Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vegaaniset hammastahnat ja ekohammasharjat listattuna | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vegaaniset hammastahnat ja ekohammasharjat listattuna

*mainoslinkki


Vegaanikosmetiikan yksi pähkäiltävä asia oli pitkään sopivien suuhygieniatuotteiden löytäminen. Nykyään hammastahnoja ja -harjoja on muutamaa sorttia merkeiltä, jotka kertovat vegaanisuudesta ja eläinkokeettomudesta selkeästi.

Kokosin tällä kertaa Suomesta saatavia hampaidenhoidon tuotteita (tahnoja ja harjoja),  jotka sopivat vegaanille. Vegaanisilla hammastahnoilla tarkoitan samalla myös eläinkokeettomia hammastahnoja, sillä usea marketeissa myytävä hammastahnamerkki ei ole sitoutunut läpinäkyvästi eläinkokeettomuuteen.

Ja heti alkuun huom:  jos lääkäri suosittelee sinulle parhaiten soveltuvaa suunhoitotuotetta tai menetelmää, tätä neuvoa on hyvä kuunnella. Tämä lista on koottu neuvoksi vegaanisia hammastuotteita etsiville ja aiheesta muuten vain kiinnostuneille, mutta hammasterveyden kanssa ei kannata ottaa liian kevyesti.

Käytän itse fluorillista hammastahnaa ja tein myös rajauksen siihen, eli tämän listan hammastahnoissa on fluoria Samoilta valmistajilta löytyy myös joitakin fluorittomia tahnoja, joten ainesosia tai tuotetietoja kannattaa tutkailla.vegaaninen hammastahna


Vegaanisia fluorihammastahnoja Suomesta: Alviana - Pikkurahan luonnonkosmetiikan brändillä on muutamia eri hammastahnoja, ja esimerkiksi *tässä alle 3 euron minttuhammastahnassa on fluoria. Alviana on sekä vegan- että luonnonkosmetiikkasertifioitu budjettikosmetiikan merkki, ja voit hankkia tuotteita House of Organicin outletista, jonne em. linkki vie.

Avril  - edullisen luonnonkosmetiikkamerkin valikoimassa on yksi vegaaninen fluorihammastahna, jossa on fluoripitoisuus on 1450 ppm. *Avrilin kosmetiikkaa löydät ison valikoiman House of Organicista. Avrililla on Petan cruelty free -sertifikaatti.

Cattier - valkaiseva hammastahna on tämän Ecocert-sarjan vegaanillekin sopiva hammastahna. Fluoripitoisuus on kohtuullinen 858ppm.

Ecodenta - osassa hammastahnoissa, kuten kaneli- ja *papaijahammastahnassa, on fluoria 1130ppm - 1454ppm. Ecodenta on Ecocert-sertifioitu, ja ainakin edellä mainitut hammastahnat sopivat vegaanille. Esimerkiksi Sokos ja *House of Organic myyvät Ecodentan ekohammastuotteita.

The Humble Co -  ekolgoginen hammasharjalafka on tuonut markkinoille myös natriumfluoridia sisältäviä hammastahnoja. Sertifikaateista Humblella on Vegan & luonnonkosmetiikan Natrue. Humblella on myös bambuisia hammasharjoja sekä ekologista hammaslankaa (tehty osin kierrätysmateriaaleista).  *Humblen tuotteita on verkossa mm. House of Organicissa.

Kingfisher -Vegekaupasta on saatavilla muutamaa eri makua (ja myös fluorittomana) näitä vegaanisia hammastahnoja.

Lavera - mitäpä Laveralta ei löytyisi? Esimerkiksi  noin viiden euron *Basis Sensitiv-minttuhammastahnassa on fluoria. Laveran kaikki vegaaniset tuotteet tunnistat purkin kyljestä vegan-logosta.

Logona - Logonan hammastahnoista All-Round piparminttuhammastahnassa on fluoria. Luonnonkosmetiikkaa vahvalla vegaanikosmetiikan painotuksella ja Petan eläinkokeettomalla sertifikaatilla. Voit hankkia *Logonan hammastahnan mm. Natural Goods Companysta.

Sante -  *minttuinen Family-hammastahna sekä  *B12-vitamiinia sisältävä hammastahna ovat fluorillisia. Santelta löytyvät luonnonkosmetiikan ja Petan sertifikaatit. Hinnat vaihtelevat 3-7 euron tietämissä. Santen hammastahnoja löydät mm. Hyvinvoinnin Tavaratalosta, johon em. linkit vievät.

Urtekram - marketeistakin löytyvä parin euron *minttuhammastahna (alehinta Hyvinvoinnin Tavaratalossa)  vaahtoaa hyvin miedosti ja hoitaa tehtävänsä kunnialla, miedolla mintun maulla höystettynä. Urtekram on Ecocert-, Vegan-, Leaping Bunny -sertifioitu. Urtekramilla on myös paljon fluorittomia tahnoja.


Entäs hammasharjat? Käytännössä lähes kaikki hammasharjat ovat ainesosiltaan vegaanisia. Moni  haluaa kuitenkin hankkia mieluummin ekologisemman hammasharjan esim. vähemmällä muovilla,. Myöskään moni tunnettu hammasharjoja valmistava merkki ei ole eläinkokeeton. Siksipä muutama tärppi eettisemmistä hammasharjoista, joita onkin tullut rytisten markkinoille! Itse nappaan aina reissulle mukaan bambuvartisen hammasharjan.


Ekologiset hammasharjat koko perheelleHumble Brush (The Humble Co) - lapsille ja aikuisille erikseen mitoitettuja bambuvartisia ja varsin ergonomisesti muotoiltuja bambuvartisia *hammasharjoja. Plussaa kivoista väreistä! Tämä sarja on ollut suosikkini jo pitkään. Myynnissä monissa eko- ja luontaistuotekaupoissa, luonnonkosmetiikan verkkokaupoissa, joissain tavarataloissa ja marketeissa. Löydät tuotteita mm. *House of Organicista ja usein myös *hävikkiverkkokauppa Matsmartista.

Mable Brush - Kauniita puuvartisia hammasharjoja löydät luonnonkosmetiikan *verkkokauppa-myymälästä Naturellesta. Harjat pysyvät pystyssä ilman jalustaa!


Luonnonkosmetiikan suuvesiä

Ecodentaluonnollisen raikkaisiin ainesosiin pohjaavia suuvesiä löytyy ainakin makean kookosen ja valkaisevan hiilen makuisena. Ecodentan suuvesiä löydät *ainakin House of Organicista ja myös Sokokselta.

Keeko - luonnollisia suuvesiä ja hampaiden valkaisun tuotteita luonnonkosmetiikan brändiltä -*katso valikoima House of Organicin verkkokaupasta.Jäikö listalta jokin olennainen pois? Vinkkaa kommenteissa. :)

Kommentit

 1. Hei jes, kiitos että teit postauksen juurikin fluorillisista tahnoista! <3 Olen itse aika tarkka tuon fluorin määränkin kanssa, ja näköjään ainakin Logona pääsee samoihin lukuihin kuin yleensä suosimani Kingfisher ja Lavera. :)

  Pearlbar ja Mable Brush menevät myös testaukseen, entisenä liian kovaa harjaajana pyrin nykyään käyttämään mahdollisimman pehmeitä harjaksia ja mielestäni Humble Brushin pehmein vaihtoehto tuntui aika kovalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kommentista! :) <3

   Hammasharjoista suosittelen tässä tapauksessa Pearlbaria. Mable oli aika kovahko myös, mun mielestä vielä kovempi kuin esim. Humble Brush.

   Poista
 2. Ihanaa, että keräsit yhteen juuri fluoria sisältävät, koska en vaan ikinä itse ottaisi sellaista riskiä, että pesisin hampaat fluorittomalla tahnalla, siis voin käyttää sellaisia esim. yhdessä pesussa päivän aikana tai silloin tällöin, mutta ainakin toisessa päivän pesussa käytän aina fluorillista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla on sama juttu, fluorihammastahna on käytössä ja tulee olemaan, joten en osaa suositella fluorittomia pitkäaikaiskäyttöön. :) Myös voisin vaikka matkalla tms. pesaista hampaita fluorittomalla, mutta en jatkuvasti.

   Poista
 3. Itsellä on nyt kolmas vuosi menossa vegaanisten ja fluorittomien hammastahnojen käytössä. Tänä kesänä oli myös ensimmäinen hammaslääkäritarkastus jolloin sain puhtaat paperit hampaiden kunnosta. Tätä ennen siis aina saanut monta paikkausaikaa ja hammaskiveä on pitänyt poistaa. En tiedä onko näillä tekemistä keskenään, mutta ainakin oli huojentavaa kuulla että fluorittomuus ei myöskään ole itselläni vaikuttanut negatiivisesti hampaiden kuntoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että hampaat on pysyneet kunnossa. :) Joillakin reikiintyminen on tosiaan kiinni myös geeneistä ja yksilöllistä, mutta mulle fluorillinen hammastahna on lääkärin ehdoton suositus, ja suosittelen konsultoimaan aina alan ammattilaisia. :)

   Poista
 4. Hei,
  Ehkä hupsu kysymys, mutta tiedätkö pystyykö oralin sähköhammasharjaan löytämään jostain vegaanisia/muovittomia vaihtopäitä? Kun sellainen on tullut hankittua, tuntuisi epäekologisemmalta hankkia kokonaan uusi ekologisempi sähköhammasharja (joita bongailin ainakin Wholefoodsista - jos joku sattuu jenkkei/britteihin olla menossa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa etten yhtään tiedä...Harmi, koska sähköhammasharjoja suositellaan usein lääkärissäkin. Mun ekosynti on tosiaan vähän tuntemattoman merkkinen sähköhammasharja, ja en ole kuullut että olisi vielä kehitelty muovittomia vaihtopäitä näihin.

   Poista
 5. Moikka! Mikä tekee tavallisista kaupanhyllyltä löytyvistä hammastahnoista (esim. colgate) epävegaanisia? Ajattelin, että se olisi glycerin mutta sitä näyttää löytyvän myös vegaaneista hammastahnoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Lyhyt vastaus: eläinkokeet, eli se, että moni iso brändi, kuten Colgate, eivät ole sitoutuneet eläinkokeettomuuteen. Vegaaninen kosmetiikka sisältää ajatuksen siitä, ettei eläimiä vahingoiteta missään valmistuksen vaiheessa.

   Glyseriini on normaalisti kasviperäistä nykyään. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^