Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Luonnonkosmetiikkaa Turusta | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Luonnonkosmetiikkaa TurustaOlen monesti täällä kertonut, että mieluiten suosin kotimaisia ja pienempiä toimijoita  kosmetiikkaostoksilla. Harvoin tulee tilattua enää ulkomaisista nettikaupoista, sillä Suomen markkinat ovat luonnonkosmetiikkaa suosivalle vegaanille jo oikein hyvät. Ja mieluiten toki tuen kotimaisia, pieniä ja eettisyyteen painottavia yrityksiä (ja niitä työpaikkoja), oli se sitten verkkokauppa tai putiikki.

Moni teistä lukijaista kysyy myös säännöllisesti, mistä voisi ostaa ns. paikan päältä vegaanista kosmetiikkaa. Esimerkiksi sävyjen, tuoksujen ja koostumuksien vertailu on helpompaa, jos on  mahdollista nähdä testerit tuotteista. 

Olin viikolla muutaman päivän työreissulla Turussa, jossa kartoitin blogimielessä seudun putiikkeja. Turussa on nimittäin erityisen hyvät apajat vegaanisen luonnonkosmetiikan ostoksille! Lisäksi kaupunkin on oikein kaunis myös näin talvisaikaan (minusta oli hassua, kun ihmiset ajoivat pyörällä Aurajoen jäällä…). Minulla ei ollut kameraa mukana, joten postauksen kuvat on otettu puhelimen kameralla.Turku - luonnonkosmetiikan myymälät ja verkkokaupat


Turun reissulla kävin kolmessa luonnonkosmetiikan putiikissa, joista kahdella on myös verkkokauppa. Vegaanikosmetiikkaa löytyi helposti, vaikka näiden kauppojen valikoimat eivät olekaan täysin vegaanisia.

 Kaikissa näissä oli rentoa asioida ilman suomalaisille epätyypillistä ”tuputtamista”, katsella ja tutkia sai ihan rauhassa. Ja jokaisessa oli myös panostettu visuaalisuuteen ja esillepanoon, eli asioihin, jotka kiinnittävät välittömästi huomion sisään astuessa. Erikoisliikkeissä tunnelma, tyyli ja asiakaspalvelu ovatkin avainasemassa.

Biodelly

Biodelly on ensimmäisiä verkkokauppoja joista ostin luonnonkosmetiikkaa, joten pari vuotta sitten perustetussa putiikissa vierailu olikin itselleni aika must. Valikoima onkin kasvanut hurjan suureksi sitten 2010-luvun alkuvuosien!

Valoisassa putiikissa on verkkokaupan tavoin mm. mineraalisarja Lily Loloa, edullista Avrilia, vegaanisarja Lovely Dayta ja monia monia muita tuttuja luonnonkosmetiikan tähtiä. Niin meikit, ihon- ja vartalonhoito kuin hiustuotteet ovat täällä hyvin esillä.

Biodellysta ostin *Avrilin perusvoiteen ja kuivaöljyn (kuiva vartalon iho, say no more!) ja Lily Lolon  mineraalimeikkipuuterin jemmaan naistenpäivän alesta.

Biodellyn osoite on Rauhankatu 10 ja *verkkokauppa löytyy täältä.

Edit 2019: Biodellyn myymälä on suljettu, verkkokauppa toimii entiseen tapaan.

Raw Beauty Store 

Raw Beauty Store on puolestaan uusi, vuoden 2018 tulokas luonnonkosmetiikan skenessä. Ja kuinka ihana putiikki onkaan kyseessä! Myymälä on oikein kaunis, vanhassa talossa oleva tunnelmallinen piipahduskohde. Seinien tummat sävyt sopivat myös nappiin talon patinan fiiliksen.

Raw Beautyn alku on lupaava: tuotesarjoista bongaa etenkin  laadukkaita ihonhoidon timantteja ja joitakin värikosmetiikan täkyjä. Esimerkiksi  harvoin kivijalkakaupoista löytyvät ihonhoidon timanttisarjat Kahina ja Juice Beauty nakottavat hyllyllä.

Ostin Raw Beautysta John Masters Organicsin matkakokoisen hiuslakan: tämä tulee tarpeeseen miedon tuoksuisena ja aerosolittomana matkapurnukkana.

Raw Beautyn osoite on Humalistonkatu 15.

Edit: Raw Beautylla sulki ovensa lopullisesti helmikuussa 2020.

Greenlips Beauty 

Sokerina pohjalla löytyy Greenlips,  jota suosittelen lämpimästi, jos etsit vegaanisen luonnonkosmetiikan suosituimpia ja hyvän hinta-laatusuhteen tärppejä. 

Samassa tilassa toimii muuten meikkauspalvelu, kosmetologi sekä ekokampaamo, eli Greenlipsin kohdalla voi käyttää hyvin kauneudenhoidon yhden pysäkin taktiikkaa! Erityinen plussa myös muuten siitä, että Greenlipsissä vegaaniset tuotteet on merkattu V-tarralla.

Hymähtelimme Greenlipsin Annikan (kuvassa) kanssa, että olenkin jo melkein testannut kaikki heidän edustamansa tuotesarjansa. Esimerkiksi mineraalimeikeistä löytyy  Barefaced Beauty ja Uoga Uoga, hiustenhoidosta Less is More ja huippuhyvä Rahua. Myös luonnonkosmetiikan markkinoita kohauttaneet The OHM -deodorantit ovat alkujaan Greenlipsin löytämiä Suomeen. Greenlipsistä löytääkin vaivatta tietämystä luonnokosmetiikan käyttäjien monista suosikkituotteista.

Onko joku muuten jo huomannut että myös Less is Morella on tuoksuja? Tuoksuttelin  nimittäin cologne-tyylisiä unisex-tuoksuja, joiden tuoksumaailma ja olemus on perin ihana ja uniikki luonnonkosmen maailmassa: freesi, erottuva ja trendikäs. Ei lainkaan yrttinen!

Greenlips sijaitsee osoitteessa Kalevantie 8 ja verkkokauppa palvelee myös.


Kommentit

  1. Hyvä postaus ja kooste Turun tarjonnasta! Miten minulla onkin mennyt nuo Less is moren tuoksut ohi? Hyvä kun vinkkasit, täytyy joskus käydä niitä tuoksuttelemassa jos Turkuun eksyn :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ne tuoksut on menneet multakin ihan ohi, oli kiva hoksata ne nyt myöhään kuin ei milloinkaan. :)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^