Geelinaamiot jemmasta: 100 % Pure & Whamisa

Kirjoitin muutama viikko sitten poispestävistä kasvonaamioista ja vähäsen siitä, että niiden käyttämisen muistaminen on joskus haastavaa. Sama juttu koskee tietenkin myös yksittäiskäyttöisiä kangas- ja geelinaamioita. Poimin jemmasta pari geelimäistä naamiota, jotka ovat odottaneet vuoroaan taas aivan suotta.

Whamisan Organic Seeds & Rice Fermented -naamio ja 100 % Puren Caffeine Mask-naamio ovat molemmat ihoa pehmentäviä ja kosteuttavia täkyjä, jotka sopivat just hyvin myös kesäihonhoitoon. Vinkki etenkin teille, jotka ette etsi superpuhdistavia maskeja. Geelinaamiot ovatkin omiaan rauhoittamaan ja kosteuttamaan ihoa, samalla kun ne jättävät iholle imeytettäviä ainesosia.

*Whamisan naamio saatu blogin kautta, postauksessa on mainoslinkkejä*

Naamiot ovat luonnonkosmetiikkaa ja vieläpä vähän harkituimmilla ainesosilla. 100 % Puren tuotteet tunnetusti eivät sisällä pelkiltään vettä, vaan tämäkin maski on kyllästetty aloella, vihreän kahvin uutteella ja ihoa kirkastavilla ainesosilla. Whamisan tuotteet ovat taas korealaisen kosmetiikan helmiä, ja maskin ainesosia on fermentoitu, jolloin niiden antioksidantti- ja ravinnetehokkuus kasvaa.

Geelinaamioiden ideana on, että ne ohenevat käytössä sitä mukaa kun tehoaineet imeytyvät ihoon. Naamiot eivät siis ole mitään ihon pikaruokaa, vaan pikemminkin slow foodia: jopa puolen tunnin vaikutusaika on sopiva. Naamio ei siis varsinaisesti imeydy ihoon kokonaan, vaan sen saa nappaistua ihan sormin pois.


En voi mitään sille, että geelimäisten naamioiden tuntuma iholla vaatii vielä totuttelemista. Sellainen pehmeä, liukuva fiilis on näissä olennainen juttu. Kovasti naamion ohenemista en ole huomannut vaikutusaikana, mutta lopputulos on toden totta rauhoittuneempi, kosteutumpi ja ilman kuorintaakin pehmeämpi iho.

Whamisan naamion ainesosakombo on riisi- , siemen- ja maitohappopitoinen (maitohappo on vegaanista, kasviperäistä). Fermentoinnilla ryyditetty naamio lupaa vähentää juonteita, pigmenttiläiskiä ja boostata elastisuutta. Naamion ihotuntuma onkin erityisen kosteuttava, ja kun iholle jäävän seerumin vielä imeyttää, pienet kuivuudesta johtuvat juonteet pienenevät. Yleensä anti-agen salaisuus onkin juuri kosteuttavuus, ja sitä Whamisa tekee.

Whamisan maski on kaksiosainen, kirkas ja hyvin pehmeästi istuva. Yläosassa on reiät silmille, alaosassa suulle. Koska kosteustehoja riittää, naamio voi myös valua, jos sitä pitää pystypäin ollessaan. Tuoksu on aika voimakas, vähän vesimäinen ja yrttimäinen.100 % Puren kofeiininaamiot ovatkin sitten olleet jemmassani hävettävän kauan. Ostin nämä jo ennen kuin sarjaa alettiin myydä isosti Suomessa, ja nyt nämäkin maskit ovat bestsellereitä. Ehkä alussa säikähdin tätä geelimäistä fiilistä, joka tuntui savinaamioiden käyttäjälle vähän vieraalta.

Näissä rusehtavissa maskeissa on kuitenkin kaikkea kivaa ihoa hoitavaa, etenkin pintakuivalle iholle. Naamion tähti on tosiaan tulehdusta, punoitusta ja auringon ärsytystä vähentävä kofeiini. Lisäksi naamion hyaluronihappo auttaa sitomaan kosteutta tehokkaasti, joten naamio on sattunut sopivasti auringon paahtamalle iholle. Alun epäröinnin jälkeen geelinaamiot ovatkin olleet iso apu ilmastoinnista ja kuivuudesta kärvistelevälle hipiälleni!

Myös 100 % Puren naamio on vähän valuvaista sorttia, ja se pysyy parhaiten jos on makuuasennossa. Ja jep, kasvoilla maski  näyttää vähän hassulta, ja silmien reiät eivät ole ainakaan liian suuret. Mutta kerrankos sitä kosmetiikan tähden!100 % Puren naamioita löytää Suomesta vain House of Organicista, ja yksittäispakatun naamion hinta on 8,9 euroa.Käytätkö sinä geelinaamiota?
9 kommenttia

 1. Nuo whamisan geelinaamiot on kyllä huippuja ja super kosteuttavia. Mun herkälle iholle ne vaan oli liian aktivoiva�� En oo sit uskaltanut testata tuota 100% Purenkaan vaikka oon semmosen monesti meinannu ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Whamisan naamioista jää vielä seerumia hyvin taputeltavaksi iholle! 100 % Purellahan on hurja määrä erilaisia naamioita, olisikohan siellä jokin herkälle iholle sopiva?

   Poista
 2. Mä käytän kangasnaamioita ja mun mielestä ne on paljon kosteuttavampia, kuin voidemaiset naamiot 😊 Voisinkin kirjoittaa blogiin aiheesta postauksen 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoita ihmeessä! Mä olen kokeillut Orgaidin kangasnaamioita viimeksi ja ne on kyllä myös tosi kosteuttavia ja vähän mukavamman tuntuisia. :)

   Poista
 3. Käytän, mutta Salkan tavoin koen kangasnaamiot vieläkin kosteuttavampina kuin geelinaamiot, mutta esim. kiinteyttävässä naamiossa nää toimii erinomaisesti. Jotenkin juuri tolla koostumuksella saa vielä enemmän sellaisen lifting-efektin. Ainoa ärsytys on, että nää ei pysy ihan yhtä hyvin naamalla kuin hyvin istuvat kangasnaamiot. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, myös mulla kangasnaamiot pysyy kivemmin paikallaan. Geelinaamiot pitää nautiskella sohvalla pitkällään. :D Hyvä huomio muuten, että kiinteyttävät naamiot toimivat etenkin geelinaamioina.

   Poista
 4. Ohoo, nää on mulle ihan uusi juttu! Naamiohamsteri laittaa varmasti testiin! Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mä en olekaan ainoa geelinaamio-pimennossa elänyt. :) Nyt näitä on tullut Suomeenkin superpaljon saataville. :)

   Poista
 5. Oon joitain geelinaamioita testannut, mutta mun mielestä kangasnaamiot tuntuu vaan niin paljon miellyttävämmältä kasvoilla, kun ei oo sitä limaista tunnetta :D Mut toki oon valmis kestämään sen limaisuuden, jos tulokset on sen arvoiset ;)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^