Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Urtekramin uutuuksissa tuoksuu laventeli | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Urtekramin uutuuksissa tuoksuu laventeli

Urtekram-kosmetiikka saatu pr-näyte
*mainoslinkki

Urtekram, tuo lompakkoystävällisen luonnonkosmetiikan pioneeri, on lanseerannut linjastoonsa myös violettisävyisiä Laventeli-linjan purkkeja.

Vinkkasin uusista Purple Lavender -linjan purkeista jo Instagramissa ja viime kuun suosikit-postauksessa.

Nyt syvennytään vielä pariin uuteen Laventeli-linjan tärppiin: vartalovoiteeseen, vartaloöljyyn ja käsirasvaan. Linjassa riittää tuotteita myös hiuksille, käsipesuun ja suihkuhetkiin. *Koko Urtekram Laventeli -valikoiman näet täältä netissä.

Urtekram on pitkän linjan tanskalainen luonnonkosmetiikkalinja, jonka valikoima on 2010-luvulla kehittynyt silmissä trendikkäämmäksi. Kaikki laventelituotteet ovat Urtekramille tuttuun tapaan tietenkin luonnonkosmetiikkaa (Ecocert), vegaanista (Vegan-sertifikaatti) ja eläinkokeetonta (Leaping Bunny) - ja todella kohtuuhintaista. Esimerkiksi kaikki postauksen tuotteet ovat alle kympin kappale!


urtekram purple lavender


Urtekram Purple Lavender -kosmetiikka: kukkarolle sopivaa luonnonkosmetiikkaa 


Urtekramilla on muutama laventelia sisältävä kosmetiikkatuote ennestään, mutta näihin uusiin Purple Lavender -sarjan täkyihin on osin kehitelty uudenlaisia koostumuksia.

Laventeli on vaikutuksiltaan tunnetusti rauhoittava, voimakkaan tuoksuinen kasvi. Joka tuotteesta kyllä voikin aistia aidon laventelin tuoksun. Tykkäänkin käyttää näitä etenkin ennen nukkumaanmenoa.

Purple Lavender -kosmetiikassa on aitoa ranskalaista laventelia muun muassa öljyn muodossa,  ja ihoa aidosti hoitavia kasviperäisiä tehoainesosia. Esimerkiksi hyaluronihappo sitoo vesikosteutta iholle auttaa ihoa ylläpitämään kosteutta tehokkaasti. Trendikkäät probiootit ovat myös kosmetiikan tähtiainesosa, sillä ne ylläpitävät ihon kuntoa ja ovat tunnetusti ihollekin "hyvisbakteereita", jotka vahvistavat ihon omaa hyvinvointia.


Purple Lavender vartalovoide


Ainesosat puhuvat todella kosteuttavista koostumuksista, mutta liian tuhtia levitystä tai tuotetuntua ei onneksi tarvitse pelätä. Jälleen kerran Urtekramin vartalovoide vetää vertoja kalliimmille kilpailijoilleen.

Voide imeytyy iholle kohtuuajassa, ei vaadi erityisen paljoa hieroskelua ja jättää vienon laventelin tuoksun.

Tässä on jälleen hyvä ja kohtuuhintainen perusrasva jokapäiväiseen käyttöön ja vartalovoiteita käytänkin useimmiten Urtekramin tuotteista. Pieni miinus toki siitä, että pumppupullo on hankala pakata laukkuun mukaan reissuille, vaikka muuten pakkaus on hygieeninen.

urtekram laventeli vartalovoide

Purple Lavender - laventelivartaloöljy


Vartaloöljy on ihan uusi juttu Urtekramin repertuaarissa. Toistan taas vähän itseäni,  mutta tässäpä on erittäin kohtuuhintainen ja mukavan tuntuinen, hintsusti aromaattinen vartaloöljy luonnonkosmetiikan maailmasta. Tuote on vielä pakattu tummempaan pulloon öljyn säilymiseksi.

Urtekramin laventeliöljy on toki öljyn tuntuinen, mutta kuitenkin tarpeeksi kevyt ollakseen miellyttävä käytössä. Ihoöljy on hyvä lisä etenkin kuivaihoiselle vartalovoiteen kaveriksi, jolloin se lukitsee kosteutta vielä tehokkaammin iholle. Toimii myös auringon kuivattamalla iholla!

Öljyn ainesosakombossa on oliiviöljypohja, ja lisäksi esimerkiksi jojoba, manteliöljy, koentsyymi Q10 ja tietenkin laventeliöljy hellivät ihoa.

urtekram vartaloöljy

Laventeli-käsivoide


Ja se käsivoide - sekin oikein kivaa laatua. Urtekramin käsirasva on valintani aina käsilaukkurasvaksi ja tämäkin on oiva sellainen, joskin tuoksu on voimakkaampi kuin esim. kookoskäsivoiteessa. Mutta: koostumus on semitäyteläinen, kohtuuajassa imeytyvä ja kosteuttava. Hetken päästä kädet ovat taas valmiita näppistyöskentelyyn, mutta parhaimmillaan tämä on nyt käsien yövoiteena.


Hinnat ja ostopaikat 


Vartalovoiteen suositushinta on 7,99 euroa, vartaloöljy 8,99 euroa ja käsivoiteen 5,99 euroa. Tuotteita on myynnissä esim. Sokoksella, ja todella laajan valikoiman *Urtekramin tuotteita löydät  netin kautta Hyvinvoinnin Tavaratalosta.


urtekram kasivoideKommentit

 1. Laventeli on ehkä yksi ainoita tuoksuja josta en välitä. En ainakaan tuotteissa joita pistetään iholle. Tykkään siitä esim. huonetuoksuna, pesuaineissa jne. Mutta iholla öyh. :D Tuoksuissakin olen tarkka, että se saa tuoda niihin raikkautta, mutta ei oikeastaan saa haista mun nenään, että käytän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha. :D Mä tykkään laventelista pieninä annoksina! Myös vaatekaapissa mulla on joskus laventelipusseja raikastajina.

   Poista
 2. Itse en miellä Urtekramia enää eläinkokeettomaksi brändiksi, koska he myyvät tuotteitaan Kiinassa. Vaikka näitä perustuotteita saakin ilman eläinkokeita laittaa myyntiin, niin silti on olemassa post-market-testauksen mahdollisuus. En ymmärrä miten Urtekramin Leaping Bunny -status on edelleen voimassa, pitää varmaan koettaa taas laittaa sinne päin viestiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan Kiinan myynti ei tarkoita pakollista eläintestausta, kuten Urtekramin tapauksessa on. Ymmärrän toisaalta huolen kun kuulee että sarjaa myydään Kiinassa. Mutta onneksi myös Kiinan lait ovat kehittyneet ja kehittyvät koko ajan tässä asiassa. :)

   Urtekram on avannut incinsä Kiinan viranomaisille siten, että tuotteita ei tarvitse testata _missään vaiheessa_. Selvitin tätä asiaa sekä Animalian että Britannian Leaping Bunnyn yhteyshenkilöiltä ja he ovat eläinkokeettoman kosmetiikan proseduurien asiantuntijoita, ja en näe syytä epäillä heidän tietojaan. Molemmat ovat tehneet vuosikymmenten työtä eläinkokeettomuuden puolesta voittoa tavoittelematta. He tietävät myös Urtekramin tapauksen. Urtekramilla on tosiaan kenties maailman valvoituin eläinkokeettomuuden sertifikaatti eli Leaping Bunny, ja se on tehnyt valtavan työn Kiinan viranomaisten kanssa eläinkokeettomuutensa varmistamiseksi. Koska tuotteet katsotaan turvallisiksi Kiinassa, niitä ei testata myöskään pistokokeilla. :)

   Poista
  2. Olen iloinen, että olet myös perehtynyt asiaan. Kysyin tästä juuri vielä itsekin brittien Leaping Bunnylta, haluan vaan olla tämän asian kanssa varma ja siksi kuulla vastauksen vielä suoraan. Minua nimittäin häiritsee tämä: "Thus, even if a cosmetic company manages to avoid pre-market animal testing, it is impossible for it to guarantee it will also avoid post-market animal testing, and indeed the risk of post-market animal testing remains high. HSI believes that until this is no longer the case, no cosmetics company can sell its products in China and credibly purport to be cruelty-free." eli Humane Society Internationalin FAQ-artikkeli eläinkokeista Kiinassa (lähde: http://www.hsi.org/assets/pdfs/bcf_china_faqs.pdf). Olisi toki kiva kuulla, että tuossa on joku oikeasti luotettava porsaanreikä, mutta kun luotettavaa lähdettä en ole sellaiseen löytänyt, niin pakko on epäillä. Linkkaa toki, jos tiedät jonkun muunkin lähteen, kuin Leaping Bunny ja niidenkin perustelut kyllä kiinnostaa :)

   Poista
  3. Eläinkoeaiheeseen olen joo jonkin verran perehtynyt: vajaan 10 vuoden vegaaniaikana on tullut osallistuttua eläinjärjestöjen toimintaan, tehtyä opinnäytetyötä joka käsittelee eläinkokeita(kin) koskevaa lainsäädäntöä ja päivitettyä Animalian kosmetiikkalistaa vapaaehtoisena (myös niiden merkkien osalta, jotka ovat poistuneet sertifikaatista). :) Leaping Bunny-järjestöt eivät saa taloudellista tukea merkeiltä, eivätkä tee bisnestä, joten yhden merkin pitäminen listalla väen vängällä ei olisi järkevää – koska järjestöt ovat eläinkokeita vastaan ja tehneet vuosikymmenten työtä tämän asian puolesta.

   Netissä on tosiaan paljon linkkejä ja artikkeleita jotka koskevat eläinkokeita, ja Kiinassakin on tapahtunut muutoksia linkittämäsi artikkelin julkaisun (2014) jälkeen. Esim. Animalia kertoi viime vuonna (minulle sähköpostilla, jota en toki voi linkittää), että tätä testauspakkoa on mahdollista kiertää, ja että Cruelty Free International vaatii siitä todisteet. Lyhyesti sanottuna vastaukset ovat olleet että ei-kosmetiikaksi luettavia ns. turvallisia tuotteita ei testata Kiinassa, missään vaiheessa. Ja luotan näihin vastauksiin, mutta jostain syystä eläinkokeet ovat sellainen aihe, että monella tuntuu olevan eri mielipiteet.

   Ymmärrän, että asia herättää tunteita, mutta tällä hetkellä Urtekram on mulle ihan luotettava. Sillä on myös yhteenä kolme eri sertifikaattia jotka kieltävät eläinkokeet ja mediakohu olisi taattu jos paljastuisi jotain muuta. Ymmärrän myös jos olet aiheesta eri mieltä ja huomaan myös keskustelen rajallisuuden näin kommenttiosiossa, jossa en yleensä käy näitä periaatekeskusteluja. :)

   Hyvää kesän jatkoa! :)

   Poista
  4. Minä en sinänsä epäile sinua enkä Leaping Bunnya, mutta luotan ensisijaisesti faktoihin, joille löytyy luotettava lähde. Kyseessä ei siis ole mielipideasia, vaan tahdon väitteiden tueksi jotain, mikä tyhjentävästi perustelee miksi jonkun brändin tuotteita ei voisi testata post-market-tyylisesti. Lukemani tiedon mukaan yritykset eivät edes ole itse tietoisia post-market-testauksesta, koska siitä ei kerrota heille. Minulle eläinkokeet ovat aina eläinkokeita, enkä tahdo tukea edes niiden mahdollisuutta.

   Olen nyt vasta tajunnut, että mitä tulee luonnonkosmetiikan sertifiointeihin, niin niiden eläinkoevastustus tuskin ulottuu valtion suorittamiin eläinkokeisiin, kuten Leaping Bunnyn. Korjaa ihmeessä jos olen väärässä!

   Mitä tulee keskusteluun kommenttiboksissa, niin itse koen että tämä on ihan yhtä hyvä alusta kuin moni muukin. Keskustelu on julkista, koska kyseessä ei kuitenkaan ole mitään arkaluontoista vaan päin vastoin sellaista infoa, mikä useaakin voi kiinnostaa. Keskustellaan siis ihmeessä vaan tässä, minusta tämä on tosi mielenkiintoista ja opettavaista kuulla eri lähteistä tulevaa tietoa.

   Palaan asiaan, kun joskus saan vastauksen omiin kysymyksiini Leaping Bunnylta :)

   Poista
 3. Rakastan laventelin tuoksua, joten näitä uutuuksia on kyllä ostettava testiin! Varsinkin toi vartalovoide houkuttaa kun kerran on toimivakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos rakastaa laventelia,tää sarja on melkein sitten jo must-tasoa. :) Vartalovoide on kyllä erittäin hyvä!

   Poista
 4. Vartaloöljy on aivan ihana! Se imeytyy melko nopeasti ja hoitaa ihon niin pehmeäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen koostumus on kyll tosi hyvä, ei yhtään liian lähmäinen. :)

   Poista
 5. Mua ei laventelin tuoksu niin sytytä, mutta nuo purkit on kyllä tosin kivan näköisiä! Kyllä mä joskus iltaisin oon jotain aromaterapeuttista laventelin tuoksua yrittänyt tuoksutella rentoutuakseni, mutta muuten en niin laventelista innostu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purkkien violetti väri on kyllä ihana myös minun mielestä :) Mulle laventeli toimii pieninä annoksina, joskus on ollut mullakin esim. tuoksukynttilä jota olen poltellut iltaisin. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^