Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Biohajoava ekoglitter valloittaa kevätmeikin | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Biohajoava ekoglitter valloittaa kevätmeikin

Ekoglitter on saatu blogin kautta
 *mainoslinkki

On ihanaa huomata, että trendimeikkien trendimeikki glitter on vallannut alaa myös täysin biohajoavana versiona. Eli muovittomana ekoglitterinä - mutta ei lainkaan yhtään vähemmän kimaltavana. Kirjoitin viime kesänä Glitternistin silloisesta ekoglitter-tärpistä ja nyt voinkin ilokseni tsekata jo laajentunutta Suomen ekoglitter-meininkiä!

Etenkin nyt keväällä tuntuu olevan jos monenmoista pippaloa (kuten parin viikon päästä vappu!) jonne voisi sipaista glittermeikkiä. Puhumattakaan vähän kauempana häämöttävistä kesän festareista. Mutta aikainen meikkaaja parhaimmat glitterit nappaa, ehhheh. 

Ekoglitteristä ei mitenkään huomaa että se olisi jotenkin "ekoa", vaan säihkettä ja ihania värejä riittää. Kaikkihan tiedämme, että muovinen irtoglitter ei ole se ympäristölle ystävällisin tuote. 

Lue myös aiempi postaukseni ekoglitteristä: Biohajoava glitter - vinkit käyttöön

 Päivitetty 2020
ekoglitter

Ekoglitterit testissä - Glitternisti ja G Beauty glitterit


Sain testiin Glitternistin ekoglittereitä ja G Beauty -sarjan glittereitä. Irtoglittereissä on vähän eri ominaisuuksia: osa on isompaa, osa aivan pientä puuterista jauhetta, osa jotain siltä väliltä.

Glitternistin ekoglitterit on tehty kasviperäisestä selluloosasta, joka hajoaa n. 4-6 kuukaudessa. G Beauty Glitter on taas aika uusi tulokas, ja nämä glitterit ovat puolestaan mm. eukalyptuksesta ja selluloosasta valmistettuja. Myös G Beauty Glitter maatuu, jos joutuu kosketuksiin ns. luonnon kanssa. Kasvoille tai purkkiin ekoglitter ei maadu. ;)
En voi kuin ihastella näitä sävyjä...! Kultainen ja violettinen säihke vetää kyllä puoleensa. En ole yleensä kovinkaan hurja meikkaaja, mutta silloin tällöin silmäkulmaan tai jopa luomelle sipaistuna glitter tuo kivan jujun meikkiin.

Irtoglitter kuulostaa äkkiseltään paljon ropisevalta asialta, mutta kun kiinnitys on kunnossa, se kestää kasvoilla todella hyvin, jos glitteriin ei vahingossa sormella koske.

Kuvien glittereistä isoimmat ovat toki vähän haasteellisempia aseteltavia kuin aivan hileinen kimallus, mutta kylläpäs isommatkin kimalteet ovat kestäneet kasvoilla. Itse tykkään eniten sekä isojen että pienten glitterhippusten yhdistelmästä.


Miten kiinnittää glitter? 

Oikeastaan millä vain vedettömällä salvalla, balmilla tai voiteella.  Kokeilen itse kiinnitykseen lähintä hieman tahmaista tai balmimaista tuotetta ja etenkin Laponie of Scandinavian multibalmi kiinnitti glitterin tosi hyvin kasvoille.

Myös Bybi Beautyn multibalmi Babe Balm* toimii kiinnityksessä, ja sen koostumus on vähän Laponieta tahmaisempi.

Ehkä joku saa glitterin pysymään myös tahmeammalla huulirasvalla tai primer-tyylisellä ratkaisulla? 

Glitternistin ekoglitterien valikoiman näet tästä verkkokaupasta.

Joko ekoglitter on löytänyt luoksesi? ;)Kommentit

  1. Pakko hankkia kesän festarireissuun tuommoista glitteriä! Mahtavaa!

    VastaaPoista
  2. Ensi kesäksi on pakko saada yksi purkki ekoglitteriä! Olen jo aivan myyty, varsinkin nuo sekoitukset isompaa ja pienempää ovat todella kauniita :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^