Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Edullinen kivipuuteri kertaa kaksi | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Edullinen kivipuuteri kertaa kaksi

3. elokuuta 2018

Mineraalimeikit ovat olleet niin pitkään meikin kivijalkatuotteita, että vanhojen kunnon kivipuutereiden olemassaolo on autuaasti jäänyt vähemmälle huomiolle. Monelle puristettu puuteri on kuitenkin meikin tärkeimpiä tuotteita, ja kulkeepa kuitenkin itsellänikin vähintään laukussa pieni puuteri, jos meikkiä tarvitsee korjailla päivän aikana. Meikin fiksailuun kivipuuteri onkin kätevä, ja ohut huntu puristepuuteria on toki varma valinta meikkipohjan viimeistelijäksi meikkivoiteen päälle.

Luonnonkosmetiikan edullisetkin sarjat ovat heränneet laadukkaisiin perusmeikkeihin, ja nyt estradilla onkin kaksi vegaanista ja suht huokeaa esimerkkiä. Ja kun edullisesta vegaanimeikistä puhutaan, Benecos ja Avril ovat kuulolla. Molemmat ovat Petan cruelty free-kosmetiikkalistalla ja molemmilla on luonnonkosmetiikan sertifikaatti.

*Sisältää mainoslinkkejä*
Sopivasti puuterien vaaleimmat sävyt ovat molemmat Porcelain-nimisiä. Jostain syystä tämä "porcelain" onkin tosi suosittu nimi vaaleaksi puuterisävyksi. Kumpikaan sävyistä ei ole aivan lumikkeja, vaan enemmän keskivaalealle iholle. Talvella nämäkin porcelainit olisivat minulle liian tummia, nyt kesällä päivetykselle ne istuvat hyvin.

Molempien pohjasävy on neutraali, Avrilin hieman vaaleampi ja sopivampi omalle iholleni. Sävyvalikoimaa toivoisin enemmän, sillä se jättää joskus toivomisen varaa, kun kyseessä on edullisempi ja pienempi merkki kyseessä. 


 Benecosin kivipuuteri on  ilmeisesti luonnonkosmetiikan hittipuutereita, enkä ihmettele. Puuterin aiempi suitsutus onkin mennyt minulta täysin ohi! Rasia voi olla aika koruton, mutta koostumus on ihanan hienojakoista ja oikein tasaisesti levittyvää. 

Puuteri on talkkipohjainen, ja incistä löytyy mm. kosteutta imevää kaoliinia ja makadamia- ja risiiniöljyjä. Koostumus on ihanan pehmeä, puuterimainen ja mattaisen kepeä. Tällä saa helposti kevyen huntumaisen lopputuloksen. Juuri sellainen helppo arkipuuteri, jolla viimeistelee meikin nopeasti.


Avrilin puuteri on sävyltään astetta sopivampi vaalealle iholle, ja oikein toimiva puuteri arkimeikkiin. Tämäkin on talkkipohjainen, ja tässä tuntuu olevan enemmän micaa, eli jälki on vähän pigmenttisempi kuin Benecosilla. Avril levittyy siististi ja helposti, mutta kun pieniä eroja etsii, Benecosin puuteri levittyy astetta tasaisemmin ensiyrittämällä. Joka tapauksessa Avril on kevyt ja mattapintainen puuteri, jota olen sutinut useampana päivänä meikkivoiteen päälle. Koostumus on myös aavistuksen "puuterimaisempaa" eli vähän pölisevämpää.

Molemmissa hellekestävyys on tietenkin vähän kärsinyt, mutta hiki sulattaa usein isommankin meikin. Muutoin nämä ovat oikein hyviä "pidoltaan". Ja hinta-laatusuhteeltaan!

Ostin puuterini Biodellysta, jossa Benecosin puuteri maksaa 8,9 euroa ja Avrilin puuteri 10,5 e. Molempia on myynnissä myös esimerkiksi House of Organicissa pienin hintaeroin.


Kommentit

 1. Avrililla on myös mainio highlighter, jota itse käytän toisinaan ihan puuterinakin, koska siinä hohdetta on "onneksi" melko vähän. Toisinaan sekoitan sitä ja jotain toista puuteria, ja ihan hyvin toimii niinkin.
  Tuota Benecosia olen katsellut sillä silmällä ties kuinka monta kertaa, mutta puuterit kuluvat niin hitaasti, että vielä joutuu odottamaan vuoroaan;)
  Kaunista viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin kuullut Avrilin highlighteristä paljon hyvää :) En yleensä kokeile helposti kuultotuotteita, mutta tuota voisinkin kuvauksesi perusteella uskaltaa testata! Kiitos, kaunista viikonloppua myös sinulle. :)

   Poista
 2. Se on vähän harmi, että vaaleimmat sävyt ovat vähän tummia. Mutta onneksi Benecosilla on väritön puuteri, joita suosin yleensä kasvoilleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, monella edullisemmalla luonnonkosmetiikan sarjalla, joilla on vähemmän sävyjä, ne vaaleimmatkin ovat usein aika tummia. Se Benecosin väritön puuteri on mun suosikkeja! :)

   Poista
 3. Ootko koskaan kokeillut Bohon kivipuuteria? Se on ollut ihan huippu, mulla varmaan jo toka tai kolmas käytössä. Se on tosi vaalea, melkein jopa valkoinen! :D Rasiakin on kevyt ja pieni, helppo myös tarvittaessa kantaa mukana. Täytyy vinkata blogissakin pian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole, täytyypä laittaa korvan taa! Kiitos vinkistä.

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^