Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Atopikin herkän ihon aurinkotuotteet | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Atopikin herkän ihon aurinkotuotteet

Atopik-kosmetiikka pr-näyte


Joko pian on kesä? Aurinko on paistanut siihen malliin, että uskaltaa vinkkailla jo tämän vuoden uusista aurinkovoidetärpeistä. Ja hei, vaikka se aurinko ei joka päivä porottaisikaan, on hyvä suojautua SPF-kertoimella ulkona, koska iholle haitalliset UV-säteet kyllä läpäisevät pilvetkin.

Napsin estradille pari uutta aurinkotuotetta kotimaiselta Atopikilta. Atopik on lanseerannut äskettäin uuden linjan, jossa on sekä aurinkosuojat kasvoille että vartalolle, pari itseruskettavaa ja kirsikkana vielä after sun-geeli.

Atopik on kokonaan vegaaninen luonnonkosmetiikan ihonhoitosarja, joka tähtää etenkin herkän ihon kaveriksi. Purnukoissa on esim. kotimaista luomukaurauutetta, jota käytetään kuivan ja kutisevan ihon hoidossa. Tuotteet valmistetaan Suomessa, ja sertifikaateista löytyy Leaping Bunny ja luonnonkosmetiikan Fi-Natura.

Jos etsit lisätietoa vegaanisista aurinkosuojista: kirjoitin viime vuonna kokonaisen listan vegaanille sopivista aurinkosuojista, jota on myös päivitetty tänä vuonna. Muut aurinkovoide-aiheiset postaukseni löydät seuraavien tägien alta:  aurinkosuojat ja itseruskettavat.


atopik aurinkosuoja

Atopik aurinkotuotteet - kotimaista luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle


Atopik aurinkosuojat kasvoille ja vartalolle

Atopikin molemmissa aurinkosuojissa, kasvojen ja vartalon, on korkea SPF 30-kerroin. Fysikaalisten aurinkosuojien tehohan perustuu siihen, että voiteen "hiukkaset" heijastavat auringonsäteet pois iholta, eli ne jättävät usein levitysvaiheessa iholle pienen voidemaisen vaalean pinnan. 

Atopikin SPF -kasvovoide toimii päiväkäytössä ja meikin alla oikein hyvin - ei rasvoita, vaan on sopivan kevyt. Voide ei aivan "humpsahda" iholle, vaan se kannattaa levittää normaalia päivävoidetta tarkemmin. SPF-kerroin jättää näkyy iholla vähän vaaleampana hohteena, mutta tarkasti levittämällä  se imeytyy ilman valkoisuutta. Purnukka on ollut jo keväästä saakka käytössäni arkimeikin alla.

Atopikin SPF-voidetta voin suositella monella ihotyypille, sillä se on joka tapauksessa mukavan tasalaatuinen voide, ilman tuoksuja tai muita kommervenkkeja.
Atopikin vartalovoide on itse asiassa suihke. Suihkittava Atopikin vartalon aurinkosuoja on koostumukseltaan pienesti ja hyvällä tavalla öljyinen, kevyempi kuin perinteiset aurinkovoiteet. Tämä jättää aavistuksen miellyttävämmän (lue: vähemmän tahmaisen) pinnan iholle kuin perinteiset aurinkosuojat.

Kropalle tarkoitettu Atopikin SPF-suoja jättää iholle kasvovoidetta hitusen vaaleamman hohteen, mutta se tasoittuu ajan kanssa. Joku varmaan miettii, sopiiko tämä myös kasvoille kevyenä suihkeena tai muuten vaan, mutta kyllä pitäytyisin itse vain "virallisessa" kasvoaurinkosuojassa.


Atopik itseruskettavat


Atopikin itseruskettavista löytyy kasvoille astettain ruskettava kasvovesi ja astettain ruskettava kosteusvoide vartalolle. Asteittain ruskettavat ovat iso plussa kalkkilaivan kapteenille: ei tarvitse pelätä kerralla liian ätäkän ruskeaa lopputulosta. Saati oranssia, sillä Atopik tekee tosi neutraalisävyisen rusketuksen. Värin voimakkuutta voi säädellä käyttämällä tuotteita muutaman päivän välein.

Atopikin ruskettava vartalovoide on sääritestauksen perusteella ihanan helppo ja nopeavaikutteinen. Käyttö sujuu normaalin vartalovoiteen tavoin, mutta mielellään yötä vasten ja astetta tarkemmin hieromalla. Ihon sävy kehittyy noin 3-5 tunnissa. Kalpea hipiäni saa tällä hyvän tuloksen jo ensimmäisellä vaikutuskerralla: säärille kehkeytyi noin asteen tummempi, luonnollinen päivetys. Levittyvyys on myös parempi kuin Atopikin normaalilla vartalovoiteella.

Itseruskettavaa kasvovettä voi käyttää myös normaalin kasvoveden tapaan (iltaisin) ennen voiteita. Suosittelen levitykseen vanulappua, jolloin koostumus asettuu tasaisesti.

Kasvoveden lopputulos on kasvoilla aluksi hyvin vieno, mutta ihan hyvä niin:  luonnollinen päivetys näkyy jo yhdellä kerralla.  Asteen sävyeron huomaa jo sitten parin kasvoveden käyttökerran jälkeen. Atopikin tuotteissa on ylipäänsä nenääni miedot tuoksut, mutta ruskettavissa on mieto DHA:n tuttu tuoksahdus.


Atopikin jengiin kuuluu myös rauhoittava after-sun-geelivoide. Komboon on ympätty esim. rauhoittavaa kauraa, metsämustikkaa ja skavalaania. Tositoimissa auringon "polttamalle" iholle en ole tätä käyttänyt, mutta  after-sunin koostumus on ohuen miellyttävä ja hyvin imeytyvä, vaikka ei suoraan kovin viilentävän viilentävä.

Summaten: Atopik on harvoja tärppejä herkän ihon aurinkotuotteissa, jotka ovat vieläpä kotimaista luonnonkosmetitikkaa. Suosikkini on kasvovoide, mutta myös etenkin itseruskettavat hakkaavat monia kilpailijoiltaan eivätkä tunnu "luonnonkosmetiikalta". Atopikin jälleenmyyjät näet täältä. Sarjaa myydään apteekeissa, ja esim. apteekkishop.fi-verkkokaupassa aurinkotuotteiden hinnat ovat 23,7 - 34,7 euron välillä.


Joko sinulla on kesän aurinkovoiteet plakkarissa?

Kommentit

 1. Mä en tiennytkään, että Atopikilta löytyy itseruskettava kasvovesi. Kunhan saan tuon Eco by Sonjan kulutettua loppuun, kokeilen tuota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin ihan uusi ja itse myös vähän yllätyin tästä lanseerauksesta. On vähintään yhtä hyvä kuin tuo Eco By Sonyan. :)

   Poista
 2. Atopik on merkkinä todella kiinnostava. Kunhan vaan kerkeisi sinne apteekkiin joku päivä;)

  VastaaPoista
 3. Ihana blogi! Kiitos!

  Tuli hätä näillä helteillä, kun ulos tahtoisi mennä, mutta huomasin, ettei ole aurinkorasvaa ja ihoni on todella vaalea -> äkkiä nettiin kaivamaan ja törmäsin tähän blogiin.

  "Atopik? OK! Nyt pitää vaan etsiä kuka myy ja... "
  ...ja siinähän olivat jälleenmyyjätkin sivullasi listattuna.

  Koko hommaan meni 30 min - nettihaku, sivusi, apteekki ja nyt istun odotellen että aurinkorasva ehtii kunnolla imeytyä - ja sitten ulos aurinkoon ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, ihan mahtavaa kuulla että tästä oli näin nopeasti ja täsmällisesti hyötyä! :) Atopikia olen itsekin käyttänyt kesällä ja se onkin tosi hyvä. ^_^

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^