Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Plant Apothecary - jännää ja jauhemaista luonnonkosmetiikkaa | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Plant Apothecary - jännää ja jauhemaista luonnonkosmetiikkaa

Plant Apothecary -tuotteet saatu blogin kautta

Kosmetiikan maailmassa eri tavalla innovatiivisia tärppejä tulee tuon tuosta, mutta  huomaan myös simppelien ainesosien ja koostumuksien tulemisen uutena "innovaationa". Talven mittaan tutustuin moderniin sarjaan, jonka juuret ovat kuitenkin tukevasti ikiaikaisissa kasviperäisissä ainesosissa ja mielenkiintoisissa koostumuksissa.

Plant Apothecary on yhdysvaltalainen luonnonkosmetiikan sarja, jonka purnukoista löytää sekä vedettömiä koostumuksia että mahdollisimman simppeleitä ainesosalistoja. Tuotteet ovat sertifoituja USDA Organic -leimalla, kaikki tuotteet ovat vegaanisia ja sarja on Petan eläinkokeettomalla listalla.

Lukuvinkki: Kotimaiset jauhemaiset Ayu Organics -naamiot 


Edit 2020: tuotesarjaa ei myydä ilmeisesti enää Suomessa.

 Testissä Plant Apothecary  -kosmetiikka


Aloitetaan siitä ehkä kaikista mieleenpainuvimmasta. Osa Plant Apothecaryn tuotteista on jauhemaisia, eli täten vedettömiä (ja täten myös vähemmän säilöntäaineita sisältäviä, vaikka näitä en kategorisesti vältäkään). 


Kasvojen Rice & Clean -puhdistusjauhe sisältää riisinlesejauhetta, kamomillaa ja E-vitamiinia, ei muuta. Jauhe sekoitetaan veden kanssa tahnaksi, pyöritellään varovasti kasvoille ja käytetään normaalin putsarin tavoin. Jauheen ja veden sekoitussuhde vie alussa vähän totuttelua (tippa kerrallaan!) kämmenellä, mutta massa on lopulta ihan käsiteltävää. Tämä vie pikkuisen enemmän huolellisuutta kuin perus-nestemäinen putsari, joten olen napannut purkin suihkun puolelle iltakäyttöön.

Puhdistusaineen ihotuntuma on vähän kuoriva, kevyen meikin puhdistava ja hieman nahkea. Eli toimii, vaikka epäilin. Massaa on hyvä pyöritellä vähän kasvoille puhdistusvaiheessa, jotta se pääsee oikeuksiinsa. Puhdistusaineen the aines on tosiaan riisinlesejauhe, jota on esim. Japanissa käytetty ajat ihon puhdistuksessa.

Sain tuotteet Hyvinvoinnin Tavaratalosta pr-näytteenä, ja siellä puhdistusjauheen hinta on 26,95 euroa. Ja tätähän riittää vaikka teelusikallinen tai pari kerralla. Suosittelen myös matkalle silloin kun ei voi pakata nesteitä mukaan, ja vedetön tuote säilyy myös hyvin. 


Toinen jauhemainen tuote on  rasvaisen, epäpuhtaan ja sekaihon puhdistava Not a Spot-naamio. Tähän on ympätty savea, tehokkaasti epäpuhtauksia imevää aktiivihiiltä (josta tulee musta väri) sekä antibakteerista basilikan eteeristä öljyä. Savipohjainen naamio kuivuu kasvoille, mutta sitä voi suihkutella tarvittaessa kasvovedellä kosteammaksi. Parhaimmillaan tämä naamio on vähän rasvoittuvalla iholla.

Not a Spot on todella hienojakoista jauhetta, joka sekoittuu veden kanssa muutamissa sekunneissa tasaiseksi. Rakeeton naamio ja hyvin kevyt ja sen levittää helposti ihan sormin. Meitsillä tätä kuluu noin kaksi tai kolme teelusikallista per käsittely.

Aktiivihiili on nyt todella trendaava ainesosa epäpuhtaalla iholla, ja tälläkin on vanhat juuret ihonhoidossa. Joka tapauksessa naamio jättää kasvot siloisemmiksi ja puhdistetuiksi - hyvä kosteutus on tosin puhdistavan naamion jälkeen tarpeen sekaihollani. Super-riittoisan epäpuhtaan ihon naamion hinta on 26,95 euroa.


Ja löytyipä testituotteisiin myös takuuluotettava kasvovesi, tai tarkemmin tituleerattuna kasvosuihke. Re:Fresh Organic Toning Mist -kasvovesi on aloepohjainen kombo mm.  ruusuvettä, kurkkua ja tasapainottavaa taikapähkinää. Tuoksussa on vahvasti esillä kurkku, muutoin tästä löytyy kaikkia kivoja lemppari-ainesosiani. 

Kasvoveden pullo on pienempää kokoa, joten se on matkannut sali- ja uintikassissa mukana. Suihkutettavien kasvovesien etu on siinä, että ne toimivat sekä kasvovetenä vanulapun tai käden kautta ja meikin kiinnityksen suihkeena. Puuteroinnin jälkeen muutama suihkaus kasvoille, ja meikki asettuu vähemmän puuterimaiseksi. Kurkun tuoksuisen kasvosuihkeen hinta on 17,95 euroa.

Onko Plant Apothecary sinulle tuttu? Käytätkö jauhemaista kosmetiikkaa ihonhoidossa?


Kommentit

 1. Mulla on pari jauhemaista naamiota, joiden annostelun ja veden määrän suhteen on aina vähän haasteita :D. Mutta tämä on tosi kivan näköinen merkki, mukavan moderni mun makuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se annostelu on aina pieni haaste. :D Vähän kerrassan vettä kantsii kokeilla.

   Poista
 2. En ole kuullutkaan joten uusi on. Mutta käytän jauhemaisia tuotteita, naamioita löytyy pari. Varsinkin Dr. Hauschkan savinaamio on jotain parhautta, koska se ei kuivata ihoa.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^