Vegaaniset siveltimet - lista eläinystävällisistä meikkisiveltimistä!

*Osa mainituista tuotteista on saatu blogin kautta. Postaus sisältää mainoslinkkejä*


Vegaaninen sivellin hakusessa? Ei meikkipakkia ilman siveltimiä!  Tiesit varmaan, että meikkisiveltimissä voi hyvinkin olla eläinten karvaa - vaikkapa vuohea, ponia, oravaa, jonka alkuperäkään ei aina ole varma. Meikkisiveltimet olivat ennen lähes poikkeuksetta eläinkarvallisia, kunnes viime vuosina vegaanille sopivat, "cruelty free"-siveltimet ovat marssineet areenoille.

Synteettisestä kuidusta tehdyt siveltimet ovat tuttu näky jo ammattimeikkaajillakin, ja laatusiveltimiä on jo hankala erottaa eläinkarvallisista.  Siksipä suosittelen lämpimästi tutustumaan täysin eläimettömiin, vegaanisiin eli synteettisiin siveltimiin. Niinpä on jälleen listan paikka: vegaaniset siveltimet Suomesta, olkaas hyvä.

Synteettisissä siveltimissä valinnanvaraa riittää. Listasinkin tähän tunnetuimpia merkkejä, jotka ilmoittivat suht selkeästi siveltimiensä "karvojen" eli kuidun alkuperän. Jos listalta puuttuu jokin vegaaninen sivellin, vinkkaa siitä kommenteista. :)

Vegaaniset siveltimet listattuna


100% Pure - aivan kaikki tämän luonnollisen kosmetiikkasarjan siveltimistä ovat synteettisiä siveltimiä.  Suomen valikoima löytyy House of Organic -verkkokaupasta.

Alima Pure - mineraalimeikkeihin keskittyvällä lafkalla on myös noin parisenkymmentä sivellintä, jotka ovat kaikki valmistettu synteettisestä taklon-kuidusta. Maahantuojan valikoiman näkee täältä

Bdellium Tools - todella iso repertuaari siveltimiä, joista ainakin Green Bambu & Pink Bambu -linjat ovat kokonaan vegaanisia.

Benecos - kohtuuhintaisen meikkivalmistajan pakista löytyy myös muutama synteettisestä kuidusta valmistettu bambuvartinen perussivellin. Jälleenmyyjänä monet eko- ja verkkokaupat, kuten vaikkapa Biodelly.


BH Cosmetics - värikkään meikkisarjan valikoimaan sisältyy myös kohtuuhintaisia vegaanisia siveltimiä, myös seteissä. Myynnissä verkossa, esim. täällä ja Cocopandassa.

The Body Shop - The Body Shopin vegaanisiveltimet ovat olleet ensimmäisiä laadukkaita täysin synteettisiä siveltimiä markkinoilla ja tänäänkin koko sivellinvalikoima on vegaaninen.

Boho - ranskalaisella luonnonkosmetiikan sarjalla on muutama sivellin, jotka ovat kaikki vegaanisia.

Cover FX - kuten kaikki Cover FX:n meikit, myös siveltimet ovat vegaanisia, ja valmistettu synteettisestä materiaalista. Iso valikoima siveltimiä vaativillekin meikkaajille, myynnissä esim. elevenissä, KICKsissä ja Bangerheadissa.

E.l.f.- kaikki tämän halpismeikkisarjan siveltimet ovat vegaanisia. Myynnissä ainakin joissain apteekeissa.

Ecotools - ehdoton suosikki vegaanisiveltimiin! Ecotools on tehnyt vuosien ajan vegaanisia, kohtuuhintaisia ja laadukkaita siveltimiä aina silmämeikistä contour-suteihin. Valikoimassa on paljon myös käteviä settejä. Hylsyissä suositaan myös kierrätysmateriaaleja. Myynnissä esim. Sokoksella ja isolla valikoimalla Olet Kaunis-verkkokaupassa.

Estelle & Thild  - luonnonkosmetiikkasarjalla on myös pienehkö meikkilinja, johon kuuluvat siveltimet ovat kaikki vegaanisia.

Gressa Skin  -  ylellisen meikkisarjan muutamia vegaanisia siveltimiä myy Naturelle.

Hynt Beauty - vegaanimeikkilafkalla on kourallinen eläinystävällisiä siveltimiä esim. pohjustukseen ja häivytykseen. Kaikki siveltimet ovat vegaanisia, saatavilla ainakin Naturellesta.

IDUN Minerals - apteekeissa myytävän meikkisarjalla on vain vegaanisia siveltimiä.

Inika -kokonaan vegaanisen meikkilinjan siveltimet ovat myös kaikki synteettisestä karvasta. Myynnissä esim. House of Organic-verkkokaupassa.

Jane Iredale - vuonna 2018 julkaistu uusi sivellinlinja on valmistettu synteettisistä kuiduista. Sarjaa on myynnissä mm. hoitoloissa, Hehku-ketjuissa ja joissain apteekeissa. Kaikki jälleenmyyjät näet täältä.

Juice Beauty  - tietenkin myös kaikki Juice Beautyn siveltimet ovat cruelty free ja vegan! Tällä hetkellä Suomen valikoimassa on meikkipohjasuti.

KICKS Beauty - Kicksillä on paljon vegaanille sopivia kohtuuhintaisia siveltimiä, ja tuotetiedot näkee esim. Kicksin verkkokaupasta.

Lauren Brooke - värikosmetiikan ohella myös Lauren Brookella on kymmenisen vegaanisivellintä, esim. pohjameikkiin ja silmämeikkiin. Myynnissä Twist Be-liikkeessä ja verkkokaupassa.

Lily Lolo - mineraalimeikkisarjalla on iso valikoima myös synteettisiä siveltimiä moneen eri tarkoitukseen aina seteistä yksittäisiin tärppeihin, ja kaikki ovat toki vegaanisia.

Linda Hallberg - ruotsalaisen meikkitaitelijan  meikkisarjan kaikki siveltimet ovat vegaanisia. Myynnissä ainakin Kickissä.

Milani - edullisen meikkisarjan siveltimistä löytyy muutama vegaaninen sivellin silmille ja pohjustukseen. Saatavilla esim. elevenin verkkokaupasta.

NYX - kaikki NYX:in meikit eivät ole vegaanisia, mutta sivellinvalikoima on. Kohtuuhintaisia synteettisiä siveltimiä on myynnissä esim. Sokoksella, pretty.fi:ssa, elevenissä ja Bangerheadissa.

OFRA - värikkäällä ja kokonaan vegaanisella meikkimerkillä on myös paljon synteettisiä siveltimiä setteinä ja erikseen. Isohko vegaaninen sivellinvalikoima löytyy esimerkiksi täältä verkosta.

Puro Bio - edullisella luonnonkosmetiikan meikkilinjalla on myös muutama eläinystävällinen sivellin.

Real Techniques - Ecotoolsin ohella Real Techniques tekee parhaat vegaaniset siveltimet! Kokonaan synteettisen valikoiman Real Techniquesilla on myös älyttömän laaja valikoima siveltimiä kaikkeen detaljoiduista siveltimistä näppäriin setteihin. Tsekkaa vähintään glitteriset Brush Crush-ihanuudet! Iso valikoima löytyy esim. Olet Kaunis-verkkokaupasta.

RMS Beauty - kulttimeikkisarjan kaikki meikit eivät sovellu vegaanille, mutta kaikki siveltimet ovat kyllä synteettisiä.

Sigma - suosittu meikkisivellinmerkki on viime vuosina alkanut muuttamaan siveltimiään vegaanisiksi, ja tuotetiedoista näkee synteettiset  vaihtoehdot. Myynnissä esim. elevenissä.

Silk oil of Morocco - vegaanimeikkilafkalla on valikoimassaan myös harvinaisempia synteettisiä meikkiharjoja.

Uoga Uoga - latvialaisen luonnonkosmetiikkafirman valikoimaan kuuluu mineraalien ohella tietenkin myös pari kappaletta vegaanisia siveltimiä. Jälleenmyyjät voit tsekata Greenlipsin sivuilta.

Urban Decay  - suositun Urban Decayn kaikki sudit ovat vegaanisia siveltimiä.

ZAO - ZAOn meikkilinjan kylkeen löytyy myös vegaanisia siveltimiä esimerkiksi puuterille, poskipunalle ja meikkivoiteelle.

Zuii - Zuiilla on myös ammattimeikkaajan tarpeisiin sopivia vegaanisia siveltimiä esim. kasvoille ja silmille. Lisätietoa täältä.10 kommenttia

 1. Tosi hyvä listaus! Mä käytän pääasiassa Sigman ja RT:n siveltimiä enkä näe mitään syytä suosia eläinkarvaa olevia siveltimiä. Kyllähän sitä monesti sanotaan, että joissain tapauksissa ne voittaa synteettiset siveltimet, mutta itse ainakin saan synteettisillä ihan riittään hyvää jälkeä aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sigman siveltimiä en ole itse testannut mutta ehkä sekin päivä joskus koittaa heikolle mielelle. :D Joo, mä en toki ole ammattimeikkaaja tms. mutta tiedän että moni meikkitaiteilija käyttää vain synteettisiä myös.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ihanaa jos tästä on taas vinkkejä! :) Kiitos kommentista Sari!

   Poista
 3. Oon ymmärtänyt että myös Artisin harjat olisivat vegaaneita ja Cruelty Free, niitä toki joutuu tilaamaan esim. Briteistä, Suomalaisista kaupoista ei saa. Mähän rakastan mun Oval 7 yli kaiken, jos haluan peittävän meikkipohjan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelinkin että mikä se merkki oli josta olin lukenut sun blogista. ;) Kyllä Artis on kokonaan vegaaninen, tulispa vielä Suomeen niin pääsisi tällekin listalle. :D

   Poista
 4. Olipa laajasti eri merkkejä, pitää tutustua tarkemmin noihin tuntemattomiin :) Nanshyn siveltimet ovat myös synteettisiä ja vegaanisia, niitä saa mm. BeautyBay:stä. Nanshyn poskipunasivellin on aivan loistava, lemppari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nanshyja mulla onkin yksi setti ja joskus niistä kirjoitin myös blogiin. :) Jätin tästä pois, koska niillä ei ole enää suomalaista maahantuojaa.

   Poista
 5. Hei, huippu lista! Mun pitäs alkaa uusimaan mun siveltimiä, niin täältä onkin kätevä käydä kurkkimassa nuita merkkejä, miltä löytyy synteettisiä siveltimiä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että tästä on kenties hyötyä! <3 Valinnanvaraa on ainakin jonkin verran jo. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^