Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Biosolis & superhyvät luonnolliset aurinkosuojat | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Biosolis & superhyvät luonnolliset aurinkosuojat

Biosolis-tuotteet pr-näyte
*mainoslinkki


Hyvä luonnonkosmetiikan aurinkovoide, onko sellaista? Myönnän olevani vähän aurinkovoidekranttu, mitä ei lainkaan helpota se, että suosimani luonnonkosmetiikan fysikaaliset aurinkovoiteet jättävät iholle pientä valkoisuutta. Tämähän on aivan normaalia, koska fysikaaliset suojat heijastavat säteilyä poispäin iholta, eli eivät ns. imeydy ihoon, kuten synteettiset kemialliset aurinkosuojat.

Kehitys on onneksi kehittynyt ja luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet eivät kaikki ole yhtä kuin valkoinen muumi-iho.

Vinkkaan nyt yhdestä sertifoidusta luonnonkosmetiikan sarjasta, jonka fysikaaliset suojat eivät jätä ihoa piiruakaan valkoiseksi ja muistuttavat täten  normikosmetiikan voiteita. Ja ei, Biosoliksen luonnonkosmetiikan voiteissa ei ole myöskään ihoon imeytyviä nanoainesosia. Eikä paksua tahmaisuutta saati yrttistä (tai vahvaa) tuoksua.

Eli toisin sanoen: kyllä on olemassa hyviä aurinkovoiteita luonnonkosmetiikasta, ja tässä postauksessa kerron yhdestä parhaimmasta.

biosolis tuotteet

Biosolis - luonnollisten aurinkosuojien kärkikastia


Biosolis on aurinkotuotteisiin keskittyvä kosmetiikkalinja, joka tekee purnukkansa ajatuksella. Tuotteet ovat Ecocert-sertifioituja, eikä niissä luonnollisesti ole esim. silikoneja, synteettisiä hajusteita tai parafiiniöljyjä. Saati kemiallisia filttereitä, joiden on arveltu olevan haitallisia myös vesistöille. Purnukoissa onkin myös "coral safe"-tägit, eli aurinkosuojat eivät vahingoita koralliriuttoja, kuten on arveltu monen synteettisen aurinkosuojan tekevän.

Biosoliksen tököteissä on tietenkin suojan ohella kaikkea ihoa hellivää, kasviöljyjä ja -uutteita. Esimerkiksi aloe vera on vanha tuttu rauhoittava ainesosa, calendula hoitaa ärtyvää ihoa ja sheavoi kosteuttaa.

Tähtiaineena näissä on kuitenkin uudistava ja kosteuttava karanjaöljy, joka toimii aurinkosuojana kemiallisen filtterin tyylisesti, eli ei jätä valkoista jäännettä iholle. Purkkien SPF-kertoimet ovat silti todennettuja, ja tuotteista löytyy myös titaanidioksidia.

Biosoliksen tuotteet ovat cruelty free ja sopivat muutoin vegaanille, paitsi itseruskettava, after-sun ja kasvovoide.
Biosolis Melt in SPF30 - lemppari aurinkovoide monen vuoden ajalta


Aika tämän vuoden Biosoliksen purkkien testaamiselle ei olisi voinut olla parempi, sillä olin käyttänyt juuri edellisenä päivänä  viime kesältä jääneet Biosoliksen Melt-in-aurinkovoiteen jämät. Joka on loistava. Tuote oli vakkarini jo viime kesänä Algamariksen sprayn kanssa. Melt-in on voittanut myös ekokosmetiikan Beauty Awards-palkintoja.

Melt-in on suosikkini melko yksinkertaisista syistä: miellyttävä koostumus imeytyy iholle värittömänä, kestävänä ja vain hieman "tuntuvana" aurinkovoiteena. Nimensä veroinen, sanoisin! Myös SPF 30 on itselleni jo reilu.

Melt-iniä on helppo lisäillä ja levittää myös lennossa, koska tämä käyttäytyy hämmästyttävän paljon kuten ns. normikosmetiikan aurinkovoiteet. Biosoliksen tuotteissa on pieni kellertävä pohjasävy, joka mukautuu ihonsävyyn, ja on muutenkin kivempi pohjasävy kuin vitivalkoinen. Koostumus "sulaa" iholle vähän öljymäisenä.

Maahantuojan sivuilla kerrotaan että päivittäin käytettynä kasvoille ja kropalle Melt-in ja öljy kestäisivät noin kuukauden päivät, mutta meikäläisellä kyllä pidempään: laitan kasvoille eri voidetta ja suojaan itseäni eniten vaatteilla.

Tuote netissä Natural Goods Companyssa (klikkaa auki tuote- ja hinta tietoihin): *Biosolis Melt in SPF30


Biosolis aurinkosuojaöljy SPF20 - kevyt ja kuulas suoja


Biosoliksen aurinkoöljy on kuivaöljymäinen (=ei paksu) aurinkosuoja, joka hohtelee iholla kauniisti.
Tämä sisältää SPF-kertoimen 20, ja tämä pohjaa titaanidioksidiin ja karanjaan. En siis suosittelisi suoranaiseen paahteeseen tai herkästi palavalle iholle, mutta muutoin kyllä tuote on ihana. Tämä on nimittäin kullanhohtoinen öljy! 

 Olen etsinyt sellaista ihanaa summer chic-tyylistä kepeää aurinkotuotetta, ja tämä ajaa asian parhain päin, sillä iholle jää kevyt kuulto.

Suihkaus iholle ja levitys, ja kosteutettu ja hehkeä iho on valmis kesäbaanalle (no en mä käy missään baanalla, mutta olis). Hehku on maltillista mutta vähän erottuvaa, joka tulee esiin parhaiten toki auringonvalossa.

Tuote netissä Natural Goods Companyssa: *Biosolis aurinkosuojaöljyMistä ostaa Biosolis-kosmetiikkaa? 


Ajan tasalla olevan valikoiman  näet maahantuoja *Natural Goods Companyn verkkokaupasta. Voit ostaa Biosolis-tuotteita myös mm. *Joliesta täältä. 


Lukuvinkit: 

Parhaat kasvojen luonnolliset aurinkosuojat

Parhaat luonnonkosmetiikan itseruskettavat


Melt-in & öljysuihke ennen levittämistä:


Kommentit

 1. Biosolikset ja Algamariksen SPF30 on mun suosikit luonnollisista aurinkosuojista, ne on vaan parhautta. Mun erittäin kranttu miehenikin hyväksyy ne. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat, myös mun mielestä! Algamariksen tuotteissa on vielä kivempi tuoksu. :)

   Poista
 2. Meillä on Algamaris käytössä aikuisille ja lapsille, tälle kesälle ostin uutena myös Acorellen suojavoiteen 50 kasvoille. Biosolis on vielä kokeilematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Algamaris oli mulla viime kesänä, tän kesän taidan ehkä pärjätä Biosoliksella ja Atopikilla. :) Acorellesta oon myös kuullut kehuja mutta en nyt muista oliko vegaaninen eli mulle sopiva. :D

   Poista
 3. Mulla on tuo biosoliksen öljy, en ensin edes tajunnut että se hohtaa kun Sokoksella ei ollut testeriä ja pearly formula luki pienellä präntillä pakkauksen kyljessä eikä suomeksi ollut mitään mainintaa. Aluksi en tuoksustakaan tykännyt, minusta se nimenomaan on yrttinen, mutta nyt olen kyllä tykästynyt niin tuoksuun kuin öljyyn itseensäkin. Koitin ensin käyttää öljyä myös kasvoilla, mutta iho rupesi puskemaan finnejä, sitten ostin biosoliksen kasvoille tarkoitetun voiteen ja olen tykännyt. Käytän sitä kasvoille ja dekolteelle. Tuota melt-in:iä voisi joskus kokeilla. Eniten kyllä suojaudun vaatteilla :) Tykkään biosoliksesta kun sen monissa tuotteissa on korkeampi luomuprosentti kuin muissa vastaavissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, öljy ei varmaan oo kovin hyvä kasvoilla. :) Ja Biosoloksen tuoksu on vähän joo luonnonkosmetiikkatyylinen esim. vrt. Algamaris!

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^