Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Ihastuttavat Axiology -huulipunat | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Ihastuttavat Axiology -huulipunat

*mainoslinkki

Syksyn työrupeama helpottuu vähän uusilla huulipunilla? Täysin sallittua!

Olen pitkään himoinnut ihania vegaanisia luonnonkosmetiikan Axiologyn huulipunia, mutta jättänyt ne aina parempaa budjettipäivää varrotessa odottamaan. Äskettäin Naturelle iskii punat kymmenen euron kappale-alennukseen, joten iskin hamsterina paikalle.

Axiology on kaivattu tuulahdus kosmetiikkamarkkinoilla: tämä lafka keskittyy vain ja ainoastaan vegaanisiin huulimeikkeihin, eli muita ehostustuotteita ei valikoimasta löydä.

Sävyjä on noin 30. Axiologyn tuotteet ovat kaikki vegaanisia, ainesosiltaan luonnollisia (ilman ekosertifikaattia) ja ne löytyvät Petan eläinkokeeton-listalta.

Edit 2019 Axiology on päivittänyt kaikki huulipunasävynsä, jotka ovat kaikki yhä vegaanisia. *Tsekkaa ajankohtainen valikoima suoraan täältä verkkokaupasta!

Lue tästä päivitetty postaukseni Axiologyn huulipunien uusista sävyistä!

Postausta päivitetty 2019

Axiologyn pigmenteissä ei ole synteettisiä väriaineita eikä tietenkään ötökkäperäistä karmiinia. Axiologyn tuotannossa tuetaan naisvaltaisia pienyrityksiä, ja esimerkiksi pakkauskääreet valmistetaan ympäristöstä kerätystä kierrätysmateriaalista. Ainesosissa ei ole myöskään palmuöljyä, ja Axiology lahjoittaa vuosittain 6 % tuotoistaan eläin- ja sademetsäsuojeluun.

Axiologyn valikoimasta löytyy sekä perinteisiä hylsypunia että Lip Crayon -huulipunakyniä. Valitsin kynämäisiä kaksi ja yhden perinteisen, sillä olin kuullut että kynämäisissä kesto on pidempi ja se olikin totta. Metallisävyiset pakkaukset ovat muuten vieläpä tosi kauniita.

Moni sävy oli loppuunmyyty alen vuoksi, joten menin vähän mukavuusalueen ulkopuolelle ja valikoin sitten niitä lämpimiä, jotka kyllä sopivat pimeneviin iltoihin. Axiologyn valikoimassa on muutoinkin paljon erilaisia murrettuja sävyjä ja jopa mustanruskeaa, sinistä ja violettia, vaikka muutoin sävyvalikoima ei ole "Instagram-tyyliä".


Perinteisen mallinen hylsyhuulipuna on sävyltään Virtue, heleä vaalean oranssi. Kultainen sävy on täydellinen arkipuna ja töihin sopiva. Tuntuma on hieman kosteuttava, pinta jää kauniin kuultavaksi. Tämä sävy on sopiva silloin, kun etsii seuraavaa askelta nudepunasta, jossa on jotain jujua mutta ei liikaa "voimakkuutta". Huulilta tätä täytyy fiksailla vähäsen päivällä, kestävyys on hyvää luokkaa. Kosteuttavampi ote toki myös kuluu helpommin huulilta. 

Mutta ne huulipunakynät, niissä onkin kestoa synteettisten tavoin. Terävä ja napakka kärki ei ole aivan pehmeä, joten tarkka levitys onnistuu helposti. Jälki on lähes mattaa ja pigmenttiä on tosi hyvin.


Keen on korallin vivahteinen heleä sävy, jota kuvaillaan vesimelonin ja greipin sukulaiseksi. No joo, lämmintä ja pirteää punaisuutta tässä on. Asteen vahvempi ja mattaisempi sävy kuin valitsemani hylsypuna. Tämä on myös hyvin arkikelpoinen omaan makuuni.

Valor on puolestaan vahva ja astetta dramaattisempi sävy. Lämmin tummanpunainen, oikeastaan juuri trendisävy marsala (kuten se viini). Sopii täydellisesti syysiltoihin ja rientoihin, tämä on erottuva mutta hienostunut sävy. Tykkään!

Kommentit

 1. Onpas hyvännäköisiä punia<3 Tykkään käyttää huulipunakyniä. Minusta niillä on useimmiten paljon kätevämpi punata huulensa kuin perinteisillä punilla, joista tietysti tykkään myös. Nestemäiset eivät ole mun makuuni niin paljon. Axiology merkkinä on aivan uusi, joten taas opin uutta;) .D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynäpunat ovat kyllä tosi käteviä, helpompia ja tarkempia kuin perinteiset. Axiology on aika hidden gem <3

   Poista
 2. Alen näin minäkin, mutta budjettisyistä piti skipata. Ja harmittaa! Näitä punia olen himoinnut ties kuinka kauan, vaikka tällä hetkellä himotukset ovat kovin vähäisiä. Se kertoo jo jotain! Eikä tämä sun hehkutus nyt ollenkaan vähentänyt mielihaluani, päin vastoin.:D Tuo Valor etenkin, ihana. Täytyy bongailla tarjouksia jatkossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ale oli myös talvella ja jäi silloin niin paljon kaivelemaan kun en hyödyntänyt, joten nyt oli tilaisuus... Ymmärrän harmituksen. :D

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^