Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Luonnonkosmetiikan kasvovedet kimpassa - vinkit eri ihotyypeille | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Luonnonkosmetiikan kasvovedet kimpassa - vinkit eri ihotyypeille

sis. pr-näytteitä ja  mainoslinkkejä*


Kasvovesirohmu täällä hei! Ihonhoito ilman kasvovettä ei tule kohdallani kysymykseen, ja kasvovedellä lotraus onkin ollut osa rutiiniani jo teiniajoista lähtien

Puhdistuksen viimeistelijä, pH:n tasapainottaja, huokosten supistaja, rauhoittaja, kosteutta säilyttävä, tulehdusta hillitsevä, virkistävä... Ihon tarpeet vaihtelevat päivän, vuodenaikojen, stressin ja hormonien mukaan, joten kasvovedelläkin voi olla monta roolia. Jemmassani on usein vähintään kaksi kasvovettä, esimerkiksi toinen puhdistava ja tulehduksia hillitsevä ja toinen suihkemainen, kosteuttava pitkin päivää käytettävä.

Seuraavaksi listaan muutaman hyväksi havaitsemani kasvoveden, joista löytyy suosikkeja niin kuivalle iholle, epäpuhtaalle iholle kuin tasapainotusta hakevalle ihotyypille. Mukana on niin kasvovesiä, kukkaisvesiä kuin yksi timanttinen hoitovesikin. 

Samoin kuin itsellni puhdistusaineita ja kroppavoiteita, kasvovesiä kuluu vuoden aikana paljon, ja niitä saa ihan luvan kanssa lotrata!

luonnonkosmetiikka kasvovesi


Luonnonkosmetiikan kasvovedet eri ihotyypeille

Kaikki seuraavat vaihtoehdot ovat vegaanista luonnonkosmetiikkaa.

Antipodes Ananda Antioxidant Gentle Toner - kosteuttava ja ylellinen 


Tämä luksustärppi oli jo viime kuun suosikeissani. Antioksidantteja, vitamiineja ja ihania kasviperäisiä tehoaineita sisältävä kasvovesi on virkistävä suihkeena, mutta vielä kivempi vanulapun kautta. Kasvovesi rauhoittaa ja sitoo kosteuden iholle näppärästi, ja mieleluiten otan joka pisaran talteen huolellisesti vanulapun kautta.

Tuote netissä: *Antipodes Ananda Antioxidant Gentle Toner 

Teepuukasvovesi  - epäpuhtaalle iholle


Akamuti tekee simppelin toimivia luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteita, joissa on usein eteerisiä öljyjä tehoaineina - kuten Teepuuvedessä. Suihkepullo on toden totta hyvin ainesosapihi, sillä tämä sisältää vain tislattua teepuuvettä. 

Teepuu on tunnetusti rasvoittuvan, tulehtuneen ja sekaihon antiseptinen hoitovesi. Vahvasti teepuun tuoksuinen kasvovesi on valinta silloin, kun iholla on alkavia tulehduksia tai rasvaisuutta. Teepuuvesi ei ole ehkä varsinaisen hemmotteleva, mutta hyödyllinen epäpuhtaalle iholle. Plussaa siitä, että tämä ei kuivata, mutta toki vaatii kosteusvoiteen peräänsä.

Korvaava tuote verkossa (kuvan teepuuvesi ei ole enää saatavilla): *Farfalla Teepuu-kasvovesi
ananda luonnonkosmetiikka

Flow Cosmetics ruusuvesi - luottotuote joka ihotyypille


Ruusuvedet ovat ihohoitoni jokaisena vuodenaikana toimivia kulmakiviä. Kotimaisen Flow-kosmetiikan ruusuvettä olenkin suihkautellut etenkin pitkin päivää ihon kuivuessa ja mineraalimeikin päälle. 

Ainesosissa vain ja ainoastaan tislattua damaskonruusuvettä. Myös pakkaus on laadukas ja ylväs, musta lasipullo, jonka suihkutusmekanismi on ihanan hienojakoinen. Ruusuvedet toimivat oikeastaan joka ihotyypillä aina herkästä sekaiholle, ja  suosittelenkin aloittamaan ruusuvedestä, jos olet vasta tutustumassa luonnonkosmetiikkaan, tai jos et ole siihen vielä tutustunut!

Tuote netissä: *Flow Cosmetics Ruusuvesi

Dabba Vadelmanlehti -monikäyttöinen kukkaisvesi sekaiholle


Kukkaisvesi tarkoittaa kasvovettä, jonka ainesosat ovat pääasiassa tislattuja, luonnollisia kukkaisuutteita, joissa on luonnostaan hoitavia vaikutuksia, kuten ihohuokosten supistuvuutta tukevia tai rauhoittavia. Kun etsit takuulla hyvää kukkaisvesibrändiä, ei kannata skipata latvialaista Dabbaa!

Kukkaisvesien vakiovalintani on aina pohjolan luonnosta inspiroituva Dabba. Latvialaisen pienimuotoisen firman kukkaisvesissä on aidot tuoksut, luonnonmukaiset ainesosat ja koostumuksia eri ihotilanteisiin.

Dabban Vadelmanlehti-kukkaisvedessä on vain kahta ainesosaa, ja tätä voi suihkia myös kropallekin. Villivadelman lehdistä uutettu kukkaisvesi on etenkin sekaiholle: miedosti supistava, rauhoittava ja kosteuttava.

Tuote verkossa: *Dabba Kukkaisvedet (koko valikoima)
luonnonkosmetiikka kukkaisvesi


Whamisa Organic Flowers Toner Original - kosteuttava hoitoneste korealaista kosmetiikkaa


Korealaisen hittibrändi Whamisan tuotteet ovat luonnonkosmetiikan hittejä, eivätkä suotta. Fermentoitu, normaalille ja sekaiholle suunnattu kasvovesi on iholla kosteuttava isolla koolla.  Pikemminkin puhumme hoitovedestä, mikä on astetta kosteuttavampi kuin kasvovesi.

Suosittelen Whamisan hoitovettä iholle, joka etsii kosteustasapainoa, kärsii kuivuudesta ja kiristelee. Tuotteen ainesosat ovat todella tehokkaat: veden sijaan kukkaisuuttesiin pohjaava hoitovesi hellii ihoa mm. nestepitoisen kurkku-uutteen ja parsakaalin voimin. Fermentointi tehostaa ainesosien hoitavuutta ja imeytymistä iholle, joten rahalle saa vastinetta.

Whamisan kasvoveden osteushuntu jää iholle selkeästi, ja minkäänlaista kiristelyä ei ehdi ilmaantua ennen kosteusvoiteden levitystä. Alankin pikkuhiljaa ymmärtää korealaisen kosmetiikan kerrostusintoa. Vedetön, kukkauutteita sisältävä koostumus istuu iholle todella ylellisesti. Whamisan hoitovesi on riittoisa, joka on hyvä huomata hintaa katsoessa.


Whamisa Refresh Toner (20 ml) - tulehdusherkälle iholle 


Yksi matkakokoinen kasvovesi myös testiin mukaan! Whamisan pienikokoiset kasvovedet ovat matkakosmetiikan pelastus, sillä pikkupurkkeja ei löydy oikein mistään.

Rasvoittuvan ihon kasvovesi on hoitava, iholla sopivasti kipristelevä, joka on omiaan tulehdusherkälle iholle iltarutiinissa. Tämäkin on Whamisan tapaan fermentoimalla valmistettu, ja ainesosissa on mm. kirkastavia sitrusuutteita ja lootuksenkukkaa.

Pikkupurkki siitä hyvä, että sitä kautta voi testata, sopiiko tuote iholle, ja onhan se helppo myös ottaa matkalle mukaan. Ostin tämän ystävämyynnistä, ja minipakkaus oli hyvä viikkoreissulle.

Matkakokoinen kasvovesi verkossa: *Whamisa Refresh Toner (20 ml) 

Lue lisää hoitoveden hyödyistä ihonhoidossa: Superkosteuttava kasvovesi - siis hoitovesi

whamisa hoitovesi


Iroisie Tonique Précieux - täyteläinen kasvovesi kuivalle iholle (korvaa myös miselliveden)


Ranskalaisen, ylellisen Ecocert-sertifioidun Iroisien tuotteet eivät aluksi oikein sytyttäneet, mutta niinpä tästäkin kasvovedestä kuoriutui kosteuttava, runsas ja jopa kevyen meikin misellin tavalla puhdistava yksilö. Vau! Tällä tutoteella voit korvata myös miselliveden, sillä se pyyhkäisee todella hyvin myös meikin rippeet pois kasvoilta.

 Tuoksu on tosi mieto ja koostumus on sellainen pienesti vaahtoava, hellävarainen ja hemmottelevan hoitava. Neidonhiuspuuta sisältävä kasvovesi vaikuttaa kaikista eniten kosteutta ja hoitavuutta kaipaavan ihon tuotteelta, ja sekaiholle tämä istuu oikein hyvin.

Tuote verkossa: *Iroisie Tonique Précieux -kasvovesi


Mossa Skin Solutions Clarifying Toner - puhdistava ja miedosti kuoriva kasvovesi epäpuhtauksille


Jos joltakulta on mennyt ohi, Mossan epäpuhtaan ihon kasvovesi on yksi viime aikojen parhaita kasvovesilöytöjä!

Kohtuuhintainen, hedelmähappojen avulla hyvin miedosti kuoriva kasvovesi suitsii tukkeutuvaa ihoa ja nousevia epäpuhtauksia. Ostinkin tätä jo uuden purkin ensimmäisen loputtua. Ainesosista löytyykin niin supistavaa salisyylihappoa, BHA-hedelmähappoa ja vitamiinipitoista mustaherukkauutetta. Tuoksu on omalaatuinen ja vähän luonnonkosmetiikkamainen, kuten Mossalla yleensä.

Bestseller verkossa: *Mossa Skin Solutions -kasvovesi

mossa kasvovesi

Kommentit

 1. Tykkään käyttää ruusuvesiä ja tuo Flow vaikuttaa kiinnostavalta. Kesähelteillä ruusuvesi tuntuu erityisen virkistävältä, joten heti jos/kun helteitä taas ilmaantuu, katsastan Flown ruusuveden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heti on sopivasti ensi viikolle luvattu helteitä. ;) Suomessa pitää vaan olla niin nopea, että melkein pitäs olla varalle helteitä varten että ei mene päivääkään hukkaan. :D

   Poista
 2. Iroisie, Dabba, Whamisa, FLOW, Mossa ja Antipodes mullekin tuttuja :D Oon kans oikea kasvovesihullu ja käytänkin niitä aika reippaalla kädellä :D Näistä mun suosikkeja on Antipodes, Whamisa ja FLOW, jota on tullut käytettyä monta pullollista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, mahtavaa. :D Mulla tää on eka pullo FLOWta, ja on aika positiivinen yllääri!

   Poista
 3. Kiitos näistä! Minulla on haussa uusi kasvovesi, ja olenkin pallotellut että mitäs sitä nyt sitten, kun haluaisin ostaa luonnonkosmetiikkaa ja jopa lasipullossa. Flow'n ruusuvesi taitaa olla kova kisaaja, pitääpä mennä kauppaan suihkimaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasipullossa tosiaan löytyy mm. Flowta, Antipodesia, Whamisaa, Neal's yard Remediesia luonnonkosmetiikasta. :) Flow on tosi hyvä kyllä!

   Poista
 4. Flown ruusuvesi on todella ihana, olen sitä pari pullollista käyttänyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää ruusuvesi on mennyt multa aiemmin ohi, mutta nyt on sekin korjattu. <3

   Poista
 5. Mossan kasvovesi kuulostaa näistä eniten mun jutulta, ja hinnan takia sehän sopii oikein mainiosti. Käytän yleensä sekaisin puhdistavia ja kosteuttavia kasvovesiä fiiliksen mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mossa taitaakin olla näistä edullisin mutta ei lainkaan vähemmän tehokas! :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^