, joka onkin plussaa etenkin näin talviaikaan. Ja koska kasvoveden kanssa saa olla luova, niin suihkin tätä myös yläselän satunnaisiin epäpuhtauksiin ja kuiviin kohtiin, jonne en muutoin saisi kosteusvoidettä levitettyä!Nurme Ruusuvesi


Ruusuvedet ja ruusulla terästetyt kasvovedet ovat tunnetusti jokaihon pieniä klassikkotuotteita. Jos pitäisi valita loppuiäksi yksi kasvovesi, valitsisin luultavasti kosteuttavan ruusuveden, sillä se kestäisi läpi ihotyypin muutosten. 

Siinä missä laventelivesi toimii kasvojen iltapesun yhteydessä tasapainottavana hoitotuotteena, ruusuvesi on ässätuote etenkin pitkin päivää kasvoille suihkittuna. Nurmen ruusuvettä käytänkin lähinnä meikin kiinnittäjänä ja viimeistelijänä, sekä ihon kosteuttajana ja virkistäjänä pitkin päivää.

Kun ilmankosteus on talvella heikkoa, sekaihokin kaipaa pikakosteutusta, joka onnistuu hienojakoisesta suihkeesta helposti. Nurmen ruusukasvovesi tehdään damaskoksen ruusuvedestä.

Tuote verkossa: Nurme Ruusukasvovesi*

Nurmen valikoimaan kuuluu myös rauhoittava kamomillakasvovesi. Täytyy  muuten vielä ihailla tätä uudistuvaa pullojen ulkoasua, joka todella kaunis!Kommentit

 1. Kuulostaa just mun tuotteilta. Rakastan ruusuvesiä ja laventelikin on mun mieleen:) Nämä täytyy muistaa, kun pääsen kaupoille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä rakastan myös ruusuvesiä! :) Toivottavasti nämä uudet tulee nopsaan kauppoihin. :)

   Poista
 2. Tosi kauniit pullot ja sisältökin kuulostaa kelpo tavaralta. Eikä hintakaan päätä huimaa. Olen viimeisen vuoden aikana ihastunut suihkutettaviin kasvovesiin joten nämä täytyy laittaa muistiin tulevaisuuden varalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä ihan hidden gem-osastoa, simppeleitä ja monelle iholle sopivia tuotteita. :)

   Poista
 3. Mä olen käyttänyt Nurmen kasvovesiä pari pulloa, ja olen tykännyt. Etenkin suihkeiden hienojakoisuus oli parasta, toivottavasti näin on myös uusien pullojen kohdalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nääkin on hienojakoisia, mutta en toki osaa verrata edellisiin kun en niitä vanhoja ole käyttänyt. :)

   Poista
 4. Oi, kylläpä kuulostavatkin lupaavilta :) Hintakin on kivan edullinen, joten testiin menee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nurme yllätti, nätti ulkoa ja toimiva sisältä. Hintakin on oikein hyvä. :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Sanos muuta, ihana ruusun tuoksu ja talveen etenkin sopiva. :) Ruusu <3

   Poista
 6. Ooh! Kuulostaapa kiinnostavilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simppeli sisältö mutta hyville kasvovesille on aina tilaa. ;)

   Poista
 7. Onpa nätit pullot, todellakin onnistunut muutos! Olen näitä katsellut, mutta en ole kokeillut. Nyt mulla on Logonan ruusukasvovesi yhtenä kasvovetenä käytössä ja viime kesänä käytin Flow'n ruusuveden, ihania ovat. :) Ja sekä laventeli -että kamomilla ovat myös mielenkiintoisia, mutta ruusu alkaa olla tässä iässä se parhain hoitavuudeltaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ihastellut myös Flown ruusuvettä, siinäkin on tosi nätti pullo! Mä käytän ruusuakin vaikka ei ole vielä kolmekymppiä plakkarissa. :D

   Poista
 8. Mä oon tykännyt siitä Nurmen Kamomilla-kukkaisvedestä tosi paljon. Käyttänyt jo kaksi pullollista :D Laventeli ja Ruusu myös tuttuja, mutta jostain syystä Nurmen Laventeli ei napannut yhtään. Ei iho oikein tykännyt, vaikka pitäisi olla rauhoittava. Ehkä mun iho aisti musta sen, etten normaalisti oikein innostu laventelista tai sen tuoksusta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on multa juuri testaamatta se kamomilla, vaikka joskus on ollut eri merkeiltä kamomillavesiä myös. :) Se on toki totta että luonnonkosmetiikka tai joku tietty ainesosa ei automaattisesti toimi jokaiholla!

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^