Luonnonkosmetiikan kasvovedet kimpassa

Osa tuotteista on pr-näytteitä. Sisältää mainoslinkkejä*

Kasvovesirohmu täällä hei! Ihonhoito ilman kasvovettä ei tule kohdallani kysymykseen, ja kasvovedellä lotraus onkin ollut osa rutiiniani jo teiniajoista lähtien. Puhdistuksen viimeistelijä, pH:n tasapainottaja, huokosten supistaja, rauhoittaja, kosteutta säilyttävä, tulehdusta hillitsevä, virkistävä... Ihon tarpeet vaihtelevat päivän, vuodenaikojen, stressin ja hormonien mukaan, joten kasvovedelläkin voi olla monta roolia. Jemmassani on usein vähintään kaksi kasvovettä, esimerkiksi toinen puhdistava ja tulehduksia hillitsevä ja toinen suihkemainen, kosteuttava pitkin päivää käytettävä.

Ilman blogia kasvovesiäkään tuskin olisi siunaantunut näin reippaasti, mutta toisaalta nyt on hyvä aika tsekata jemmapurkit yhdessä postauksessa. Samoin kuin puhdistusaineita ja kroppavoiteita, kasvovesiä kuluu vuoden aikana paljon, ja niitä saa ihan luvan kanssa lotrata.

En vaihtele kasvovesiä suit sait päivittäin, mutta kokosin tähän postaukseen tämänhetkiset purnukkani. Ymppäsin tähän mukaan myös kukkais- ja yrttivesiä, joita käytän paljon kasvovesien tavoin. Kaikki ovat luonnonkosmetiikkaa ja tietenkin vegaanisia. Luonnonkosmetiikan kasvovedet arviossaTämä tärppi oli jo viime kuun suosikeissani. Antioksidantteja, vitamiineja ja ihania kasviperäisiä tehoaineita sisältävä kasvovesi on virkistävä suihkeena, mutta vielä kivempi vanulapun kautta. Kasvovesi rauhoittaa ja sitoo kosteuden iholle näppärästi, ja mieleluiten otan joka pisaran talteen huolellisesti vanulapun kautta. Hinnaltaan 33,9 euroa,  ja onhan tässä pientä luksusfiilistä.

Akamuti Teepuuvesi 

Akamuti tekee "riisuttuja" luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteita, joissa on usein eteerisiä öljyjä. Suihkeputeli on toden totta hyvin ainesosapihi, sillä tämä sisältää vain tislattua teepuuvettä. Teepuu on tunnetusti rasvoittuvan, tulehtuneen ja sekaihon antiseptinen hoitovesi. Vahvasti teepuun tuoksuinen 'vesi on valinta silloin, kun iholla on alkavia tulehduksia tai rasvaisuutta. Ei ole varsinaisen hemmotteleva, mutta hyödyllinen. Plussaa siitä, että tämä ei kuivata, mutta toki vaatii kosteusvoiteen peräänsä. Hinta on 12,90 euroa, porukan edullisimpia.


Flow ruusuvesi

Ruusuvedet ovat ihohoitoni jokaisena vuodenaikana toimivia kulmakiviä. Kotimaisen Flow-kosmetiikan ruusuvettä olenkin suihkautellut etenkin pitkin päivää ihon kuivuessa ja mineraalimeikin päälle. Ainesosissa vain ja ainoastaan tislattua damaskonruusuvettä. Myös pakkaus on laadukas ja ylväs, musta lasipullo, jonka suihkutusmekanismi on ihanan hienojakoinen. Ruusuvedet toimivat oikeastaan joka ihotyypillä aina herkästä sekaiholle.


Kukkaisvesien vakiovalintani on aina pohjolan luonnosta inspiroituva Dabba. Latvialaisen pienimuotoisen firman kukkaisvesissä on aidot tuoksut, luonnonmukaiset ainesosat ja koostumuksia eri ihotilanteisiin.Tässä on vain kahta ainesosaa, ja tätä voi suihkia myös kropallekin. Villivadelman lehdistä uutettu kukkaisvesi on etenkin sekaiholle: miedosti supistava, rauhoittava ja kosteuttava. Maahantuojan verkkokaupassa isommat *Dabban kukkaisvedet ovat 16,5 euroa.
Fermentoitu, normaalille ja sekaiholle suunnattu kasvovesi on ihollani kosteuttava isolla koolla. Kosteushuntu jää iholle selkeästi, ja minkäänlaista kiristelyä ei ehdi ilmaantua ennen kosteusvoiteden levitystä. Alankin pikkuhiljaa ymmärtää korealaisen kosmetiikan kerrostusintoa. Vedetön, kukkauutteita sisältävä koostumus istuu iholle todella ylellisesti. Whamisan hoitovesi on *riittoisa, joka on hyvä huomata hintaa katsoessa.Yksi mini myös mukaan! Nämä pienikokoiset kasvovedet ovat matkakosmetiikan pelastus, sillä pikkupurkkeja ei löydy oikein mistään. Rasvoittuvan ihon kasvovesi on hoitava, iholla sopivasti kipristelevä, joka on omiaan tulehdusherkälle iholle iltarutiinissa. Tämäkin on Whamisan tapaan fermentoimalla valmistettu, ja ainesosissa on mm. kirkastavia sitrusuutteita ja lootuksenkukkaa. Pikkupurkki on toki aina suhteessa kalliimpi, tämä on 7,5 euroa. Ostin tämän ystävämyynnistä, ja minipakkaus oli hyvä viikkoreissulle.Iroisie Tonique Précieux 

Ranskalaisen Ecocert-sarjan tuotteet eivät aluksi oikein sytyttäneet, mutta niinpä tästäkin kasvovedestä kuoriutui kosteuttava, runsas ja jopa kevyen meikin misellin tavalla puhdistava yksilö. Vau!  Tuoksu on tosi mieto ja koostumus on sellainen pienesti vaahtoava, hellävarainen ja hemmottelevan hoitava. Neidonhiuspuuta sisältävä kasvovesi vaikuttaa kaikista eniten kosteutta ja hoitavuutta kaipaavan ihon tuotteelta, ja sekaiholle tämä istuu oikein hyvin. Ylellinen, mutta hinta ei niin paljon kirpaise, 23,90 euroa.Jos joltakulta on mennyt ohi, tämä on yksi viime aikojen parhaita kasvovesilöytöjä! Kohtuuhintainen, hedelmähappojen avulla hyvin miedosti kuoriva kasvovesi suitsii tukkeutuvaa ihoa ja nousevia epäpuhtauksia. Ostinkin tätä jo uuden purkin ensimmäisen loputtua. Incistä löytyykin niin supistavaa salisyylihappoa, BHA-hedelmähappoa ja vitamiinipitoista mustaherukkauutetta. Tuoksu on omalaatuinen ja vähän luonnonkosmetiikkamainen, kuten Mossalla yleensä. Mossa on kohtuuhintainen sarja, kasvovesi on 11,90 euroa.


10 kommenttia

 1. Tykkään käyttää ruusuvesiä ja tuo Flow vaikuttaa kiinnostavalta. Kesähelteillä ruusuvesi tuntuu erityisen virkistävältä, joten heti jos/kun helteitä taas ilmaantuu, katsastan Flown ruusuveden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heti on sopivasti ensi viikolle luvattu helteitä. ;) Suomessa pitää vaan olla niin nopea, että melkein pitäs olla varalle helteitä varten että ei mene päivääkään hukkaan. :D

   Poista
 2. Iroisie, Dabba, Whamisa, FLOW, Mossa ja Antipodes mullekin tuttuja :D Oon kans oikea kasvovesihullu ja käytänkin niitä aika reippaalla kädellä :D Näistä mun suosikkeja on Antipodes, Whamisa ja FLOW, jota on tullut käytettyä monta pullollista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, mahtavaa. :D Mulla tää on eka pullo FLOWta, ja on aika positiivinen yllääri!

   Poista
 3. Kiitos näistä! Minulla on haussa uusi kasvovesi, ja olenkin pallotellut että mitäs sitä nyt sitten, kun haluaisin ostaa luonnonkosmetiikkaa ja jopa lasipullossa. Flow'n ruusuvesi taitaa olla kova kisaaja, pitääpä mennä kauppaan suihkimaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasipullossa tosiaan löytyy mm. Flowta, Antipodesia, Whamisaa, Neal's yard Remediesia luonnonkosmetiikasta. :) Flow on tosi hyvä kyllä!

   Poista
 4. Flown ruusuvesi on todella ihana, olen sitä pari pullollista käyttänyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää ruusuvesi on mennyt multa aiemmin ohi, mutta nyt on sekin korjattu. <3

   Poista
 5. Mossan kasvovesi kuulostaa näistä eniten mun jutulta, ja hinnan takia sehän sopii oikein mainiosti. Käytän yleensä sekaisin puhdistavia ja kosteuttavia kasvovesiä fiiliksen mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mossa taitaakin olla näistä edullisin mutta ei lainkaan vähemmän tehokas! :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^