Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Reilu sheivausvinkki - Fair Squared | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Reilu sheivausvinkki - Fair Squared

Saatu pr-tuote, *mainoslinkki


Olen monesti törmännyt esimerkiksi somen luonnonkosmetiikan ja vegaanikosmetiikan keskusteluissa perushygieniatuotteiden kyselyihin. Yksi asia josta minultakin blogin kautta kysellään on mistä löytää eettinen sheiveri.
 
No tällä kertaa vinkkaan ihan marketeista löytyvästä merkistä, joka painottaa reilun kaupan tuotantoa: Fair Squared -firmalta löytyy sekä luonnonkosmetiikan että reilun kaupan sertifikaatti ja suuri osa tuotteista on vegaanisertifioituja myös.

Ja tämän postauksen tarkoituksena ei ole toki kertoa että kaikkien pitäisi ajella karvojaan, sillä tämä on jokaisen oma päätös - mutta ne jotka sheivaavat saavat toivottavasti tästä postauksesta myös vinkkiä.

Edit 2020: tässä postauksessa mainittua sheiveriä ei ole myynnissä enää. Tutustu sen sijaan bestseller-sheiveriin, joka on muoviton ja ekologinen: Geisha Shaver - tuotearvio ja käyttöohjeetFair Squared - reilun kaupan ekommat sheivaustuotteet


Fair Squaredilla on sheivaukseen muutamia tuotteita, kuten pieniä vaihtoterällisiä teriä, öljyä ja saippuaa. Testasin pieniä teriä ja saippuaa.

Testiterät ovat nimetty etenkin bikinirajalle sopiviksi, ja ne ovatkin kooltaan sellaisia jotka sopivat parhaiten pienille ja tarkoille ihoalueille. Varsi on vain muutaman sentin pituinen, joka toimii tosiaan parhaiten detaljoidusti. Nimestä huolimatta vain bikinirajalle tätä ei tarvitse toki varata, vaan esim. kainalot tykkäävät yhtä lailla minisheiveristä.Vaikka terän varsi on pieni, hoitaa se sheivaushommat kiitettävästi. Varsi on kivasti muotoiltu vähän ergonomisemmaksi ja terän pää on vähän ns. viisto. On vähän yksilöllistä milloin terä pitää vaihtaa, mutta laatu on näissä selkeästi parempi kuin marketin halpis-kertakäyttöterissä. Paketissa on mukana neljä vaihtoterää, joiden myötä myös jätekuormaa saa vähän suitsittua.

Sheivaussaippua on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja pH-arvoltaan 4,5. Saippua ei vaahtoa varsinaisen sheivausvaahdon tavoin, ja vaahtoavuus onkin aika mietoa. Ihoni ei aina kestä sheivausteriä ilman kunnon vaahtoa ja "patjaa" ihon ja terän välissä, joten testijaksolla koitin saada saippuaan mahdollisimman paljon vaahtoa, ja tämä toki vei vähän normaalia enemmän aikaa.

Saippua ajaa asiansa pienillä ihoalueilla, mutta suosin mielummin paksumpia sheivausemulsioita jatkossa. Tuoksu on hyvin mieto, plussaa siitä ettei tässä ole ätäkkää synteettistä tuoksua.

Fair Squaredin tuotteita voi ostaa ainakin joistakin Prismoista. Iso plussa siis siitä, että marketeistakin löytää joitain ekologisempia vaihtoehtoja sheivaustuotteille! Sarjan tuotteet ovat vielä suht kohtuuhintaisia, sekä saippualle että sheivausterille löysin hinnaksi hieman alle 12 euroa Foodie-palvelusta, josta näkee saatavuuden esim. eri Prismoista.
Kommentit

 1. Mä rakastan käytän sheivaukseen Weledan suihkuvoiteita, ne on jotenkin ihan parhaita. Ei tulis mieleenkään käyttää enää vaahtoja yms. Höylä näyttää tosi näppärän näköiseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on joskus ihan peruskosteusvoiteita ym. sheivauksessa, yllättävän hyvin jotkut toimivat! Fair Squaredin höylä on tosi kompakti. :)

   Poista
 2. Mitä tuotteita normaalisti käytät sheivaukseen? Olen myös tätä käyttänyt nyt, mutta mietin että jos löytyisi jotain parempaa :)
  -Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän vähän vaihdellen ja alueesta riippuen vanhaa ladyshaveria, tämän tyylistä höylää, sokerimassaa (purkista) ja pinsettejä. :D Vaahdotukseen tms. käytän melkein mitä sattuu olemaan, vaikka sitten vartalovoidetta, suihkugeeliä jne.

   Poista
 3. Hauska keksintö tällainen minisheiveri! :D Ehdottomasti pitää ostaa, jos sellaiseen törmään! :)

  VastaaPoista
 4. Ai, tällä merkillä on shavereitakin! Oon merkiltä testannut vasta mantelikäsivoiteen joka on aika erinomainen tuote. Täytyykin katsella seuraavalla kerralla löytyisikö näitä, tällä hetkellä tosin on käytössä Flow:n sheivauspala joka on kyllä ihan huippu! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^