Vegaaniset hammastahnat ja ekohammasharjat listattuna

*Postaus sisältää mainoslinkkejä*


Vegaanikosmetiikan yksi pähkäiltävä asia oli pitkään sopivien suuhygieniatuotteiden löytäminen. Nykyään hammastahnoja ja -harjoja on muutamaa sorttia merkeiltä, jotka kertovat vegaanisuudesta ja eläinkokeettomudesta selkeästi.

Kokosin tällä kertaa Suomesta saatavia hampaidenhoidon tuotteita (tahnoja ja harjoja),  jotka sopivat vegaanille.

Ja heti alkuun huom:  jos lääkäri suosittelee sinulle parhaiten soveltuvaa suunhoitotuotetta tai menetelmää, tätä neuvoa on hyvä kuunnella. Tämä lista on koottu neuvoksi vegaanisia hammastuotteita etsiville ja aiheesta muuten vain kiinnostuneille, mutta hammasterveyden kanssa ei kannata ottaa liian kevyesti.

Käytän itse fluorillista hammastahnaa ja tein myös rajauksen siihen, eli tämän listan hammastahnoissa on fluoria Samoilta valmistajilta löytyy myös joitakin fluorittomia tahnoja, joten ainesosia tai tuotetietoja kannattaa tutkailla.

Vegaanin fluorihammastahnoja Suomesta:

 Alviana - Pikkurahan luonnonkosmetiikan brändillä on muutamia eri hammastahnoja, ja esimerkiksi tässä minttuhammastahnassa on fluoria.


Avril  - edullisen luonnonkosmetiikkamerkin valikoimassa on yksi vegaaninen fluorihammastahna, jossa on fluoripitoisuus on 1450 ppm. Saatavilla verkossa esim. täältä. Petan cruelty free-sertifioitu.

Cattier - valkaiseva hammastahna on tämän Ecocert-sarjan vegaanillekin sopiva hammastahna. Fluoripitoisuus on kohtuullinne 858ppm.

Denttabs  - hampaanpesutabletteja saa fluorillisena ainakin Hyvinvoinnin Tavaratalosta. Matkalle mukaan?

Ecodenta - osassa hammastahnoissa, kuten kaneli- ja papaijahammastahnassa, on fluoria 1130ppm - 1454ppm. Sarja on Ecocert-sertifioitu ja ainakin em. mainitut tahnat sopivat vegaanille. Esimerkiksi Sokos, House of Organic ja Ruohonjuuri myyvät Ecodentaa.

The Humble Co -  hammasharjalafka on tuonut markkinoille myös natriumfluoridia sisältäviä hammastahnoja. Myynnissä ainakin House of Organicin verkkokaupassa ja Sokoksella. Sertifikaateista löytyy Vegan & Natrue.

JASON - Jasonilta löytyy vegaanisia fluorihammastahnoja reilunkokoisista pakkauksista, ja näitä myy Suomessa Heluna Shop Helsingissä ja verkossa. Leaping Bunny-sertifikaatti löytyy.

Kingfisher -Vegekaupasta on saatavilla muutamaa eri makua (ja myös fluorittomana) näitä vegaanisia hammastahnoja.

Lavera - mitäpä Laveralta ei löytyisi? Esimerkiksi Basis Sensitiv & Basis Sensitiv-minttuhammastahnassa on fluoria ja vegan-tägi löytyy heti purkin kyljestä.

Logona - Logonan hammastahnoista All-Round piparminttuhammastahnassa on fluoria. Santen sisarsarja on myös luonnonkosmetiikan Natrue- ja Peta-tägillä varustettu.

Sante - minttuinen Family-hammastahna sekä  B12-vitamiinia sisältävä hammastahna ovat fluorillisia. Luonnonkosmetiikan ja Petan sertifikaatit löytyvät.

Urtekram - marketeistakin löytyvä edullinen minttuhammastahna ei juurikaan vaahtoa, mutta hoitaa hommansa. Ecocert-, Vegan-, Leaping Bunny -sertifioitu. Urtekramilla on myös paljon fluorittomia tahnoja.


Entäs hammasharjat? Käytännössä lähes kaikki hammasharjat ovat ainesosiltaan vegaanisia. Moni  haluaa kuitenkin hankkia mieluummin vähän kestävämmin valmistetun harjan esim. vähemmällä muovilla, ja moni tunnettu hammasharjoja valmistava merkki ei ole eläinkokeeton. Siksipä muutama tärppi eettisemmistä hammasharjoista, joita onkin tullut rytisten markkinoille! Itse nappaan aina reissulle mukaan bambuvartisen yksilön.

Ekologiset, muovittomat hammasharjat


Berlin BioBrush - ylijäämäpuun selluloosasta peräisin olevasta biomuovista tehtyjä hammasharjoja, joissa on muovinen varsi. Nämä eivät tunnu kovinkaan erilaisilta "markettihammasharjoihin" verrattuna. Maahantuojan valikoima täällä.

Humble Brush (The Humble Co) - lapsille ja aikuisille erikseen mitoitettuja bambuvartisia ja varsin ergonomisemmin muotoiltuja bambuvartisia hammasharjoja. Plussaa kivoista väreistä! Tämä sarja on ollut vakkarini jo pitkään. Myynnissä monissa eko- ja luontaistuotekaupoissa, joissain tavarataloissa ja marketeissa.

Hydro Phil - myös näissä hammasharjoissa on bambuinen varsi. Näitä myy ainakin Vegekauppa. Harjakset ovat aika tukevan tuntuiset.

Mable Brush - Ainakin Naturelle ja Hyvinvoinnin Tavaratalo myyvät näitä puuvartisia, ilman jalustaa pystyssä pysyviä harjoja.

Pearlbar - näiden hammasharjojen harjakset ovat tosi pehmeät! Harja on biohajoavaa materiaalia ja harjakset sisältävät aktiivihiiltä, josta musta väri.


Luonnonkosmetiikan suuvesiä:


Georganics - Veteen liuotettavat suuvesitabletit noudattavat zero waste -periaatetta. Brändin tuotteita on myynnissä myös Sokoksella.

Ecodenta -  ekoainesosiin luottavia suuvesiä löytyy ainakin makean kookosen ja valkaisevan hiilen makuisena.

Keeko - kaikenmoisia suuvesiä ja luonnollisia hampaiden valkaisun tuotteita!Jäikö listalta jokin olennainen pois? Vinkkaa kommenteissa. :)

8 kommenttia

 1. Hei jes, kiitos että teit postauksen juurikin fluorillisista tahnoista! <3 Olen itse aika tarkka tuon fluorin määränkin kanssa, ja näköjään ainakin Logona pääsee samoihin lukuihin kuin yleensä suosimani Kingfisher ja Lavera. :)

  Pearlbar ja Mable Brush menevät myös testaukseen, entisenä liian kovaa harjaajana pyrin nykyään käyttämään mahdollisimman pehmeitä harjaksia ja mielestäni Humble Brushin pehmein vaihtoehto tuntui aika kovalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kommentista! :) <3

   Hammasharjoista suosittelen tässä tapauksessa Pearlbaria. Mable oli aika kovahko myös, mun mielestä vielä kovempi kuin esim. Humble Brush.

   Poista
 2. Ihanaa, että keräsit yhteen juuri fluoria sisältävät, koska en vaan ikinä itse ottaisi sellaista riskiä, että pesisin hampaat fluorittomalla tahnalla, siis voin käyttää sellaisia esim. yhdessä pesussa päivän aikana tai silloin tällöin, mutta ainakin toisessa päivän pesussa käytän aina fluorillista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla on sama juttu, fluorihammastahna on käytössä ja tulee olemaan, joten en osaa suositella fluorittomia pitkäaikaiskäyttöön. :) Myös voisin vaikka matkalla tms. pesaista hampaita fluorittomalla, mutta en jatkuvasti.

   Poista
 3. Itsellä on nyt kolmas vuosi menossa vegaanisten ja fluorittomien hammastahnojen käytössä. Tänä kesänä oli myös ensimmäinen hammaslääkäritarkastus jolloin sain puhtaat paperit hampaiden kunnosta. Tätä ennen siis aina saanut monta paikkausaikaa ja hammaskiveä on pitänyt poistaa. En tiedä onko näillä tekemistä keskenään, mutta ainakin oli huojentavaa kuulla että fluorittomuus ei myöskään ole itselläni vaikuttanut negatiivisesti hampaiden kuntoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että hampaat on pysyneet kunnossa. :) Joillakin reikiintyminen on tosiaan kiinni myös geeneistä ja yksilöllistä, mutta mulle fluorillinen hammastahna on lääkärin ehdoton suositus, ja suosittelen konsultoimaan aina alan ammattilaisia. :)

   Poista
 4. Hei,
  Ehkä hupsu kysymys, mutta tiedätkö pystyykö oralin sähköhammasharjaan löytämään jostain vegaanisia/muovittomia vaihtopäitä? Kun sellainen on tullut hankittua, tuntuisi epäekologisemmalta hankkia kokonaan uusi ekologisempi sähköhammasharja (joita bongailin ainakin Wholefoodsista - jos joku sattuu jenkkei/britteihin olla menossa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa etten yhtään tiedä...Harmi, koska sähköhammasharjoja suositellaan usein lääkärissäkin. Mun ekosynti on tosiaan vähän tuntemattoman merkkinen sähköhammasharja, ja en ole kuullut että olisi vielä kehitelty muovittomia vaihtopäitä näihin.

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^