Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Irtoripset ilman liimaa: testissä magneettiripset | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Irtoripset ilman liimaa: testissä magneettiripset

Magneettiripset pr-tuote
*mainoslinkki


Aluksi pieni paljastus: en ole koskaan käyttänyt irto- tai tekoripsiä aiemmin, ja olen ollut autuaan tietämätön että niitä saa helposti myös liimatta ja vegaanisena Suomesta. Aina oppii uutta!

Kirjoitin muutama viikko sitten kevätmeikin biohajoavasta glitteristä, ja mikäs sopisikaan iloisen meikin kaveriksi paremmin kuin irtoripset - kun se vappukin jo kolkuttelee.

Sain blogin kautta G Beauty Labin kahdet magneettiripset testiin ja samalla omia myyttejä purettua. Nämä ovat synteettisiä vegaanisia magneettiripsiä, joihin ei tarvita liimaa tai muita aineita, sillä ripset kiinnitetään toisiinsa vastakkain magneettien avulla. 

Päivitetty 2020
magneettiripset g beauty lab

Magneettiripset testissä - mitä ja miten?

Magneettiripset ovat lyhyesti irtoripset, jotka toimivat ilman liimaa, sillä ne kiinnittyvät vastakkaisten magneettien avulla.

Testaamani magneettiripset ovat ns. puolikkaita, joten ne istuvat helpommin moneen silmään. Koska olen ihan newbie näiden maailmassa, osaan hyvin arvioida esim. näiden ripsien helppoutta ja käyttömukavuutta.

Testaamani G Beauty Labin Natural-ripset ovat nimensä mukaisesti vähän "luonnollisemmat", mutta selkeän tuuheat ja pitkät ripset. Glamour -malliset ripset ovat puolestaan muhkeammat, tuuheat "va va voom"-ripset.

Mielikuvissani tekoripset ovat isot, epämukavat ja täynnä liimaa. Onneksi olin vähän väärässä, sillä ystävystyin G Beauty Labin Natural-ripsien kanssa.

magneettiripset g beauty lab

Ohjeet magneettiripsien käyttöön:


1. Meikkaa silmät aluksi ihan normaalisti, myös ripsari kannattaa laittaa ennen tekoripsiä.

2. Leikkaa ripset sopivat kokoisiksi, pituus- ja/ tai leveyssuunnassa. Nämä G Beauty Labin räpsyttimet ovat kooltaan aika isot, joita voi helposti saksia sopivamman kokoiseksi oman maun mukaan.

3.. Taivuta ripsien tyven luo tulevaa kiinnitysosaa vähän silmän muotoon sopivammaksi varovasti, ihan vain sormilla. Alkuperäiset ripset voivat olla myös pitkät mutta liian suorat alussa.

4. Aseta ensin yläripsen tekoripsi aivan ripsen tyveen. Älä räpyttele. Aseta sen jälkeen alairtoripsi siten, että ripsien magneetit kohtaavat ja ripset asettuvat nätisti paikalleen, vastakkain. Tätä kohtaa voi joutua treenaamaan, mutta itsekin onnistuin jo ekana päivänä muutaman kerran jälkeen ilman hermoromahdusta. G Beauty Labin sivuilla on myös video ripsien asettamisesta.

5. Ota ripset varovasti pois (esim. pinseteillä) ja säilytä niitä omassa rasiassa, jossa ne pysyvät paremmin siisteinä.

liimattomat irtoripset


Natural-ripset ovat vähän saksittuna oikein kivat.  Näillä saa vähän boostia silmämeikkiin vaikkapa juhliin tai muuten vaan. Tuntuma on myös kevyt ja ripset pysyvät oikein kiinnitettynä ilman turhaa säätämistä. Glamour-ripset ovat myös käyttikset, mutta vähän luonnollisemmat ovat enemmän minun makuuni.

Leikkasin itse Natural-ripsiä sekä pituus- että leveyssuunnassa, että saisin taivutuksen ja istuvuuden kohdallen. Ilman leikkausta ne ovat turhan isot meitsin mitoille, mutta saksimalla näistä sai jo oikein näppärät.

Kuvissa magneettiripset näkyvät sekä alkuperäisinä että leikattuna.  Leikkaamattomat ripset ovat ihan testimielessä kuvattu (käytän ripset leikattuna!), jotta niiden muhkeus tulisi ilmi. Se kun on paljon silmän koosta ja ripsien pituudesta kiinni, miltä irtoripset näyttävät itse kullakin.Mistä ostaa magneettiripset?

G Beauty Labin ripsiä voi tilata lafkan omasta verkkokaupasta tai esim. Sokokselta. Yksi ripsipari maksaa  noin 19,9 euroa ja näille luvataan ainakin 30 käyttökerran kesto.

Vegaanille ja kaikille muillekin sopivia magneettiripsiä voi ostaa myös mm. *Eylurelta täältä verkkokaupasta.

Ja muutoin vegaanisia tavanomaisia irtoripsiä voi myös bongailla esim. esimerkiksi *Kicksistä ja uutuutena myös luonnollisempia versiota tavan irtoripsistä löytää *True Glue -brändiltä täältä.

Onko sinulla kokemuksia magneettiripsistä?

Kommentit

 1. Kiva nähdä, että nämä voi toimiakin! Ovat niin mielenkiintoisia ja blogosfääri on ollut täynnä magneettiripsien epäonnistumista. Leikattuina näyttävät mahtavilta ja näppärää, kun ei tartte liimaa. Kunnon bileiden pysyvyystestin vielä tarttisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä myönnän että olin myös skeptinen. :D Ilman leikkausta nämä olisivat liian isot mulle. Magneetti on kyllä topakka, mutta kaiken a ja o on että saa ne ihan ripsen tyveen, muuten voivat liikkua.

   Poista
 2. En ollu aikasemmin kuullukaan tällasista magneettiripsistä, ihan mahtava vaihtoehto jos ei haluu käyttää liimaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kuulin näistä myös ihan muutama viikko takaperin. :D Kaikkea sitä oppii!

   Poista
 3. Nuo ois kyllä niin kätevät, mutta epäilyttää, että toimiiko ne. Ja kun hinta on noin korkea niin niitä ei viitsi ihan vaan testimielessä ostaa. Onko nuissa se magneetti vaan tuo yksi tummempi kohta tuossa keskellä? Pysyykö ne reunoistakin ripsityvessä kiinni vai nouseeko reunat ylös?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näissä on vain yksi magneetti eli juuri tuo tumma kohta. Suosittelen ihan suosiolla saksimaan näitä omaan ripseen sopivaksi, jotta asettuvat paremmin. :) Koska ripsi on ns. puolikas, on myös helpompi asettaa yhden magneetin kanssa. En ole varma ymmärsinkö mitä tarkoitat, mutta jos ja kun taivutan irtoripseä vähän, eivät nouse mulla reunoista vaikka just siinä kohtaa magneettia ei olisikaan.

   Poista
 4. Mä en ole kovin montaa kertaa käyttänyt irtoripsiä ylimääräisen vaivan takia, koska saan tavallisella ripsarilla tosi hyvin pituutta. Mutta nämä olisivat ainakin helpommat ja jäisi liimaaminen välistä, jota vähän kammoan laittaa silmän lähelle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kammoan myös liimaa silmän lähelle ja muutenkin, joten oon suosiolla jättänyt muut ripset testaamatta. Nämä olivat kuitenkin kohtuuvaivalla hyvät! :)

   Poista
 5. Mä kärsin vuonna 2005 irtoripsikatastrofin tultuani Jenkeistä ja sen jälkeen en ole irtoripsiin koskenut :D Oon tosta avautunut blogissakin, mutta siis menetin kaikki omat yläripseni ton katastrofin jälkeen ja elin yhden millin tynkäripsillä tosi pitkään. Se oli ihan kamalaa aikaa! Siks oon ihan tyytyväinen siihen, että mulla on omat ripset nykyään, enkä oo uskaltanut lähteä irtoripsihuumaan mukaan, vaikka ne kaikilla muilla niin hyvältä näyttääkin ja välillä mietin, että jospa sittenkin. Mut ei, ei ainakaan vielä :D Tosin tällaiset ilman liimaa käytettävät vois mennäkin, mutta varmaan kuitenkin pelkäisin, että tippuuko ne tuulessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, kuulostaa kamalalta - ja uskon kyllä miksi et ole koskenut irtoripsiin! Mä en ole uskaltanut kokeilla irtoripsiä ennen osin juuri noiden kauhutarinoiden ja liiman takia, joten magneetit ovat eka fiksu versio joita uskalsin kokeilla. Kyllä mä uskallan suositella, magneetti on aika topakka. ;)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^