Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vertailussa BB-voiteet suojakertoimella | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vertailussa BB-voiteet suojakertoimella

Iroisie, 100 % Pure ja Jane Iredale on pr-näyte
*mainoslinkkejä

Ennen kuin varsinainen kevään aurinkovoidesesonki lähtee kunnolla käyntiin, tsekataan muutama tärppi arjen meikeistä, joilla SPF -tehoja voi lisätä kuin huomaamatta. Ja mikä olisikaan parempi esimerkki tästä kuin meikkivoiteen asemaa ajava BB-voide?

Pelkkä meikki ei ole riittävä suoja aurinkoa vastaan, mutta on ehdottomasti hyvä ja vaivaton lisä UV-säteitä vastaan. UV-säteethän  ovat sen verran salakavalia iholle, että auringolta suojautumista pitäisi mietiskellä keväästä syksyyn myös Suomessa.

Kokosin postaukseen muutaman Suomesta saatavan luonnollisemman puoleisen BB-voiteen, josta löytyy auringolta suojaava SPF -kerroin. Kaikki postauksen BB-voiteet ovat vegaanisia ja cruelty free.

Päivitetty 2020.
vegaani bb voide suojakertoimella

Vertailussa luonnolliset ja vegaaniset BB-voiteet suojakertoimella


Käytän yleensä BB-voiteita siten, että lisään päälle vielä kevyen mineraalimeikkipuuteri-viimeistelyn: tällä tavalla saa vähän lisää peittävyyttä ja mattaisuutta.

BB-voiteet ovat (ainakin olleet) nyrkkisääntönä keskitason peittäviä ja kuultavia, kuin myös suuri osa postauksen tuotteista. Vertailun BB-voiteet eivät siis ole varsinaisia täyspeittäviä mattameikkivoiteita, vaikka eroja näidenkin vertailussa löytyy.


Lue myös: Luonnonkosmetiikan BB- ja CC -voiteet testissä (Murumuru ja Juice Beauty)

luonnollinen bb voide

Iroisie Soin Parfait SPF 25 - keskipeittävä, kuultava ja ihoa hoitava

Ranskalaisen, astetta ylellisemmän luonnonkosmetiikan sarjan BB-voiteesta löytyy ihoa hoitava koostumus ja kiitettävä SPF 25 -kerroin. Pieni tuubi kätkee sisäänsä ihonsävyä luonnollisesti tasoittavan, luonnollista peittävyyttä loihtivan voiteen. Lopputulos on kuultava ja keskipeittävä: tasoittaa selkeästi näppyjen punaisuutta ja muuta, mutta ei ihan riitä tummille silmänalusille pigmentiksi. Joka tapauksessa kaunis ja ei-pakkelinen tulos!

Luonnonkosmetiikan meikkivoiteissa ei käytetä silikoneja tai muita koostumukseen vaikuttavia "ylimääräisiä" ainesosia, mutta tämä levittyy hyvin pienellä työstöllä. Iroisiessa on selkeästi voimakkain tuoksu: yrttisen luonnonkosmetiikkamainen, mutta kuitenkin iholta haihtuva. Pieni moite tulee pienestä tuubista, muuten tämä on oikein pätevä.

Sävy on vaalea, mutta ei aivan posliini-iholle sopiva: pohjasävy on neutraalin ja punertavan välimaastossa.

Tuote netissä: *Iroisie BB-voide SPF 25 @Biodellybb voide iroisie


100 % Pure BB Cream  SPF 15 - valoa heijastava ja hehkua tuova

Suosikkisarja100  % Purella on hurja määrä luonnonkosmetiikaksi luettavia meikkejä, ja meikkipohjista löytyykin yksi SPF-kertoimella 15 varustettu tärppi. Lopputuloksessa yhdistyy ihonsävyä tasoittava keskitason peittävyys ja erityisen kiva valoa heijastavuus. 100 % Puren BB-voide onkin vertailtavista eniten kuultava ja iholle hehkuva antava BB-voide.

Tämän koostumus on testisetin "jäykin", mutta oikeasti pienellä vaivalla tasoittuva ja työstettävä, myös kiireisinä aamuina. Eron  kuitenkin huomannee jos siirtyy synteettisestä meikkipohjasta tähän.

Sävy 10 Luminous on 100 % Puren BB-voiteiden vaalein sävy, mutta tämän postauksen nelikon tummin ja vielä asteen liian punertava talvi-iholleni. Mutta kesän päivettyneelle tai itserusketetulle iholle tämä sopii. Sertifikaateista  sarjalla on Leaping Bunny ja ainesosat luettavissa täysin luonnonkosmetiikaksi.

Tuote verkossa: *100%  Pure BB-voide @ House of Organic. Tuotteesta on kolme eri sävyä.


bb voide 100 pure


Jane Iredale Glow Time BB Cream SPF 25 - ylellinen ja peittävä

Jane Iredalen BB-voide on näkynyt aiemminkin blogini tontilla ja tämä meikkivoide onkin ollut aiemmin ahkerassa käytössä. BB-voiteeksi (ja muutenkin) tämä on todella hyvin peittävä, full coverage -tasoa. Lopputulos on kevyesti valoa heijastava, koostumus on vaivattomasti levittyvä ja muiden tavoin rullaamaton.

Jane Iredale ei ole varsinaista luonnonkosmetiikkaa, mutta ainesosissa painotetaan ihoystävällisyyttä ja mineraalipohjaisuutta. Tässä SPF-kertoimen tekee titaanidioksidi. Sävykartan BB3 on keskivaalea neutraalilla pohjasävyllä. Jos etsit taas supervaaleaa meikkivoidetta, tsekkaa tämän BB-voiteen vaalein sävy, BB1.

Jane Iredalen sertifikaateista löytyy Leaping Bunny. Sarja ei ole halpis, mutta pigmenttiä ja riittoisuutta riittää senkin edestä.

Tuote netissä: Jane Iredalen tuotteita löydät verkosta mm. *Cocopandasta.

jane iredale meikkivoide


Avril Organic BB-voide SPF 10 - edullinen ja sävyvalikoimaltaan erinomainen

Jengin edullisin ei tarkoita kehnoa, ja tämän väitteen luonnonkosmetiikan Avril taas kerran todentaa. Ranskalaisen merkin BB-voide on kerännyt pientä suitsutusta jo aiemmin blogeissa, ja onhan tässä hinta-laatusuhteeltaan käsittämättömän hyvä löytö! 

SPF-kerroin on vertailun heikoin, mutta sävy on iholleni kohdallaan. Voiteesta on vain kahta sävyä, ja tämä vaaleampi, hieman keltapohjainen Light on sopiva keskivaalealle iholle. Sävy onkin sopivin kaikista näistä vertailutuotteista.

Avril jättää kasvoille niin ikään ihonsävyä tasoittavan ja pieniä epätasaisuuksia peittävän tuloksen. Pieni valoaheijastavuus tuo mukaan luonnollisuutta, lopputulos on sekaihollani semi-matta. Koostumus on myös kevyt ja helposti liukuva.

Sertifikaateista Avrililla on Petan cruelty free ja Ecocert.

Tuote netissä alle 15 e: *Avril BB-voide House of Organicissa


avril organic bb voide

 Swatchit:Kommentit

 1. Kiitos hyvästä swatch-kuvasta:) On sävyissä eroja! Aika harvoin tulee käytettyä BB-voiteita, mutta kesäisin saatan kallistua niiden puoleen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Mulle BB-voiteet menee käytännössä samaan kastiin muidenkin nestemäisten meikkivoiteiden kanssa, mutta SPF on aika must jo tähän aikaan vuodesta. :)

   Poista
 2. Olen testaillut Avrilin BB-voidetta ja se on kyllä hyvä, paljon parempi kun ikinä osasin odottaa. Koostumus on mulle just täydellinen, kun en tarvitse peittoa vaan tasoitusta ja jälki on kuulas. Kun on tottunut mineraaleihin, on vaikea palata meikkivoiteisiin mutta tämä BB on mulle niin just eikä melkein 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli aivan sama fiilis Avrilista, parempi mitä odotin. Mä käytin vuosia mineraaleja vain meikkipohjana, nyt olen ottanut myös nestemäiset meikkivoiteet rinnalle. :)

   Poista
 3. Mulla on ollut Jane Iredalen BB-voide, tykkäsin siitä todella paljon! Sillä sai samaan aikaan peittävän, mutta luonnollisen lopputuloksen ja mun sävy ainakin valaisi kasvojakin upeasti :) Tuubi saisi mun makuun olla pienempi, vaikka toki ammattilaissarjalla varmaan pakkauskoossa ollaankin ajateltu meikkareita :D Mutta mun voide ehti mennä vanhaksi ennen kuin sain sen kulumaan loppuun :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun kuvailu tuosta Janen BB-voiteesta on kyllä just nappiin! Peittävä mutta kuultava ja luonnollinen. :) Ja joo, tuotetta ainakin riittää yhdessä tuubissa, ja vähemmän tarvitsee kerralla pigmenttisyyden vuoksi.

   Poista
 4. Näyttääpäs tuo Puren BB-voide tosi oranssilta :D Ei varmana sulautuisi mun ihonsävyyn, mutta pakkausta ihastelin! :) Iroisie on ollut mun pitkäaikainen suosikki, tullut varmaan jo 3-4 tuubia käytettyä ja just tilasin taas uuden. Tosin onhan se tuubikin aika pieni :D Mutta riittoisa silti!

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^