Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vegaaninen kasvonaamio x 4 | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vegaaninen kasvonaamio x 4

kasvonaamiot pr-näytteitä, *mainoslinkkejä


Se juttu, minkä ihonhoidossa huolimattomuuttani tai laiskuuttani jätän vähemmälle, on kasvonaamiot. Kenellä on aikaa muhitella kasvonaamiota? No varmasti sillä joka haluaa hoitaa ihoaan kunnolla, haha. Siksi yritänkin asetella kasvonaamioita taktisesti näkyville paikoille kylppärissä että muistan käyttää niitä. Edistystä tapahtuu hitaasti, mutta tapahtuu - viime päivien testailujen myötä löysin myös monta toimivaa tärppiä.

Ymppäsin tähän postaukseen muutaman hyväksi havaitsemani kasvonaamion kimppa-arvosteluun. Yhtä lukuunottamatta kaikki ovat vegaanista luonnonkosmetiikkaa (ja se yksikin, Yes To, on aika luonnollispainotteinen ainesosiltaan) ja toimivat hyvin pintakuivalla sekaiholla.

Tuore lukuvinkki: Alle 20 e suosikit vegaanisista ihonhoitotuotteista


vegaaninen kasvonaamio

Vegaaniset kasvonaamiot testissä


Mukana on kaksi jauhemaista naamiota, eli sellaista, joita sekoitetaan veden kanssa tahnaksi: Optiatin Purifying sekä Yes To:n Detoxifying Charcoal. Kokeilemalla selviää paras sekoitussuhde jauheelle ja vedelle (teelusikallisesta ylöspäin), mulla menee aina vähän arvailuksi ensimmäisellä kerralla.Luonnonkosmetiikan Optiat tunnetaan zero waste -kosmetiikan pioneerina, sillä se valmistaa mm. ylijäämä-kahvinporoista kuorinta-aineita ja suosii kierrätettäviä pakkauksia. Rasvoittuvan ja sekaihon Detoxifying-naamion pohjana bentoniittisavea ja epäpuhtauksia imevää aktiivihiiltä, ja hampun akanoita, jotka tulevat ylijäämätuotannosta luomufarmilta Oxfordshiresta.

 Optiatin kuorinnan akanat kuorivat ihoa mekaanisesti, ja naamio on vähän rakeinen - joten se myös kuorii.

Savipohjainen naamio vaikuttaa noin kymmenessä minuutissa, eikä se kuivahda korpuksi - hyvä niin, sillä puhdistusteho on muutoinkin hyvä. Muovittomasta putelista kerrotaan riittävän 30 kertaan, mutta itse tykkään sekoittaa naamiosta vähän paksumman ja nopeammin kuluvan.

Optiatin Soil Association-sertifioidut naamiot löydät esim. NHS:n verkkokaupasta. Koko Optiatin valikoima on vegaaninen.

Edit 2020: Optiat on nykyään UpCircle, joka valmistaa kosmetiikkaa kierrätysaineista. Katso *UpCirclen ajankohtainen valikoima esim. Hyvinvoinnin Tavaratalosta!Yes To -sarjan Yes to Tomatoes -kosmetiikkalinja on suunnattu epäpuhtaalle iholle, ja monessa tuotteessa on myös trendikästä (ja tehokasta!) finnien ja muiden inhokkien nitistäjää eli aktiivihiiltä. Ainesosalista on aika lyhyt, ja tästäkin löytyy mm. savea ja toki tomaattiuutetta ja vähän yllärinä vettä.

Yes To -naamio on ehkäpä eniten rasvoittuvan ihon kaveri, sen verran tehokkaasti se kuivuu ja "imee" epäpuhtauksia. Koostumus on hyvin kevyttä ja puuterimaista ilman sattumia. Aika jännä koostumus, mutta hipiällä tämä on miellyttävä (ennen kuin kuivuu täysin).

 Naamiota voi pitää 10-20 minuuttia, minun pintakuivalla iholla 10 riittää.

Löydät hyvän valikoiman *Yes To -kosmetiikkaa esimerkiksi Olet Kaunis -verkkokaupasta täältä ja Sokokselta.

Suurin osa Yes To  -tuotteista on vegaanisia ja Yes to -kosmetiikalla on Leaping Bunny -sertifikaatti.Laveran Detox Effect Mask lupaa hyökätä etenkin iholle kertyneiden ilmansaasteiden ja lian kimppuun. Rakeeton naamio on voidemainen, hellävarainen ja kepeästi ihoa heleyttävä. Sopii monelle ihotyypille!

 Detoxia tai ei, naamio on astetta hellävaraisempi kuin edellä mainitut, mutta ah myös niin ihanan puhdistava.

Vihertävä naamio vaikuttaa 10-15 minuutissa, kuivuu aavistuksen verran ja jättää ihoon pehmoisuutta. Koostumuksessa on myös vähän pehmentäviä öljyjä, joten pintakuiva ihokin tykkää.

Voit hankkia *Laveran kasvonaamion esim. Hyvinvoinnin Tavaratalosta. 


Naamioista ehdoton suosikkini on Iroisien Masque De Beauté -kauneusnaamio. 

Kaikille ihotyypeille sopiva naamio on geelimäinen, joka asettuu ohueksi, värittömäksi kalvoksi iholla. Ei kiristelyä, tuhtia koostumusta tai mekaanista kuorintaa, mutta hellävaraisesti heleyttävä maski. Sopivan ylellinen, ja herkällekin ihollesopiva ja ihoa välittömästi kirkastava. 

Iroisien maskista löytyy epäpuhtauksia suitsivaa minttua, rauhoittavaa merilevää ja antioksidanttina ginko bilobaa. Tuntuma kasvoilla on hyvin hellävarainen ja vähän viilentävä, ja uskonkin että tämä on löytänyt faninsa jo monen ihotyypin hoidossa. Iroisiella on Ecocert -sertifikaatti ja usea tuote on vegaaninen.

Edit 2020:Iroisien valikoima on supistunut.

Lukuvinkki: Luonnonkosmetiikkaa epäpuhtaalle iholle - pihistä ja panosta


Käytätkö sinä kasvonaamioita?


Kommentit

 1. Kasvonaamioita käytän säännöllisesti, mutta kasvojen kuorinta on itselle aina ollut ja on edelleenkin vähän plääh - ei millään jaksais;)
  Mulla on kuiva iho, joten kovin detox-tyyppisiä naamioita harvoin käytän, joten tuo Iroisien naamio olisi näistä kaikista houkuttelevin kuvauksen perusteella:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ymmärrän tunteen kun ei jaksais. ;) Ehdottomasti Iroisie on kuivaihoisen valinta näistä naamioista! Myös Laveraa voi kokeilla, se ei kuivu ihan heti.

   Poista
 2. Mä pidän kylppärissä esillä yhtä kuorintaa ja naamiota, olen ottanut nyt sen taktiikan että käytän yhtä kerrallaan pois. Silloin ne loppuvatkin joskus :) näistä Lavera on tuttu ja tosi hyväksi havaittu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvä taktiikka. Mulla on sama shampoissa ja hoitoaineissa! :)

   Poista
 3. Just tänään käytin tuota Laveraa, ja mullakin naamiopurkit ovat hyvin esillä että muistaisin niitä käyttää. Mutta aika hyvin muistankin, ainakin sen kaksi kertaa viikossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kovasti yritän muistaa kerran viikkoon "naamioida". Kaksi on jo hyvin!

   Poista
 4. Käytän naamioita jonkin verran. Kuorinta sen sijaan on jäänyt vähemmälle sekä kasvojen että vartalon osalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuorinta ja naamio voivat joskus ollakin vastineita toisilleen. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^