Kesän heleät poskipunat

Poskipuna oli pitkään meikki, jonka käyttämistä arastelin ja suorastaan vältin. Mielessä siintivät 1980-luvun tyyliset voimakkaat punaposket ja ns. pelleposkikatastrofit. Sittemmin kun tutustuin oikeanlaisiin siveltimiin (ne poskipunalle tarkoitetut ja viuhkasiveltimet) ja kauniisiin sävyihin, tästä on tullut tärkeä osa arkimeikkiä. Levitys ei olekaan vaikeaa, kun muistaa kepeän käden, oikeat välineet ja pari testiottoa.

Poskipunien tylsyytenä on se, että ne kuluvat käytössäni tosi hitaasti, eikä uusia kivoja pääse niin paljon testailemaan. Mutta keväällä repäisin ja pitkästä aikaa ostin pari uutta yksilöä. Kesän poskipunissa olen napannut usein persikan ja korallin sävyjä, joita edustavat Lily Lolon Just Peachy ja Puro Bion Coral Pink.  En muuten lue koskaan mitään oppaita "näin valitset oikean meikkisävyn", vaan kokeilen fiiliksen mukaan. Ei kukaan ole ainakaan kehdannut kommentoida, että onpas minulla väärän sävyistä punaa!

*Sisältää mainoslinkkejä* 
Molemmat poskipunista ovat puristettuja, persikkaisen vivahteisia ja mineraalipohjaisia. Ja oikein hyviä hinta-laatusuhteeltaan.

Yksi suosikkipunistani on Lily Lolon jauhemainen poskipuna, mutta myös tässä puristetussa on hyvin potentiaalia. Lily Lolon tuotteet eivät yleensä ole kovin mattaisia (myöskään ne joita sanotaan mattaisiksi), ja tässäkin persikkapunassa on pientä samettisuutta. Ei kiiltoa, mutta ei täysin mattaakaan.

Lily Lolon punan sävy on luonnollinen, vienosti oranssinen puna. Sanoisin, että turvallinen myös niille, joille persikkaiset sävyt ovat uusia. Pigmenttisyys on myös näkyvää, ja väriä irtoaa helposti pannusta. Mielestäni jauhemaiset ovat useammin pigmenttisempiä, mutta tämä puristeinen toimii just eikä melkein arkimeikissä. Koostumus on myös mukavan helposti levittyvä ja häivyttyvä. 


Puro Bio on ollut yksi vuoden jännimmistä meikkisarjoista - edullista, pigmenttistä ja suurilta osin vegaanista! Poskipuna onkin kauniin pigmenttinen, vaikka sävy ei itsessään ole kovin tumma. Lily Loloon verrattuna tämä on myös oikeasti mattainen ja puuterinen tuote. Mattaisat meikkituotteet vaativat hitusen tarkempaa levityskättä, mutta tämän koostumus on armollinen, ei lainkaan pölisevä. Sävy on pirtsakka korallipinkki, jota voi sipaista ihan vain kevyestikin, ja ehostus on jo astetta eloisampi.


Täysihintaisena Lily Lolon poskipuna on 14,90 euroa, ja Puro Bion puna 11,5 euroa. Kun miettii riittoisuutta, hinnat ovat kohtuullisia. Molempien sarjojen vegaaniset vaihtoehdot ovat merkattu hyvin tuotetietoihin lähes jokaisella jälleenmyyjällä.11 kommenttia

 1. Korallipinkit postkipunat sopivat kesään todella hyvin. Yleensä itse tykkään vähän syvemmistä sävyistä, mutta kesä on korallipinkin aikaa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, kesä ja korallipinkki ne yhteen soppii! :)

   Poista
 2. Kauniin värisiä punia! Minä käytän persikkaisia tai korallisia lähinnä kesällä. Poskipunat kyllä kuluvan ärsyttävän hitaasti ja yritänkin ostaa niitä äärimmäisen harvoin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Persikkaiset ja koralliset toimii kyllä hyvin kesällä, talvella mulla on myös enemmän punaisia käytössä. Tuskastuttavan hitaasti kuluvat kaikki yhtä lailla. :D

   Poista
 3. Se on kyllä poskipunissa ärsyttävintä, kun ne kuluvat niiiiin hitaasti. Eikä uusia viitsi ostaa kovin usein kaappiin pyörimään. Itse taas siirryn kesällä pinkkeihin poskipunissa, koska ihoni on lämpimän sävyinen ja ruskettuu helposti niin monet oranssit/korallit näyttävät minulla jotenkin...tunkkaiselta ehkä, mutta pinkit ja vaaleanpunaiset raikkaalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä, vaikka uusia sävyjä tulee paljon vastaan. Nytkin mietin pitkään hankinko nämä, mutta just samoja sävyjä ei ollutkaan. Totta kyllä, että kesällä ja talvella eri punat voivat hyvinkin näyttää paremmalta iholla. Mä itse en rusketu kesällä juurikaan.

   Poista
 4. Mä olen taas aina rakastanut poskipunia, siitä lähtien kun ne vasta parinkympin kieppeillä löysin. Tekee ihan ihmeitä kasvoille. <3 Tosin koen, että mä olen niiden kanssa tosi usein liiankin varovainen, mutta ehkä se on enemmän sitten oma tyyli, että se on olematta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luenkin sun blogista usein poskipunajuttuja! :) Mä olen myös vähän varoivainen. :D

   Poista
 5. Jos mun pitäisi valita yksi poskipuna loppuelämäksi, niin se olisi joku tälläinen persikkainen sävy, koska ne toimii mielestäni joka meikissä ja joka ihosävyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi olla myös mun loppuelämän sävy, kun persikkainen mätsää tosiaan hyvin kesät talvet mulle. :)

   Poista
 6. Mä rakastan poskipunia ja ne onkin kosmetiikan osalta mun "heikkous", joita voisin keräillä mielin määrin :D Tuo Puro Bion poskipuna on tosi kaunis sävyltään, täytyykin tutustua brändiin paremmin! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^