Santen uutuusherkkuja kuivalle iholle

Luonnonkosmetiikan budjettitähti Sante on säännöllinen vierailija blogissani - eikä ihme, sillä saksalainen firma osaa kohtuuhintaiset, laadukkaat ja vieläpä söpösti pakatut tuotteet. 

Minun ja Santen ystävyys on pitänyt pientä taukoa kuin varkain talven aikana, joten oli ihana palata sarjan kevään uutuuksien pariin. Vaikka kosmetiikka ei varsinaisesti tee kevättä, niin putelien hempeät sävyt ja vuodenaikojen vaihtumiseen natsaavat koostumukset natsasivat myös omaan kevätfiilikseen. 

Äskettäin Suomessa lanseeratut uutuudet ovat erityisen hyviä uutisia kuiva- ja herkkäihoisille. Vuodenaikojen vaihtuminen herkistää jo talven kurittamaa kropan ihoa enemmän, joten savipohjaiset, tensidittömät puhdistusvoiteet sekä herkällekin iholle sopiva käsivoide saivat korvani hörölle.

*Tuotteet ovat pr-näytteitä, postauksessa on mainoslinkkejä.* 
 

Sante on tosiaan kehitellyt kuivaihoiselle natsaavia suihkuvoiteita, jotka ajavat suihkugeelin asiaa, mutta ainesosat eivät sisällä vaahtoavia tai pinta-aktiivisia peseviä ainesosia.  Koostumukselta ei siis kannata odottaa vaahtoa, vaan pikemminkin voidemaisuutta. 

Iholle hellempi voidemainen muoto ei tarkoita toki huonoa puhdistustehoa, vaikka koostumus voi ensin yllättää. Tuotteiden pohjalla on nimittäin mineraalisavea, joka tunnetusti sitoo itseensä epäpuhtauksia, mutta puhdistaa ihon saippuamaisia ainesosia hellemmin. Pesuvoiteissa on myös öljyjä, kuten jojobaa ja manteliöljyä.Puhdistusvoiteita on kahta eri sorttia, mandariini &  laavasavi  sekä manteli & valkosavi. Etenkin viimeksi mainittu on nappivalinta herkälle ja kuivalle iholle, kun taas mandariiniversio on kehitelty kaikille ihotyypeille. En kuitenkaan näe itse isoa eroa näiden pesutehoissa, molemmat ovat hellävaraisia.

Suihkuvoiteet eivät jätä kuivan nitisevää ihoa, vaan savipohjainen voide pesee ihon raikkaaksi miedommin. Tämä onkin helpommin sanottu kuin tehty -tyylinen juttu suihkuputsareiden maailmassa, joten minä ja kuiva ihoni olemme todellakin impressed. Hinta-laatusuhde näillä on myös  kohdallaan: esim. Natural Goods Companyn verkkokaupassa sekä mandariini & laavasavi -pesuvoide että  manteli & valkosavi ovat 8,5 euroa per puteli. Mun on aika vaikea keksiä näistä isoa kritiikkiä, mutta tuoksumakujahan on monia. En pahastuisi, jos näiden tuoksut olisivat vähän erottuvammat ja hedelmäisemmät. Toisaalta sarja on kehitetty herkällekin iholle sopivaksi, joten ehkä tämä on tietoinen ja ymmärrettävä valinta. Santen uutuuksiin kuuluu myös käsivoide, joka on perushyvää laatua päiväkäyttöön. Koostumus on taas erityisen jees: ei lähmää, tahmaa tai jää pitkäksi aikaa pyörimään käsiin. Eli passeli näppistyöhön ja käsilaukkurasvaksi - yötä vasten valitsen jonkin vähän paksumman käsivoiteen tehokosteuttamaan. Mantelin tuoksuinen voide luottaa mm. sheavoihin ja uudistavaan granaattiomenan uutteeseen. Käsivoiteen hinta on myös kohtuullinen, 5,5 euroa.

Lähes kaikki Santen tuotteet ovat vegaanisia näiden uutuuksien tavoin, ja sarjalta löytyy Petan sekä luonnonkosmetiikan sertifikaatit. Santea jälleenmyy moni tavaratalo, marketti sekä luonnonkosmetiikkaan erikoistunut verkkokauppa.

Näkyykö kevät jo sinun kosmetiikkavalinnoissa? :)


6 kommenttia

 1. Onpa söpöt tuubit! Suihkugeelien toivoisi tuoksuvan jopa vahvalle, koska ne eivät jää iholle kuten voiteet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös olekin nätit. :) Mulla on vähän sama toive, mielelläni käytän tuoksuvia suihkugeelejä mutta ihan luonnonkosmetiikasta.

   Poista
 2. Nämä näyttävät ja kuulostavat aivan ihanilta! Kiva kun tulee herkällekin iholle tuotteita, varsinkin tuo manteli & valkosavi suihkuvoide kiinnostaa kovin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä on ihanan uniikki ja lempeä koostumus! Luonnonkosmetiikassa ei olekaan liikaa herkkisten tuotteita. :)

   Poista
 3. Nää kuulostaa niin ihanilta ja näyttääkin tosi keväisiltä! :) Menee varmaan testaukseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä suosittelen, jos ei-kuivattavat suihku"geelit" kiinnostavat! ^_^

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^