Ihastuttavat Axiology -huulipunat

Syksyn työrupeama helpottuu vähän uusilla huulipunilla? Plasebona ne ovat ainakin sallittuja! Fiinit pakkaukset ja ihanat sävyt houkuttavat meikkihifistelijää. Olen pitkään himoinnut Axiologyn huulipunia, mutta jättänyt ne aina parempaa budjettipäivää varrotessa odottamaan. Äskettäin Naturelle laittoi punat kymmenen euron alennukseen, joten iskin hamsterina paikalle.

Axiology on kaivattu tuulahdus kosmetiikkamarkkinoilla: tämä lafka keskittyy vain ja ainoastaan vegaanisiin huulimeikkeihin, eli muita ehostustuotteita ei valikoimasta löydä. Sävyjä on noin 30. Axiologyn tuotteet ovat ainesosiltaan luonnollisia (ilman ekosertifikaattia) ja ne löytyvät Petan eläinkokeeton-listalta.

*Sisältää mainoslinkkejä*

Pigmenteissä ei ole synteettisiä väriaineita eikä tietenkään ötökkäperäistä karmiinia. Axiologyn tuotannossa tuetaan naisvaltaisia pienyrityksiä, ja esimerkiksi pakkauskääreet valmistetaan ympäristöstä kerätystä kierrätysmateriaalista. Ainesosissa ei ole myöskään palmuöljyä, ja Axiology lahjoittaa vuosittain 6 % tuotoistaan eläin- ja sademetsäsuojeluun.Axiologyn valikoimasta löytyy sekä perinteisiä hylsypunia että Lip Crayon -huulipunakyniä. Valitsin kynämäisiä kaksi ja yhden perinteisen, sillä olin kuullut että kynämäisissä kesto on pidempi ja se olikin totta. Metallisävyiset pakkaukset ovat muuten vieläpä tosi kauniita.

Moni sävy oli loppuunmyyty alen vuoksi, joten menin vähän mukavuusalueen ulkopuolelle ja valikoin sitten niitä lämpimiä, jotka kyllä sopivat pimeneviin iltoihin. Axiologyn valikoimassa on muutoinkin paljon erilaisia murrettuja sävyjä ja jopa mustanruskeaa, sinistä ja violettia, vaikka muutoin sävyvalikoima ei ole "Instagram-tyyliä".

Perinteinen huulipuna on sävyltään Virtue, heleä vaalean oranssi. Kultainen sävy on täydellinen arkipuna ja töihin sopiva. Tuntuma on hieman kosteuttava, pinta jää kauniin kuultavaksi. Tämä sävy on sopiva silloin, kun etsii seuraavaa askelta nudepunasta, jossa on jotain jujua mutta ei liikaa "voimakkuutta". Huulilta tätä täytyy fiksailla vähäsen päivällä, kestävyys on hyvää luokkaa. Kosteuttavampi ote toki myös kuluu helpommin huulilta. 

Mutta ne huulipunakynät, niissä onkin kestoa synteettisten tavoin. Terävä ja napakka kärki ei ole aivan pehmeä, joten tarkka levitys onnistuu helposti. Jälki on lähes mattaa ja pigmenttiä on tosi hyvin.


Keen on korallin vivahteinen heleä sävy, jota kuvaillaan vesimelonin ja greipin sukulaiseksi. No joo, lämmintä ja pirteää punaisuutta tässä on. Asteen vahvempi ja mattaisempi sävy kuin valitsemani hylsypuna. Tämä on myös hyvin arkikelpoinen omaan makuuni.

Valor on puolestaan vahva ja astetta dramaattisempi sävy. Lämmin tummanpunainen, oikeastaan juuri trendisävy marsala (kuten se viini). Sopii täydellisesti syysiltoihin ja rientoihin, tämä on erottuva mutta hienostunut sävy. Tykkään!

Ylhäältä alas: Virtue, Keen, ValorAxiologyn punia on myytävänä Naturellessa, nettikaupassa täällä ja myymälässä Helsigissä.

4 kommenttia

 1. Onpas hyvännäköisiä punia<3 Tykkään käyttää huulipunakyniä. Minusta niillä on useimmiten paljon kätevämpi punata huulensa kuin perinteisillä punilla, joista tietysti tykkään myös. Nestemäiset eivät ole mun makuuni niin paljon. Axiology merkkinä on aivan uusi, joten taas opin uutta;) .D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynäpunat ovat kyllä tosi käteviä, helpompia ja tarkempia kuin perinteiset. Axiology on aika hidden gem <3

   Poista
 2. Alen näin minäkin, mutta budjettisyistä piti skipata. Ja harmittaa! Näitä punia olen himoinnut ties kuinka kauan, vaikka tällä hetkellä himotukset ovat kovin vähäisiä. Se kertoo jo jotain! Eikä tämä sun hehkutus nyt ollenkaan vähentänyt mielihaluani, päin vastoin.:D Tuo Valor etenkin, ihana. Täytyy bongailla tarjouksia jatkossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ale oli myös talvella ja jäi silloin niin paljon kaivelemaan kun en hyödyntänyt, joten nyt oli tilaisuus... Ymmärrän harmituksen. :D

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^